ads

Rabu, 18 Disember 2013

06 di karak - Google Blog Search


URL Sumber Asal :- di karak - Google Blog Search

06 di karak - Google Blog Search


Pemandu Treler Maut Nahas <b>Di Karak</b> - MyNewsHub

Posted: 30 Oct 2013 08:49 PM PDT


KARAK – Seorang pemandu treler maut dalam kemalangan yang berlaku di Kilometer 74 Lebuhraya Kuala Lumpur-Karak kira-kira jam 5.15 petang kelmarin.

Ketua Polis Daerah Bentong, Superintendan Mohamad Mansor Mohd Noor berkata, mangsa, K Subramaniam, 31, beralamat di Bandar Puchong, Selangor disahkan mati di tempat kejadian.

Menurutnya, mangsa memandu treler membawa muatan gelungan kabel elektrik dalam perjalanan dari arah Kuala Lumpur ke Kuantan.

"Setibanya di tempat kejadian, treler dipandu mangsa dipercayai hilang kawalan dan kemudiannya terbalik di lorong kanan.

"Akibat kejadian itu mangsa tersepit di bahagian pemandu dan terpaksa dikeluarkan dengan bantuan pasukan bomba dan penyelamat," katanya.

Mohamad Mansor berkata, terdapat beberapa gelungan kabel elektrik itu tercampak ke laluan bertentangan.

Katanya, ia kemudiannya menyebabkan sebuah Suzuki Vitara yang dipandu seorang lelaki dan kereta Proton Saga dinaiki empat sekeluarga melanggar gelungan kabel elektrik itu.

"Pemandu Suzuki Vitara patah kaki kanan manakala empat sekeluarga tidak alami sebarang kecederaan," katanya.

Kes disiasat di bawah Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987. – Sinar Harian Online

Pemandu Treler Maut Nahas Di Karakhttp://mynewshub.my/wp-content/uploads/2013/10/Maut9.jpghttp://mynewshub.my/wp-content/uploads/2013/10/Maut9-150x150.jpgMyNewsHub Terkini,,

KARAK – Seorang pemandu treler maut dalam kemalangan yang berlaku di Kilometer 74 Lebuhraya Kuala Lumpur-Karak kira-kira jam 5.15 petang kelmarin. Ketua Polis Daerah Bentong, Superintendan Mohamad Mansor Mohd Noor berkata, mangsa, K Subramaniam, 31, beralamat di Bandar Puchong, Selangor disahkan mati di tempat kejadian. Menurutnya, mangsa memandu treler membawa muatan...

<p style="text-align: justify;">KARAK – Seorang pemandu treler maut dalam kemalangan yang berlaku di Kilometer 74 Lebuhraya Kuala Lumpur-Karak kira-kira jam 5.15 petang kelmarin.</p> <p style="text-align: justify;">Ketua Polis Daerah Bentong, Superintendan Mohamad Mansor Mohd Noor berkata, mangsa, K Subramaniam, 31, beralamat di Bandar Puchong, Selangor disahkan mati di tempat kejadian. Menurutnya, mangsa memandu treler membawa muatan gelungan kabel elektrik dalam perjalanan dari arah Kuala Lumpur ke Kuantan. "Setibanya di tempat kejadian, treler dipandu mangsa dipercayai hilang kawalan dan kemudiannya terbalik di lorong kanan. "Akibat kejadian itu mangsa tersepit di bahagian pemandu dan terpaksa dikeluarkan dengan bantuan pasukan bomba dan penyelamat," katanya. Mohamad Mansor berkata, terdapat beberapa gelungan kabel elektrik itu tercampak ke laluan bertentangan. Katanya, ia kemudiannya menyebabkan sebuah Suzuki Vitara yang dipandu seorang lelaki dan kereta Proton Saga dinaiki empat sekeluarga melanggar gelungan kabel elektrik itu. "Pemandu Suzuki Vitara patah kaki kanan manakala empat sekeluarga tidak alami sebarang kecederaan," katanya. Kes disiasat di bawah Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987. - <strong>Sinar Harian Online</strong></p>

 

BLOG PAHANG

Copyright 2010 All Rights Reserved