ads

Khamis, 11 April 2013

06 di janda baik - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di janda baik - Google Blog Search


Posted:

[unable to retrieve full-text content]

06 di jengka - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di jengka - Google Blog Search


Posted:

[unable to retrieve full-text content]

06 di ceruk paloh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di ceruk paloh - Google Blog Search


Posted:

[unable to retrieve full-text content]

06 di merapoh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di merapoh - Google Blog Search


Posted:

[unable to retrieve full-text content]

06 di beserah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di beserah - Google Blog Search


BLOG PAHANG: 06 <b>di beserah</b> - Google Blog Search

Posted: 28 Mar 2013 09:28 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di beserah</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Mar 2013 09:04 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di beserah</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Mar 2013 09:36 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di beserah</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Mar 2013 09:05 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di beserah</b> - Google Blog Search

Posted: 20 Feb 2013 09:47 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

PKNSMTB: <b>Beserah</b> Tengkujuh Ride 2012

Posted: 25 Dec 2012 07:48 AM PST

23 Disember 2012 yang lalu kami telah menyertai satu acara Basikal Gunung di Beserah, Pahang. Acara yang di beri nama Beserah Tengkujuh Ride 2012 (BTR12). Acara ini di namakan sedemikian mungkin disebabkan acara di adakan pada musim tengkujuh di hujung tahun 2012 ini. Jadi kalau trek berlumpur atau kayuh dalam hujan ribut, peserta akan berkata,"tak per, ini kan kayuhan tengkujuh....".
Namun keesokan harinya bandar Kuantan betul-betul ditimpa tengkujuh dan ditenggelami air banjir, ada yang kata banjir terburuk sejak tahun 1971. Simpati dari kami untuk penduduk kuantan dan daerah lain di pantai timur yang terlibat dengan banjir ini. Apa yang penting jagalah keselamatan diri dan keluarga anda.

 Jamboree MTB ini dianjurkan oleh Raw Team Biker Cycling Club(RTBcyc) yang berpusat di Beserah, Pahang. Terlintas gak di kepala, apsal la sanggup datang sejauh 280km dari Shah Alam menuju ke Pusat Rekreasi Air Pantai Balok, Beserah semata-mata nak berkayuh dalam hutan yang sama sahaja keadaannya yang ada di depan mata.  Namun keterujaan untuk berkayuh bersama-sama dengan "rider" lain yang datang dari seluruh pelusuk tanah air mengatasi segala-galanya. Ini lah satu satunya penyertaan rasmi PKNSmtb di dalam event jamboree bagi tahun 2012. Penyertaan ahli di event lain sepanjang tahun ini lebih kepada kapisiti individu. Perbagai faktor yang tak dapat dielakkan untuk kami bersatu di bawa nama PKNSmtb untuk menyertai event -event yang dianjurkan hampir setiap minggu. Amat diharapkan untuk tahun 2013 nanti kami dapat kembali bersama-sama mewarnai dunia MTB dengan warna merah,putih dan hitam kami.

Tahniah kepada penganjur yang telah menguruskan perjalanan event dengan baik sekali, Marshall yang dedikasi di trek, pertugas yang manis dengan senyuman terutama checkpoint 2...yang paling penting perjalanan kami terasa berbaloi apabila di hidangkan dengan trek yang terbaik.

Z.O in action, lu dah laju skang

BLOG PAHANG: 06 <b>di beserah</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Mar 2013 09:49 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di beserah</b> - Google Blog Search

Posted: 10 Nov 2012 09:17 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di beserah</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Oct 2012 12:00 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di beserah</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Oct 2012 12:00 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

PRU13: Pemuda Pas Pusat yakin pertahan <b>Beserah</b> - Rakyat Marhaen

Posted: 07 Oct 2012 02:32 AM PDT


Nasarudin bersama sebahagian pemuda Pas yang menghadiri Jambori Amal selepas majlis perasmian.
KUANTAN – Pemuda Pas yakin kerusi Dewan Undangan Negeri (Dun) Beserah kekal milik Pas, namun pihaknya tidak memandang ringan kepada Umno yang mungkin meletakkan calon terbaik untuk merampas kawasan itu.

Ketua Pemuda Pas Pusat, Nasarudin Hassan Tantawi berkata, Pemuda Pas berusaha memastikan kawasan itu masih 'kepunyaan' parti itu dengan meletakkan ahlinya dalam keadaan bersiap sedia menghadapi kemungkinan.

"Kita tidak memandang ringan kepada parti lawan tetapi tidak juga 'over confident' kerana percaya ada saingan di Dun ini," katanya selepas merasmikan Jambori Amal ke-19 Pemuda Pas.

Beliau berkata, beberapa program termasuk jambori itu bukan sahaja bertujuan meraih undi tetapi mengubah persepsi masyarakat terhadap parti itu.

Katanya, jambori empat hari itu turut membabitkan semua kawasan di bahagian Dun Beserah termasuk Berserah, Balok,  Sungai Ular, Chendor,  Cherating dan Indera Mahkota.

"Pemuda Pas kini dalam usaha memasyarakatkan Pas untuk bersama penduduk dalam sesi program kemasyarakatan termasuk pemeriksaan kesihatan, bantuan kepada mereka yang memerlukan dan konvoi amal," katanya.

Nasarudin selepas itu melepaskan Konvoi Amal yang akan melakukan aktiviti kemasyarakatan dan gotong-royong di beberapa lokasi di Balok dan Chendor.

Sementara itu, Pengarah Jabatan Amal Pahang, Saharudin Muhammad berkata, program itu bukan termasuk dalam agenda politik semata-mata tetapi memberi peluang kepada Pemuda Pas beramal kepada penduduk setempat.

Beliau berkata, kira-kira 1,000 ahlinya hadir dari seluruh negara untuk menyertai Jambori Amal itu.

"Atas kesedaran beramal kepada penduduk setempat, semua ahli hadir dengan inisiatif sendiri dan tiada badan khas yang membiayai program ini," katanya.

BLOG PAHANG: 06 <b>di beserah</b> - Google Blog Search

Posted: 08 Mar 2013 09:42 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di beserah</b> - Google Blog Search

Posted: 10 Nov 2012 09:17 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di beserah</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Oct 2012 12:00 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di beserah</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Oct 2012 12:00 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

PRU13: Pemuda Pas Pusat yakin pertahan <b>Beserah</b> - Rakyat Marhaen

Posted: 07 Oct 2012 02:32 AM PDT


Nasarudin bersama sebahagian pemuda Pas yang menghadiri Jambori Amal selepas majlis perasmian.
KUANTAN – Pemuda Pas yakin kerusi Dewan Undangan Negeri (Dun) Beserah kekal milik Pas, namun pihaknya tidak memandang ringan kepada Umno yang mungkin meletakkan calon terbaik untuk merampas kawasan itu.

Ketua Pemuda Pas Pusat, Nasarudin Hassan Tantawi berkata, Pemuda Pas berusaha memastikan kawasan itu masih 'kepunyaan' parti itu dengan meletakkan ahlinya dalam keadaan bersiap sedia menghadapi kemungkinan.

"Kita tidak memandang ringan kepada parti lawan tetapi tidak juga 'over confident' kerana percaya ada saingan di Dun ini," katanya selepas merasmikan Jambori Amal ke-19 Pemuda Pas.

Beliau berkata, beberapa program termasuk jambori itu bukan sahaja bertujuan meraih undi tetapi mengubah persepsi masyarakat terhadap parti itu.

Katanya, jambori empat hari itu turut membabitkan semua kawasan di bahagian Dun Beserah termasuk Berserah, Balok,  Sungai Ular, Chendor,  Cherating dan Indera Mahkota.

"Pemuda Pas kini dalam usaha memasyarakatkan Pas untuk bersama penduduk dalam sesi program kemasyarakatan termasuk pemeriksaan kesihatan, bantuan kepada mereka yang memerlukan dan konvoi amal," katanya.

Nasarudin selepas itu melepaskan Konvoi Amal yang akan melakukan aktiviti kemasyarakatan dan gotong-royong di beberapa lokasi di Balok dan Chendor.

Sementara itu, Pengarah Jabatan Amal Pahang, Saharudin Muhammad berkata, program itu bukan termasuk dalam agenda politik semata-mata tetapi memberi peluang kepada Pemuda Pas beramal kepada penduduk setempat.

Beliau berkata, kira-kira 1,000 ahlinya hadir dari seluruh negara untuk menyertai Jambori Amal itu.

"Atas kesedaran beramal kepada penduduk setempat, semua ahli hadir dengan inisiatif sendiri dan tiada badan khas yang membiayai program ini," katanya.

06 di mempaga - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di mempaga - Google Blog Search


Posted:

[unable to retrieve full-text content]

06 di lurah bilut - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di lurah bilut - Google Blog Search


Posted:

[unable to retrieve full-text content]

06 di kuala rompin - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di kuala rompin - Google Blog Search


BLOG PAHANG: 06 <b>di kuala rompin</b> - Google Blog Search

Posted: 28 Mar 2013 07:45 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Ceritera Hidup Kami: RBR <b>Kuala Rompin</b> Pahang - Bhg. 2

Posted: 28 Feb 2013 02:56 AM PST

Assalamualaikum semua....semoga kita sama2 sihat wal'afiat.
Cerita di Kuala Rompin lagi. pekan Kuala Rompin, Pahang tidaklah besar sangat, biasa jer, pusing2 kat situ jugalah.
Hari kedua kami bersarapan sama2. Macam biasa setiap bilik hotel akan dapat 2 voucher free untuk sarapan, jadi k.mia dah kene bayar asing. Dan alhamdulillah bila en. suami tanya bape RM dah bayar untuk k.mia, staffyang jaga tu cakap, tak payahlah...so..oklah
Saya sempatlah snap banner yang ade di situ untuk kongsikan dengan rakan2 alam maya. Kawasan resort ni memang lapang, ada tempat untuk barbekue, main bola tampar pantai dan sukaneka. Kalau ade sesiap yang nak tukar angin buat family day ke, team building ke, bolehlah ke sini. Ni website untuk info lebih lanjut.....Rompin Beach Resort, Kuala Rompin, Pahang.

Anak2 menunggu mama dan papa amik makanan. Anak2 makan conflakes dengan susu dan buah2an jer...Kami makan mee hun, nasi lemak dan nasi bubur.
my lil aniq yang masih mengantuk..

sempat bergambar kenangan laagi...
Sebelum nak check out kami biarkan anak2 berendam dalam pool dulu, dapatlah main air lam 2 jam gitu.
anak2 conquer pool, sebab yang lain masih bersarapan...kami bersarapan kul7pg..awalkan?
view kawasan hotel dan pool...tangga ni untuk anak2 yang nak slide..
Dan untuk pengetahuan semua...resort ni juga ada sediakan beberapa chalet untuk pengunjung. Lebih privacykan?? memang pun masa kami nak check in nak stay di chalet tapi dah penuh...sob..sob..
view dari bilik hotel kami.
As ussual kami akan check out 1/2 jam sebelum waktunya...Dan kami pun keluar dari RBR, berjalan2 sekejap di pantai hiburan. Di pantai ni ade restoran, taman permainan..erm..tak nampak pula ada yang menjual pakaian or alat2 untuk berenang, macam di teluk kemang port dikcson...kurang meriah disini.. Ok...kami menuju ke destinasi yang sebetulnya iaitu Temerloh..our sweet home.
en.suami:."papa dah laparlah..." dialog dari en. suami...saya pun lapar juga..
Kami pun berenti di restoran tepi jalan di persimpangan ...kalo terus ke Pekan, Pahang dan belok kiri ke TEmerloh, KL, dan lain2 destinasi..
Sebenarnyer saya taklah lapar sangat..sebabtu makan sket jer. Anak2 lelaki semua tido lam MPV. tak sampai hati nak kejut..K.mia sorang jer yang lunch dengan kami. Di Kuala Rompin ni, udang galah memang makanan femes bagi kalangan pengunjung. Saya tengok pengunjung yang lain, semangkuk udang galah mereka. Harga seekor dari RM13 hingga RM20...udang yang saya amik ni RM13 jer. Kalo nak masakan panas  sekilo udang galah  cecah sampai RM50.
Nak kata restoran kecik jer...gerailah kot..ade 3 gerai berderet dan semuanya ade menghaingkan udang galah...dan udang galah di sini memang fresh..
 Lege..dapat gak saya siapkan entry bercuti di Kuala Rompin, Pahang untuk panduan rakan2 alam maya yang tak pernah pergi lagi...jumpa lagi...;-)

BLOG PAHANG: 06 <b>di kuala rompin</b> - Google Blog Search

Posted: 03 Mar 2013 07:16 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di kuala rompin</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Feb 2013 07:32 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di kuala rompin</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Feb 2013 07:22 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Homestay al hana <b>di kuala rompin</b> pasti memuaskan.

Posted: 26 Dec 2012 10:36 PM PST

Penghujung 2012 homestay alhana di kuala Rompin Pahang menerima ramai tetamu, masing2 memberi komen dan pandangan yang positif.. cadar2 homestay dan tilam2 homestay dah perlu di tukar baru bagi  menjamin keselesaan tetamu kami.

BLOG PAHANG: 06 <b>di kuala rompin</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Feb 2013 07:18 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di kuala rompin</b> - Google Blog Search

Posted: 20 Jan 2013 07:41 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di kuala rompin</b> - Google Blog Search

Posted: 19 Jan 2013 07:18 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di kuala rompin</b> - Google Blog Search

Posted: 03 Jan 2013 07:29 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di kuala rompin</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Dec 2012 12:00 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

WARUNG ASTRO: MEMANCING <b>DI KUALA ROMPIN</b> SIRI 2.....

Posted: 15 Dec 2012 04:57 PM PST

Semalam Mantz dan beberapa orang rakan antaranya En Awang,En Karim dan En Zuraini telah pon sekali lagi berkunjung ke daerah Rompin dengan tujuan untuk meneroka lubuk-lubuk ikan yang terkenal disitu.Seperti biasa rakit ternakan kupang milik Pak Samad telah menjadi lokasi buruan ikan -ikan gred A oleh team Mantz.Namun nasib tidak menyebelahi kami kerana kali ini hasil tangkapan kurang memuaskan oleh kerana keadaan arus air yang terlalu deras di tambah lagi air sedang surut dengan begitu rendah.Namun itu semua tidak mematahkan semangat kami kerana itulah adat sebagai kaki pancing......

                                                   Tekun menunggu ikan memakan umpan....                                                   Merenung keindahan alam ciptaan Tuhan...                                                          Chief de mission...En Awang....

BLOG PAHANG: 06 <b>di kuala rompin</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Oct 2012 12:00 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di kuala rompin</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Sep 2012 07:34 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di kuala rompin</b> - Google Blog Search

Posted: 06 May 2012 12:00 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di kuala rompin</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Apr 2012 07:08 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di kuala rompin</b> - Google Blog Search

Posted: 03 Apr 2012 07:18 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di kuala rompin</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Mar 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di kuala rompin</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Feb 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

Trip REDAH 2012 ke Air Terjun Harimau Berjemor, <b>Kuala Rompin</b> <b>...</b>

Posted: 17 Feb 2012 07:43 AM PST

' Kembara Mahkota Jalanan' nama yang di cadangkan oleh Pak Dewa memang bertepatan dengan kembara kali ini.

Segalanya bermula dengan percantuman dua  separa konvoi daripada Kuala Lumpur dan Klang di hutan lipur Ulu Bendul Kuala Pilah pada jam 11.55pm, 3 Feb 2012.

Konvoi dengan jumlah sebanyak 12 jalopy bergerak mengharungi kegelapan malam ke Kuala Rompin, Pahang di ketuai oleh pak cendana melalui pekan Kuala Pilah, Juasih dan berhenti untuk berehat sebentar di persimpangan Bandar Baru Serting sebelum menyambung perjalanan ke Bandar Muazam shah. Setelah melayan kerenah mata selama lebih kurang 15 minit di Petronas Muazamshah, konvoi menyambung perjalanan ke Kuala Rompin dan tiba dengan selamatnya beberapa minit sebelum azan subuh berkumandang daripad corong pembesar suara masjid Kuala Rompin.

Setelah sembahyang subuh berjemaah di imamkan oleh pak leban, semua pilot dan co pilot mencari haluan sendiri untuk melelapkan mata sebentar sebelum terbitnya matahari.

Pada sebelah paginya tarikh 4 Feb.  Konvoi disajikan dengan hidangan istimewa yang di taja oleh YB Kuala Rompin, masakan nasi dagang dan nasi lemak amat menyelerakan. Tak ketingalan juga kursus jangka pendek cara betul mengoreng telur 'goyang' untuk para SYL2 oleh ibunda pak cendana .Setelah membeli barang keperluan, konvoi telah berkumpul di dataran Kuala Rompin dan disana jumlah jalopy telah bertambah kepada 21 buah setelah bergabong dengan group daripad Muazam shah dan Dungun.

Setelah taklimat ringkas dan ucapan terima kasih daripad mantan President, pak merbatu. Konvoi telah dilepaskan 'flag off' oleh wakil kepada wakil rakyat Kuala Rompin  dan juga di saksikan oleh wakil pegawai daerah Rompin.

Konvoi bergerak menuju ke Air terjun Harimau Berjemur melalui Kampong Tebu Hitam dengan di iringi oleh kereta peronda polis dan team motor scramble. Setelah melalui jalan 'off road' lebih kurang 5 km, perjalanan konvoi telah terhenti apabila mendapati jambatan yang menghubungkan jalan ke air terjun  telah  runtuh oleh kerana hujan lebat pada hari semalamnya. Kehampaan terbayang di wajah peserta, ish..ish..ish ….kesian. Satu 'Mesyuarat tingkap' dengan segera di adakan dan keputusannya adalah untik meneruskan perjalanan ke Taman Negeri Endau Rompin melalui jalan 'off road' dan selamat tiba lebih kurang jam 3.30 petang.

Keputusan tinjauan ke  tapak perkemehan  mendapati ianya tidak berapa sesuai dan selamat kerana terdapat kesan2 tingalan gajah dan juga kerja2 kumpulan paranormal, konvoi memutuskan untuk kembali ke Kuala Rompin dan berkemah di tepi pantai di Cedok Resort. Pada sebelah malamnya peserta di jamu dengan hidangan B.B.Q yang di taja oleh YB Kuala rompin. Sekali lagi keluarga Pak Cendana telah bertungkus lumus  menguruskan B.B.Q tersebut, terima kasih.

Pada pagi 5 Feb, ' mesyuarat tingkap ke2' telah di adakan dan memutuskan konvoi meneruskan perjalanan ke Keneboi, Kuala Kelawang Negeri Sembilan .Perjalanan yang mengambil masa agak lama lebih kurang 6 jam di selang -selikan dengan menyelesaikan masaalah kerosakkan kereta pk Palawan ,pk merbatu, pk tetebu dan pk Dewa. Berkat kerjasama ahli2, masaalah tersebut telah dapat di selesaikan dengan cepat, syabas kepada peserta2 konvoi 'You are the best'.Cuma ada satu masaalah yang tak dapat di selesaikan iaitu masaalah kebocoran poket pk Leban di Leban Condong gara2 lauk udang galah, harap bersabar  banyak2 ye…….

Konvoi selamat sampai di Keniboi jam 8.30pm dan berkhemahan di kam Keneboi Advanture bersebelahan air terjun. Sehingga  keesokan harinya 6th Feb,  Konvoi menghabiskan masa dengan lepak2, mandi- manda, makan2, borak2, masak2 dan 'pekena Shisha' sebelum 'check out' pada jam 1.30pm.

Penutup perjalanan, konvoi telah berhenti di restoran Laksa Buyung Batu 16 Ulu Langat  untuk menjamu selera, memang 'best' laksa kat situ.

Setelah ucapan selamat drpd peserta2  melalui radio, Konvoi bersurai lebih kurang jam 8.00pm untuk mencari jalan masing2 menuju ke rumah.

Ucapan terima kasih kepada Pak Cendana sebagai event manager, jutaan terima kasih juga kepada seluruh ahli keluarga Pak Cendana diatas layanan yang amat baik, budi anda akan kami kenang. Terima kasih  kepada YB Kuala Rompin diatas penajaan sarapan dan B.B.Q dan juga tak ketingalan ucapan terima kasih kepada Polis pengiring dan team motor scramble.

Akhir kata terima kasih kepada seluruh peserta konvoi, walaupon hajat tak kesampaian  para peserta tetap juga menunjukkan komitment yang tinggi bagi meneruskan dan menjadikan event 'Kembara Mahkota Jalanan'. Terima Kasih.

Lapuran program : Pak Bebaru

Pengembaraan Pulang Ke <b>Kuala Rompin</b> | Aku Linglung

Posted: 10 Jan 2012 02:33 PM PST

Gua pernah bercita-cita hendak membuat pengembaraan solo mengelilingi sesuatu tempat ketika gua masih bujang dulu. Tidak kira lah pengembaraan mengelilingi Subang Jaya ke, pusing Sunway Lagoon ke, ekspedisi mengelilingi Semenanjung Malaysia ataupun mengayuh basikal mengelilingi dunia. Semua ni gua ada terfikir-fikir masa bujang dulu sebelum tidur. Semua tu gua hendak tulis dalam sebuah catatan yang boleh dikongsi dengan semua rakyat jelata.

Tapi sekarang, tak bujang itu sudah satu hal. Keduanya, jalan hendak balik ke Kuala Rompin ni pun gua risau-risau juga kot-kot la dah berubah banyak. Nanti malu juga, duduk merantau di Kuala Lumpur tak sesat, tapi pulang ke kampung sendiri boleh tak ingat jalan.

Apa cerita?

Padu juga gua punya risau tu.

Baiklah. Gua rasa enjin kereta Malaysia gua pun dah suam-suam dah di parkir kereta tu. Jadi ada baiknya gua berlepas dulu. Doakan pengembaraan gua pulang ke Kuala Rompin ini selamat dan penuh pengalaman dan cabaran bermakna setanding dengan pengembaraan Nobita dan rakan-rakan ke kerajaan air.

Tumbukan padu ke udara!

*******


# Mahakarya gua Sperma Cinta dah dimiliki ribu orang jugak kalau dikira-kira. Pehh! Terima kasih yek :)
# Buku pertama daripada gua untuk tahun 2012 Jusoh Turbo. Cobalah rasa sendiri.
# Buku Sperma Cinta 3 in 1. Dah macam air neskepe bunyi dia.
# Yang ni pulak Sperma Cinta 8 in 1. Lagi padu!

Share

Lumrah Kehidupan: <b>Kuala Rompin</b> airnye tenang, udangnya ganas.

Posted: 29 Oct 2012 08:45 AM PDT

Makan seafood di Kuala Rompin,di khabarkan memang sedap.. Srupppp!! meleleh air lior bila dok bayangkan kesedapannya.. Plan perjalanan, dari KL - Seremban - Kuala Pilah - Bandar Muadzam - Kuala Rompin. Trip ini bersama 13 biji moto yang berbagai2 jenis dan rupa, tiada perbezaan darjat antara kami. Semuanya sama, moto cc besar, cc kecik, moto mahal, moto murah.. kita sama je kann??
Berkumpul di Petrol Shell Sungai Besi, sebelum mulakan perjalanan yang di janjikan jam 8 pagi.
Inilah juara, orang pertama sampai.. 15 minit awal dari masa yang dijanjikan.. Wiiiweett!! balik nanti sila tuntut hadiah ye Cik abang..
Bila cukup 11 biji moto keseluruhan, kami mulakan perjalanan, lagi 2 bijik tunggu di RnR  Seremban
 Macam biasa, bacaan doa oleh Imam kita Abang Mat Zin. Kalau Imam baca biasa doanya panjang, mintak di selamatkan berjalanan dan minta di hindari dari bala dan mala petaka. Insyaallah.. Ameen. Saya suka bila Imam baca doa.. i like, like, like, likeeeeeeee..
11 biji moto, mulakan perjalanan dengan santai average dalam 140km/jam sahaja.
Sampai di RnR Seremban, 2 bijik moto lagi sudah sedia menunggu. Abg Zaidi & Kak Ruby serta Abg Zainal & Kak Zatie. 
Kami bekfes di RnR Seremban, bekfes ala kadar je, lapik perut. Janga makan banyak2, kang kita nak makan udang, sotong, ketam. kena simpan space.
Antara helmet yang sejenama.. SHOEI
Hokey, dah lapik perut jom kita mulakan perjalanan. Ayomatgeset goooooo.. Vrommm, 
Berdesazz mereka di jalanan, walau bagai manapun mamarazi sempat juga menyenap aksi mereka di atas jalan raya..
Oleh kerana tuan tanah tak dapat nak snap pic sendiri di jalanan, makanya kami persembahkan gambar kami yang palinggggg cun bersama rav it... hehehe (perasan lebih)
Antara gambar-gambar kami di traffic light.
Hayabusa di kelilingi GTR. Kompem lepas ni tukar GTR le.. Idok gitu Akimaru? selesa Ummu duduk belakang. hehehe 
Kami stop isi minyak di Bandar Muazam,  dah dekat nak sampai Rompin.
Daaannnn akhirnya sampai jua ke destinasi. Kami memilih kedai makan Rosminah.
 Settle bayar, kami pergi ke masjid berdekatan. Dekat je tak sampai 100 meter. 
Lepas sembahyang, dorang ambik kesempatan merehat2kan badan, ada yang tidor, ada yang sembang2. 
Hamboiii. sukanye dia.. bukan main besar lagi ketawanye.
Hampir sejam lebih kami di masjid, pastu kami meneruskan perjalanan pulang, Semoga perjalanan kami selamat sampai ke rumah dengan  maju jayanya serta cemerlang gemilang dan terbilang (hapa haku merepek nihh..). Perjalanan balik melalui Kuala Rompin - Pekan - Maran then masuk Highway - sampai KL semula. 
Safety first ye cik kak..
 Vromm, vrommm... meninggalkan perkarangan masjid.
 Kami berenti isi minyak di Caltex kepunyaan Mat Noor Bin Muhammad, kampung Beluru Nenasi, 26680 PEKAN, Pahang.. Terror tak, haku boleh hingat.. hihihih
 Kitorang aje dah memenuhi Caltex ini.
 Tengok tu, bukan main besar lagi ketawanya Kak Ruby kiter nih.. Apa le pulak rahsia yg terbongkar tu.. heheh
Dalam perjalanan balik, sekitar Pekan jugak rasanya, ada sekumpulan lembu melintas, jeng jeng jeng.. kereta Myvi sudah terlanggar sekor lembu.. Depan mata kami semua nampak lembu tu tepelanting tinggi.. Insaf seketika.. Uwaaa ngerinya.. Tengok Myvi nih, teruk kan??
Kita zoom skit kereta myvi.. Syiannyeee. Terukkan. Nasib baik orang di dalam tiada yang cedera. Sampai terberak lembu tu, melekat di cermin kereta.. Siannyeee..
 Lembu tu terpelanting di sebelah sana.
 Bukan sekor. Rupanya 2 ekor lembu.
 Sekor lagi hagaknya anaknya, dia boleh bangun, terjengkot2 jalan ke maknya. Haku paling tak tahan tengok situasi mcm ni. Napas maknya sangat kencang pada mula dan beransur2 perlahan. Hadoiii sedihnya.. Who knows, maybe maknya cuba selamatkan anaknya.. Masyaallah.
Tak sampai 10 minit kereta tarik pun sampai.. Walawey, cepat sungguh ye..
 Kami meneruskan perjalanan, lalu tepi pantai.. Cantikkan.
Pastu kami berenti lagi, makan cendoi pulak.. Tengah panas dan dahaga.. Perggg!! Lazatnye. 
Cendoi Saleem di tepi sungai Pahang.
 Inilah cendoinya, rupa macam biasa-biasa je, tapi memang sedap...
Lewat petang dalam jam 5, kami masuk highway dan singgah isi minyak di Temerloh
Dan akhirnya kami sampai di toll Gombak hari sudah mula gelap. Berenti sekejap, salam-salam dan meneruskan perjalanan ke rumah masing-masing. Alhamdulillah semua selamat sampai rumah.. Esok senin kerja yaa, jgn ada yg MC pulak.. 
Route perjalanan kami, gambar copy from Kak Zatie. Thanks ye kerana izinkan saya papar beberapa gambar milik Kak Zatie.. thanks thanks thanks.. lap u. 

Saya Mawar Putih, yang tak berapa nak putih.
29/11/2012, 23:45

WARUNG ASTRO: MEMANCING <b>DI KUALA ROMPIN</b> SIRI 2.....

Posted: 15 Dec 2012 04:57 PM PST

Semalam Mantz dan beberapa orang rakan antaranya En Awang,En Karim dan En Zuraini telah pon sekali lagi berkunjung ke daerah Rompin dengan tujuan untuk meneroka lubuk-lubuk ikan yang terkenal disitu.Seperti biasa rakit ternakan kupang milik Pak Samad telah menjadi lokasi buruan ikan -ikan gred A oleh team Mantz.Namun nasib tidak menyebelahi kami kerana kali ini hasil tangkapan kurang memuaskan oleh kerana keadaan arus air yang terlalu deras di tambah lagi air sedang surut dengan begitu rendah.Namun itu semua tidak mematahkan semangat kami kerana itulah adat sebagai kaki pancing......

                                                   Tekun menunggu ikan memakan umpan....                                                   Merenung keindahan alam ciptaan Tuhan...                                                          Chief de mission...En Awang....
 

BLOG PAHANG

Copyright 2010 All Rights Reserved