ads

Isnin, 21 Oktober 2013

06 di Cameron Highlands - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

06 di Cameron Highlands - Google Blog Search


Di Sini Cinta Ku Bermula ...: Sepetang <b>di Cameron Highlands</b> (Part 1)

Posted: 16 Oct 2013 04:00 PM PDT

Next destination after international vacation...melancong di local place plak laa kan. Kang orang kata lupa plak apa yang ada di dalam negara. So, kami pun ke Cameron Highlands.  


Tujuan ke sini? Jalan-jalan cuci mata. Actually nak bawak Ibu jalan-jalan ke sini. Sebab dia dah dok sebut-sebut nak ke sini kan. Kesian plak kat Ibu. Dia ni susah sikit nak jalan, lelagi ada anak-anak bulus di rumah tu...so, waktu berjalan amat terhad laaa sangat...
So, pagi tu lepas kemas-kemas anak bulus kesayangan dia, kami pun bersiap-siap laaa nak ke Cameron Highlands. Memandangkan kami dari Lumut, jadi lebih senang kalau naik ke Cameron Highlands mengikut jalan Simpang Pulai. Ni kali kedua laa kami ikut sini, sebab before nie kami naik masa 31.12.2012. Heheh..hujung tahun. Cuti sekolah plak tu, Jem tak hengat masa nak turun dan naik. Perghhh...
Lebih kurang sejam setengah, kami pun tiba laaa. Memula kami ke Avant Chocolate. Kat sini aku tak sempat singgah tahun lepas. So, kali ni aku singgah la. Seronok gak. Sini ada cafe untuk makan, tapi harga boleh tahan mahal gak laa. Tapi lapar punya pasal makan aje laa kan. Pas tu memang ada jual chocolate la. Tak beli pun...Hehehe...tapi seronok gak sini boleh tengok strawberries and salads. Ada juga kebun bunga di sini....so, puas laaa bergambar sakan kan....So, sebelum bergambar sakan...kita isi perut dulu..jom tengok apa kami makan...

Lepas isi perut, kami pun meronda la. Kat sini ada macam-macam benda laaa bleh buat. Strawberry bleh pegang-pegang walaupun tak boleh dipetik. Janji jujur kan...tapi memang puas hati laa...Ibu happy laaa dapat pegang buah strawberry dia..ehehe..Kami pun bergambar sakan laaa dengan pokok-pokok yang ada di sini...Ada kolam ikan gak dan kura-kura gergasi tu..so,bleh ushar dorang nie kalau tak suka bunga yek...

Ni kat atas palang nie semua Strawberries bergantungan aje...geram aje tengok kan. Besar-besar plak tu. Rasa macam nak petik-petik aje...banyak tu yang buat geram aje...rasa nak petik dan terus makan aje. Hehehe tapi apakan daya bukan ladang Strawberry ku...kalau ladang sendiri abih dah kut ehehe...hari-hari masak kek buat hiasan atas kek aje kut..heheh..so layan blues ajer laaa tengok Stawberry tu yek...


Bunga kat sini menarik gak. Banyak gak bleh di snap snap sana sini kan. Ramai laa yang bergambar kenang-kenangan...Nak membeli memang tak ramai, sebab harga agak mahal gak. So, buat yang bekeluarga agak kena berkira gak kan kalau harga amat melampau kan...jom layan gambar-gambar aje laaa kan..eheheh ^_^ 




Nie plak pokok Anggur. Tapi masa nie buah anggur tak de plak..kalau tak dapat laa merasa pegang buah anggur yang masih melekat di pokok kan...bukan rezeki laaa nak tengok plak...so, dapat tengok pokok sahaja. Ok laa tu kan...
Lepas dah berseronok dengan bunga-bungaan....jom ke segmen yang lebih menarik lagi la....Hehehe..Hijau melampau. Jika suka la...memang faveret kita pun...so, seronok plak bila tengok ...cantik kan? Memang suka sangat bila tengok salad nie...Butterhead Salads...
Nie plak adalah selebriti utama kalau di Cameron Highlands nie. Sebab rata-rata orang datang sini semua nak bergambar dengan dia kan. So, bila dapat gambar dia memang happy sangat la...kiranya macam dapat bergambar dengan artis laa konon..hehehe... Strawberry ohhh Strawberry....

Lepas dah puas tengok buah-buah nie kami ke sebelah plak...Avant Chocolate. Tadi tu sebenarnya Green View Garden, lokasi sebelah Avant Chocolate aje. Kiranya share tempat aje dorang nie. Okay laa kan bleh pegi sekali gus!
Nama pun Avant Chocolate kan...so, barangan yang dijual adalah chocolate. Ada gak benda-benda lain...mostly souvenir laa dorang jual. Bleh laaa dibawa balik. Tak mahal sangat berbanding di Green View Garden. Jom layan...


Okay...jom ke next location...Cactus Point...Jom!

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG PAHANG

Copyright 2010 All Rights Reserved