ads

Jumaat, 29 Mac 2013

06 di bentong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di bentong - Google Blog Search


Posted:

[unable to retrieve full-text content]

06 di ceruk paloh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di ceruk paloh - Google Blog Search


Posted:

[unable to retrieve full-text content]

06 di janda baik - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di janda baik - Google Blog Search


Bercuti <b>di Janda Baik</b> Pahang | HARI INI DENGAN SENYUMAN...

Posted: 19 Mar 2013 09:12 PM PDT

Cuti raya cina Feb 2013, kami berkesempatan berjalan-jalan ke Janda Baik pahang...tujuan nak tenangkan fikiran selepas macam2 yang berlaku. so amat sesuai la dengan tempat ni yang nyaman, aman damai, tenang, sejuk....kami stay kat Cheringin Hill resort. Memang best tempat ni kat atas bukit...sejuk mata memandang...swimming pool ada..tapi sejuk la...tp mikael sanggup jugak mandi..terketar-ketar mandi...hahaha...
mandi kt tepi2 je...apsal ntah takut nk ketengah...


ni mikael yg tolong ambil gambar...pandai dah anak bujang aku ni...hehe...


sejuk air ni...camne la boleh mandi jugak ni...huhu...


nampak tak budak kecik tu...jauh kemain...orang dh nak balik..dia nak main lagi...btw, nampak tak kete comel sebelah tu..tu la kereta baru saye..hehe...tukar daripada kenari manual ke Myvi Auto...tujuan sebenar sbb nk tuka auto...x larat dh nk bawak manual...
Mikael dah pandai bergaya sekarang...tengokla pic dia..ni sume bukan candid tau..ni dia yang buat gaya2...hahaha....dah besar anak bujang aku ni....

aLw!z b3 my baby: Jalan² hirup Udara Segar <b>di Janda Baik</b>

Posted: 22 Jan 2013 12:13 AM PST

Cite pasal percutian singkat ke Bukit Tinggi tak abis lagi ek.. ni aku lompat jab citer pasal Janda Baik pulaks.. ngehngeh...
selalu dok baca pasal orang pegi bekelah kat Janda Baik tuh... aku dok tertanya jugak, Janda Baik ni tempat die camne? betul² pure kampung ke?... atau dah kebandaran skit? sungai die cantik ker? macam² la dalam kepala ni dok pikir selagi tak sampai *puiii

 sebabnya aku memang asal kampung.. kampung tradisi... pastu siap lalu bawah gunung lagi nak balik umah... dan kampung aku pon memang femes tempat mandi air terjun nih... dan taon lepas kampung aku menang RM1 juta pertandingan Anugerah Desa Sejahtera. so, teringin jugak nak tengok kampung orang lain kan?
turun je dari Bukit Tinggi tu, terus menghala ke Janda Baik... hubby aku pon tak penah sampai lagi kat sana.. so memang first time la ni nak pegi.... mula² tu memang was-was sikit coz tak sure betui ke jalan ni? betui ker? takut sesat jer... hewhew... tapi dun worry, memang banyak signboard kat sana... InsyaAllah sampai punya...
Janda Baik ni bagi aku memang sebuah kampung tradisi yang nyaman.. kedudukan dia macam atas bukit jugak so memang terasa udara dia yang sejuk nyaman jer... suasana pun aman-damai-tenteram... memang best laa... air sungai die sejuk giler habaq hang! cetek jer, sesuai untuk budak² mandi..
weolls haitu lepak kat D'River Training Resort... tak menginap pon.. just usha² tempat n bagi hadif main air sikit... hadif nak mandi? kirim salam.. pool budak pon die takut nak masuk. hewhew
chalet D'River Training Resort. sewa dia rasanya RM100/nite
ok dah.. jom balik....

lepas gak hajat nak pegi Janda Baik.. hewhew.. fyi, kat sini memang banyakkkkkkkkk giler chalet/hotel. harga serendah RM50 kot! kalau korang ada plan nak bercuti kat tempat yang dekat² jer area KL nih, sini la tempat yang sesuai kot! itu pun kalau korang minat percutian ala nature la kan...


Published with Blogger-droid v2.0.9

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Aku Peduli Apa @ APA: HBF <b>Janda Baik</b> Siri II - Hari Terakhir (Sessi <b>...</b>

Posted: 25 Mar 2013 03:10 PM PDT

Sessi disambung semula selepas makan tengahari dan dimulakan dengan Pak Habib menghadiahkan dua buah buku terbarunya kepada siapa yang tidak mampu membeli dan kepada siapa yang mampu disarankan membayar untuk memilikinya.Kerana sifat semula jadi kita jarang menghargai apa yang kita perolehi secara percuma.Sambil menanti kedatangan Dato Husam Musa,Pak Habib menyambung bebelan dia mengenai perlu dan pentingnya kita manusia ini meninggalkan sesuatu selepas kita kembali kepangkuan Ilahi.Harimau mati meninggalkan NAMA,manusia mati meninggalkan BELANG.(terbalik ya..?)Takpe kat University Of Life semuanya terbalik..kat sini kita semua luarbiasa dan bukan biasa biasa je...
Sessi interaksi dengan Dato Husam Musa yang paling menarik dan ditunggu tunggu sebelah petangnya.Memandangkan Umno tak berani/tak kisah nak hantar "wakil mereka" maka sessi ini jadi 'one-sided' dengan Husam menjawap persoalan persoalan yang dilontar peserta terutamanya dari YAB Perdana Menteri Unilife yang baru dilantik sebelah malam nya Abu Nawas.Paling mengharukan aku  bila mereka (Husam dan peserta) membincangkan strategi untuk mendepani "pengamal media pro-BN" dihadapan aku tanpa sedikit rasa curiga aku bakal membocorkan "rahsia" mereka.Begitulah tingginya "nilai kepercayaan" yang terbentuk hasil dua hari berkampung di University Of Life dan itulah MATLAMAT program ini yang GAGAL difahami oleh bloggers/facebookers pro-Umno/BN setelah 2 siri telah dilangsungkan.Bagaimana Umno nak merialisasikan Kerajaan Perpaduan Umno-Pas bilamana pengamal media Umno sendiri ENGGAN berpadu dan bersatu dengan sebelah sana dalam jalinan siratulrahim?
Himpunan kali ini diakhiri dengan majlis minum petang sebelum peserta berpisah dan pulang ketempat masing masing dengan membawa seribu kenangan dan ilmu yang ditimba selama 2 hari berkampung di Janda Baik.Dato Husam pula tidak melepaskan peluang menjelajah Taman Hana sambil ditemani Abah dan diberi peluang menikmati buah ciku "Australia" yang memang enak sebelum hujan turun dengan lebatnya saperti menangisi perpisahan ini.
Sehingga berjumpa dilain kali dalam SIRI III (ada ke Siri III sebab Uncle pun dah tak mau nak buat lagi) jika dipanjangkan umur dan dipermudahkan urusan.

Tanda mata hadiah dari Pak Habib





Menjawap apa yang perlu sebelum naik kerumah


Langkah panglima...yang ada telor

Disambut oleh Pak Habib dan peserta




"Nanti saya off phone dulu Pak Habib"..sebab Husam tau sangat
Abah pantang masa berkongsi ilmu phone menganggu...



Ok i'm ready when you are...


Mendengar persoalan yang dilontar peserta sebelum menjawap...













Zelmey baru sampai bersama...Uncleseekers







Muka lalok baru bangun tido...





Bergurau dengan Pak Habib


Teliti mendengar apa yang dikatakan Abah









Ini kali pertama aku lihat Uncleseekers berada dalam sessi yang Abah kendalikan.
Pasti ada sesuatu yang penting yang akan ditanya Uncle kepada Husam..










Akhirnya terlelap hero ini selepas 2 hari aktif....

Amrayy dan Ku Yah pun tak mahu melepaskan peluang bergambar


Pak habib menghadiahkan buku terbaru beliau...

Sempat bergurau sebelum berpisah...


Penyampaian hadiah untuk pemenang



Amboi...banyaknya medal dia ni dapat.


Pingat emas warna perak....




Pingat emas untuk ketua komunis...

Disertai dengan hamper...



Ini pingat untuk pertandingan meraba telor...ada ke takde terang Zelmey.



Sebeban pingat kena ambil sebab ahli kumpulan pulang awal...


Hamper dari Uncleseekers buat Dato Husam..


....dan buat Abah juga dari Uncle



Husam bergambar bersama keluarga Pak Habib...




Pak Habib memetik "ciku Australia" untuk diberikan kepada Husam





Husam : "Macam mana makan buah ni..? "
Abu Nawas : "Saya pun tak pasti Dato sebab saya hanya makan buah da..."






Husam pelik tenguk buah "Cannonball" dari Amazon.





Akhirnya Pak Habib memberikan anak benih untuk dibawa balik ke Kota Bharu

Dalam hati Husam...."Berapa lama agaknya nak jadi buah macam tu...?"

Abu Nawas mengucapkan pamit sebelum berambus balik Penang...



Tak sah kalau tak bergambar disini kalau berpeluang sampai kesini...







Minum petang...ubi rebus kelapa,keledek rebus,goreng pisang dan nescafe panas.


Paparazi menghiburkan Husam sambil minum petang..






Hujan tiba tiba turun dengan lebatnya saperti mengerti kesedihan perpisahan









Pak Habib bersedia dengan payung untuk menghantar Husam kekeretanya...


 







SELAMAT TINGGAL DAN JUMPA LAGI.

06 di temerloh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di temerloh - Google Blog Search


Tutti Frutti Kini <b>di Temerloh</b>

Posted: 22 Mar 2013 05:30 PM PDT

Petang semalam sempat juga singgah merasa froyo di Tutti Frutti yang baru dibuka di Temerloh. Sehingga Ahad ini 24.03.2013 potongan 20% diberikan kepada setiap pembelian.

wpid 20130322 180203 eo Tutti Frutti Kini di Temerloh

Bersebelahan KFC 24jam Temerloh.

Lokasi Tutti Frutti ini betul-betul di bangunan sebelah KFC 24jam tu. Lokasi ini kurang sibuk lagi jadi sesuai untuk lepak dengan kawan sambil menikmati froyo.

wpid 20130322 181028 eo Tutti Frutti Kini di Temerloh

wpid 20130322 181033 eo Tutti Frutti Kini di Temerloh

Susunatur dalamannya sangat ringkas tapi menarik. Tidak pasti ada wifi free atau tidak, tapi rasanya macam tiada.

wpid 20130322 180817 eo Tutti Frutti Kini di Temerloh

1 mangkuk kongsi berdua.

Itu sahaja yang kami ambil tadi, itupun lepas tolak diskaun 20% seperti yang dijanjikan kena bayar RM10.90 juga. Walaupun katanya RM0.53 untuk setiap 10gram pasti akan kena mahal juga.

wpid 20130322 180919 eo Tutti Frutti Kini di Temerloh

Nak raa yer Haq.

wpid 20130322 181123 eo Tutti Frutti Kini di Temerloh

Comotnya makan.

Haq makan bukan main lagi comotnya. Dah taknak orang suapkan, pandai dia jer nak suap sendiri.

P/s: Aku sokong ler orang Melayu punya bisnes, agak-agaklah nak komen fb orang lain siap ber-tag member bagai.

pixel Tutti Frutti Kini di Temerloh

Kursus DA <b>di Temerloh</b> - persatuan pengubatan islam darul ansar <b>...</b>

Posted: 15 Mar 2013 11:00 PM PDT

PERSATUAN PENGUBATAN ISLAM DARUL ANSAR MALAYSIA: Kursus DA di Temerloh - 17/03/2013

King Ungu: Bercuti <b>di Temerloh</b>

Posted: 09 Jan 2013 08:42 AM PST


Semalam King Merah pergi bercuti dengan kawan- kawan King Merah dari Temerloh sendiri untuk mengajak King Merah pergi ke tempat - tempat yang agak menarik . 


Pada mulanya , King Merah dah rancang untuk datang ke Temerloh untuk berjumpa kawan King Merah di sana yang bernama SYAFIQAH ( EFFI ) dan INTAN yang sekian lama tidak berjumpa . Mana taknya waktu kecil dahulu mereka merupakan jiran - jiran King Merah semasa family King Merah duduk di quartes Hospital dahulu .


Sekarang kedua - dua kawan King Merah berpindah ke Temerloh dan menetap di sana . Kami semua ibarat adik beradik . Mana taknya sejak kecil lagi memang dah rapat . Tadika satu tempat , main di tamat selalu bersama , bila masuk sekolah rendah kelas pun sama , memang kami tidak boleh pisah .


Tetapi apakan daya semua tu tak panjang . Macam King Merah cakap tadi mereka berdua berpindah ke Temerloh . Semalam apa yang King Merah rancangkan semuanya menjadi . Memang seronok sangat semalam .


Bila dah sampai dekat stesen bas tu . Apa lagi tunggu kawan King Merah la pula . Ingatkan dah sampai awal daripada King Merah , rupa - rupanya datang lewat daripada King Merah . It's ok . Kawan yang King Merah tunggu tu nama dia EFFI


Bila dia dah sampai , tunggu pula lagi seorang nama dia INTAN . Lama sangat menunggu sampai satu tahap King Merah ajak kawan - kawan King Merah gerak dulu .Tak lama lepas itu , si Intan tu terkejutkan King Merah dari arah belakang . Nasib baik tak bagi SIKU King Merah yang agak tajam nie . Ingat siapa la masa tu .


Bila semua dah ada , apa lagi pergilah melantak dahulu . Memang pagi tu memang King Merah lapar sangat - sangat . King Merah cakaplah dekat diaorang yang King Merah dah lama tak makan PIZZA . So , diaorang pun ajak la makan Pizza . Memang seronok sangat - sangat .






Ini EFFI dan INTAN .







Kuat betul diaorang makan . Pizza besar benor . Benda tu je King Merah belanja diaorang .







Ambil nok . Dah belanja tu , tengok bil RM 108.10 . Terkezut orang King Merah di buatnya . 






Dah siap pergi makan Pizza sampai habis duit RM 108.10 . King Merah dan kawan - kawan King Merah pun pergilah berjalan - jalan satu bandar Temerloh tu . Tengok baju la . Tengok seluar la . Tengok jam la . Macam - macam la pergi tengok .


Lepas tu boleh pula singgah kedai ikan . King Merah memang suka bela ikan pun . Tengok ikan berenang memang dapat menenangkan fikiran . Tengok akuarium yang dijual siap ada rumput - rumput dan segala macam benda , menambahkan keinginan King Merah untuk membelinya .


Tetapi apakan daya , King Merah kenalah berjimat - cermat . Maybe bulan depan King Merah beli akuarium tu . Memang King Merah tak sabar sangat - sangat dah nie . Dah puas pusing - pusing bandar Temerloh tu , singgahlah KFC Temerloh tu . Amboi kuatnya makan . Hehehe ...






Just tangkap gambar air dengan duit syiling je . Hehehehe ...






Pergi KFC nie bukannya dalam plan King Merah , tetapi rancangan si Intan tu . Dia suruh King Merah dan kawan - kawan King Merah pergi dahulu . Dia nak jumpa kawan dia kejap . Last - last tak jadi . Sabar je la .


Lepas tu pergilah tempat si Intan jumpa kawan dia tu . Tetapi selepas habis makan Pizza tu . Memang dah ada seorang kawan Intan follow kitaorang . Nama dia King Merah lupa . Baik orangnya . Tak lama lepas itu Intan ajak pergi STATION CAFE . Kedai dia tu betul - betul depan kitaorang . 


Lagipun King Merah tak pernah merasa makanan dekat situ . Terasa juga nak pergi cuba . Last - last pergi la juga dengan perut yang dah penuh nie . Dah tahu nak sumbat macam mana lagi . Di sebabkan nak jaga hati kawan merangkap sahabat King Merah ikut je la . Bukan selalu jumpa pun .






Sorry gambar gegar . Siapalah tangkap gambar nie . Hehehe ...







Tiga wanita . Geng cermin mata . Hehehe ...







King Merah with IKHRAM .







Nie shushi yang Intan nak sangat makan . Yang warna hijau tu sekali letak dekat lidah terus menangkap . Memang pedas gila kot .






Perut pun semakin makan semakin penuh . Memang kenyang sangat King Merah pada hari tu . Sampai nak pecah dah perut nie . Tak lama lepas tu kitaorang rancang nak pergi ke bandar lama .


Dah sampai bandar lama , King Merah baru teringat ada jambatan yang merentasi anak sungai Pahang . Nak kata luas tu memang la luas tetapi kalau di bandingkan denga sungai Pahang , luas lagi sungai Pahang .


Bila dah jalan atas jambatan tu lepas tu bawah tu ada sungai , perasan takut di dalam diri King Merah secara tiba - tiba timbul . Nak kata takut gayat tak juga . Sebenarnya King Merah tak biasalah dengan air sungai . 


Bila dah jalan atas jambatan tu , bermacam - macam tanggapan negatif yang timbul di kotak pemikiran King Merah . Terasa nak jatuh la . Kalau jatuh nak buat apa la . Macam - macam la .






Bergambar dahulu sebelum meyeberangi anak sungai tu .







Giliran kami pula untuk meyeberang nie .







Bergambar dengan perkataan TEMERLOH .







Bergambar atas jambatan .






Memang menyeramkan bila main seberang sana seberang sini . Bila dah sampai dekat sebelah sana , terasa yang diri ini jalan dah tak betul . Memang kelakar betul . Peristiwa yang tak dapat dilupakan .


Bila dah puas jalan atas jambatan tu , tengok bot terus terasa nak naik bot . Apalagi belari kitaorang nak dapatkan bot tu . Sampai jambatan tu pun bergoyang habis . Sabar je la .


Bila dah dapat naik bot tu , tengok depan tengok belakang sungai Pahang . Aduh , memang mengigil King Merah dibuatnya . Terasa tak senang duduk . Tetapi seronok dapat main pusing - pusing dekat sungai Pahang tu .






Atas bot .







Dah puas main pusing - pusing dekat sungai Pahang tu . Bila dah naik darat tu tak akan lupa bergambar dahulu .






Tak lama lepas kitaorang main pusing - pusing tu . Kami semua terus ke pasar malam . Aduh memang rambang mata betul King Merah nie . Tetapi kena bersabar sedikit la . Hehehehe ...


Kami semua rancang nak pergi ke KUBANG GAJAH . Memang jauh juga la dari tempat kitaorang main pusing - pusing tu . Memang memenatkan . Lepas tu King Merah dengan kawan King Merah tu pun merancang untuk balik . King Merah naik bas dalam pukul 7 malam .


Memang percutian yang menyeronokan dan sukar untuk di lupakan . Harap dapat la lagi bercuti macam nie dengan kawan - kawan lama .



TERIMA KASIH kerana sudi baca post King Merah kali ini ...jangan lupa like tau =)

06 di mempaga - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di mempaga - Google Blog Search


felda <b>mempaga</b> - Google Blog Search | WARGA FELDA

Posted: 12 Mar 2013 12:00 AM PDT

CAMERON HIGHLANDS is well known for its cool climate, tea plantations, vegetable farms and scenic views.

And despite recent reports of massive land-clearing activities and landslides occurring there, the hillside resort remains a popular agro-tourism destination for both local and foreign tourists.

Development on Cameron Highlands had begun since 1930s and till today, is still rapidly expanding with more forest land being cleared to make way for farms and commercial areas.

Tour coordinator P. E. Govinda, 40, said although not as cold as before, Cameron Highlands was still a good place for rest and relaxation, and to enjoy magnificent views.

"The temperature may have gone up due to global warming but people still come here for leisure, to buy fresh produce and to go jungle trekking.

"We have plenty of tourist attractions like the Mossy Forest, various tea plantations, strawberry farms, and a museum," said Govinda, who was born at a tea plantation near Sungai Palas.

Govinda was however, quick to caution that efforts were needed to protect and preserve the highlands, which stands at over 1,500m above sea level.

"I have many foreign visitors, from Germany, Singapore and parts of Europe telling me that Cameron Highlands has changed a lot.

"They feel it is slowly losing its identity as a countryside," he said, adding that the rise in temperature and its changing landscape into another town centre saturated with offices and commercial areas were among the concerns raised.

A hotel operator in Brinchang town, Chai Kok Sing, 54, said while the influx of tourists to the highlands was seen as a good sign for business, many things could be improved on.

"For example, there is terrible traffic congestion here during weekends and public holidays and although we have many hotels, there is lack of car parks.

"Issues such as these could cause people to shy away from Cameron Highlands and to stop coming here for vacations," he said.

Chai added that there was an undeniable demand for shop lots on the highlands due to its tourism industry.

"More and more shops are being built, especially near the towns of Brinchang and Tanah Rata, the two more developed areas on the highlands, while projects are also coming up on the outskirts.

"While we do not oppose development, all we hope is that the authorities exercise proper planning and not allow projects to be developed indiscriminately and to their whims and fancies," he said.

On another note, Chai said the agriculture industry in Cameron Highlands, a major producer of fruits and vegetables in the country and also exporter to Singapore, was doing very well.

"New farms are sprouting up everywhere, which is a good thing but I ask that we do not overdo it to avoid further landslides from occurring," he said.

Concurring with Chai, Kampung Orang Asli Sungai Ruil Tok Batin headman Kadir Ahsan said many villagers were still haunted by the August 2011 landslide at the village that caused seven villagers to be buried underneath earth, rocks and mud washed down from a nearby cliff.

The 42-year-old village headman stressed that the environment should be preserved at all costs.

"We must not cause further damage to our ecosystem as this can lead to various disasters.

"There should be proper planning in everything that we do so as not to further affect the environment," said Kadir, who with other villagers have temporarily resettled near Kem Brinchang.

Kadir, however, said development in Cameron Highlands had enabled the orang asli community there to lead better and more modern lives although life was generally, still simple.

"Most of us hold jobs at government departments and private firms," he said.

Kampung Raja resident Saswanee Ali, 28, also enthused about the simple lifestyle on the highlands.

"Around the outskirt areas here, we are surrounded by farms.

"The pace is slow and everyone is content with working hard for part of the day and resting the remaining part," said the poultry seller.

"There are no big shopping centres in Cameron Highlands but there are a number of grocery shops at Kampung Raja, Brinchang and Tanah Rata where locals can get their basic supplies and daily necessities.

"If we really want to shop, then we just travel to Ipoh, about 80km away, but even then, most people just stay at home on weekends to avoid the traffic congestion," she added.

Kuala Terla resident and farm operator P. Letchumanan, 51, shares the same sentiments as Saswanee, noting that life was simple in Kuala Terla, which was considered to be on the outskirts of Brinchang and Tanah Rata.

"Tanah Rata is known as the office area, where most government agencies are located, while Kuala Terla is an area where farms are abundant.

"Tourists like to come here to pick their own fruits and vegetables," he said.

Like many farmers on the highlands, Letchumanan faces a shortage in farm help.

"We hope the Government will allow more foreign workers to be hired by farm operators here.

"An amnesty programme for foreign workers conducted in 2011, had led to many of them running away, leading to a shortage of labour at vegetable farms and causing the livelihoods of farmers to be affected.

"Nothing would make us happier than for the Government to look into our request seriously," he said.

Deputy Minister in the Prime Minister's Department Datuk S. K. Devamany is the incumbent Cameron Highlands MP while the Tanah Rata assemblyman is Datuk Ho Yip Kap. The Jelai state seat is held by Datuk Wan Rosdy Wan Ismail. All three are from Barisan Nasional.

06 di Cameron Highlands - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di Cameron Highlands - Google Blog Search


pena mofi: jejak kaki <b>di Cameron Highlands</b>

Posted: 09 Mar 2013 02:51 AM PST

Program: Retreat Kepimpinan Mahasiswa 1 Malaysia (Zon Tengah)
Tarikh:22 feb-24 feb 2013
Tempat : Hotel Rossa Passadena Cameron Highland PAHANG

Hailo...
Kali ni nak share pengalaman mengikut program bersama barisan kepimpinan Utama Universiti iaitu program bersama saf Majlis Perwakilan Pelajar (MPP) seluruh zon tengah. Program ni anjuran Kementerian Belia dan Sukan Malaysia,Jabatan Belia & Sukan Negeri Selangor.

Aturcara bermula dengan pendaftaran,taklimat,pembahagian kumpulan,suai kenal menggunakan 3S (Salam,Sapa,Senyum),Ceramah,Wacana Minda,LDK dan Pembentangan.

Perjalanan bermula seawal jam 8am menerusi Lebuh Raya menggunakan Bas UPNM.
sampai di cameron highlands kira-kira jam 1pm. Banyak kali jgkla behenti. Mabuk jgk jalan ke sana,bengkok bengkang nya lgi. bikin salah seorang perwakilan MPP upnm muntah tanpa disengajakn.

AKU pun ada rase tapi berkat aku labuhkan mata,bersandar sambil mulut kemam gula-gula mentos plus.okla sikit rase badan kn.. akhirnya sampai dengan selamat..
3hari2malam dilalui dengan baik. Hari sabtu 23 feb2013 badanku pula terasa panas ni mgkn kerana seminggu yang lepas baru sahaja selesai berprogrm di Port Dickson Negeri Sembilan bersama Jentera MAYC seluruh Malaysia.. BESH dapat pengalaman join aktiviti macam ni.
Kebetulan tarikh hari kedua kami berprogram di Cameron ni,Le Tour De Langkawi 2013 (LTDL) ada lalu dekat dengan kawasan kami , so dalam bilik ( tingkat 2 ) aku dapat usha..
sambil aku ponteng kuliah ceramah 1 dan 2 pagi tu akibat xsehat kononnya.
Tapi memang xsehat punnn.

Perasaan: Gembira + SERONOK + shok sangat. udara sejuk dan nyaman. sejuk dari Genting Highland yg pernah aku sampai. aku ada test ,memg ada kua asap di mulut masa malam hari akibat suhu yg sejuk. so aku stop kejap dari amik rokok..
Rasenya cukupla coretan ni sekadar untuk menjadi ingatan dan sejarah diari perjalanan aku..

''masih susun langkah,merapati sesuatu yang belum tentu milikku..'' ^^
















sambil wat kerja untuk task LDK sambil posing.

06 di ketari - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di ketari - Google Blog Search


BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 23 Mar 2013 07:36 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 12 Mar 2013 09:17 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Mar 2013 07:47 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 15 Feb 2013 07:27 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 14 Feb 2013 07:25 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Feb 2013 07:45 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Jan 2013 07:57 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Jan 2013 07:43 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 08 Nov 2012 07:53 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Nov 2012 07:26 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Nov 2012 07:25 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 22 Feb 2012 12:00 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

26 Buah Rumah Hangus <b>di Ketari</b>, Bentong. | ondscene

Posted: 22 Feb 2012 05:57 PM PST

26 Buah Rumah Hangus di Ketari, Bentong.

Kg Baru Cina
Ketari, Bentong
Pahang
22 Februari, 2012
4 petang
 

Kejadian ini berlaku semalam, tetapi saya hanya sempat menyiarkannya hari ini, 23 Februari.

Sejumlah 26 buah rumah musnah samasekali dalam kejadian yang berlaku kira-kira jam 3.50 petang di Ketari, Bentong.

Dan kebakaran ini berlaku hanya beberapa meter dari sebuah stesyen minyak.

7 jentera bomba dari beberapa balai Bomba dan Penyelamat bersama kira-kira 70 anggota.

Kebakaran dipercayai berlaku di bahagian tengah dan merebak dengan cepat – ketika cuaca panas terik dan angin kuat.

Pix – China Press

Post Lain Yang Berkaitan

1 Comment

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 13 Sep 2012 07:53 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Jun 2011 12:00 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 17 Apr 2012 07:25 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Mar 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Mar 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Mar 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Mar 2012 07:24 PM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Feb 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Feb 2012 07:21 PM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Oct 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Jul 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Jul 2011 07:30 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 17 Jun 2011 07:46 PM PDT

Seorang sahabat dalam facebook KELAB 500,000 PENYOKONG PAS PAHANG, Fakhrul Anuar Zulkawi, mengutarakan beberapa pandangan menarik yang wajar kita renungi bagi menghadapi PRU ke 13 nanti.

Melihat kepada fakta angka, mungkin agak sukar meneka apakah Pakatan Rakyat mampu mara ke Wisma Sri Pahang. Namun jika diambil kira terdapat terdapat 21 kerusi Dun yang ada tanah rancangan Felda, peluang nampaknya tidak mustahil. Ini jika dilihat berdasarkan perkembangan baru kesedaran politik para peneroka. Beliau tidak menyentuh tentang undi peneroka. Namun jika diandaikan hanya 5 % sahaja swing undi peneroka daripada PRU 2008, sesuatu kejutan boleh berlaku di negeri ini!

Di bawah ini saya perturunkan semuanya pandangan Fakhrul Anuar, hatta tanpa mengubah ejaan dan ayat-ayatnya.

Salam. Melihat kpd mood wall ini, semuanya mahukan PAS Pahang bersama Pakatan Rakyat utk memerintah negeri ini selepas PRU-13. Namun elok juga kita melihat sebentar kpd realiti yg bakal dihadapi.

Sehingga kini, pembangkang menguasai 5 kerusi drpd 42 kerusi (BN 37 kerusi). Utk melayakkan PR menerajui Pahang secara kemenangan majoriti mudah (simple majoriti), PR perlukan sekurang2nya 22 kerusi. Utk tujuan itu, PR mesti mempertahankan 5 kerusi yg telah dimenangi semasa PRU-12 (2 PAS, 2 DAP & 1 Bebas) iaitu di N12 Beserah (maj 1541), N32 Kuala Semantan (maj 932), N7 Tras (maj 2451), N38 Triang (maj 2469) dan N1 Tanah Rata (maj 575-Bebas). Masih berbaki 17 kerusi lagi.

Di mana peluang utk menang boleh diperolehi secara analisa kalkulatif sebegini? Pertamanya ianya boleh difokuskan kpd 7 kerusi yg dimenangi BN dgn majoriti kurang dr 1000 undi iaitu di 3 DUN majoriti pengundi Melayu iaitu N16 Inderapura (maj 873), N15 Tg Lumpur (maj 496), N29 Jengka (maj 596) dan di 4 DUN pengundi majoriti atau signifikan bkn Melayu di N14 Teruntum (maj 293), N10 Damak (maj 509), N34 Ketari (maj 882) & N35 Sabai (maj 145-India).

Seterusnya fokus perlu diberikan kpd 8 kerusi maj antara 1000-1500 terdpt di 5 kwsn maj Melayu (lebih 70%) iaitu N24 Luit (maj 1068), N3 Pdg Tengku (maj 1188), N9 Tahan (maj 1357), N19 Panching (maj 1441), N27 Jenderak (maj 1374) dan di 3 lagi kwsn pengundi bercampur iaitu di N33 Bilut (maj 1108), N4 Cheka (maj 1280), N5 Benta (maj 1358).

Ini bermakna masih short 2 kerusi utk majoriti mudah. Dimana lagi peluang utk menang? Wajar utk dimantapkan jentera di N28 Kerdau (maj 1615), N37 Guai (maj 1941) dan 2 kwns pengundi bercampur iaitu di N13 Semambu (maj 2136) & N30 Mentakab (maj 2439).

PAS mesti berupaya utk mendapatkan sokongan Melayu dan pengundi atas pagar perlu beralih dr menyokong UMNO secara signifikan peratusannya.

Berdasarkan parti, utk menang simple maj, 22 kerusi tersebut bakal diwakili PAS 9 kerusi, DAP 8 kerusi dan PKR 5 kerusi. Banyak faktor jg perlu diambilkira termasuk faktor calon yg berkredibiliti utk diketengahkan. Dan PAS perlu melipatgandakan usaha n memperkemaskan jentera utk memenangi hati pengundi Melayu. Usaha dakwah n tarbiah juga mesti menjadi asas utama. Kemungkinan kerajaan campuran spt yg pernah berlaku di Perak juga tidak boleh ditolak.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Jun 2011 08:14 PM PDT

Seorang sahabat dalam facebook KELAB 500,000 PENYOKONG PAS PAHANG, Fakhrul Anuar Zulkawi, mengutarakan beberapa pandangan menarik yang wajar kita renungi bagi menghadapi PRU ke 13 nanti.

Melihat kepada fakta angka, mungkin agak sukar meneka apakah Pakatan Rakyat mampu mara ke Wisma Sri Pahang. Namun jika diambil kira terdapat terdapat 21 kerusi Dun yang ada tanah rancangan Felda, peluang nampaknya tidak mustahil. Ini jika dilihat berdasarkan perkembangan baru kesedaran politik para peneroka. Beliau tidak menyentuh tentang undi peneroka. Namun jika diandaikan hanya 5 % sahaja swing undi peneroka daripada PRU 2008, sesuatu kejutan boleh berlaku di negeri ini!

Di bawah ini saya perturunkan semuanya pandangan Fakhrul Anuar, hatta tanpa mengubah ejaan dan ayat-ayatnya.

Salam. Melihat kpd mood wall ini, semuanya mahukan PAS Pahang bersama Pakatan Rakyat utk memerintah negeri ini selepas PRU-13. Namun elok juga kita melihat sebentar kpd realiti yg bakal dihadapi.

Sehingga kini, pembangkang menguasai 5 kerusi drpd 42 kerusi (BN 37 kerusi). Utk melayakkan PR menerajui Pahang secara kemenangan majoriti mudah (simple majoriti), PR perlukan sekurang2nya 22 kerusi. Utk tujuan itu, PR mesti mempertahankan 5 kerusi yg telah dimenangi semasa PRU-12 (2 PAS, 2 DAP & 1 Bebas) iaitu di N12 Beserah (maj 1541), N32 Kuala Semantan (maj 932), N7 Tras (maj 2451), N38 Triang (maj 2469) dan N1 Tanah Rata (maj 575-Bebas). Masih berbaki 17 kerusi lagi.

Di mana peluang utk menang boleh diperolehi secara analisa kalkulatif sebegini? Pertamanya ianya boleh difokuskan kpd 7 kerusi yg dimenangi BN dgn majoriti kurang dr 1000 undi iaitu di 3 DUN majoriti pengundi Melayu iaitu N16 Inderapura (maj 873), N15 Tg Lumpur (maj 496), N29 Jengka (maj 596) dan di 4 DUN pengundi majoriti atau signifikan bkn Melayu di N14 Teruntum (maj 293), N10 Damak (maj 509), N34 Ketari (maj 882) & N35 Sabai (maj 145-India).

Seterusnya fokus perlu diberikan kpd 8 kerusi maj antara 1000-1500 terdpt di 5 kwsn maj Melayu (lebih 70%) iaitu N24 Luit (maj 1068), N3 Pdg Tengku (maj 1188), N9 Tahan (maj 1357), N19 Panching (maj 1441), N27 Jenderak (maj 1374) dan di 3 lagi kwsn pengundi bercampur iaitu di N33 Bilut (maj 1108), N4 Cheka (maj 1280), N5 Benta (maj 1358).

Ini bermakna masih short 2 kerusi utk majoriti mudah. Dimana lagi peluang utk menang? Wajar utk dimantapkan jentera di N28 Kerdau (maj 1615), N37 Guai (maj 1941) dan 2 kwns pengundi bercampur iaitu di N13 Semambu (maj 2136) & N30 Mentakab (maj 2439).

PAS mesti berupaya utk mendapatkan sokongan Melayu dan pengundi atas pagar perlu beralih dr menyokong UMNO secara signifikan peratusannya.

Berdasarkan parti, utk menang simple maj, 22 kerusi tersebut bakal diwakili PAS 9 kerusi, DAP 8 kerusi dan PKR 5 kerusi. Banyak faktor jg perlu diambilkira termasuk faktor calon yg berkredibiliti utk diketengahkan. Dan PAS perlu melipatgandakan usaha n memperkemaskan jentera utk memenangi hati pengundi Melayu. Usaha dakwah n tarbiah juga mesti menjadi asas utama. Kemungkinan kerajaan campuran spt yg pernah berlaku di Perak juga tidak boleh ditolak.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Feb 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Feb 2012 12:00 AM PST

[unable to retrieve full-text content]BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search. Posted: 17 Jun 2011 07:46 PM PDT. Seorang sahabat dalam facebook KELAB 500000 PENYOKONG PAS PAHANG, Fakhrul Anuar Zulkawi, mengutarakan ...

<b>KETARI</b> EXCEL SM SAINS LABUAN MEMENANGI ANUGERAH <b>...</b>

Posted: 31 Mar 2012 12:45 AM PDT

12-17 Mac 2012, Moscow,Russia: Kumpulan KETARI EXCEL SM Sains Labuan telah menyertai program "The Four Elements Festival International Folk Dance Competition For Children and Young People" di Moscow, Russia pada 12-17 Mac 2012. Telah disertai oleh 13 orang pelajar dan 3 guru termasuk Pengetua Cemerlang SM Sains Labuan, Tn Hj Mahamad Shukri Said. Terdapat 8 kategori yang dipertandingankan dan KETARI EXCEL telah berjaya menggondol  Anugerah Khas Juri bagi Persembahan Terbaik. Tahniah!

Laman Rasmi: PARLIMEN BENTONG MILIK DAP, DUN <b>KETARI</b> <b>...</b>

Posted: 13 Mar 2013 12:07 PM PDT

Baru-baru ini di Bentong, Setiausaha Agung DAP YB Lim Guan Eng telah membuat pengumuman bahawa DAP akan bertanding di Parlimen Bentong dengan meletakkan Wong Tack, aktivis Kumpulan Hijau yang terkenal sebagai calon parti tersebut.
Parlimen Bentong sebelum ini adalah kerusi yang diperuntukan kepada PKR namun bagi menghadapi PRU ke 13 ini beberapa rundingan telah dijalankan di antara PKR dan DAP bagi menentukan calon dan parti manakah yang mempunyai kelebihan dan mampu untuk menggugat Bn di kerusi panas tersebut.  Di dalam perjumpaan dan rundingan yang beberapa kali telah diadakan, PKR tiada masalah untuk memberikan kerusi Parlimen Bentong kepada DAP demi untuk menambah bilangan kerusi di peringkat Persekutuan agar objektif PR menuju Putrajaya lebih terbuka, tetapi PKR juga berpendapat parti ini juga mempunyai peluang yang besar untuk menang di beberapa kerusi Dun yang sebelum ini dimiliki oleh DAP di Pahang.
Sehubungan itu, satu persetujuan telah dibuat awal dahulu iaitu PKR bersedia untuk melepaskan Kerusi Parlimen Bentong kepada DAP dengan tukaran bahawa PKR mahu DAP memberi laluan untuk PKR di dua buah kerusi Dun iaitu di Dun Ketari (Bentong) dan Dun Tanah Rata (Cameroon Highland)  yang sebelum ini adalah kerusi milik DAP.
Apabila DAP kelmarin mengumumkan bahawa Parlimen Bentong akan diwakili oleh parti tersebut, maka ini bermakna rundingan pembahagian kerusi di antara PKR dan DAP yang tertunggak begitu lama telah selesai dan PKR kini bersedia untuk meletakkan calon di Dun Ketari dan Dun Tanah Rata sebagaimana rundingan di peringkat awal.  
PKR Pahang di dalam satu Mesyuarat Khas pagi semalam (13 Mac 2013) membuat keputusan menyokong penuh calon dari DAP yang bertanding di Parlimen Bentong dan PKR akan mengarahkan semua jentera di Bentong untuk turun membantu DAP di dalam menentukan kemenangan di Parlimen tersebut.  Di dalam masa yang sama, PKR juga mengharapkan agar DAP boleh memberikan komitmen untuk bersama menggerakkan jentera PR di Dun Ketari dan Dun Tanah Rata agar matlamat PR menawan Pahang akan tercapai.
PKR juga telah menetapkan calonnya di kedua-dua Dun tersebut.  Justeru itu, pengumuman dari DAP dan juga dari PKR Pahang ini telah berjaya menyelesaikan masalah pembahagian kerusi yang tertangguh sekian lama.  Mesyuarat semalam juga mengambil keputusan bahawa pembahagian kerusi di Negeri Pahang kini sudah selesai dan dimuktamadkan.  
Mulai sekarang, PKR kini mula fokus kepada gerak kerja pilihanraya dan mempunyai keyakinan hasil dari kerjasama di antara PAS dan DAP, kita mampu membuat kejutan di Negeri Pahang di dalam PRU ke 13 nanti, InsyaAllah.

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Jan 2013 07:50 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Dec 2012 12:00 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 12 Nov 2012 07:44 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 11 Nov 2012 07:19 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 08 Nov 2012 07:53 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Nov 2012 07:26 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Nov 2012 07:25 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 22 Feb 2012 12:00 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

26 Buah Rumah Hangus <b>di Ketari</b>, Bentong. | ondscene

Posted: 22 Feb 2012 05:57 PM PST

26 Buah Rumah Hangus di Ketari, Bentong.

Kg Baru Cina
Ketari, Bentong
Pahang
22 Februari, 2012
4 petang
 

Kejadian ini berlaku semalam, tetapi saya hanya sempat menyiarkannya hari ini, 23 Februari.

Sejumlah 26 buah rumah musnah samasekali dalam kejadian yang berlaku kira-kira jam 3.50 petang di Ketari, Bentong.

Dan kebakaran ini berlaku hanya beberapa meter dari sebuah stesyen minyak.

7 jentera bomba dari beberapa balai Bomba dan Penyelamat bersama kira-kira 70 anggota.

Kebakaran dipercayai berlaku di bahagian tengah dan merebak dengan cepat – ketika cuaca panas terik dan angin kuat.

Pix – China Press

Post Lain Yang Berkaitan

1 Comment

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 13 Sep 2012 07:53 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Jun 2011 12:00 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 17 Apr 2012 07:25 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Mar 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Mar 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Mar 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Mar 2012 07:24 PM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Feb 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Feb 2012 07:21 PM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Oct 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Jul 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Jul 2011 07:30 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 17 Jun 2011 07:46 PM PDT

Seorang sahabat dalam facebook KELAB 500,000 PENYOKONG PAS PAHANG, Fakhrul Anuar Zulkawi, mengutarakan beberapa pandangan menarik yang wajar kita renungi bagi menghadapi PRU ke 13 nanti.

Melihat kepada fakta angka, mungkin agak sukar meneka apakah Pakatan Rakyat mampu mara ke Wisma Sri Pahang. Namun jika diambil kira terdapat terdapat 21 kerusi Dun yang ada tanah rancangan Felda, peluang nampaknya tidak mustahil. Ini jika dilihat berdasarkan perkembangan baru kesedaran politik para peneroka. Beliau tidak menyentuh tentang undi peneroka. Namun jika diandaikan hanya 5 % sahaja swing undi peneroka daripada PRU 2008, sesuatu kejutan boleh berlaku di negeri ini!

Di bawah ini saya perturunkan semuanya pandangan Fakhrul Anuar, hatta tanpa mengubah ejaan dan ayat-ayatnya.

Salam. Melihat kpd mood wall ini, semuanya mahukan PAS Pahang bersama Pakatan Rakyat utk memerintah negeri ini selepas PRU-13. Namun elok juga kita melihat sebentar kpd realiti yg bakal dihadapi.

Sehingga kini, pembangkang menguasai 5 kerusi drpd 42 kerusi (BN 37 kerusi). Utk melayakkan PR menerajui Pahang secara kemenangan majoriti mudah (simple majoriti), PR perlukan sekurang2nya 22 kerusi. Utk tujuan itu, PR mesti mempertahankan 5 kerusi yg telah dimenangi semasa PRU-12 (2 PAS, 2 DAP & 1 Bebas) iaitu di N12 Beserah (maj 1541), N32 Kuala Semantan (maj 932), N7 Tras (maj 2451), N38 Triang (maj 2469) dan N1 Tanah Rata (maj 575-Bebas). Masih berbaki 17 kerusi lagi.

Di mana peluang utk menang boleh diperolehi secara analisa kalkulatif sebegini? Pertamanya ianya boleh difokuskan kpd 7 kerusi yg dimenangi BN dgn majoriti kurang dr 1000 undi iaitu di 3 DUN majoriti pengundi Melayu iaitu N16 Inderapura (maj 873), N15 Tg Lumpur (maj 496), N29 Jengka (maj 596) dan di 4 DUN pengundi majoriti atau signifikan bkn Melayu di N14 Teruntum (maj 293), N10 Damak (maj 509), N34 Ketari (maj 882) & N35 Sabai (maj 145-India).

Seterusnya fokus perlu diberikan kpd 8 kerusi maj antara 1000-1500 terdpt di 5 kwsn maj Melayu (lebih 70%) iaitu N24 Luit (maj 1068), N3 Pdg Tengku (maj 1188), N9 Tahan (maj 1357), N19 Panching (maj 1441), N27 Jenderak (maj 1374) dan di 3 lagi kwsn pengundi bercampur iaitu di N33 Bilut (maj 1108), N4 Cheka (maj 1280), N5 Benta (maj 1358).

Ini bermakna masih short 2 kerusi utk majoriti mudah. Dimana lagi peluang utk menang? Wajar utk dimantapkan jentera di N28 Kerdau (maj 1615), N37 Guai (maj 1941) dan 2 kwns pengundi bercampur iaitu di N13 Semambu (maj 2136) & N30 Mentakab (maj 2439).

PAS mesti berupaya utk mendapatkan sokongan Melayu dan pengundi atas pagar perlu beralih dr menyokong UMNO secara signifikan peratusannya.

Berdasarkan parti, utk menang simple maj, 22 kerusi tersebut bakal diwakili PAS 9 kerusi, DAP 8 kerusi dan PKR 5 kerusi. Banyak faktor jg perlu diambilkira termasuk faktor calon yg berkredibiliti utk diketengahkan. Dan PAS perlu melipatgandakan usaha n memperkemaskan jentera utk memenangi hati pengundi Melayu. Usaha dakwah n tarbiah juga mesti menjadi asas utama. Kemungkinan kerajaan campuran spt yg pernah berlaku di Perak juga tidak boleh ditolak.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Jun 2011 08:14 PM PDT

Seorang sahabat dalam facebook KELAB 500,000 PENYOKONG PAS PAHANG, Fakhrul Anuar Zulkawi, mengutarakan beberapa pandangan menarik yang wajar kita renungi bagi menghadapi PRU ke 13 nanti.

Melihat kepada fakta angka, mungkin agak sukar meneka apakah Pakatan Rakyat mampu mara ke Wisma Sri Pahang. Namun jika diambil kira terdapat terdapat 21 kerusi Dun yang ada tanah rancangan Felda, peluang nampaknya tidak mustahil. Ini jika dilihat berdasarkan perkembangan baru kesedaran politik para peneroka. Beliau tidak menyentuh tentang undi peneroka. Namun jika diandaikan hanya 5 % sahaja swing undi peneroka daripada PRU 2008, sesuatu kejutan boleh berlaku di negeri ini!

Di bawah ini saya perturunkan semuanya pandangan Fakhrul Anuar, hatta tanpa mengubah ejaan dan ayat-ayatnya.

Salam. Melihat kpd mood wall ini, semuanya mahukan PAS Pahang bersama Pakatan Rakyat utk memerintah negeri ini selepas PRU-13. Namun elok juga kita melihat sebentar kpd realiti yg bakal dihadapi.

Sehingga kini, pembangkang menguasai 5 kerusi drpd 42 kerusi (BN 37 kerusi). Utk melayakkan PR menerajui Pahang secara kemenangan majoriti mudah (simple majoriti), PR perlukan sekurang2nya 22 kerusi. Utk tujuan itu, PR mesti mempertahankan 5 kerusi yg telah dimenangi semasa PRU-12 (2 PAS, 2 DAP & 1 Bebas) iaitu di N12 Beserah (maj 1541), N32 Kuala Semantan (maj 932), N7 Tras (maj 2451), N38 Triang (maj 2469) dan N1 Tanah Rata (maj 575-Bebas). Masih berbaki 17 kerusi lagi.

Di mana peluang utk menang boleh diperolehi secara analisa kalkulatif sebegini? Pertamanya ianya boleh difokuskan kpd 7 kerusi yg dimenangi BN dgn majoriti kurang dr 1000 undi iaitu di 3 DUN majoriti pengundi Melayu iaitu N16 Inderapura (maj 873), N15 Tg Lumpur (maj 496), N29 Jengka (maj 596) dan di 4 DUN pengundi majoriti atau signifikan bkn Melayu di N14 Teruntum (maj 293), N10 Damak (maj 509), N34 Ketari (maj 882) & N35 Sabai (maj 145-India).

Seterusnya fokus perlu diberikan kpd 8 kerusi maj antara 1000-1500 terdpt di 5 kwsn maj Melayu (lebih 70%) iaitu N24 Luit (maj 1068), N3 Pdg Tengku (maj 1188), N9 Tahan (maj 1357), N19 Panching (maj 1441), N27 Jenderak (maj 1374) dan di 3 lagi kwsn pengundi bercampur iaitu di N33 Bilut (maj 1108), N4 Cheka (maj 1280), N5 Benta (maj 1358).

Ini bermakna masih short 2 kerusi utk majoriti mudah. Dimana lagi peluang utk menang? Wajar utk dimantapkan jentera di N28 Kerdau (maj 1615), N37 Guai (maj 1941) dan 2 kwns pengundi bercampur iaitu di N13 Semambu (maj 2136) & N30 Mentakab (maj 2439).

PAS mesti berupaya utk mendapatkan sokongan Melayu dan pengundi atas pagar perlu beralih dr menyokong UMNO secara signifikan peratusannya.

Berdasarkan parti, utk menang simple maj, 22 kerusi tersebut bakal diwakili PAS 9 kerusi, DAP 8 kerusi dan PKR 5 kerusi. Banyak faktor jg perlu diambilkira termasuk faktor calon yg berkredibiliti utk diketengahkan. Dan PAS perlu melipatgandakan usaha n memperkemaskan jentera utk memenangi hati pengundi Melayu. Usaha dakwah n tarbiah juga mesti menjadi asas utama. Kemungkinan kerajaan campuran spt yg pernah berlaku di Perak juga tidak boleh ditolak.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Feb 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Feb 2012 12:00 AM PST

[unable to retrieve full-text content]BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search. Posted: 17 Jun 2011 07:46 PM PDT. Seorang sahabat dalam facebook KELAB 500000 PENYOKONG PAS PAHANG, Fakhrul Anuar Zulkawi, mengutarakan ...

<b>KETARI</b> EXCEL SM SAINS LABUAN MEMENANGI ANUGERAH <b>...</b>

Posted: 31 Mar 2012 12:45 AM PDT

12-17 Mac 2012, Moscow,Russia: Kumpulan KETARI EXCEL SM Sains Labuan telah menyertai program "The Four Elements Festival International Folk Dance Competition For Children and Young People" di Moscow, Russia pada 12-17 Mac 2012. Telah disertai oleh 13 orang pelajar dan 3 guru termasuk Pengetua Cemerlang SM Sains Labuan, Tn Hj Mahamad Shukri Said. Terdapat 8 kategori yang dipertandingankan dan KETARI EXCEL telah berjaya menggondol  Anugerah Khas Juri bagi Persembahan Terbaik. Tahniah!

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Nov 2012 07:25 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 22 Feb 2012 12:00 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

26 Buah Rumah Hangus <b>di Ketari</b>, Bentong. | ondscene

Posted: 22 Feb 2012 05:57 PM PST

26 Buah Rumah Hangus di Ketari, Bentong.

Kg Baru Cina
Ketari, Bentong
Pahang
22 Februari, 2012
4 petang
 

Kejadian ini berlaku semalam, tetapi saya hanya sempat menyiarkannya hari ini, 23 Februari.

Sejumlah 26 buah rumah musnah samasekali dalam kejadian yang berlaku kira-kira jam 3.50 petang di Ketari, Bentong.

Dan kebakaran ini berlaku hanya beberapa meter dari sebuah stesyen minyak.

7 jentera bomba dari beberapa balai Bomba dan Penyelamat bersama kira-kira 70 anggota.

Kebakaran dipercayai berlaku di bahagian tengah dan merebak dengan cepat – ketika cuaca panas terik dan angin kuat.

Pix – China Press

Post Lain Yang Berkaitan

1 Comment

Lelaki Ini Disyaki Membunuh, Merogol, Meliwat Remaja Dan Kanak <b>...</b>

Posted: 13 Dec 2012 10:39 PM PST

BENTONG – Penjenayah kejam paling dikehendaki, Rabidin Satir, 42, dituduh di Mahkamah Majistret Bentong dan Mahkamah Sesyen Raub atas kesalahan merogol dan membunuh mangsa bawah umur antara tahun 2009 dan 2011.

Dua pertuduhan dibacakan di Mahkamah Majistret Bentong manakala lima lagi di Mahkamah Sesyen Raub.

Tertuduh dibawa ke Mahkamah Majistret Bentong dalam keadaan tangan bergari, dengan kawalan ketat kira-kira jam 9.05 pagi, dengan berpakaian lokap berwarna oren.

Dia dituduh di bawah Seksyen 302 Kanun Keseksaan dan 376 Kanun Keseksaan atas kesalahan membunuh dan merogol Annie Kok Yin Cheng, 17.

Berdasarkan kertas pertuduhan dikemukakan Timbalan Pendakwa Raya, Atiqah Liyana Shahrir, kejadian berlaku pada 7 Mac 2009 antara jam 11.30 malam hingga 1.50 petang, 8 Mac 2009 di sebuah rumah di Lot 4168 Kampung Ketari.

Ketika kes dibacakan, tertuduh kelihatan tenang kemudian menganggukkan kepala dan menjawab faham dengan pertuduhan itu.

Majistret, Nurliyana Ismail menetapkan 17 Januari 2013 sebagai tarikh sebutan semula kes.

Mahkamah Sesyen Raub pula menetapkan ikat jamin sebanyak RM15,000 untuk setiap pertuduhan kerana lelaki itu mengaku tidak bersalah atas tuduhan kedua hingga kelima iaitu merogol mangsa bawah umur.

Bagaimanapun, dia mengaku bersalah bagi pertuduhan pertama iaitu merogol seorang kanak-kanak berusia 9 tahun 5 bulan tetapi Hakim Murtazadi Amran, tidak membenarkan ikat jamin kerana bimbang akan menganggu mangsa.

Sebelum itu, Timbalan Pendakwaraya Atiqah Liyana Shahrir memohon mahkamah mengenakan ikat jamin sebanyak RM20,000 bagi setiap kes.

Mengikut kertas pertuduhan pertama, dia dituduh merogol kanak-kanak berusia 9 tahun 5 bulan di antara jam 2 pagi hingga 3 pagi di dalam sebuah bilik di Taman Sri Marong, Bentong pada 9 Julai 2009.

Bagi pertuduhan kedua, Rabidin yang berasalal dari Sabah itu dituduh merogol remaja berusia 17 tahun di dalam bilik di Kilometer 5, Jalan Kuala Lumpur- Bentong di antara jam 1 hingga 3 pagi pada 21 Jun 2010.

Pertuduhan ketiga membabitkan jenayah rogol kanak-kanak berusia 8 tahun 2 bulan di tepi sungai belakang rumah dekat Ketari, Bentong antara jam 12.30 pagi hingga 1.30 pagi pada 29 April tahun lalu.

Rabidin turut menghadapi dua lagi pertuduhan bagi kes keempat membabitkan remaja berusia 16 tahun 5 bulan iaitu rogol dan liwat dalam bilik di sebuah rumah di Ketari, Bentong antara jam 1 pagi hingga 2.30 pagi.

Rabidin dituduh membabitkan Seksyen 376 (2) (e) Kanun Keseksaan, Seksyen 376 (2) Kanun Keseksaan dan Seksyen 377C Kanun keseksaan.

Hakim Murtazadi Amran, menetapkan 31 Januari 2013 sebagai tarikh sebutan semula kes.

BACA: LELAKI KOREA INI PATUT BERHENTI JADI PENGADIL!

Iklan Teks:

PERINGATAN: Mynewshub tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 12 Nov 2012 07:44 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 11 Nov 2012 07:19 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 08 Nov 2012 07:53 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Nov 2012 07:26 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Nov 2012 07:25 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 22 Feb 2012 12:00 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

26 Buah Rumah Hangus <b>di Ketari</b>, Bentong. | ondscene

Posted: 22 Feb 2012 05:57 PM PST

26 Buah Rumah Hangus di Ketari, Bentong.

Kg Baru Cina
Ketari, Bentong
Pahang
22 Februari, 2012
4 petang
 

Kejadian ini berlaku semalam, tetapi saya hanya sempat menyiarkannya hari ini, 23 Februari.

Sejumlah 26 buah rumah musnah samasekali dalam kejadian yang berlaku kira-kira jam 3.50 petang di Ketari, Bentong.

Dan kebakaran ini berlaku hanya beberapa meter dari sebuah stesyen minyak.

7 jentera bomba dari beberapa balai Bomba dan Penyelamat bersama kira-kira 70 anggota.

Kebakaran dipercayai berlaku di bahagian tengah dan merebak dengan cepat – ketika cuaca panas terik dan angin kuat.

Pix – China Press

Post Lain Yang Berkaitan

1 Comment

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 13 Sep 2012 07:53 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Jun 2011 12:00 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 17 Apr 2012 07:25 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Mar 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Mar 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Mar 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Mar 2012 07:24 PM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Feb 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Feb 2012 07:21 PM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Oct 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Jul 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Jul 2011 07:30 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 17 Jun 2011 07:46 PM PDT

Seorang sahabat dalam facebook KELAB 500,000 PENYOKONG PAS PAHANG, Fakhrul Anuar Zulkawi, mengutarakan beberapa pandangan menarik yang wajar kita renungi bagi menghadapi PRU ke 13 nanti.

Melihat kepada fakta angka, mungkin agak sukar meneka apakah Pakatan Rakyat mampu mara ke Wisma Sri Pahang. Namun jika diambil kira terdapat terdapat 21 kerusi Dun yang ada tanah rancangan Felda, peluang nampaknya tidak mustahil. Ini jika dilihat berdasarkan perkembangan baru kesedaran politik para peneroka. Beliau tidak menyentuh tentang undi peneroka. Namun jika diandaikan hanya 5 % sahaja swing undi peneroka daripada PRU 2008, sesuatu kejutan boleh berlaku di negeri ini!

Di bawah ini saya perturunkan semuanya pandangan Fakhrul Anuar, hatta tanpa mengubah ejaan dan ayat-ayatnya.

Salam. Melihat kpd mood wall ini, semuanya mahukan PAS Pahang bersama Pakatan Rakyat utk memerintah negeri ini selepas PRU-13. Namun elok juga kita melihat sebentar kpd realiti yg bakal dihadapi.

Sehingga kini, pembangkang menguasai 5 kerusi drpd 42 kerusi (BN 37 kerusi). Utk melayakkan PR menerajui Pahang secara kemenangan majoriti mudah (simple majoriti), PR perlukan sekurang2nya 22 kerusi. Utk tujuan itu, PR mesti mempertahankan 5 kerusi yg telah dimenangi semasa PRU-12 (2 PAS, 2 DAP & 1 Bebas) iaitu di N12 Beserah (maj 1541), N32 Kuala Semantan (maj 932), N7 Tras (maj 2451), N38 Triang (maj 2469) dan N1 Tanah Rata (maj 575-Bebas). Masih berbaki 17 kerusi lagi.

Di mana peluang utk menang boleh diperolehi secara analisa kalkulatif sebegini? Pertamanya ianya boleh difokuskan kpd 7 kerusi yg dimenangi BN dgn majoriti kurang dr 1000 undi iaitu di 3 DUN majoriti pengundi Melayu iaitu N16 Inderapura (maj 873), N15 Tg Lumpur (maj 496), N29 Jengka (maj 596) dan di 4 DUN pengundi majoriti atau signifikan bkn Melayu di N14 Teruntum (maj 293), N10 Damak (maj 509), N34 Ketari (maj 882) & N35 Sabai (maj 145-India).

Seterusnya fokus perlu diberikan kpd 8 kerusi maj antara 1000-1500 terdpt di 5 kwsn maj Melayu (lebih 70%) iaitu N24 Luit (maj 1068), N3 Pdg Tengku (maj 1188), N9 Tahan (maj 1357), N19 Panching (maj 1441), N27 Jenderak (maj 1374) dan di 3 lagi kwsn pengundi bercampur iaitu di N33 Bilut (maj 1108), N4 Cheka (maj 1280), N5 Benta (maj 1358).

Ini bermakna masih short 2 kerusi utk majoriti mudah. Dimana lagi peluang utk menang? Wajar utk dimantapkan jentera di N28 Kerdau (maj 1615), N37 Guai (maj 1941) dan 2 kwns pengundi bercampur iaitu di N13 Semambu (maj 2136) & N30 Mentakab (maj 2439).

PAS mesti berupaya utk mendapatkan sokongan Melayu dan pengundi atas pagar perlu beralih dr menyokong UMNO secara signifikan peratusannya.

Berdasarkan parti, utk menang simple maj, 22 kerusi tersebut bakal diwakili PAS 9 kerusi, DAP 8 kerusi dan PKR 5 kerusi. Banyak faktor jg perlu diambilkira termasuk faktor calon yg berkredibiliti utk diketengahkan. Dan PAS perlu melipatgandakan usaha n memperkemaskan jentera utk memenangi hati pengundi Melayu. Usaha dakwah n tarbiah juga mesti menjadi asas utama. Kemungkinan kerajaan campuran spt yg pernah berlaku di Perak juga tidak boleh ditolak.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Jun 2011 08:14 PM PDT

Seorang sahabat dalam facebook KELAB 500,000 PENYOKONG PAS PAHANG, Fakhrul Anuar Zulkawi, mengutarakan beberapa pandangan menarik yang wajar kita renungi bagi menghadapi PRU ke 13 nanti.

Melihat kepada fakta angka, mungkin agak sukar meneka apakah Pakatan Rakyat mampu mara ke Wisma Sri Pahang. Namun jika diambil kira terdapat terdapat 21 kerusi Dun yang ada tanah rancangan Felda, peluang nampaknya tidak mustahil. Ini jika dilihat berdasarkan perkembangan baru kesedaran politik para peneroka. Beliau tidak menyentuh tentang undi peneroka. Namun jika diandaikan hanya 5 % sahaja swing undi peneroka daripada PRU 2008, sesuatu kejutan boleh berlaku di negeri ini!

Di bawah ini saya perturunkan semuanya pandangan Fakhrul Anuar, hatta tanpa mengubah ejaan dan ayat-ayatnya.

Salam. Melihat kpd mood wall ini, semuanya mahukan PAS Pahang bersama Pakatan Rakyat utk memerintah negeri ini selepas PRU-13. Namun elok juga kita melihat sebentar kpd realiti yg bakal dihadapi.

Sehingga kini, pembangkang menguasai 5 kerusi drpd 42 kerusi (BN 37 kerusi). Utk melayakkan PR menerajui Pahang secara kemenangan majoriti mudah (simple majoriti), PR perlukan sekurang2nya 22 kerusi. Utk tujuan itu, PR mesti mempertahankan 5 kerusi yg telah dimenangi semasa PRU-12 (2 PAS, 2 DAP & 1 Bebas) iaitu di N12 Beserah (maj 1541), N32 Kuala Semantan (maj 932), N7 Tras (maj 2451), N38 Triang (maj 2469) dan N1 Tanah Rata (maj 575-Bebas). Masih berbaki 17 kerusi lagi.

Di mana peluang utk menang boleh diperolehi secara analisa kalkulatif sebegini? Pertamanya ianya boleh difokuskan kpd 7 kerusi yg dimenangi BN dgn majoriti kurang dr 1000 undi iaitu di 3 DUN majoriti pengundi Melayu iaitu N16 Inderapura (maj 873), N15 Tg Lumpur (maj 496), N29 Jengka (maj 596) dan di 4 DUN pengundi majoriti atau signifikan bkn Melayu di N14 Teruntum (maj 293), N10 Damak (maj 509), N34 Ketari (maj 882) & N35 Sabai (maj 145-India).

Seterusnya fokus perlu diberikan kpd 8 kerusi maj antara 1000-1500 terdpt di 5 kwsn maj Melayu (lebih 70%) iaitu N24 Luit (maj 1068), N3 Pdg Tengku (maj 1188), N9 Tahan (maj 1357), N19 Panching (maj 1441), N27 Jenderak (maj 1374) dan di 3 lagi kwsn pengundi bercampur iaitu di N33 Bilut (maj 1108), N4 Cheka (maj 1280), N5 Benta (maj 1358).

Ini bermakna masih short 2 kerusi utk majoriti mudah. Dimana lagi peluang utk menang? Wajar utk dimantapkan jentera di N28 Kerdau (maj 1615), N37 Guai (maj 1941) dan 2 kwns pengundi bercampur iaitu di N13 Semambu (maj 2136) & N30 Mentakab (maj 2439).

PAS mesti berupaya utk mendapatkan sokongan Melayu dan pengundi atas pagar perlu beralih dr menyokong UMNO secara signifikan peratusannya.

Berdasarkan parti, utk menang simple maj, 22 kerusi tersebut bakal diwakili PAS 9 kerusi, DAP 8 kerusi dan PKR 5 kerusi. Banyak faktor jg perlu diambilkira termasuk faktor calon yg berkredibiliti utk diketengahkan. Dan PAS perlu melipatgandakan usaha n memperkemaskan jentera utk memenangi hati pengundi Melayu. Usaha dakwah n tarbiah juga mesti menjadi asas utama. Kemungkinan kerajaan campuran spt yg pernah berlaku di Perak juga tidak boleh ditolak.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Feb 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Feb 2012 12:00 AM PST

[unable to retrieve full-text content]BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search. Posted: 17 Jun 2011 07:46 PM PDT. Seorang sahabat dalam facebook KELAB 500000 PENYOKONG PAS PAHANG, Fakhrul Anuar Zulkawi, mengutarakan ...

<b>KETARI</b> EXCEL SM SAINS LABUAN MEMENANGI ANUGERAH <b>...</b>

Posted: 31 Mar 2012 12:45 AM PDT

12-17 Mac 2012, Moscow,Russia: Kumpulan KETARI EXCEL SM Sains Labuan telah menyertai program "The Four Elements Festival International Folk Dance Competition For Children and Young People" di Moscow, Russia pada 12-17 Mac 2012. Telah disertai oleh 13 orang pelajar dan 3 guru termasuk Pengetua Cemerlang SM Sains Labuan, Tn Hj Mahamad Shukri Said. Terdapat 8 kategori yang dipertandingankan dan KETARI EXCEL telah berjaya menggondol  Anugerah Khas Juri bagi Persembahan Terbaik. Tahniah!

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 28 Mar 2013 07:36 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 12 Mar 2013 09:17 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Mar 2013 07:47 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 15 Feb 2013 07:27 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 14 Feb 2013 07:25 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Feb 2013 07:45 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Jan 2013 07:57 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Jan 2013 07:43 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 08 Nov 2012 07:53 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Nov 2012 07:26 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Nov 2012 07:25 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 22 Feb 2012 12:00 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

26 Buah Rumah Hangus <b>di Ketari</b>, Bentong. | ondscene

Posted: 22 Feb 2012 05:57 PM PST

26 Buah Rumah Hangus di Ketari, Bentong.

Kg Baru Cina
Ketari, Bentong
Pahang
22 Februari, 2012
4 petang
 

Kejadian ini berlaku semalam, tetapi saya hanya sempat menyiarkannya hari ini, 23 Februari.

Sejumlah 26 buah rumah musnah samasekali dalam kejadian yang berlaku kira-kira jam 3.50 petang di Ketari, Bentong.

Dan kebakaran ini berlaku hanya beberapa meter dari sebuah stesyen minyak.

7 jentera bomba dari beberapa balai Bomba dan Penyelamat bersama kira-kira 70 anggota.

Kebakaran dipercayai berlaku di bahagian tengah dan merebak dengan cepat – ketika cuaca panas terik dan angin kuat.

Pix – China Press

Post Lain Yang Berkaitan

1 Comment

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 13 Sep 2012 07:53 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Jun 2011 12:00 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 17 Apr 2012 07:25 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Mar 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Mar 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Mar 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Mar 2012 07:24 PM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Feb 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Feb 2012 07:21 PM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Oct 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Jul 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Jul 2011 07:30 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 17 Jun 2011 07:46 PM PDT

Seorang sahabat dalam facebook KELAB 500,000 PENYOKONG PAS PAHANG, Fakhrul Anuar Zulkawi, mengutarakan beberapa pandangan menarik yang wajar kita renungi bagi menghadapi PRU ke 13 nanti.

Melihat kepada fakta angka, mungkin agak sukar meneka apakah Pakatan Rakyat mampu mara ke Wisma Sri Pahang. Namun jika diambil kira terdapat terdapat 21 kerusi Dun yang ada tanah rancangan Felda, peluang nampaknya tidak mustahil. Ini jika dilihat berdasarkan perkembangan baru kesedaran politik para peneroka. Beliau tidak menyentuh tentang undi peneroka. Namun jika diandaikan hanya 5 % sahaja swing undi peneroka daripada PRU 2008, sesuatu kejutan boleh berlaku di negeri ini!

Di bawah ini saya perturunkan semuanya pandangan Fakhrul Anuar, hatta tanpa mengubah ejaan dan ayat-ayatnya.

Salam. Melihat kpd mood wall ini, semuanya mahukan PAS Pahang bersama Pakatan Rakyat utk memerintah negeri ini selepas PRU-13. Namun elok juga kita melihat sebentar kpd realiti yg bakal dihadapi.

Sehingga kini, pembangkang menguasai 5 kerusi drpd 42 kerusi (BN 37 kerusi). Utk melayakkan PR menerajui Pahang secara kemenangan majoriti mudah (simple majoriti), PR perlukan sekurang2nya 22 kerusi. Utk tujuan itu, PR mesti mempertahankan 5 kerusi yg telah dimenangi semasa PRU-12 (2 PAS, 2 DAP & 1 Bebas) iaitu di N12 Beserah (maj 1541), N32 Kuala Semantan (maj 932), N7 Tras (maj 2451), N38 Triang (maj 2469) dan N1 Tanah Rata (maj 575-Bebas). Masih berbaki 17 kerusi lagi.

Di mana peluang utk menang boleh diperolehi secara analisa kalkulatif sebegini? Pertamanya ianya boleh difokuskan kpd 7 kerusi yg dimenangi BN dgn majoriti kurang dr 1000 undi iaitu di 3 DUN majoriti pengundi Melayu iaitu N16 Inderapura (maj 873), N15 Tg Lumpur (maj 496), N29 Jengka (maj 596) dan di 4 DUN pengundi majoriti atau signifikan bkn Melayu di N14 Teruntum (maj 293), N10 Damak (maj 509), N34 Ketari (maj 882) & N35 Sabai (maj 145-India).

Seterusnya fokus perlu diberikan kpd 8 kerusi maj antara 1000-1500 terdpt di 5 kwsn maj Melayu (lebih 70%) iaitu N24 Luit (maj 1068), N3 Pdg Tengku (maj 1188), N9 Tahan (maj 1357), N19 Panching (maj 1441), N27 Jenderak (maj 1374) dan di 3 lagi kwsn pengundi bercampur iaitu di N33 Bilut (maj 1108), N4 Cheka (maj 1280), N5 Benta (maj 1358).

Ini bermakna masih short 2 kerusi utk majoriti mudah. Dimana lagi peluang utk menang? Wajar utk dimantapkan jentera di N28 Kerdau (maj 1615), N37 Guai (maj 1941) dan 2 kwns pengundi bercampur iaitu di N13 Semambu (maj 2136) & N30 Mentakab (maj 2439).

PAS mesti berupaya utk mendapatkan sokongan Melayu dan pengundi atas pagar perlu beralih dr menyokong UMNO secara signifikan peratusannya.

Berdasarkan parti, utk menang simple maj, 22 kerusi tersebut bakal diwakili PAS 9 kerusi, DAP 8 kerusi dan PKR 5 kerusi. Banyak faktor jg perlu diambilkira termasuk faktor calon yg berkredibiliti utk diketengahkan. Dan PAS perlu melipatgandakan usaha n memperkemaskan jentera utk memenangi hati pengundi Melayu. Usaha dakwah n tarbiah juga mesti menjadi asas utama. Kemungkinan kerajaan campuran spt yg pernah berlaku di Perak juga tidak boleh ditolak.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Jun 2011 08:14 PM PDT

Seorang sahabat dalam facebook KELAB 500,000 PENYOKONG PAS PAHANG, Fakhrul Anuar Zulkawi, mengutarakan beberapa pandangan menarik yang wajar kita renungi bagi menghadapi PRU ke 13 nanti.

Melihat kepada fakta angka, mungkin agak sukar meneka apakah Pakatan Rakyat mampu mara ke Wisma Sri Pahang. Namun jika diambil kira terdapat terdapat 21 kerusi Dun yang ada tanah rancangan Felda, peluang nampaknya tidak mustahil. Ini jika dilihat berdasarkan perkembangan baru kesedaran politik para peneroka. Beliau tidak menyentuh tentang undi peneroka. Namun jika diandaikan hanya 5 % sahaja swing undi peneroka daripada PRU 2008, sesuatu kejutan boleh berlaku di negeri ini!

Di bawah ini saya perturunkan semuanya pandangan Fakhrul Anuar, hatta tanpa mengubah ejaan dan ayat-ayatnya.

Salam. Melihat kpd mood wall ini, semuanya mahukan PAS Pahang bersama Pakatan Rakyat utk memerintah negeri ini selepas PRU-13. Namun elok juga kita melihat sebentar kpd realiti yg bakal dihadapi.

Sehingga kini, pembangkang menguasai 5 kerusi drpd 42 kerusi (BN 37 kerusi). Utk melayakkan PR menerajui Pahang secara kemenangan majoriti mudah (simple majoriti), PR perlukan sekurang2nya 22 kerusi. Utk tujuan itu, PR mesti mempertahankan 5 kerusi yg telah dimenangi semasa PRU-12 (2 PAS, 2 DAP & 1 Bebas) iaitu di N12 Beserah (maj 1541), N32 Kuala Semantan (maj 932), N7 Tras (maj 2451), N38 Triang (maj 2469) dan N1 Tanah Rata (maj 575-Bebas). Masih berbaki 17 kerusi lagi.

Di mana peluang utk menang boleh diperolehi secara analisa kalkulatif sebegini? Pertamanya ianya boleh difokuskan kpd 7 kerusi yg dimenangi BN dgn majoriti kurang dr 1000 undi iaitu di 3 DUN majoriti pengundi Melayu iaitu N16 Inderapura (maj 873), N15 Tg Lumpur (maj 496), N29 Jengka (maj 596) dan di 4 DUN pengundi majoriti atau signifikan bkn Melayu di N14 Teruntum (maj 293), N10 Damak (maj 509), N34 Ketari (maj 882) & N35 Sabai (maj 145-India).

Seterusnya fokus perlu diberikan kpd 8 kerusi maj antara 1000-1500 terdpt di 5 kwsn maj Melayu (lebih 70%) iaitu N24 Luit (maj 1068), N3 Pdg Tengku (maj 1188), N9 Tahan (maj 1357), N19 Panching (maj 1441), N27 Jenderak (maj 1374) dan di 3 lagi kwsn pengundi bercampur iaitu di N33 Bilut (maj 1108), N4 Cheka (maj 1280), N5 Benta (maj 1358).

Ini bermakna masih short 2 kerusi utk majoriti mudah. Dimana lagi peluang utk menang? Wajar utk dimantapkan jentera di N28 Kerdau (maj 1615), N37 Guai (maj 1941) dan 2 kwns pengundi bercampur iaitu di N13 Semambu (maj 2136) & N30 Mentakab (maj 2439).

PAS mesti berupaya utk mendapatkan sokongan Melayu dan pengundi atas pagar perlu beralih dr menyokong UMNO secara signifikan peratusannya.

Berdasarkan parti, utk menang simple maj, 22 kerusi tersebut bakal diwakili PAS 9 kerusi, DAP 8 kerusi dan PKR 5 kerusi. Banyak faktor jg perlu diambilkira termasuk faktor calon yg berkredibiliti utk diketengahkan. Dan PAS perlu melipatgandakan usaha n memperkemaskan jentera utk memenangi hati pengundi Melayu. Usaha dakwah n tarbiah juga mesti menjadi asas utama. Kemungkinan kerajaan campuran spt yg pernah berlaku di Perak juga tidak boleh ditolak.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Feb 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Feb 2012 12:00 AM PST

[unable to retrieve full-text content]BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search. Posted: 17 Jun 2011 07:46 PM PDT. Seorang sahabat dalam facebook KELAB 500000 PENYOKONG PAS PAHANG, Fakhrul Anuar Zulkawi, mengutarakan ...

<b>KETARI</b> EXCEL SM SAINS LABUAN MEMENANGI ANUGERAH <b>...</b>

Posted: 31 Mar 2012 12:45 AM PDT

12-17 Mac 2012, Moscow,Russia: Kumpulan KETARI EXCEL SM Sains Labuan telah menyertai program "The Four Elements Festival International Folk Dance Competition For Children and Young People" di Moscow, Russia pada 12-17 Mac 2012. Telah disertai oleh 13 orang pelajar dan 3 guru termasuk Pengetua Cemerlang SM Sains Labuan, Tn Hj Mahamad Shukri Said. Terdapat 8 kategori yang dipertandingankan dan KETARI EXCEL telah berjaya menggondol  Anugerah Khas Juri bagi Persembahan Terbaik. Tahniah!

Laman Rasmi: PARLIMEN BENTONG MILIK DAP, DUN <b>KETARI</b> <b>...</b>

Posted: 13 Mar 2013 12:07 PM PDT

Baru-baru ini di Bentong, Setiausaha Agung DAP YB Lim Guan Eng telah membuat pengumuman bahawa DAP akan bertanding di Parlimen Bentong dengan meletakkan Wong Tack, aktivis Kumpulan Hijau yang terkenal sebagai calon parti tersebut.
Parlimen Bentong sebelum ini adalah kerusi yang diperuntukan kepada PKR namun bagi menghadapi PRU ke 13 ini beberapa rundingan telah dijalankan di antara PKR dan DAP bagi menentukan calon dan parti manakah yang mempunyai kelebihan dan mampu untuk menggugat Bn di kerusi panas tersebut.  Di dalam perjumpaan dan rundingan yang beberapa kali telah diadakan, PKR tiada masalah untuk memberikan kerusi Parlimen Bentong kepada DAP demi untuk menambah bilangan kerusi di peringkat Persekutuan agar objektif PR menuju Putrajaya lebih terbuka, tetapi PKR juga berpendapat parti ini juga mempunyai peluang yang besar untuk menang di beberapa kerusi Dun yang sebelum ini dimiliki oleh DAP di Pahang.
Sehubungan itu, satu persetujuan telah dibuat awal dahulu iaitu PKR bersedia untuk melepaskan Kerusi Parlimen Bentong kepada DAP dengan tukaran bahawa PKR mahu DAP memberi laluan untuk PKR di dua buah kerusi Dun iaitu di Dun Ketari (Bentong) dan Dun Tanah Rata (Cameroon Highland)  yang sebelum ini adalah kerusi milik DAP.
Apabila DAP kelmarin mengumumkan bahawa Parlimen Bentong akan diwakili oleh parti tersebut, maka ini bermakna rundingan pembahagian kerusi di antara PKR dan DAP yang tertunggak begitu lama telah selesai dan PKR kini bersedia untuk meletakkan calon di Dun Ketari dan Dun Tanah Rata sebagaimana rundingan di peringkat awal.  
PKR Pahang di dalam satu Mesyuarat Khas pagi semalam (13 Mac 2013) membuat keputusan menyokong penuh calon dari DAP yang bertanding di Parlimen Bentong dan PKR akan mengarahkan semua jentera di Bentong untuk turun membantu DAP di dalam menentukan kemenangan di Parlimen tersebut.  Di dalam masa yang sama, PKR juga mengharapkan agar DAP boleh memberikan komitmen untuk bersama menggerakkan jentera PR di Dun Ketari dan Dun Tanah Rata agar matlamat PR menawan Pahang akan tercapai.
PKR juga telah menetapkan calonnya di kedua-dua Dun tersebut.  Justeru itu, pengumuman dari DAP dan juga dari PKR Pahang ini telah berjaya menyelesaikan masalah pembahagian kerusi yang tertangguh sekian lama.  Mesyuarat semalam juga mengambil keputusan bahawa pembahagian kerusi di Negeri Pahang kini sudah selesai dan dimuktamadkan.  
Mulai sekarang, PKR kini mula fokus kepada gerak kerja pilihanraya dan mempunyai keyakinan hasil dari kerjasama di antara PAS dan DAP, kita mampu membuat kejutan di Negeri Pahang di dalam PRU ke 13 nanti, InsyaAllah.

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 22 Mar 2013 07:11 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Posted:

[unable to retrieve full-text content]
 

BLOG PAHANG

Copyright 2010 All Rights Reserved