ads

Khamis, 5 Disember 2013

06 di tanjung lumpur - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

06 di tanjung lumpur - Google Blog Search


BLOG PAHANG: 06 <b>di tanjung lumpur</b> - Google Blog Search

Posted: 03 Dec 2013 01:01 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di tanjung lumpur</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Dec 2013 01:01 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di tanjung lumpur</b> - Google Blog Search - Blogger

Posted: 15 Nov 2013 01:05 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

<b>Tanjung Lumpur</b>, Kuantan. - Kaki Travel - Blogger

Posted: 13 Nov 2013 04:07 AM PST

Mencari Makan di Tanjung Lumpur

Keterangan akan Tg Lumpur, diperolehi dari Wikitravel com.


Tanjung Lumpur is a traditional fishing village located near the mouth of the Kuantan River. It is loosely translated into English as the " Cape of Mud". This village was in fact one of the earliest villages opened by the Malays in Kuantan many decades ago. It is located in the district of Kuantan about 2 kilometers away from Kuantan city. Tanjung Lumpur and Kuantan is divided by Kuantan river at the middle and connected by a bridge (Jalan Abu Bakar . Tanjung Lumpur is well known for its ikan bakar (grilled fish).

Selain perkampungan nelayan, Tanjung ini juga popular sebagai syurga makanan seperti nasi dagangan, nasi minyak, kuih muih tradisional, makanan laut celup tepung, sata, keropok lekor, ikan bakar.
                                                         Masjid Tanjong Lumpur
 Pemandangan yang indah 
Gadis bercermin mata hitam

Lalang di sebalik Bukit Bukau

Keropok Sedap. Begitu juga Sata. Kedai kecil selepas Restoran Ana Ikan Bakar Petai

    Ikan Bakar Petai sedap. Mesti cuba. Sebelah malam sahaja.
Pemandangan sekitar Ana Ikan Bakar Petai
Warong Paksu & Maksu. Nasi dagang, Nasi Minyak, kuih Muih, Makanan Laut Celup Tepung sedap kat sini. Lokasi terletak di sebelah Peramu Police Station, 1 Km dari Pantai Tanjong Lumpor.



Waktu pagi begini
kita mengerah kudrat
mengisi ruang terhad
mencari makna diri

Kita membuka ruang
untuk terus berjuang
kita mencanai minda
untuk mendidik jiwa

Kerna
menghitung lara
bila segalanya menjadi rela
redha segala rahsia
menghulur tanpa meminta
pengakhiran milikNya

Makan Malam <b>Di Tanjung Lumpur</b>...Lambat Servisnya..... | Darling <b>...</b>

Posted: 19 Oct 2013 08:00 AM PDT


Sampai rumah MIL, kompem mood tidur tadi menjelma... masuk tidur dulu...Anak² mood bermain dan makan hamper..tengok TV. Lepas Maghrib, lapar, Hubby bawa pergi kedai makan. Rata² kedai di Tanjung Lumpur penuh dengan orang. Tambahan pula malam ni ada perlawanan bola sepak antara Pahang menentang Sarawak di Stadium Kuantan. Memang ramai orang ler.... Nak² pula ada beberapa kedai yang masih tutup mungkin disebabkan raya. Kedai makan yang selalu menjadi persinggahan kami pun tutup. Haish.... Lastly, masa duk intai² kedai sepanjang jalan, ada satu kedai yang tak berapa nak ramai orang, Suruh Hubby singgah je kat situ. Malas nak fikir kedai makan lain dah.

Tapi....huhuhuhu... kedai ni lambat giler...tak disyorkan okeh kalau² anda yang perut memang dah tahap kebulur. Urm.. bagi anda yang sabar, its ok ler... Kedai ni menu utamanya SteamBoat... sebab di papan tandanya ada ditulis begitu dan rata² setiap meja ada dapur kecil. Menu malam ni pun tak banyak pilihan untuk masakan panas. Aduhai... Nasi goreng Cuma ada nasi goreng daging merah je (Hubby order yang ini)...lain² takde.... Kami anak beranak makan nasi putih+tomyam Campur+telur dadar+ayam goreng. Itu je... ok lah tu kan....

Dah siap makan, kena bayarlah.... kat sini kira ok sebab dia ada bagi bil walaupun ada hanya tulis lain². Keliru dengan bil, Ninie pergi tanya semula. Pelik sebab kena cas RM 52.50. sedangkan rasa Ninie tak lebih dari RM 50 sepatutnya... Bila disemak semula bil, ada tertera air milo yang langsung tak kami terima pun walhal memang kami ada order. Sepatutnya air semua 7 cawan/gelas. Yang sampai Cuma 6 sahaja. So dapat balik baki RM 2.50 untuk segelas milo ais. Kebetulan malam ni rajin nak tengok bil. Selalu wat dek je....


Lokasinya? Tengok gambar yang kat bawah sekali ye...

Betul² bersebelahan dengan Petronas Tanjung Lumpur yang menghala ke Bandar Kuantan.

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG PAHANG

Copyright 2010 All Rights Reserved