ads

Ahad, 13 Oktober 2013

06 di brinchang - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

06 di brinchang - Google Blog Search


foto zaza: Cameron Highland: pasar segar <b>Brinchang</b> & Kea Farm

Posted: 04 Oct 2013 09:24 PM PDT

rasanya kalau ke Cameron Highland
paling meriah
kalau membeli belah barang segar
di pasar tepi jalan.

malam Jumaat dan Sabtu
ada pasar malam di Brinchang
(sila bersedia untuk layan traffic jammed kalau nak pergi!)
selain daripada waktu tu
memang ada gerai tepi jalan di Brinchang
dan beberapa tempat di Cameron Highland.
selain barang segar
ada juga cendera hati
dan bantal strawberi
:D

di Kea Farm
kita lebih suka beli buah
dan bunga segar.

tips
nak membeli belah di sini senang sahaja
set goal (apa dalam senarai?)
plan nak pergi mana
cari parking awal²
buat perbandingan harga
tawar menawar
beli!

kalau main terjah je
tu yang tau² macam² benda merepek yang diborong
:p

dan lebih mudah nak dapat parking.



pergi mana² mesti target barang masak.

tapi daddy kata ada yang bungkus kecil
sebab tu kena usya betul²

waktu mula² datang dulu 
ada la kita beli strawberi awet
dan teh sebagai buah tangan.
kali ini kita jalan² saja.

lebih murah daripada strawberi petik sendiri




kalau tak bawa sweater atau jacket
tapi kena pilih yang berkualiti
kalau tak nanti terbeli fabrik jenis yang cepat berbulu

selalunya kalau kita pergi pasar malam
kali ini Alice minta satay memang tak ada jual
rupanya dia nampak marshmallow dan strawberi yang cecah coklat ni

last² Alice makan sikit je marshmallow ni
mesti Alice bayangkan marshmallow ni rasa satay ayam

daddy kata tomato ceri kat sini lagi murah dari Tesco.

kalau tengok sambil goyang²
dan cendera hati kat sini.
sama juga parking memang mencabar
untuk mengelakkan stress di tanah tinggi
kita ke Kea Farm kali ini
ikut jalan Simpang Pulai.
memang jammed
(thank you daddy sabar² driving)
dan dari jauh lagi daddy dah usya parking.
kalau dah dekat baru nak cari parking space
alamatnya memang kirim salam je la


cuaca hujan renyai tengah hari tu
redup saja walau tengah² hari

sama² jenis yang tak makan sangat.
selamat strawberi merah menyala ni




oh ya, hari pertama kita ada singgah satu gerai
ada 1 biji buah limau besar yang kulit hijau
kira² sebiji limau besar yang sangat manis ni harganya RM2
(kalau beli banyak lagi murah kot)

CAP pernah complaint pasal jambu kristal.

mommy cakap "blue monkey" Alice marah pulak



pokok cili yang sungguh mengiurkan!

kita tak boleh makan buah tu!

eh ... kat Cameron Highland ada Hard Rock Cafe?

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG PAHANG

Copyright 2010 All Rights Reserved