ads

Rabu, 17 April 2013

06 di bentong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di bentong - Google Blog Search


Roketkini.com >> DAP yakin kubu kuat MCA <b>di Bentong</b> boleh ditawan

Posted: 14 Apr 2013 11:06 PM PDT

BENTONG, 15 APRIL: Pengerusi DAP negeri Pahang, Leong Ngah Ngah berkata, jika calon DAP kawasan Parlimen Bentong dan Pengerusi NGO Himpunan Hijau, Wong Tack memenangi kubu kuat MCA pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU-13), 5 Mei ini, bermakna MCA bakal jadi 'parti sifar'.

Katanya, Bentong adalah kubu MCA terkuat di seluruh Malaysia dan pada pilihan raya umum (PRU) sebelum ini, MCA tidak pernah kalah di kawasan itu dan jika Wong Tack menang bermakna ia mencipta sejarah baru.

Leong adalah penyandang Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Triang yang dimenangi selama lima penggal berturut-turut dan pada.PRU-13 ini beliau beralih kawasan dan bakal menjadi calon DAP untuk DUN Ketari yang terletak dalam kawasan Parlimen Bentong.

Dalam temubualnya bersama krew The Rocket, beliau berkata suasana politik di Bentong juga semakin 'panas' menjelang hari mengundi.

"Warga Bentong juga mula menunjukkan respon yang baik terhadap kami (calon PR di Bentong). Sejak DAP, PAS dan PKR bergabung menjadi Pakatan Rakyat, kekuatan partii kami juga bertambah. Keyakinan rakyat terhadap PR juga bertambah," katanya.

Menurutnya, penyokong DAP yang mengundi DAP akan mengundi PAS dan PKR; begitu juga penyokong PAS dan PKR akan mengundi DAP.

Beliau berkata, ini kerana kami tidak lagi bertanding secara bebas dan berasingan. Mereka yang mengundi PR di peringkat Parlimen juga akan mengundi PR di peringkat DUN.

Mengenai keadaan politik di kawasan Parlimen Raub, Leong berpendapat peluang PR menang di kawasan itu adalah cerah kerana ketika ini, ramai pengundi di Raub sudah tidak sabar untuk mengundi PR kerana mereka marahkan BN.

"Kami harap pada PRU-13 nanti, PR akan menang enam hingga tujuh kerusi Parlimen di Pahang, antaranya kerusi Parlimen yang disebut Leong sebagai berpotensi menang adalah Kuantan, Indera Mahkota, Raub, Temerloh, Bera, Jerantut dan Bentong.

Ditanya mengenai strategi PR menarik pengundi Melayu bandar, beliau berkata, PR sudah lama berusaha mendampingi mereka.

"Sejak 14 tahun lalu, DAP dan PAS Pahang, ketika bernaung di bawah gagasan Barisan Alternatif sudah berusaha untuk masuk dan berkempen bersama di kawasan penduduk Melayu. Hubungan DAP dengan PAS ibarat aur dengan tebing. Malah ramai orang Melayu di Pahang tahu kedua-dua parti itu mempunyai hubungan yang erat bagaikan saudara," katanya

Manakala mengenai pertarungan di Bentong, beliau menggangarkan Bentong mempunyai lebih daripada 20 peratus pengundi yang kini menetap di tempat lain dan berharap mereka akan pulang pada 5 Mei ini untuk mengundi.

"Kami berpeluang cerah untuk ubah kerajaan, saya menyeru semua warga Bentong supaya kembali mengundi. Kami perlukan undi anda. Jom balik dan ubahkan Bentong dan Malaysia," tambahnya.-Roketkini.com

06 di mempaga - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di mempaga - Google Blog Search


Blog Felda: felda <b>mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 08 Apr 2013 11:57 AM PDT

BLOG PAHANG: 06 di <b>mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 13 Mar 2013 09:39 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 14 Feb 2013 09:16 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Feb 2013 09:32 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Jan 2013 09:21 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 03 Dec 2012 09:07 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 10 Sep 2012 09:20 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Jul 2012 12:00 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Jul 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Jul 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Jul 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

my Story~: karnival <b>di mempaga</b>

Posted: 19 Jun 2012 11:10 PM PDT

Assalamualaikum..
bulan jun adalah bulan yg sgt sibuk! =(
tp okla dr xde keje kan. mggu lps aku outstation seminggu di mempaga. nk tlg team mempaga menjayakan karnival kolej dan alumni la katakan.

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 23 Jun 2012 09:13 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 05 May 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 03 May 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 03 May 2012 09:14 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Apr 2012 09:23 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Apr 2012 09:30 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 03 Apr 2012 09:15 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Mar 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Mar 2012 09:18 PM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Dec 2011 01:45 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Dec 2011 01:45 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Dec 2011 01:45 AM PST

URL Sumber Asal :-

Tragedi Lemas Ketika Memancing <b>Di Mempaga</b> | putri roh

Posted: 04 Dec 2011 01:51 AM PST

ketika enry ini ditulis, mangsa yang  sudah lebih daripada 24 jam hilang dikhuatiri lemas di sungai Krau di kampung koi neh... la ni pulak hujan lebat... operasi mencari mungkin dihentikan seketika.. koi tak la pegi kat lokasi.. mak abah koi yg setia daripg smlm membawa ke pagi tadi.. dan ptg ni dorang pegi lagi....

menurut abah koi.. mangsa bersama seorang lagi rakan pegi memancing kira2 jam 3 tg smlm... sedang berjalan ditebing salah seorang daripada mereka (mangsa) tergelincir masuk ke sungai. Air sungai yang ketik itu naik akibat hujan tengahari semalam menyukarkan untuk rakan mangsa menolong unuk menyelamatkannya. Menurut rakan mangsa, dia kemudian pergi mendapatkan pertolongan dan apabila kembali  mangsa sudah tidak kelihatan.

menurut rakan mangsa beg mangsa turut terjatuh bersama-sama mangsa ke dalam sungai namun sehingga pagi tadi hp mangsa masih dapat dihubungi. Ketika operasi mencari pagi tadi juga, hp mangsa turut cuba dihubungi untuk mendengar bunyi agar dapat dikesan lokasinya. Namun gagal.

Rakan mangsa walaubagaimanapun telah ditahan oleh pihak polis untuk soal siasat. Takziah buat keluarga mangsa. Harap segalanya berakhir dengan baik. Wallahualam.

Full content generated by Get Full RSS.

Muhamad Adenan dan Salmah <b>di Mempaga</b>. - RAZAKRAMLI 017 <b>...</b>

Posted: 10 Jan 2012 07:41 PM PST

[unable to retrieve full-text content]Muhamad Adenan dan Salmah di Mempaga. Lensa Fineview Photographic. 0 comments: Post a Comment · Newer Post Older Post Home. Subscribe to: Post Comments (Atom). Blog Archive. Jan 2012 (2); Dec 2011 (2); Nov ...

Silat Pulut orang kahwin <b>di</b> Felda <b>Mempaga</b> - Freelance <b>...</b>

Posted: 11 Jan 2012 12:27 AM PST

Selamat melayari my blog.Saya peminat fotografi. Saya memang dari dulu suka ambil gambar. hobi... start dari Camera biasa (compact camera) lepas tu kepada DSLR. Sesapa yang rasa nak pelawa saya ambil gambar.Sila hubungi: Tel:09-3562677/HP:017-9778162.

Full content generated by Get Full RSS.

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Mar 2012 09:33 PM PST

URL Sumber Asal :-

Jelajah Pantai Timur - Homestay Felda <b>Mempaga</b>

Posted: 07 Mar 2012 08:02 AM PST

02hb Jun 2011
Petang Khamis..

Dari Deerland, Lanchang...kitorang terus ke Felda Mempaga ikut jalanraya ke Felda Lakum, Felda Bukit Damar dan seterusnya Felda Mempaga..
Kitorang akan bermalam di sana...di sebuah rumah generasi ke-2 felda...rumah yg unik dan tuan umahnya dijadikan sebuah homestay.
Sgt menarik. Tambahan pulak...rumah homestay ni dijaga baik oleh tuan rumahnya. Lanskap yg menarik dan dekorasi dalaman juga sgt menarik.
Boleh gi ke link Felda Mempaga ni utk tengok dekorasi dan bilik2 yg disediakan di homestay ni..

Rumah ni mempunyai 4 bilik tidur. Tiga bilik tido mempunyai katil queen dan satu lagi katil double decker yg bawahnya besar dan atasnya single. Ada bantal & tilam tambahan disediakan. Ada 2 ekon di 2 buah bilik utama.
Ada 2 bilik air yg bersih. Ada sebuah dapur yg sangat lengkap...rasa mcm umah sendiri sebab sgt komplit. Ada mesin basuh manual....Filter air suling aje takde, hihi...
(Tuan homestay ni mmg dok umah ni ke?? kot ler kan...masa org sewa homestay ni...dorang gi tido kat umah lain, hehe)

Kemudian, kitorang menghala ke bandar Bentong utk menikmati dinner yg terawal, hehe. Kul 6 lebih punya dinner ala2 hostel, okeh!!
Ayah dan mak tunggu kat sini....leh makan sama2, yeargh!!!
Ayah ngan mak pun join bermalam kat homestay tu. Seronok berborak2...tp malam tu tengah berborak malam2...tetiba pintu homestay telah diketuk dengan kuat. Aku kat dalam bilik tengah lap kepala dan muka abg ngan tuala basah dan urut abg yg tengah demam...demam panas dan kepala tengah pening2. Terus mak panggil aku dengan tergesa2...ingat tuan umah atau pun org jahat yg ketuk mcm tu, ish..ish..aku pun keberah!! Dh ler abg tengah tak sihat, adoii..
Kelakar citer ni kalo diingat2.
Rupa2nya si Fadel yg datang, cis...bedebah tul ler adek aku tu. Dia dtg ngan Dayah...tak bgtau pun nk datang situ, hmm...kuat mengusik betul ler!!!
Sampai skang aku ingat lagi mcm mana kelam kabutnya dan kalutnya bila ada ketukan kat pintu yg kuat cenggitu, huh!!!

02hb Jun 2011
Jumaat...

Pagi2 tu semua dh siap sedia, kemas2 barang...dh nak bertolak balik ikut jalan Cameron Highlands, huhu..

Kemudian, kitorang gi sarapan pagi kat medan selera kg. Baru tu....
Pastu, kitorang pun menghala ke Raub, Sg. Koyan dan terus ke Cameron Highlands..
Mak, ayah, Fadel & Dayah pun ikut sampai ke Cameron Highlands, hehe...

Selesai entry di homestay Felda Mempaga....sambung entry last...ye last...di Cameron Highlands. Mujur ler gambar2 kat sana sket aje, kihkih....

Sekian..

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Apr 2012 09:04 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Mar 2012 09:33 PM PST

URL Sumber Asal :-

Jelajah Pantai Timur - Homestay Felda <b>Mempaga</b>

Posted: 07 Mar 2012 08:02 AM PST

02hb Jun 2011
Petang Khamis..

Dari Deerland, Lanchang...kitorang terus ke Felda Mempaga ikut jalanraya ke Felda Lakum, Felda Bukit Damar dan seterusnya Felda Mempaga..
Kitorang akan bermalam di sana...di sebuah rumah generasi ke-2 felda...rumah yg unik dan tuan umahnya dijadikan sebuah homestay.
Sgt menarik. Tambahan pulak...rumah homestay ni dijaga baik oleh tuan rumahnya. Lanskap yg menarik dan dekorasi dalaman juga sgt menarik.
Boleh gi ke link Felda Mempaga ni utk tengok dekorasi dan bilik2 yg disediakan di homestay ni..

Rumah ni mempunyai 4 bilik tidur. Tiga bilik tido mempunyai katil queen dan satu lagi katil double decker yg bawahnya besar dan atasnya single. Ada bantal & tilam tambahan disediakan. Ada 2 ekon di 2 buah bilik utama.
Ada 2 bilik air yg bersih. Ada sebuah dapur yg sangat lengkap...rasa mcm umah sendiri sebab sgt komplit. Ada mesin basuh manual....Filter air suling aje takde, hihi...
(Tuan homestay ni mmg dok umah ni ke?? kot ler kan...masa org sewa homestay ni...dorang gi tido kat umah lain, hehe)

Kemudian, kitorang menghala ke bandar Bentong utk menikmati dinner yg terawal, hehe. Kul 6 lebih punya dinner ala2 hostel, okeh!!
Ayah dan mak tunggu kat sini....leh makan sama2, yeargh!!!
Ayah ngan mak pun join bermalam kat homestay tu. Seronok berborak2...tp malam tu tengah berborak malam2...tetiba pintu homestay telah diketuk dengan kuat. Aku kat dalam bilik tengah lap kepala dan muka abg ngan tuala basah dan urut abg yg tengah demam...demam panas dan kepala tengah pening2. Terus mak panggil aku dengan tergesa2...ingat tuan umah atau pun org jahat yg ketuk mcm tu, ish..ish..aku pun keberah!! Dh ler abg tengah tak sihat, adoii..
Kelakar citer ni kalo diingat2.
Rupa2nya si Fadel yg datang, cis...bedebah tul ler adek aku tu. Dia dtg ngan Dayah...tak bgtau pun nk datang situ, hmm...kuat mengusik betul ler!!!
Sampai skang aku ingat lagi mcm mana kelam kabutnya dan kalutnya bila ada ketukan kat pintu yg kuat cenggitu, huh!!!

02hb Jun 2011
Jumaat...

Pagi2 tu semua dh siap sedia, kemas2 barang...dh nak bertolak balik ikut jalan Cameron Highlands, huhu..

Kemudian, kitorang gi sarapan pagi kat medan selera kg. Baru tu....
Pastu, kitorang pun menghala ke Raub, Sg. Koyan dan terus ke Cameron Highlands..
Mak, ayah, Fadel & Dayah pun ikut sampai ke Cameron Highlands, hehe...

Selesai entry di homestay Felda Mempaga....sambung entry last...ye last...di Cameron Highlands. Mujur ler gambar2 kat sana sket aje, kihkih....

Sekian..

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Apr 2012 09:43 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Apr 2012 09:15 PM PDT

URL Sumber Asal :-

CINTAMANISZ Lite: Jelajah Pantai Timur - Homestay Felda <b>Mempaga</b>

Posted: 07 Mar 2012 08:02 AM PST

02hb Jun 2011
Petang Khamis..

Dari Deerland, Lanchang...kitorang terus ke Felda Mempaga ikut jalanraya ke Felda Lakum, Felda Bukit Damar dan seterusnya Felda Mempaga..
Kitorang akan bermalam di sana...di sebuah rumah generasi ke-2 felda...rumah yg unik dan tuan umahnya dijadikan sebuah homestay.
Sgt menarik. Tambahan pulak...rumah homestay ni dijaga baik oleh tuan rumahnya. Lanskap yg menarik dan dekorasi dalaman juga sgt menarik.
Boleh gi ke link Felda Mempaga ni utk tengok dekorasi dan bilik2 yg disediakan di homestay ni..

Rumah ni mempunyai 4 bilik tidur. Tiga bilik tido mempunyai katil queen dan satu lagi katil double decker yg bawahnya besar dan atasnya single. Ada bantal & tilam tambahan disediakan. Ada 2 ekon di 2 buah bilik utama.
Ada 2 bilik air yg bersih. Ada sebuah dapur yg sangat lengkap...rasa mcm umah sendiri sebab sgt komplit. Ada mesin basuh manual....Filter air suling aje takde, hihi...
(Tuan homestay ni mmg dok umah ni ke?? kot ler kan...masa org sewa homestay ni...dorang gi tido kat umah lain, hehe)

Kemudian, kitorang menghala ke bandar Bentong utk menikmati dinner yg terawal, hehe. Kul 6 lebih punya dinner ala2 hostel, okeh!!
Ayah dan mak tunggu kat sini....leh makan sama2, yeargh!!!
Ayah ngan mak pun join bermalam kat homestay tu. Seronok berborak2...tp malam tu tengah berborak malam2...tetiba pintu homestay telah diketuk dengan kuat. Aku kat dalam bilik tengah lap kepala dan muka abg ngan tuala basah dan urut abg yg tengah demam...demam panas dan kepala tengah pening2. Terus mak panggil aku dengan tergesa2...ingat tuan umah atau pun org jahat yg ketuk mcm tu, ish..ish..aku pun keberah!! Dh ler abg tengah tak sihat, adoii..
Kelakar citer ni kalo diingat2.
Rupa2nya si Fadel yg datang, cis...bedebah tul ler adek aku tu. Dia dtg ngan Dayah...tak bgtau pun nk datang situ, hmm...kuat mengusik betul ler!!!
Sampai skang aku ingat lagi mcm mana kelam kabutnya dan kalutnya bila ada ketukan kat pintu yg kuat cenggitu, huh!!!

02hb Jun 2011
Jumaat...

Pagi2 tu semua dh siap sedia, kemas2 barang...dh nak bertolak balik ikut jalan Cameron Highlands, huhu..

Kemudian, kitorang gi sarapan pagi kat medan selera kg. Baru tu....
Pastu, kitorang pun menghala ke Raub, Sg. Koyan dan terus ke Cameron Highlands..
Mak, ayah, Fadel & Dayah pun ikut sampai ke Cameron Highlands, hehe...

Selesai entry di homestay Felda Mempaga....sambung entry last...ye last...di Cameron Highlands. Mujur ler gambar2 kat sana sket aje, kihkih....

Sekian..

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 08 Apr 2012 09:16 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Apr 2012 09:43 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Apr 2012 09:15 PM PDT

URL Sumber Asal :-

CINTAMANISZ Lite: Jelajah Pantai Timur - Homestay Felda <b>Mempaga</b>

Posted: 07 Mar 2012 08:02 AM PST

02hb Jun 2011
Petang Khamis..

Dari Deerland, Lanchang...kitorang terus ke Felda Mempaga ikut jalanraya ke Felda Lakum, Felda Bukit Damar dan seterusnya Felda Mempaga..
Kitorang akan bermalam di sana...di sebuah rumah generasi ke-2 felda...rumah yg unik dan tuan umahnya dijadikan sebuah homestay.
Sgt menarik. Tambahan pulak...rumah homestay ni dijaga baik oleh tuan rumahnya. Lanskap yg menarik dan dekorasi dalaman juga sgt menarik.
Boleh gi ke link Felda Mempaga ni utk tengok dekorasi dan bilik2 yg disediakan di homestay ni..

Rumah ni mempunyai 4 bilik tidur. Tiga bilik tido mempunyai katil queen dan satu lagi katil double decker yg bawahnya besar dan atasnya single. Ada bantal & tilam tambahan disediakan. Ada 2 ekon di 2 buah bilik utama.
Ada 2 bilik air yg bersih. Ada sebuah dapur yg sangat lengkap...rasa mcm umah sendiri sebab sgt komplit. Ada mesin basuh manual....Filter air suling aje takde, hihi...
(Tuan homestay ni mmg dok umah ni ke?? kot ler kan...masa org sewa homestay ni...dorang gi tido kat umah lain, hehe)

Kemudian, kitorang menghala ke bandar Bentong utk menikmati dinner yg terawal, hehe. Kul 6 lebih punya dinner ala2 hostel, okeh!!
Ayah dan mak tunggu kat sini....leh makan sama2, yeargh!!!
Ayah ngan mak pun join bermalam kat homestay tu. Seronok berborak2...tp malam tu tengah berborak malam2...tetiba pintu homestay telah diketuk dengan kuat. Aku kat dalam bilik tengah lap kepala dan muka abg ngan tuala basah dan urut abg yg tengah demam...demam panas dan kepala tengah pening2. Terus mak panggil aku dengan tergesa2...ingat tuan umah atau pun org jahat yg ketuk mcm tu, ish..ish..aku pun keberah!! Dh ler abg tengah tak sihat, adoii..
Kelakar citer ni kalo diingat2.
Rupa2nya si Fadel yg datang, cis...bedebah tul ler adek aku tu. Dia dtg ngan Dayah...tak bgtau pun nk datang situ, hmm...kuat mengusik betul ler!!!
Sampai skang aku ingat lagi mcm mana kelam kabutnya dan kalutnya bila ada ketukan kat pintu yg kuat cenggitu, huh!!!

02hb Jun 2011
Jumaat...

Pagi2 tu semua dh siap sedia, kemas2 barang...dh nak bertolak balik ikut jalan Cameron Highlands, huhu..

Kemudian, kitorang gi sarapan pagi kat medan selera kg. Baru tu....
Pastu, kitorang pun menghala ke Raub, Sg. Koyan dan terus ke Cameron Highlands..
Mak, ayah, Fadel & Dayah pun ikut sampai ke Cameron Highlands, hehe...

Selesai entry di homestay Felda Mempaga....sambung entry last...ye last...di Cameron Highlands. Mujur ler gambar2 kat sana sket aje, kihkih....

Sekian..

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 05 May 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 05 May 2012 12:00 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Peneroka-peneroka Felda Mempaga 1, 2 dan 3 di Bentong berikrar untuk memfailkan saman terhadap Felda berhubung dengan lebihan pendapatan mereka yang tidak dikembalikan oleh Felda. Pengiraan yang terperinci ...

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Jul 2012 09:32 PM PDT

URL Sumber Asal :-

1 MALAYSIA: CERAMAH PKR <b>DI</b> FELDA <b>MEMPAGA</b> TIADA <b>...</b>

Posted: 02 Jul 2012 09:13 AM PDT

Kesian ANWAR terpaksa jugak bercakap walaupun tiada orang yang datang...Kenapa bergitu sekali tiada orang sedangkan ANWAR akan bakal Perdana Menteri Malaysia pada akan datang ni..Sudah nampak rakyat di Felda Mempaga tidak layang dan meluat dengan muka kaki kelentong ini.ANWAR...sudah merasakan bahawa Warga Felda susah untuk dipujuk rayu untuk menyelebahi Pembangkang...susah mahu makan beb..Apa tidaknya kaki Pembohong paling besar dalam sejarah Malaysia.TAHIAH WARGA FELDA MEMPAGA MENYOKONG USAHA UMNO ....SYABASSS  

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Jul 2012 09:32 PM PDT

URL Sumber Asal :-

1 MALAYSIA: CERAMAH PKR <b>DI</b> FELDA <b>MEMPAGA</b> TIADA <b>...</b>

Posted: 02 Jul 2012 09:13 AM PDT

Kesian ANWAR terpaksa jugak bercakap walaupun tiada orang yang datang...Kenapa bergitu sekali tiada orang sedangkan ANWAR akan bakal Perdana Menteri Malaysia pada akan datang ni..Sudah nampak rakyat di Felda Mempaga tidak layang dan meluat dengan muka kaki kelentong ini.ANWAR...sudah merasakan bahawa Warga Felda susah untuk dipujuk rayu untuk menyelebahi Pembangkang...susah mahu makan beb..Apa tidaknya kaki Pembohong paling besar dalam sejarah Malaysia.TAHIAH WARGA FELDA MEMPAGA MENYOKONG USAHA UMNO ....SYABASSS  

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 18 Jun 2012 09:28 PM PDT

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 06 May 2012 12:00 AM PDT

06 di kuala rompin - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di kuala rompin - Google Blog Search


Meredah Banjir <b>di Kuala Rompin</b> - Search - Multiply Philippines <b>...</b>

Posted: 27 Dec 2007 12:52 AM PST

4 Days Malaysia Kuala Lumpur Tour with Genting Package Valid from March 1 to December 31, 2013 DAILY DEPARTURE MIN - 02 PAX price in Philippine Peso displayed above is only an estimate (based on 1USD = P41 conversion rate),price above is the lowest possible rate of this tour.Kindly refer to the USD rate&nbsp; for the actual price.Please read the conditions or consult with us on how to avail the best price. Package 1: 1 Night Kuala Lumpur and 2 Nights Genting ITINERARY : Day 1 : KUALA LUMPUR Upon arrival at KLIA , pick up and transfer to KUL hotel for check in, free time at your own leisure Day 2 : KUALA LUMPUR (B) + HALF DAY SIC TOUR - GENTING After breakfast 0845 hours pick up for half day SIC tour Visit King Palace, Independent Square, National Mosque, National Monument, Twin Tower for photo stop, and Cocoa house After tour, transfer to Genting. Check in hotel at Genting. Day 3 : KUALA LUMPUR (B) - GENTING Free at leisure at Genting Day 4 : GENTING (B) - KLIA Breakfast at hotel. Check out before 12 noon, pick up 4 hours before ETD to airport for departure Tour includes: 2 night accommodation in Genting hotel with daily breakfast 1 nights accommodation in Kuala Lumpur with daily breakfast Roundtrip Airport Transfer from KLIA-KUL-GENTING-KLIA on SIC Half day city tour on SIC basis Rates in USD/person for 1 Night KL, 2 Nights Genting - Kuala Lumpur Genting Malaysia: HOTEL Room Per Person (Adult) Extension Night (KUL) Type Single Twin Sgl/Twin Ext. Bed 3 STAR HOTEL (***) GENTING STAY AT FIRST WORLD HOTEL (DELUXE) MY HOTEL SUPERIOR 252 175 53 28 DELUXE 266 181 67 28 CITIN MASJID JAMEK SUPERIOR 251 174 52 25 DELUXE 252 175 53 25 CITITEL EXPRESS STE (Non-window) 251 174 52 N/A STD(with window) 252 175 53 N/A SUPERIOR 254 175 55 30 ALPHA GENESIS SUPERIOR 257 177 58 N/A DELUXE 266 181 67 Upon request ANCASA EXPRESS STANDARD 249 173 50 N/A SUPERIOR 252 175 53 N/A CITRUS SUPERIOR 261 179 62 33 DELUXE 262 180 63 33 NOVA SUPERIOR 257 177 58 N/A DELUXE 261 179 62 32 PUTERI PARK ROH 255 176 56 28 RADIUS DELUXE 262 179 63 37 CITITEL MID VALLEY SUPERIOR 292 195 93 N/A DELUXE 326 211 127 40 4 STAR HOTEL (****) GENTING STAY AT FIRST WORLD HOTEL (SUPERIOR DELUXE) GRAND SEASON SUPERIOR 327 212 80 43 MAYTOWER STANDARD 314 205 67 N/A DELUXE 334 215 87 N/A HOTEL ROYAL (CORONADE) DELUXE 330 214 83 45 DORSETT REGENCY DELUXE 350 224 103 50 BOULEVARD SUPERIOR 356 227 109 N/A DELUXE 369 233 122 40 FEDERAL SUPERIOR 344 220 97 N/A DELUXE 359 228 112 47 ROYALE BINTANG SUPERIOR 349 223 102 47 DELUXE 352 224 105 47 NOVOTEL KLCC SUPERIOR 359 228 112 48 MELIA GUESTROOM 340 219 93 42 CORUS DELUXE 362 229 115 43 5 STAR HOTEL (*****) GENTING STAY AT FIRST WORLD HOTEL (SUPERIOR DELUXE) BERJAYA TIMES SQUARE STUDIO SUITE 380 214 133 N/A SUPERIOR SUITE 390 219 143 52 MAYA STUDIO 374 210 127 40 GRAND MILLENNIUM DELUXE 384 215 137 57 JW MARRIOT DELUXE 434 240 187 70 ISTANA DELUXE 392 219 145 47 MANDARIN ORIENTAL DELUXE CITY VIEW 480 264 233 76 PRINCE &amp; RESIDENCE DELUXE 392 219 145 53 RENAISSANCE (EAST WING) SUPERIOR 374 210 127 47 TRADERS DELUXE CITY VIEW 437 242 190 50 SHANGRI - LA DELUXE 444 245 197 47 EXECUTIVE 444 245 197 47 Surcharge per room per night (First World Genting) Room Type Surcharge Rate * First World (Deluxe Room) &nbsp; Peak Season USD34 * First World (Deluxe Room) &nbsp; Super Peak Season USD58 * First World (Superior Deluxe) &nbsp; Peak Season USD41 * First World (Superior Deluxe) &nbsp; Super Peak Season USD72 Extention Night at Genting: * First World Deluxe USD75 Per room per night * First World Superior Deluxe USD101 Per room per night CHILD POLICY : Child with bed subject to additional 80% from twn sharing rate Child no bed subject to additional 60% from twin No extra bed allowed for all Genting propertise REMARKS: Midnight transfer surcharge (between 2300-0700 hours), additional RM 15 / USD 10 per person per way. Refer hotel surcharge file for Kuala Lumpur hotel surcharge Rate are subject to change with or without prior notice Genting Theme Park Ticket - All Theme Park USD28 per adult USD21 per child - Outdoor Theme Park USD23 per adult USD18 per child - Indoor Theme Park USD16 per adult USD15 per child Seasonal Chart for Genting PEAK SEASON : 05,12,19 &amp;26 January, 02,09,14,15,16&amp;23 February, 02,09,16,23,24 &amp;30 March, 06,13,20 &amp; 27 April, 04,11,18,24,25,26 &amp;31 May, 02-08, 15,22&amp;29 June, 06,13,20&amp;27 July, 03,17,24 &amp; 30 August, 07,14,15,21 &amp; 28 September, 05, 12,19 &amp;25 October,02-04, 09,16,17,22-24,29 &amp;30 November, 01-23, 25-30 December '2013 SUPER PEAK SEASON : 05 - 13 February, 01 June, 8-10 August, 24 &amp; 31 December '2013, Package 2: 2 Nights Kuala Lumpur + 1 Night Genting &nbsp; ITINERARY : Day 1 : KUALA LUMPUR Arrive KLIA/LCCT,pickup and transfer to Kuala Lumpur Hotel for Check in, free time at your own leisure Day 2 : KUALA LUMPUR (B) After breakfast 0845 hours pick up for half day SIC tour (3 hours tour) Visit King Palace, Independent Square, National Mosque, National Monument, Twin Tower for photo stop, and Cocoa house Day 3 : KUALA LUMPUR (B) - GENTING Breakfast at hotel. 1000 hrs check out and transfer to Genting till hill top (one hour journey) Check in and free at own leisure Day 4 : GENTING (B) - KLIA Breakfast at hotel. Check out before 12 noon, pick up 4 hours before ETD to airport for departure Tour includes: 2 night accommodation in Kuala Lumpur hotel with daily breakfast 1 night accommodation in Genting with daily breakfast Roundtrip Airport Transfer from KLIA-KUL-GENTING-KLIA on SIC basis Half day city tour on SIC basis Rates in USD/person for 2 Nights Kuala Lumpur + 1 Night Genting - Kuala Lumpur Genting Malaysia: HOTEL Room Per Person (Adult) Extension Night (KUL) Type Single Twin Sgl/Twin Ext. Bed 3 STAR HOTEL (***) GENTING STAY AT FIRST WORLD HOTEL (DELUXE) MY HOTEL STANDARD 236 162 53 27 DELUXE 263 176 67 31 CITIN MASJID JAMEK SUPERIOR 233 161 52 26 DELUXE 236 162 53 27 CITITEL EXPRESS STE (Non-window) 233 161 52 N/A STD(with window) 236 162 53 N/A SUPERIOR 240 164 55 27 ALPHA GENESIS SUPERIOR 246 167 58 N/A DELUXE 263 176 67 Upon Request ANCASA EXPRESS STANDARD 230 159 50 N/A SUPERIOR 236 162 53 N/A CITRUS SUPERIOR 253 171 62 29 DELUXE 256 172 63 30 PUTERI PARK ROH 246 167 58 28 RADIUS DELUXE 253 171 62 29 NOVA SUPERIOR 242 165 56 N/A DELUXE 255 172 63 30 CITITEL MID VALLEY SUPERIOR 316 202 93 N/A DELUXE 383 236 127 51 4 STAR HOTEL (****) GENTING STAY AT FIRST WORLD HOTEL (SUPERIOR DELUXE) GRAND SEASON SUPERIOR 316 202 80 36 MAYTOWER STANDARD 289 189 67 N/A DELUXE 329 209 87 38 HOTEL ROYAL (CORONADE) DELUXE 322 205 83 37 DORSETT REGENCY DELUXE 362 225 103 43 BOULEVARD SUPERIOR 374 231 109 N/A DELUXE 399 244 122 49 FEDERAL SUPERIOR 349 219 97 N/A DELUXE 379 234 112 47 ROYALE BINTANG SUPERIOR 359 224 102 43 DELUXE 366 227 105 44 MELIA GUESTROOM 342 215 93 40 NOVOTEL KLCC SUPERIOR 379 234 112 46 CORUS DELUXE 386 237 115 47 5 STAR HOTEL (*****) GENTING STAY AT FIRST WORLD HOTEL (SUPERIOR DELUXE) BERJAYA TIMES SQUARE STUDIO SUITE 422 255 133 N/A SUPERIOR SUITE 442 265 143 57 MAYA STUDIO 409 249 127 51 GRAND MILLENNIUM DELUXE 429 259 137 54 JW MARRIOT DELUXE 529 309 187 71 ISTANA DELUXE 446 267 145 57 MANDARIN ORIENTAL Deluxe City View 622 355 233 87 PRINCE &amp; RESIDENCE DELUXE 446 267 145 57 RENAISSANCE (EAST WING) SUPERIOR 409 249 127 51 SHANGRI - LA DELUXE 536 312 190 N/A EXECUTIVE 549 319 197 74 Surcharge per room per night (First World Genting) Room Type Surcharge Rate * First World (Deluxe Room) &nbsp; Peak Season USD34 * First World (Deluxe Room) &nbsp; Super Peak Season USD58 * First World (Superior Deluxe) &nbsp; Peak Season USD41 * First World (Superior Deluxe) &nbsp; Super Peak Season USD72 Extention Night at Genting: * First World Deluxe USD75 Per room per night * First World Superior Deluxe USD101 Per room per night CHILD POLICY : Child with bed subject to additional 80% from twn sharing rate Child no bed subject to additional 60% from twin No extra bed allowed for all Genting propertise REMARKS: Midnight transfer surcharge (between 2300-0700 hours), additional RM 15 / USD 10 per person per way. Refer hotel surcharge file for Kuala Lumpur hotel surcharge Rate are subject to change with or without prior notice Genting Theme Park Ticket - All Theme Park USD28 per adult USD21 per child - Outdoor Theme Park USD23 per adult USD18 per child - Indoor Theme Park USD16 per adult USD15 per child &nbsp; Seasonal Chart for Genting PEAK SEASON : 05,12,19 &amp;26 January, 02,09,14,15,16&amp;23 February, 02,09,16,23,24 &amp;30 March, 06,13,20 &amp; 27 April, 04,11,18,24,25,26 &amp;31 May, 02-08, 15,22&amp;29 June, 06,13,20&amp;27 July, 03,17,24 &amp; 30 August, 07,14,15,21 &amp; 28 September, 05, 12,19 &amp;25 October,02-04, 09,16,17,22-24,29 &amp;30 November, 01-23, 25-30 December '2013 SUPER PEAK SEASON : 05 - 13 February, 01 June, 8-10 August, 24 &amp; 31 December '2013, &nbsp; &nbsp; Contact us for free Quote &nbsp; &nbsp; &nbsp;ASIALIGHT TRAVEL AND TOURS INC. is a full service travel company, based in Mandaue City, Cebu, Philippines. AsiaLight is a registered corporate business under Philippine Security and Exchange Commission with SEC registration number CS2009262862. We are accredited by Department of Tourism DOT-TOP-R07-005651-10-01 and a member of Naitas. Since our founding in 2008, we have striven to make travel fun, memorable, simple and worry-free. We pledge our full assistance and resources to the successful completion in every trip we help plan, regardless of its distance or duration. As globetrotters and adventurers, we believe we can deliver a superb service to fellow travelers. WE DONT JUST TALK ABOUT TRAVEL. WE LIVE AND BREATHE WITH IT Whether you are a seasoned traveler or new to the travel world, our team of friendly and professional Travel Consultants will surely be able to suggest a package that matches your needs and personalities. Call us today and let us take the worry out of your travel plans. other tour packages available at www.tours.asialighttravel.com &nbsp;www.facebook.com/asialight.travel www.twitter.com/globetrotter_me http://asialighttravel.multiply.com/ Payment Options Bank Deposits Online Payments &nbsp; &nbsp; Buyer Protection Program Online Transactions are eligible to Multiply Buyer Protection Program &nbsp; For inquiries, bookings and group discount rates, please contact: &nbsp; AsiaLight Travel and Tours Inc Unit B, FJO Bldg, M.C. Briones St, Mandaue City. Tel. No.: (032)345-4070; (032)422-7232, (032) 512-3161 Fax No.: (032)422-7692 Globe mobile: 0917 634 8196 Sun mobile: 0933 198 8822 Email address: inquiry@asialighttravel.com; asialighttravel@gmail.com &nbsp; &nbsp;

06 di jerantut - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di jerantut - Google Blog Search


parlimen81: Datuk Nan Sahkan Seorang Calon Baru <b>Di Jerantut</b> <b>...</b>

Posted: 12 Apr 2013 07:53 AM PDT

klik sini senarai calon jerantut final

Dato Nan telah berbisik di telinga blog parlimen81 bahawa Jerantut akan mempunyai seorang muka baru dan mengekalkan 3 muka lama . Itulah hint dari Datuk Nan . Sekarang p81 ingin berspekulasi pula Tengku Lan dan Datuk Dr Ahmad Shukri Ismail dan Dato Lau Lee kekal sebagai calon BN di Jerantut . Sementara itu Datuk Nan juga sahkan bahawa seorang calon baru akan mengantikan Wan Amizan iaitu Cikgu Nazlan  . Walau bagaimana mana pun Datuk Nan tidak mendedahkan dikerusi manakah mereka akan bertanding .

Wan Amizan adalah Ketua Pemuda yang sangat kuat menyokong kepimpinan Ketua Pemuda UMNO ketika pertandingan diantara Khairy  dan Mukhriz dulu . Semua tahu Najib tak sebulu dengan Khairy dan lebih menyokong Mukhriz untuk jawatan Ketua Pemuda UMNO . Di Jerantut undi untuk Khairy mengatasi undi untuk Mukhriz . Jadi Jerantut telah mencalonkan Khairy sebagai Ketua Pemuda . Jadi Wan Amizan digugurkan kerana beliau adalah dari kem yang berbeza. Ditambah pula dengan isu projek-projek beratus juta RM yang dimonopoli oleh keluarga Wan Amizan di DUN Tahan (klik sini) . Ha ha Ha ini hanya spekulasi .
Boleh juga spekulasi itu adalah begini . Tengku Lan akan bersara dan digantikan oleh Wan Amizan dikerusi parlimen sementara itu Cikgu Nazlan akan mengantikan Wan Amizan di Tahan dan Dr Ahmad Shukri kekal di Pulau Tawar.
Dan boleh jadi spekulasi begini pula . Dato Ramlan Dato Harun  atau Dato Nazri Ngah@Si Pemilik Hummer Putih akan mengantikan Tengku Lan dan Wan Amizan kekal di Tahan begitu juga Dr Ahmad Shukri kekal di Pulau Tawar. Ini bagi memastikn semua gerak kerja di DUN Tahan dan DUN Pulau Tawar tidak terjejas oleh tindakan sabotaj jika mana2 ADUN  asal di DUN tersebut digugurkan.
Semua spekulasi diatas masih lagi mengikut skrip asal Datuk Nan. Macam mana pula dengan skrip Najib ? Adakah Datuk Najib mahukan Dato Shariff Shamsuddin bagi mengisi kerusi DUN dan seterusnya mengisi jawatan Menteri Besar Pahang yang baru sebagaimana Pak Lah telah mengangkat Mohamad Hasan calon korporat ke jawatan MB Negeri Sembilan dulu.

 Update : Datuk Najib pula kata 91% calon Parlimen ialah diploma holder . 33% calon parlimen dan 49% calon DUN adalah muka baru . Besok 16hb Apr BN akan umumkan secara rasmi semua calon-calonnya.Berdebar-debar lah semua





06 di triang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di triang - Google Blog Search


BLOG PAHANG: 06 <b>di triang</b> - Google Blog Search

Posted: 03 Apr 2013 01:15 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di triang</b> - Google Blog Search

Posted: 28 Mar 2013 01:55 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di triang</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Mar 2013 01:48 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di triang</b> - Google Blog Search

Posted: 22 Nov 2012 01:10 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di triang</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Nov 2012 01:40 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di triang</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Oct 2012 01:35 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

UMNO Online - Empangan Sg <b>Triang</b> RM1 Bilion Kian Jadi Realiti <b>...</b>

Posted: 27 May 2010 08:49 PM PDT

Kategori Sana Sini

Empangan Sg Triang RM1 Bilion Kian Jadi Realiti – MB N9

ehsan utusan onlineREMBAU 27 Mei – Penyelesaian terhadap keperluan bekalan air khususnya di kawasan ini dan bandar Seremban sudah pun melepasi proses debaran apabila terowong yang dikorek dari Kampung Jambatan, di sini ke Ngoi-Ngoi dekat Seremban 'dipertemukan' hari ini.

Detik bersejarah itu berlangsung di dalam terowong sejauh 12.5 kilometer itu apabila Projek Skim Bekalan Air Triang pakej pertama yang menelan belanja RM125 juta kini tidak tersasar sebaliknya berjaya dipertemukan bagi pemasangan paip saluran air ke loji rawatan.

Menteri Besar, Datuk Seri Mohamad Hasan berkata, ia merupakan satu pakej dalam Empangan Sungai Triang, di mana air yang diambil dari Sungai Triang itu akan disalurkan ke Empangan Terip untuk menghasilkan 100 juta gelen air sehari kepada penduduk terbabit.

"Hari ini adalah sejarah. Empangan Sungai Triang yang akan kita bina dengan kos hampir RM1 bilion itu akan membawa banyak faedah kepada rakyat dalam mendapatkan bekalan air bersih.

"Kita buat terowong ini untuk penghantaran air melalui paip yang dibina ketika ini.

"Sungai Triang mengalirkan air ke sebelah timur, di mana ia memasuki Sungai Pahang. Sebab itulah terowong ini dibina supaya air boleh disalurkan secara graviti ke Kampung Ngoi-Ngoi dan diproses di loji berkenaan kelak," katanya kepada pemberita sewaktu ditemui di Dewan Sri Rembau di sini hari ini.

Mohamad yang mempunyai program berasingan di Rembau hari ini memberitahu, apabila loji Ngoi-Ngoi siap kelak ia boleh memproses air bersih untuk disalurkan kepada penduduk di sekitar Seremban, Nilai, Enstek dan Jelebu yang pesat membangun ketika ini.

"Loji Ngoi-Ngoi yang akan dibina dengan kos RM130 juta itu boleh menghasilkan air bersih kira-kira 50 juta gelen sehari.

"Ini merupakan penambahan bekalan air bersih yang sudah diproses di Empangan Sungai Terip ketika ini berjumlah 65 juta gelen sehari. Apabila dijumlah dengan 50 juta gelen sehari, ia berupaya menghasilkan 110 juta gelen air sehari sebaik siap pada 2012," kata Mohamad.

Katanya buat masa ini, keperluan air di kawasan Seremban, Nilai dan Enstek ialah 70 juta gelen sehari dan kalau didaftarkan pertumbuhan ekonomi Negeri Sembilan, tujuh peratus setiap tahun, ia akan berupaya menampung keperluan air sehingga tahun 2050.

"Projek ini berjalan mengikut jadual, melainkan di Kampung Peradong, sejauh 3.5 kilometer yang diubah jajaran paip dari kawasan penempatan ke laluan tepi sungai," katanya.

Dalam pada itu, Pengerusi Jawatankuasa Bertindak Infrastruktur, Air, Tenaga dan Telekomunikasi negeri, Datuk Ismail Lasim yang ditemui di sini berkata, penyiapan pembinaan terowong itu merupakan satu daripada lima pakej yang perlu disiapkan dalam usaha melengkapkan projek berkenaan.

"Projek Skim Bekalan Air Triang ini terbahagi kepada lima pakej. Pakej pertama adalah pembinaan terowong ini yang dibina dari Kampung Jambatan ke Ngoi-Ngoi.

"Pakej kedua melibatkan pembinaan muka sauk dan stesen pam air mentah di Sungai Kenaboi dan Sungai Triang, manakala pakej ketiga dan keempat melibatkan pembinaan jajaran paip air mentah dan kelima pula pembinaan Empangan Sungai Triang.

"Maka hari ini kita berpeluang untuk menyaksikan detik bermakna menerusi proses penyambungan terowong ini yang bernilai RM125 juta ini dan dijangkakan siap hujung tahun ini," katanya. – Utusan Malaysia/MediaUMNO

Berita Bertarikh Pada 11:49 AM

Blog Felda: felda <b>triang</b> - Google Blog Search

Posted: 12 Dec 2012 12:00 AM PST

Sekarang dapat duit, dah habis duit esok?

'Durian runtuh' yang diumumkan YAB Perdana Menteri di Felda Jengka 8 hari ini sangat di alu-alukan.

Namun tidak memeranjatkan saya. Ia telah dimaklumkan 4 hari yang lalu kepada saya dan telah pun saya sebut dengan tepat dalam kenyataan media saya dan di ulang dalam ceramah-ceramah saya.

Meskipun jumlah 1.689 bilion yang diagihkan kepada 112,635 orang peneroka Felda adalah agak besar, tetapi tidaklah sampai 'peneroka tersandar dalam kejutan' seperti PM katakan sebelum ini di Felda Triang 3, Bera. Ia diberi dalam tiga fasa untuk Peneroka, Penerokawati dan Generasi Kedua.

Bonus Khas dua bulan setengah gaji untuk 23 ribu kakitangan Felda sesuatu yang tidak berbaloi dengan pengorbanan mereka lebih 25 tahun berkhidmat dengan Felda.

ANAK tidak pernah menolak sebarang pemberian atau insentif yang mahu diberikan kepada para peneroka. Tetapi biarlah kita berhujah secara matang. Kenapa baru sekarang setelah lebih 55 tahun Felda ditubuhkan?

Adakah ini sandiwara politik kerana bimbang akan senario perubahan sikap warga Felda kepada Barisan Nasional?

Siri-siri saman di Kemahang 3, Gugusan Serting, Gugusan Bera, Jengka, Maokil dan yang terkini di Gugusan Chini, kawasan Parlimen Pekan; tempat PM sendiri?

Gelombang kebangkitan anak-anak muda Felda dapat disaksikan melalui sokongan mereka bersama program-program ANAK dan ceramah Pakatan Rakyat. Saya yakin ini dalam makluman PM dan membimbangkan beliau. 54 Parlimen yang ada Felda adalah kubu terakhir BN.

Walau bagaimanapun, memandang kehadapan; adakah berbaloi gula-gula one off seperti ini? Berapa lama lagi BN nak bermain politik dengan taktik lama untuk mendodoikan rakyat agar terus menyokong mereka?

Atau; ini dilakukan untuk 'menutup mulut' peneroka agar jangan mempersoalkan keghairahan Kerajaan menyenaraikan Felda Global Venture di Bursa Malaysia?

Penipuan mereka melalui 7 buah Bank iaitu CIMB, BIMB, Maybank, OCBC, Am Islamic Bank, Muamalat dan Affin Bank yang diperalat membiayai pinjaman tawaran saham FGVH sangat ketara. Borang pinjaman yang dikosongkan jumlah pinjaman, interest 5 peratus, borang dalam bahasa Inggeris, tidak ditaklimatkan isi kandungannya dan tidak dinyatakan risiko kerugian seperti 'Surat Tanggung Kerugian' adalah antara penipuan dan pengkhianatan kepada para peneroka!

125 peneroka Felda adalah sebahagian daripada ribuan lagi peneroka yang telah tertipu kerana menandatangani Borang Perjanjian Pinjaman yang mereka tidak tahu apa-apa. Mereka tidak dapat membezakan antara 'durian runtuh' dengan pinjaman saham FGVH. Mereka memfailkan Injunksi di Mahkamah Tinggi Seremban semalam kerana teramat bimbang daripada risiko pinjaman yang boleh sahaja TERGADAI aset mereka.

Perdana Menteri beri jaminan tanah peneroka tidak akan tergadai. Adakah PM tidak membaca hampir 70 mukasurat dalam Borang Pinjaman FGVH yang secara jelas dinyatakan dengan terperinci nasib peneroka jika harga saham merudum dan segala risiko di tanggung Peneroka?

Adakah PM tidak mengambil iktibar nasib Felda Cahaya Baru, Felda Sg Buaya, Felda Labu Johnson dan Sendayan yang hilang tanah mereka dan hidup menderita seperti pepatah ' menang sorak kampung tergadai'?

Mana pergi pemimpin BN tatkala Amanah Saham Negeri-negeri gulung tikar hingga menyebabkan rakyat hilang harta dan diisytiharkan muflis kerana meminjam bank untuk melabur?

Amanah Saham Johor adalah bukti yang amat jelas. Adakah PM, Ahmad Maslan dan Isa Samad boleh beri jaminan bertulis yang saham FGVH tidak rugi sepertimana nasib pelabur Amanah Saham Negeri-negeri dan juga saham-saham lain seperti KUB, BERNAS dsbnya?

PM tidak perlu sebut ' haram jadah' yang di ulang dua kali dalam ucapannya tadi kalau dia rasional. Datuk Ahmad Maslan tidak perlu hentam dan cabar saya seperti diungkapkannya tadi. Kenapa terlalu marah hingga tega memaki hamun di hadapan khalayak ribuan warga Felda. Sebagai pemimpin biarlah ada wawasan.

Peneroka Felda sudah ada tanah dan rumah. Untuk survive, telah memadai. Daripada 1.6 juta warga Felda, 65 peratus adalah generasi kedua. Ini tempoh peralihan yang sangat kritikal untuk mereka.

Mana dia halatuju anak muda Felda?

Perumahan mereka, pendapatan yang lebih stabil atau mereka cuma penonton yang melihat para kroni pemimpin BN memunggah kekayaan setiap hari?

Fikir dulu mana rumah Generasi Ke 2 daripada beri peruntukan RM5 ribu baiki rumah untuk masyarakat lain.

Tidakkah kewujudan Techno Plant Sdn adalah untuk tembolok pemimpin Umno?

Sama juga wujudnya Felda Global Venture bagi tujuan memindahkan harta peneroka berbilion ringgit untuk digunakan UMNO/BN bagi PRU 13?

Saya cabar PM umum peruntukan RM1,689 bilion datang dari mana?

Berapa yang kroni bayar kepada Isa Samad, Sabri Ahmad, adik PM Nazir Razak(CIMB)para penasihat umpamanya Omar Ong(Ethos) dan lain-lain?

Mereka ini ibarat Sadeq Sigara dalam Filem 3 Abdul yang membuat untung dengan menipu peneroka… akhirnya peneroka dilelong dengan harga yang murah!

ANAK konsisten dengan perjuangan bagi kehidupan Generasi Kedua Felda. Para cendekiawan, intelektual dan umumnya anak-anak peneroka bersedia untuk menerajui perubahan di Felda. Seharusnya mereka di beri peluang merencana transformsi di Felda.

Kenapa Isa Samad dilantik PM sebagai Pengerusi Felda?
Mana perginya karisma puluhan ribu cerdik pandai anak-anak peneroka?
Tidak layakkah mereka jadi Pengerusi Felda dan memegang jawatan penting dalam Anak-anak Syarikat Felda?

Kenapa semuanya dibolot Isa Samad dan kroni-kroninya?

Seharusnya halatuju Felda diterajui oleh Anak Felda. Penambahbaikan Koperasi Felda, pengendalian kebun peneroka, aktiviti tanam semula, pembangunan infrastruktur, pengembangan Anak-anak Syarikat dll berilah kepercayaan dan amanah ini kepada mereka. Bukan diterajui oleh ' para lanun' yang tidak ada seinci tanah pun di Felda!

Pengumuman PM bukan suatu Transformasi. Sebenarnya beliau dan pemimpin BN lah 'jaguh kampung' yang tidak punya kreativiti strategik. ANAK dan Pakatan Rakyat menawarkan gagasan seperti Buku Jingga yang bersifat menyeluruh untuk tempoh yang panjang. Pengagihan Tanah Felda Plantation, penubuhan Universiti Felda, Kouta penguasaan Anak Peneroka dalam Anak-anak Syarikat Felda; hakikatnya inilah pemikiran global yang menjanjikan kehidupan lebih meyakinkan untuk Anak-anak peneroka Felda.

Bagi saya, pengumuman PM tidak lebih untuk mengekalkan kuasa politik BN di Felda semata-mata. Ia mungkin menyukakan peneroka tetapi amat mengecewakan anak muda Felda. Generasi ke 2 dan ke 3 akan terus termenung panjang memikirkan nasib mereka pada hari-hari mendatang yang kian suram…

MAZLAN ALIMAN
Presiden ANAK

 

BLOG PAHANG

Copyright 2010 All Rights Reserved