ads

Sabtu, 16 November 2013

06 di tanjung lumpur - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

06 di tanjung lumpur - Google Blog Search


Jalan Jalan Cari Makan - Makan Seafood <b>di Tanjung Lumpur</b> <b>...</b>

Posted: 02 Nov 2013 09:45 PM PDT

Assalamualaikum,

Hari ni nak share short vacation dengan office mate ke Kuantan Pahang.
Kami ke Kuantan untuk menghadiri kenduri kahwin boss kat Pekan,Pahang. Alang alang dah sampai Kuantan kami ambil keputusan nak tidur semalam dan misi kami nak makan seafood.
Kat Kuantan Seafood memang terkenal sebab harga yang berpatutan berbanding kat KL.

Ok nak tau murah or tak so kami pun cuba makan seafood.
Makan Malam
Lokasi :Tanjung Lumpur
Menu Makan Malam  ( 8 org Mkan)
Ikan Siakap Masak 3 Rasa
Sotong Goreng Tepung
Udang Masak Sambal
Sayur Kailan Ikan Masin
Tomyam Campur
Telur Dadar
Air Fresh Oren & Carrot Susu & Air Suam
Total Harga : RM119.00


Makan Tengahari Kat Tanjung Lumpur
Lepas check out kami lagi sekali ke Tanjung Lumpur untuk makan tengahari.
Waktu kami sampai sini pukuk 1 tengahari, orang belum ramai. Selepas setengah jam orang mula ramai, xcukup tempat nak duduk makan, so kena tunggu untuk dapat tempat/meja. So sesapa nak datang sini makan, sila datang awal.
Menu
Nasi Dagang + Kari Ayam -RM5.00
KETAM Goreng Tepung - RM 5.00 seekor
Udang Goreng Tepung -RM4.00 (8-10 ekor saiz sederhana)
SATA -RM2(5 biji)
Air Kelapa RM 1.50 Segelas
Jeli Kelapa RM 1.50

Penginapan di Kuantan:


Di Kuantan kami stay kat Apartment D'Embassy Apartment.
Booked kat Agoda.Com. Kalau anda tak ada Kad Kredit boleh pilih Booking.Com.
Harga semalam termasuk tax dan semua charges RM388.00
Apartment 3 Bilik Tidur 2 Bilik Air 1 Kicthen.
Kami semua ada 8 orang so madih dapat tidur dengan selesa.
Bilik Pertama katil King, bilik kedua katil queen, Bilik ke 3 2 Katil single.
Ruang memang besar dan luas so boleh tinggal ramai orang. Sesuai untuk family yang datang ramai. Ada Swimming pool untuk kanak kanak dan orang dewasa. Apartment ni kat area Bukit Pelindung, Beserah Pahang. Kawasan sini jauh sikit dari bandar Kuantan, dalam 10-15 minit ngan kereta. Hari ni orang tak ramai so kami dan 2 keluarga lain jer yang main swimming pool.
  • Kawasan yang sunyi, sesuai untuk relaks
  • Ruang yang besar dan luas, selesa untuk ramai orang
  • Ruang Parking
  • Swimming Pool
  • Lantai Berhabuk
  • Tiada kedai atau restoran bersebelahan.

Jalan Jalan Cari  Makan- Seafood Tanjung Lumpur Kuantan.
Yess, Mission Accomplish...
Next trip to JB.



0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG PAHANG

Copyright 2010 All Rights Reserved