ads

Sabtu, 12 Oktober 2013

06 di bukit tinggi - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

06 di bukit tinggi - Google Blog Search


<b>Bukit Tinggi</b> Golf & Country Club Hotel in <b>Bukit Tinggi</b>, Pahang

Posted: 27 Sep 2013 07:36 PM PDT

Featuring well-appointed rooms, the huge yet thoroughly prepared hotel is tucked very high up in the green, cool-aired hills. Bukit Tinggi Golf & Country Club Hotel  is 40 kilometers from Kuala Lumpur. The accommodation's champion training spanning 6,312 square meters was developed by J. Michael Poellot. It has actually played host to several global events, and its highlight is the trademark 17th gap. The bistro serves scrumptious cuisine from around the world. The Bukit Tinggi Golf & Country Club Hotel  was elected the leading 20 Ideal Golf Course in 2004, and provides visitors one of the most challenging and attractive playing golf experiences. Discover everything Pahang needs to offer with Bukit Tinggi Golf & Country Club Hotel  as a foundation. All hotels and resort's guestrooms have all the conveniences anticipated in a hotels and resort in its course to match guests' utmost conveniences. Together with its hassle-free area in Pahang, the hotel also supplies a large range of services and centers to the visitors. The accommodation produces an equilibrium of rich culture and modern-day convinience to guarantee you a momentous remain. For your booking at the Bukit Tinggi Golf & Nation Club Hotels and resort Pahang

Featuring well-appointed rooms, the huge yet thoroughly prepared hotel [...]

more »Open Map
", "cat":"1", "icon":"http://www.bukittinggipahang.com/wp-content/plugins/google-map-shortcode/images/icons/marker.png"}; var options_canvas_QnZT9Q = { 'mapID':'map_canvas_QnZT9Q', 'zoom':16, 'markers':map_points_canvas_QnZT9Q, 'mapContainer':'canvas_QnZT9Q', 'focusType':'open', 'type':'ROADMAP', 'animateMarkers':true, 'interval':'5000' }; var map_canvas_QnZT9Q = new gmshc.Map(options_canvas_QnZT9Q); var trigger_canvas_QnZT9Q = function(){map_canvas_QnZT9Q.init()}; gmshc.addLoadEvent(trigger_canvas_QnZT9Q);

biskutcelup: <b>bukit tinggi</b>

Posted: 06 Sep 2013 09:30 PM PDT

Assalamualaikum wbt..entry kali ni kita akan kembali ke tanah air yang tercinta dan kali ni aku nak mengajak korg melancong di salah satu tempat yang menarik di pahang.
tempat ni dinamakan Bukit Tinggi dan korg boleh pergi ke tempat ni dari Kuala Lumpur melalui lebuhraya karak dan keluar melalui exit 803. perjalanan mengambil masa lebih kurang sejam dan pandulah kenderaan anda dengan berhati-hati sebab lebuhraya karak memang terkenal dengan jalannya yang berbahaya =.="
untuk masuk ke tempat ni, korg perlu bayar admission fee sebanyak RM12 untuk dewasa dan RM6 untuk kanak-kanak bawah 12 tahun.
tempat pertama yg kitorg sempat terjah ialah Colmar Tropicale iaitu sebuah perkampungan french. ketika korg berada di sini, korg boleh rasa yang korg macam sedang melancong di luar negara ditambah pula dengan suasana udara yang sejuk..perghh..feeling oversea kott :)
lepas penat berjalan-jalan kat tempat ni, kitorg singgah pulak di japanese village..tapi bagi aku yang memang duduk jepun..takdelah terasa japanese mana pun tempat tu =.="
tapi melihat keseronokan cik driver aku kat tempat ni, boleh la cakap japanese garden ni cantik jugak la..kat sini ada kolam yang banyak sangat ikan jepun(?) tu dan seriusly permandangan japanese garden ni agak superb..selain tu ada pondok rehat yang bertemakan japanese culture dan korg boleh try pakai kimono dengan bayaran tertentu (aku tak ingat)..
sebenarnya aku tak tahu pun tempat macam ni wujud..tiba-tiba je cik driver ajak singgah selepas kitorg balik dari kenduri kahwin senior aku kat temerloh..alang-alang dah lalu so tak salah untuk singgah kan..hehe
"apehal kau sendiri tak drive?? "
sebenarnya hari tu aku baru je jejak malaysia..sampai klia je terus pergi pahang..nak tengok orang kawin punya pasal..excited sangat nak balik malaysia sampai tertinggal lesan memandu aku kat jepun =.="
sape kat sini pernah g tempat ni angkat tangan sikit 
aku dengar kat melaka pun macam ada tempat macam ni..sesiapa yang pernah pergi jom berkongsi pengalaman korg :)
JANGAN LUPA ISI POLL ^_^

MENJARING IMPIAN: Sambut First Anniversary <b>Di Bukit Tinggi</b>

Posted: 16 Sep 2013 05:47 AM PDT


Alhamdulillah..seperti yang dirancang, nak celebrate first anniversary kiteorang dekat2 je. So, pilihan kiteorang Bukit Tinggi. Dekat saja kalau dari shah alam.

Kiteorang menginap dekat colmar tropicale. Patutnya bayaran masuk ke sini RM 12 seorang tapi bila kita check in dekat Colmar, dapat free je lah. hehe....Antara tempat menarik untuk dilawati dekat sini, Colmar tropicale, Japanese Village, Taman Botani, Animal park & beberapa lagi tempat menarik. Untuk rest kan badan dan spend masa2 romantik berdua memang sesuai sangatlah dekat sini. Dahlah sejuk je kan. Atas bukit lagi. hehe..lagipun, memang kiteorang pilih tempat yang tak perlu banyak sangat berjalan nak melawat itu ini sebab tujuan utama nak spend masa berdua dan tenangkan fikiran saja. hehe...namapun celebrate anniversary kan! kalau penat berjalan kang letih terlebih pulak. Haha...

Ok..tempek sini banyak2  gambar kami dekat sana. Malas nak taip, layan gambar jelah k..hehe

































Ok..tu jer cerita percutian singkat kami. hehe..Pergi last week time 7 & 8 hb september.

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG PAHANG

Copyright 2010 All Rights Reserved