ads

Selasa, 22 Oktober 2013

06 di Cameron Highlands - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

06 di Cameron Highlands - Google Blog Search


Di Sini Cinta Ku Bermula ...: Sepetang <b>di Cameron Highlands</b> (Part 2)

Posted: 17 Oct 2013 04:00 PM PDT

Seperti dijanjikan, next destination is Cactus Point. Patut memula ke Kea Farm, tapi sebab tak de parking, kami terus laaa ke Cactus Point. Kat sini sight seeing la...actually aku nak beli cactus, tapi jadi malas lak pasal ada beberapa insiden cactus kat umah aku penyek dan meletups...pasal ada orang siramkan hari-hari...rajin sangat orang tu kan! So, jadi malas laaa nak bela Cactus tu...

So, layan aje laaa perasaan nak berCactus tu..tengok aje laa..kalau kat umah Ibu plak...anak2 bulus dia semua bontot kebal...hahah mana taknya, semua pakat ramai-ramai duduk atas cactus..kebalkan?? Heheh...hebat sangat sampai cactus boleh dibuat main dan diduduk plak tu. Tak sakit ker? Kan ke tajam..pelik plak aku! So, Ibu kata lupakan aje laa....kita minat, ada lagi orang yang minat mengerjakannya. Heheheh...



Alahai, warna warni...cantik sangat! Geram tengok semua cactus nie. Tak bleh tahan laaa...nak beli tapi terpaksa lupakan aje laaa niat murni nak membela cactus tu...huk huk huk..sedih!!



Besarnya laaa cactus nie. Kalau dapat bawak balik, kan ke nikmat...bestnye....alahai. Kalau dapat duduk umah yang ada balkoni memang aku dah bantai beli yang besar nie. Geram sangat tengok cactus tu...bulat-bulat aje...


Dah puas layan pokok berduri dan gebu-gebu tu, kita layan plak pokok yang comel-comel. Nama aje Cactus Point. Tapi macam-macam ada di sini gak. So, boleh laaa layan benda lain plak kan. Jadi tak de laa boring sangat kan... 
Bunga kembang-kembang sangat cantik. Best plak tengok bunga-bunga nie. Rasa macam nak beli aje kan. Tapi mana nak letak? Hehehe...Ibu tak plak minat nak beli. Ingatkan dia nak beli 1-2 pokok, tapi rupanya tidak. Hehehe...tapi memang setahu aku dia bukan jenis penanam pokok pun...kalau tanam sure tak jadi. Hehehe...



Tetiba terpandang pokok ni. Haaaa...pokok Anggur! Ada buah lagi. Siap letak pasu plak tu. Hehehe ..muat plak tu dalam pasu tu... 


Ni macam pokok cili. Tapi buah macam Tomato. So, apa korang rasa? Tomato atau Cili? Hmmm...tengah confuse lak aku masa nie....


Jom layan bunga-bunga lain plak....hehehe seronok gak sekali sekala dikelilingi bunga-bunga yang cantik kan. Rasa bahagia sangat... 



Best kan? So, layan laaa ehhh....nanti sambung lagi...amek mood nak tulis lagi....Ehehehe...

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG PAHANG

Copyright 2010 All Rights Reserved