ads

Selasa, 12 November 2013

06 di bukit tinggi - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

06 di bukit tinggi - Google Blog Search


Pengemis <b>di Bukit Tinggi</b>,Klang | Mia DuniaKu

Posted: 07 Nov 2013 05:33 PM PST

Wah semalam dah habis daaaa..cerita mr arrogant tu kan...ending yang bahagia....seangkuh mana pun manusia itu jika berdampingan dengan orang yang lembut...pasti cair juga akhirnya....tahniah...kita tengok dari sisi pengajarannya... kesian juga pada sherry itu yang tiba tiba kena gari sebab sabotaj ada dadah dalam butiknya....hakikatnya begitulah.... anak anak bilis saja yang dapat dicekup...bapa jerung terlepas juga...bila masa nak habis banteras dadah ???.... ummph...

Mukaddimahnya saja....tuu... ini nak cerita kejadian spontan yang berlaku pada mama sekeluarga..lokasinya di depan sebuah bank di area Bukit Tinggi,Klang...jam sekitar pukul 9 malam...

Seperti yang kita selalu nampak...pengemis selalu ada depan bank...kan... bukan nak hina...tapi...mereka pun pandai pilih lokasi mengemis....ada saja aksinya...kekadang..kita tertipu dengan helah mereka....keliru...warga Malaysia kah atau pendatang asing yang bercambah bukan main ramai sekarang ini ??

Mama dan Mia menunggu dalam kereta...selesai urusan...hubby mama datang ke kereta...sepantas entah dari mana datangnya...seorang pengemis bangsa cina..naik basikal...membawa barang dalam bungkusan plastik...menghampiri...kebetulan hubby buka bonet kereta....habis disumbatnya...barang barang nya dalam bonet kereta ....mama berang laa.... keluar tengok sambil tanyakan pengemis tuuu...apa kes sumbat barang dia dalam bonet kereta ??...pengemis tu...siap tutup bonet dan menggesa kami pergi segera.... uisssshhh...betapa kurang asamnya pengemis tersebut.....

Dalam kepala mama dah fikir yang bukan bukan...entahkan dadah ke barang curi ke... huh....memang geram sungguh laa pengemis yang 'blah' gitu jee setelah sumbat masuk barangnya dalam bonet kereta....


 Inilah barang barangnya itu...huh...entah apa ada dalam bekas bertutup tuu...mama pun malas nak periksa...buatnya dadah ke bom ke...kan naya....bahaya betol berjalan malam di Klang....

 


Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Blog "Mia Duniaku"

HITAM PUTIH KEHIDUPAN: Edisi Jalan Jalan : <b>Bukit Tinggi</b>, Pahang

Posted: 06 Nov 2013 09:11 AM PST



Hiii kenkawan... 
Alang-alang dah update, jom kita update lagi belog ini yer.. hiiiiii~~
Sementelah kebanyakan family The Sidek's ada kat KL ni kan, so keesokan hari selepas final Piala Malaysia tu, kami sepakat berjalan-jalan ke Bukit Tinggi, Berjaya Hills Resort, yang berada di negeri Tok Gajah yang menang Piala Malaysia ttuu... hehe..
Dalam sakit kepala berdenyut-denyut tu (sedari petang kat stadium tu lagi), sempat lagi ai entertain my adiks beradiks dan mak ke sana okeh. Alah, lagipun dekat jer kat sini kan... Sejam jer kot nak ke sana dari KL ni.. Aku penah pergi dulu tapi tak jalan sangat la.. Maklum situasi dan orang tidak mengizinkan... So now, selepas 8 tahun kot, aku ke sana lagi... with my family..
Seronok di sana, sambil ber kemho (camwhore) la, apalagik.. kihkihkihhhhhh
Situasi di Bukit Tinggi, Pahang ni memang seswai untuk jalan-jalan santai2 bersama family to ease ourselves... lari dari hiruk pikuk kita  ^___^   Tempat2 menarik kat sana lebih kepada bangunan ala-French yang menarik la kan.. Lebih di kenali dengan nama Colmar Tropicale. Selain tu, Japanese Village juga salah satu lagi tempat yang sangat serene dan menenangkan.. Canteekk sangat... Rabbit Farm jugak seswai untuk hiburan anak2 kecil.. Tapi kami tak berkesempatan ke Rabbit Farm tu sebab kejar masa Abang ku nak terus balik ke Kelantan, kang lambat pulak pergerakan, lambat pulak sampai di KB. 

Bayaran untuk masuk dan bersiar-siar di sana adalah RM 12 untuk dewasa dan RM 8 untuk kanak-kanak.
Lebih kurang pukul 3 petang, kami beransur.
Jom layan beberapa pic kemho kami aritu... kihsskihsskihsss..



















NotakakiHD : Nice place... Nice sceneries.. Will go there again, surely :)

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG PAHANG

Copyright 2010 All Rights Reserved