ads

Jumaat, 13 Disember 2013

06 di pekan - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

06 di pekan - Google Blog Search


Keajaiban luar biasa <b>di Pekan</b>, Pahang - Harakah Daily

Posted: 09 May 2013 07:17 AM PDT

PAS Pahang mencadangkan agar kerajaan mengisytiharkan Pekan sebagai sebuah bandaraya, kerana bilangan pengundi bagi Pekan jauh lebih besar berbanding ibu negeri Pahang, Kuantan. Atau lebih elok kalau ibu negeri Pahang dipindahkan ke Pekan memandangkan kepadatan penduduk di kawasan pekan meningkat secara mendadak .

Parlimen Pekan mempunyai jumlah pemilih seramai lebih 67 ribu sedangkan Kuantan yang menjadi ibu negeri hanya seramai 47 ribu sahaja. Pertambahan lebih 20 ibu pengundi mencerminkan kadar kelahiran mendadak berlaku di Pekan, mungkin kerana kesuburan makanan 1 Malaysia yang diperkenalkan PM.

::.Banyaklah infrasruktur bagunan-bagunan kerajaan dan serbaguna serta komiditi lain perlu dibina selaras taraf bandaraya....huhuuuu

sumber

NAJIB PATUT RASA MALU MANGSA BANJIR <b>DI PEKAN</b> MOHON <b>...</b>

Posted: 10 Dec 2013 10:23 AM PST

Omak kau melaporkan bahawa YB Fuziah Salleh telah menerima panggilan SOS dari penduduk Paloh Hinai yang terletak dalam kawasan Parlimen Pekan pada petang 19hb Disember 2013.

Pemangggil itu memohon bantuan YB Fuziah kerana kampungnya sudah menjadi pulau kecil berikutan kawasan sekeling sudah ditenggelami air hingga menyebabkan mereka terkepung.

Tanpa membuang masa YB Fuziah Salleh terus bergegas ke lokasi untuk cuba memberikan bantuan segera sekadar termampu.Apa yang menyedihkan berita ini menunjukkan kegagalan bantuan dari kerajaan pimpinan MP Pekan iaitu Najib sendiri.

Slogan rakyat didahulukan hanya mainan. Tiada kesungguhan dalam mengotakan janji.

Ingatlah wahai orang Pekan, Najib harus dihukum dalam pru14 nanti.


"Semua artikel dalam blog ini disiar untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am untuk diperdebat dan dibincangkan. Ketepatan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Bagi mereka yang mahukan sesuatu dalam blog ini didelete kerana akta harta intelek sila email gua di atimuda@gmail.com"

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG PAHANG

Copyright 2010 All Rights Reserved