ads

Sabtu, 30 November 2013

06 di pekan - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

06 di pekan - Google Blog Search


Kemalangan <b>di Pekan</b> : 3 Sekeluarga Maut | Jenayah - Rakyat News

Posted: 27 Nov 2013 10:00 PM PST

alt

 

PEKAN 28 Nov - Tiga sekeluarga maut manakala seorang lagi parah dalam kemalangan yang membabitkan sebuah kereta dan sebuah lori di Kilometer 40 Jalan Pekan-Rompin dekat sini, petang semalam.

Ketua Polis Daerah Pekan, Superintendan Yahaya Othman berkata, mangsa yang maut dalam kejadian pukul 5.30 petang itu adalah penumpang hadapan Perodua Kancil, Rosmah Othman, 47, dan dua anaknya Mohd Haikal Syukri Razali, 19, yang juga pemandu kereta itu dan Norzafirah Razali, 12, penumpang di belakang.

"Kemalangan berlaku ketika kereta Kancil itu dalam perjalanan dari Kuantan menghala ke Rompin dan ketika di tempat kejadian kereta itu masuk ke laluan bertentangan," katanya kepada pemberita di sini hari ini.

Beliau menjelaskan, ketiga-tiga mangsa yang beralamat di Taman Wawasan 1, Endau, Rompin meninggal dunia di tempat kejadian.

Katanya, seorang lagi penumpang, anak Rosmah bernama Nurul Najila, yang berusia tujuh tahun mengalami kecederaan parah di kepala dan kini dirawat di Hospital Pekan manakala pemandu lori tidak mengalami sebarang kecederaan.

Pada masa yang sama, sebuah lori yang datang dari arah bertentangan tidak sempat mengelak kereta mangsa dan menyebabkan mereka bertembung.

 

 

pembangkang lagi terduduk - satu lagi mercu untuk peniaga <b>di</b> <b>...</b>

Posted: 25 Nov 2013 08:25 PM PST

YB DS AHMAD HUSNI MEMBUAT LAWATAN KERJA KE TAPAK PROJEK DATARAN PERNIAGAAN MULTI PURPOSE DI PEKAN CHEMOR

SETIAUSAHA MAJLIS BANDARAYA IPOH HJ AZIZUDDIN MEMBERI TAKLIMAT STATUS PROJEK KEPADA YB DS AHMAD HUSNI

YB DS AHMAD HUSNI MEMINTA MBI MELAKUKAN PENAMBAHBAIKAN MENGENAI DESIGN GERAI

YB DS AHMAD HUSNI DI PEKAN CHEMOR
SATU LAGI MERCU TANDA DI PEKAN CHEMOR SEDANG DIBINA UNTUK PARA PENIAGA - PENIAGA KECIL YANG KETIKA INI BERNIAGA DI TEPIAN JALAN AKAN MEMPEROLIHI PEMBELAAN DENGAN TERBINANYA 30 UNIT GERAI MULTI PURPOSE DI DATARAN PEKAN CHEMOR YANG AKAN MENGANDUNGI SELAIN DARIPADA GERAI, SEBUAH TANDAS, SEBUAH SURAU, SEBUAH PENTAS, SEBUAH PEJALAN KAKI  BERBUMBUNG UNTUK GERAI E -KASIH YANG SEDIA ADA BERNILAI RM1.2 JUTA YANG TELAH DILULUSKAN OLEH YB DS AHMAD HUSNI SELAKU MENTERI KEWANGAN 2.
YB DS AHMAD HUSNI DALAM LAWATAN KERJA BELIAU BERSAMA YB DATUK AMINUDDIN HANAFIAH, ADUN HULU KINTA, YB USTAZ MOHD ZIAD, ADUN MANJOI BERSAMA PEGAWAI MAJLIS BANDARAYA IPOH DAN PEMIMPIN - PEMIMPIN SEKITAR PEKAN CHEMOR JUGA TELAH MENGUMUMKAN PENAMBAHAN PERUNTUKAN SEBANYAK RM200,000 BAGI MENAMBAH PRASARANA SEPERTI PEJALAN KAKI BERBUMBUNG UNTUK GERAI E-KASIH YANG SEDIA ADA AGAR DISATUKAN DENGAN GERAI YANG BARU AGAR TURUTMENDAPAT IMPAK EKONOMI APABILA BEROPERASI KELAK DAN PERUNTUKAN TERSEBUT JUGA UNTUK MEMBINA LAMPU LIMPAH AGAR IA LEBIH MENCERIAKAN DATARAN TERSEBUT.
"BARISAN NASIONAL MERASAKAN BAHAWA MENJADI TANGGUNGJAWAB KITA UNTUK MEMBANTU PENIAGA - PENAAGA KECIL YANG BERNIAGA DI TEPI - TEPI JALAN DIBERI TEMPAT YANG TERBAIK BAGI MENINGKATKAN PENDAPATAN MEREKA, INI LAH PEMBELAAN BN KEPADA MEREKA AGAR MARUAH PENIAGA - PENIAGA INI AKAN LEBIH TINGGI MANAKALA PENDAPATAN MEREKA AKAN BERTAMBAH MALAH PENDUDUK SEKITAR CHEMOR MENDAPAT KEMUDAHAN" - YB DS AHMAD HUSNI. AHLI PARLIMEN TAMBUN
SEBELUM INI BEBERAPA PEMBANGUNAN YANG TELAH DILULUSKAN PERUNTUKAN DI PEKAN CHEMOR OLEH YB DS AHMAD HUSNI TELAH DIBINA SEPERTI PASAR BARU PEKAN CHEMOR, MINI STADIUM PEKAN CHEMOR (YANG KINI AKAN DIJADIKAN PUSAT LATIHAN PASUKAN BOLASEPAK PERAK), DEWAN 1MALAYSIA PEKAN CHEMOR, PERPUSTAKAAN AWAM, LAMPU JALAN UTAMA PEKAN CHEMOR, SEBUAH GELANGGANG BOLA KERANJANG BERBUMBUNG.
AKIBAT DARIPADA PEMBANGUNAN DEMI PEMBANGUNAN YANG DILAKUKAN OLEH BARISAN NASIONAL DIBAWAH KEPIMPINAN YB DS AHMAD HUSNI YANG MEMANG DIKENALI SEBAGAI SEORANG YANG CUKUP RAJIN, KOMITED DAN BERWAWASAN PEMBANGKANG AKAN PUTIH MATA DAN TERDUDUK KERANA SELAMA INI PEMBANGKANG HANYA DATANG APABILA TIBA MUSIM PILIHANRAYA SELAIN BERCERAMAH DI MAKRKAZ MEREKA MENGUTUK DAN MENGATA KERAJAAN DAN BN.
TAHNIAH PADA YB DS AHMAD HUSNI DAN SELURUH KEPIMPINAN BARISAN NASIONAL DI PARLIMEN TAMBUN.

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG PAHANG

Copyright 2010 All Rights Reserved