ads

Selasa, 23 April 2013

06 di bentong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di bentong - Google Blog Search


Jualan &#39;biskut telinga cap Adnan&#39; <b>di Bentong</b>, Pahang <b>...</b>

Posted: 20 Dec 2012 08:15 PM PST

[unable to retrieve full-text content]Jualan 'biskut telinga cap Adnan' di Bentong, Pahang. (Sidiqin Omar). KUALA LUMPUR 21 DISEMBER: Jualan 'biskut telinga cap Adnan' akan dibuat di Markas PAS Chegar Mendang, Bentong sempena konvoi Himpunan ...

06 di temerloh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di temerloh - Google Blog Search


KedahLanie.info: Betulkah Saifuddin Abdullah Gugur <b>di Temerloh</b> <b>...</b>

Posted: 02 Apr 2013 02:30 AM PDT

Saifuddin Abdullah Gugur?
Timbalan menteri pengajian tinggi, Saifuddin Abdullah dijangka bakal digugurkan dari senarai calon, menguatkan spekulasi bahawa namanya sudah tidak berada dalam kedudukan calon pilihan perdana menteri, Najib Altantuya.
Ia juga menguatkan spekulasi bahawa parlimen Temerloh tidak akan ditandingi Umno seperti kelazimannya memandangkan parti itu akan bertukar kerusi dengan MCA yang menyerahkan Kuantan kepada Umno untuk menentang penyandang, Fuziah Salleh.
Saifuddin dalam mesej di Twitter sebentar tadi mengucapkan tahniah dan selamat datang kepada calon PAS-Pakatan Rakyat, Nasrudin Hassan yang sah bertanding kerusi Temerloh dalam satu sidang media oleh presiden PAS, Tuan Guru Abdul Hadi Awang di Kuala Lumpur sebentar tadi.

Kerusi Temerloh secara tradisinya ditandingi Umno, namun oleh kerana Umno mahukan Kuantan maka Temerloh dijangka diserahkan kepada MCA sekaligus berakhir sudah penguasaan parti itu di bandar kedua terbesar di Pahang itu.
Ahli majlis tertinggi Umno itu sudah lama disenarai sebagai antara calon yang bakal digugurkan kerana kerap kali menentang dasar Najib Altantuya selain mempertikaikan banyak polisi dan dasar kerajaan termasuk Akta Perhimpunan Aman (APA 2012). 
http://jalanpulang1978.blogspot.com/2013/04/pecah-berita-saifuddin-abdullah-gugur.html

06 di lurah bilut - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di lurah bilut - Google Blog Search


BLOG PAHANG: 06 <b>di lurah bilut</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Feb 2013 09:14 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Cikgu Wanie Preschool: Lawatan Ke Muzium Felda <b>Lurah Bilut</b> (23 <b>...</b>

Posted: 12 Dec 2012 03:06 AM PST

Mesin taip yang digunakan suatu ketika dahulu 

Bergambar di tangga rumah Peneroka yang asal 

Murid-murid kelihatan gembira sekali
Bergambar bersama Penolong Pengurus Felda Lurah Bilut

06 di beserah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di beserah - Google Blog Search


Kupasan.net » Pejuang anti Lynas jadi calon PAS <b>di Beserah</b>

Posted: 08 Apr 2013 03:02 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Pejuang anti Lynas jadi calon PAS di Beserah. Posted by: admin | on April 8, 2013. (Andansura menyerahkan memo kepada pejabat MB Pahang mengenai Lynas sebelum ini). KUANTAN: PAS meletakkan aktivis masyarakat yang menentang ...

06 di mempaga - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di mempaga - Google Blog Search


BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 03 Apr 2013 09:25 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Apr 2013 09:17 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 31 Mar 2013 09:42 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Posted:

[unable to retrieve full-text content]

felda <b>mempaga</b> - Google Blog Search | WARGA FELDA

Posted: 12 Mar 2013 12:00 AM PDT

CAMERON HIGHLANDS is well known for its cool climate, tea plantations, vegetable farms and scenic views.

And despite recent reports of massive land-clearing activities and landslides occurring there, the hillside resort remains a popular agro-tourism destination for both local and foreign tourists.

Development on Cameron Highlands had begun since 1930s and till today, is still rapidly expanding with more forest land being cleared to make way for farms and commercial areas.

Tour coordinator P. E. Govinda, 40, said although not as cold as before, Cameron Highlands was still a good place for rest and relaxation, and to enjoy magnificent views.

"The temperature may have gone up due to global warming but people still come here for leisure, to buy fresh produce and to go jungle trekking.

"We have plenty of tourist attractions like the Mossy Forest, various tea plantations, strawberry farms, and a museum," said Govinda, who was born at a tea plantation near Sungai Palas.

Govinda was however, quick to caution that efforts were needed to protect and preserve the highlands, which stands at over 1,500m above sea level.

"I have many foreign visitors, from Germany, Singapore and parts of Europe telling me that Cameron Highlands has changed a lot.

"They feel it is slowly losing its identity as a countryside," he said, adding that the rise in temperature and its changing landscape into another town centre saturated with offices and commercial areas were among the concerns raised.

A hotel operator in Brinchang town, Chai Kok Sing, 54, said while the influx of tourists to the highlands was seen as a good sign for business, many things could be improved on.

"For example, there is terrible traffic congestion here during weekends and public holidays and although we have many hotels, there is lack of car parks.

"Issues such as these could cause people to shy away from Cameron Highlands and to stop coming here for vacations," he said.

Chai added that there was an undeniable demand for shop lots on the highlands due to its tourism industry.

"More and more shops are being built, especially near the towns of Brinchang and Tanah Rata, the two more developed areas on the highlands, while projects are also coming up on the outskirts.

"While we do not oppose development, all we hope is that the authorities exercise proper planning and not allow projects to be developed indiscriminately and to their whims and fancies," he said.

On another note, Chai said the agriculture industry in Cameron Highlands, a major producer of fruits and vegetables in the country and also exporter to Singapore, was doing very well.

"New farms are sprouting up everywhere, which is a good thing but I ask that we do not overdo it to avoid further landslides from occurring," he said.

Concurring with Chai, Kampung Orang Asli Sungai Ruil Tok Batin headman Kadir Ahsan said many villagers were still haunted by the August 2011 landslide at the village that caused seven villagers to be buried underneath earth, rocks and mud washed down from a nearby cliff.

The 42-year-old village headman stressed that the environment should be preserved at all costs.

"We must not cause further damage to our ecosystem as this can lead to various disasters.

"There should be proper planning in everything that we do so as not to further affect the environment," said Kadir, who with other villagers have temporarily resettled near Kem Brinchang.

Kadir, however, said development in Cameron Highlands had enabled the orang asli community there to lead better and more modern lives although life was generally, still simple.

"Most of us hold jobs at government departments and private firms," he said.

Kampung Raja resident Saswanee Ali, 28, also enthused about the simple lifestyle on the highlands.

"Around the outskirt areas here, we are surrounded by farms.

"The pace is slow and everyone is content with working hard for part of the day and resting the remaining part," said the poultry seller.

"There are no big shopping centres in Cameron Highlands but there are a number of grocery shops at Kampung Raja, Brinchang and Tanah Rata where locals can get their basic supplies and daily necessities.

"If we really want to shop, then we just travel to Ipoh, about 80km away, but even then, most people just stay at home on weekends to avoid the traffic congestion," she added.

Kuala Terla resident and farm operator P. Letchumanan, 51, shares the same sentiments as Saswanee, noting that life was simple in Kuala Terla, which was considered to be on the outskirts of Brinchang and Tanah Rata.

"Tanah Rata is known as the office area, where most government agencies are located, while Kuala Terla is an area where farms are abundant.

"Tourists like to come here to pick their own fruits and vegetables," he said.

Like many farmers on the highlands, Letchumanan faces a shortage in farm help.

"We hope the Government will allow more foreign workers to be hired by farm operators here.

"An amnesty programme for foreign workers conducted in 2011, had led to many of them running away, leading to a shortage of labour at vegetable farms and causing the livelihoods of farmers to be affected.

"Nothing would make us happier than for the Government to look into our request seriously," he said.

Deputy Minister in the Prime Minister's Department Datuk S. K. Devamany is the incumbent Cameron Highlands MP while the Tanah Rata assemblyman is Datuk Ho Yip Kap. The Jelai state seat is held by Datuk Wan Rosdy Wan Ismail. All three are from Barisan Nasional.

felda <b>mempaga</b> - Google Blog Search | WARGA FELDA

Posted: 14 Mar 2013 12:00 AM PDT

BLOG PAHANG: 06 di <b>mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 13 Mar 2013 09:39 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 14 Feb 2013 09:16 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Feb 2013 09:32 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Jan 2013 09:21 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 03 Dec 2012 09:07 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 10 Sep 2012 09:20 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Jul 2012 12:00 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Jul 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Jul 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Jul 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

my Story~: karnival <b>di mempaga</b>

Posted: 19 Jun 2012 11:10 PM PDT

Assalamualaikum..
bulan jun adalah bulan yg sgt sibuk! =(
tp okla dr xde keje kan. mggu lps aku outstation seminggu di mempaga. nk tlg team mempaga menjayakan karnival kolej dan alumni la katakan.

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 23 Jun 2012 09:13 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 05 May 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 03 May 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 03 May 2012 09:14 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Apr 2012 09:23 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Apr 2012 09:30 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 03 Apr 2012 09:15 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Mar 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Mar 2012 09:18 PM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Dec 2011 01:45 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Dec 2011 01:45 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Dec 2011 01:45 AM PST

URL Sumber Asal :-

Tragedi Lemas Ketika Memancing <b>Di Mempaga</b> | putri roh

Posted: 04 Dec 2011 01:51 AM PST

ketika enry ini ditulis, mangsa yang  sudah lebih daripada 24 jam hilang dikhuatiri lemas di sungai Krau di kampung koi neh... la ni pulak hujan lebat... operasi mencari mungkin dihentikan seketika.. koi tak la pegi kat lokasi.. mak abah koi yg setia daripg smlm membawa ke pagi tadi.. dan ptg ni dorang pegi lagi....

menurut abah koi.. mangsa bersama seorang lagi rakan pegi memancing kira2 jam 3 tg smlm... sedang berjalan ditebing salah seorang daripada mereka (mangsa) tergelincir masuk ke sungai. Air sungai yang ketik itu naik akibat hujan tengahari semalam menyukarkan untuk rakan mangsa menolong unuk menyelamatkannya. Menurut rakan mangsa, dia kemudian pergi mendapatkan pertolongan dan apabila kembali  mangsa sudah tidak kelihatan.

menurut rakan mangsa beg mangsa turut terjatuh bersama-sama mangsa ke dalam sungai namun sehingga pagi tadi hp mangsa masih dapat dihubungi. Ketika operasi mencari pagi tadi juga, hp mangsa turut cuba dihubungi untuk mendengar bunyi agar dapat dikesan lokasinya. Namun gagal.

Rakan mangsa walaubagaimanapun telah ditahan oleh pihak polis untuk soal siasat. Takziah buat keluarga mangsa. Harap segalanya berakhir dengan baik. Wallahualam.

Full content generated by Get Full RSS.

Muhamad Adenan dan Salmah <b>di Mempaga</b>. - RAZAKRAMLI 017 <b>...</b>

Posted: 10 Jan 2012 07:41 PM PST

[unable to retrieve full-text content]Muhamad Adenan dan Salmah di Mempaga. Lensa Fineview Photographic. 0 comments: Post a Comment · Newer Post Older Post Home. Subscribe to: Post Comments (Atom). Blog Archive. Jan 2012 (2); Dec 2011 (2); Nov ...

Silat Pulut orang kahwin <b>di</b> Felda <b>Mempaga</b> - Freelance <b>...</b>

Posted: 11 Jan 2012 12:27 AM PST

Selamat melayari my blog.Saya peminat fotografi. Saya memang dari dulu suka ambil gambar. hobi... start dari Camera biasa (compact camera) lepas tu kepada DSLR. Sesapa yang rasa nak pelawa saya ambil gambar.Sila hubungi: Tel:09-3562677/HP:017-9778162.

Full content generated by Get Full RSS.

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Mar 2012 09:33 PM PST

URL Sumber Asal :-

Jelajah Pantai Timur - Homestay Felda <b>Mempaga</b>

Posted: 07 Mar 2012 08:02 AM PST

02hb Jun 2011
Petang Khamis..

Dari Deerland, Lanchang...kitorang terus ke Felda Mempaga ikut jalanraya ke Felda Lakum, Felda Bukit Damar dan seterusnya Felda Mempaga..
Kitorang akan bermalam di sana...di sebuah rumah generasi ke-2 felda...rumah yg unik dan tuan umahnya dijadikan sebuah homestay.
Sgt menarik. Tambahan pulak...rumah homestay ni dijaga baik oleh tuan rumahnya. Lanskap yg menarik dan dekorasi dalaman juga sgt menarik.
Boleh gi ke link Felda Mempaga ni utk tengok dekorasi dan bilik2 yg disediakan di homestay ni..

Rumah ni mempunyai 4 bilik tidur. Tiga bilik tido mempunyai katil queen dan satu lagi katil double decker yg bawahnya besar dan atasnya single. Ada bantal & tilam tambahan disediakan. Ada 2 ekon di 2 buah bilik utama.
Ada 2 bilik air yg bersih. Ada sebuah dapur yg sangat lengkap...rasa mcm umah sendiri sebab sgt komplit. Ada mesin basuh manual....Filter air suling aje takde, hihi...
(Tuan homestay ni mmg dok umah ni ke?? kot ler kan...masa org sewa homestay ni...dorang gi tido kat umah lain, hehe)

Kemudian, kitorang menghala ke bandar Bentong utk menikmati dinner yg terawal, hehe. Kul 6 lebih punya dinner ala2 hostel, okeh!!
Ayah dan mak tunggu kat sini....leh makan sama2, yeargh!!!
Ayah ngan mak pun join bermalam kat homestay tu. Seronok berborak2...tp malam tu tengah berborak malam2...tetiba pintu homestay telah diketuk dengan kuat. Aku kat dalam bilik tengah lap kepala dan muka abg ngan tuala basah dan urut abg yg tengah demam...demam panas dan kepala tengah pening2. Terus mak panggil aku dengan tergesa2...ingat tuan umah atau pun org jahat yg ketuk mcm tu, ish..ish..aku pun keberah!! Dh ler abg tengah tak sihat, adoii..
Kelakar citer ni kalo diingat2.
Rupa2nya si Fadel yg datang, cis...bedebah tul ler adek aku tu. Dia dtg ngan Dayah...tak bgtau pun nk datang situ, hmm...kuat mengusik betul ler!!!
Sampai skang aku ingat lagi mcm mana kelam kabutnya dan kalutnya bila ada ketukan kat pintu yg kuat cenggitu, huh!!!

02hb Jun 2011
Jumaat...

Pagi2 tu semua dh siap sedia, kemas2 barang...dh nak bertolak balik ikut jalan Cameron Highlands, huhu..

Kemudian, kitorang gi sarapan pagi kat medan selera kg. Baru tu....
Pastu, kitorang pun menghala ke Raub, Sg. Koyan dan terus ke Cameron Highlands..
Mak, ayah, Fadel & Dayah pun ikut sampai ke Cameron Highlands, hehe...

Selesai entry di homestay Felda Mempaga....sambung entry last...ye last...di Cameron Highlands. Mujur ler gambar2 kat sana sket aje, kihkih....

Sekian..

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Apr 2012 09:04 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Mar 2012 09:33 PM PST

URL Sumber Asal :-

Jelajah Pantai Timur - Homestay Felda <b>Mempaga</b>

Posted: 07 Mar 2012 08:02 AM PST

02hb Jun 2011
Petang Khamis..

Dari Deerland, Lanchang...kitorang terus ke Felda Mempaga ikut jalanraya ke Felda Lakum, Felda Bukit Damar dan seterusnya Felda Mempaga..
Kitorang akan bermalam di sana...di sebuah rumah generasi ke-2 felda...rumah yg unik dan tuan umahnya dijadikan sebuah homestay.
Sgt menarik. Tambahan pulak...rumah homestay ni dijaga baik oleh tuan rumahnya. Lanskap yg menarik dan dekorasi dalaman juga sgt menarik.
Boleh gi ke link Felda Mempaga ni utk tengok dekorasi dan bilik2 yg disediakan di homestay ni..

Rumah ni mempunyai 4 bilik tidur. Tiga bilik tido mempunyai katil queen dan satu lagi katil double decker yg bawahnya besar dan atasnya single. Ada bantal & tilam tambahan disediakan. Ada 2 ekon di 2 buah bilik utama.
Ada 2 bilik air yg bersih. Ada sebuah dapur yg sangat lengkap...rasa mcm umah sendiri sebab sgt komplit. Ada mesin basuh manual....Filter air suling aje takde, hihi...
(Tuan homestay ni mmg dok umah ni ke?? kot ler kan...masa org sewa homestay ni...dorang gi tido kat umah lain, hehe)

Kemudian, kitorang menghala ke bandar Bentong utk menikmati dinner yg terawal, hehe. Kul 6 lebih punya dinner ala2 hostel, okeh!!
Ayah dan mak tunggu kat sini....leh makan sama2, yeargh!!!
Ayah ngan mak pun join bermalam kat homestay tu. Seronok berborak2...tp malam tu tengah berborak malam2...tetiba pintu homestay telah diketuk dengan kuat. Aku kat dalam bilik tengah lap kepala dan muka abg ngan tuala basah dan urut abg yg tengah demam...demam panas dan kepala tengah pening2. Terus mak panggil aku dengan tergesa2...ingat tuan umah atau pun org jahat yg ketuk mcm tu, ish..ish..aku pun keberah!! Dh ler abg tengah tak sihat, adoii..
Kelakar citer ni kalo diingat2.
Rupa2nya si Fadel yg datang, cis...bedebah tul ler adek aku tu. Dia dtg ngan Dayah...tak bgtau pun nk datang situ, hmm...kuat mengusik betul ler!!!
Sampai skang aku ingat lagi mcm mana kelam kabutnya dan kalutnya bila ada ketukan kat pintu yg kuat cenggitu, huh!!!

02hb Jun 2011
Jumaat...

Pagi2 tu semua dh siap sedia, kemas2 barang...dh nak bertolak balik ikut jalan Cameron Highlands, huhu..

Kemudian, kitorang gi sarapan pagi kat medan selera kg. Baru tu....
Pastu, kitorang pun menghala ke Raub, Sg. Koyan dan terus ke Cameron Highlands..
Mak, ayah, Fadel & Dayah pun ikut sampai ke Cameron Highlands, hehe...

Selesai entry di homestay Felda Mempaga....sambung entry last...ye last...di Cameron Highlands. Mujur ler gambar2 kat sana sket aje, kihkih....

Sekian..

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Apr 2012 09:43 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Apr 2012 09:15 PM PDT

URL Sumber Asal :-

CINTAMANISZ Lite: Jelajah Pantai Timur - Homestay Felda <b>Mempaga</b>

Posted: 07 Mar 2012 08:02 AM PST

02hb Jun 2011
Petang Khamis..

Dari Deerland, Lanchang...kitorang terus ke Felda Mempaga ikut jalanraya ke Felda Lakum, Felda Bukit Damar dan seterusnya Felda Mempaga..
Kitorang akan bermalam di sana...di sebuah rumah generasi ke-2 felda...rumah yg unik dan tuan umahnya dijadikan sebuah homestay.
Sgt menarik. Tambahan pulak...rumah homestay ni dijaga baik oleh tuan rumahnya. Lanskap yg menarik dan dekorasi dalaman juga sgt menarik.
Boleh gi ke link Felda Mempaga ni utk tengok dekorasi dan bilik2 yg disediakan di homestay ni..

Rumah ni mempunyai 4 bilik tidur. Tiga bilik tido mempunyai katil queen dan satu lagi katil double decker yg bawahnya besar dan atasnya single. Ada bantal & tilam tambahan disediakan. Ada 2 ekon di 2 buah bilik utama.
Ada 2 bilik air yg bersih. Ada sebuah dapur yg sangat lengkap...rasa mcm umah sendiri sebab sgt komplit. Ada mesin basuh manual....Filter air suling aje takde, hihi...
(Tuan homestay ni mmg dok umah ni ke?? kot ler kan...masa org sewa homestay ni...dorang gi tido kat umah lain, hehe)

Kemudian, kitorang menghala ke bandar Bentong utk menikmati dinner yg terawal, hehe. Kul 6 lebih punya dinner ala2 hostel, okeh!!
Ayah dan mak tunggu kat sini....leh makan sama2, yeargh!!!
Ayah ngan mak pun join bermalam kat homestay tu. Seronok berborak2...tp malam tu tengah berborak malam2...tetiba pintu homestay telah diketuk dengan kuat. Aku kat dalam bilik tengah lap kepala dan muka abg ngan tuala basah dan urut abg yg tengah demam...demam panas dan kepala tengah pening2. Terus mak panggil aku dengan tergesa2...ingat tuan umah atau pun org jahat yg ketuk mcm tu, ish..ish..aku pun keberah!! Dh ler abg tengah tak sihat, adoii..
Kelakar citer ni kalo diingat2.
Rupa2nya si Fadel yg datang, cis...bedebah tul ler adek aku tu. Dia dtg ngan Dayah...tak bgtau pun nk datang situ, hmm...kuat mengusik betul ler!!!
Sampai skang aku ingat lagi mcm mana kelam kabutnya dan kalutnya bila ada ketukan kat pintu yg kuat cenggitu, huh!!!

02hb Jun 2011
Jumaat...

Pagi2 tu semua dh siap sedia, kemas2 barang...dh nak bertolak balik ikut jalan Cameron Highlands, huhu..

Kemudian, kitorang gi sarapan pagi kat medan selera kg. Baru tu....
Pastu, kitorang pun menghala ke Raub, Sg. Koyan dan terus ke Cameron Highlands..
Mak, ayah, Fadel & Dayah pun ikut sampai ke Cameron Highlands, hehe...

Selesai entry di homestay Felda Mempaga....sambung entry last...ye last...di Cameron Highlands. Mujur ler gambar2 kat sana sket aje, kihkih....

Sekian..

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 08 Apr 2012 09:16 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Apr 2012 09:43 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Apr 2012 09:15 PM PDT

URL Sumber Asal :-

CINTAMANISZ Lite: Jelajah Pantai Timur - Homestay Felda <b>Mempaga</b>

Posted: 07 Mar 2012 08:02 AM PST

02hb Jun 2011
Petang Khamis..

Dari Deerland, Lanchang...kitorang terus ke Felda Mempaga ikut jalanraya ke Felda Lakum, Felda Bukit Damar dan seterusnya Felda Mempaga..
Kitorang akan bermalam di sana...di sebuah rumah generasi ke-2 felda...rumah yg unik dan tuan umahnya dijadikan sebuah homestay.
Sgt menarik. Tambahan pulak...rumah homestay ni dijaga baik oleh tuan rumahnya. Lanskap yg menarik dan dekorasi dalaman juga sgt menarik.
Boleh gi ke link Felda Mempaga ni utk tengok dekorasi dan bilik2 yg disediakan di homestay ni..

Rumah ni mempunyai 4 bilik tidur. Tiga bilik tido mempunyai katil queen dan satu lagi katil double decker yg bawahnya besar dan atasnya single. Ada bantal & tilam tambahan disediakan. Ada 2 ekon di 2 buah bilik utama.
Ada 2 bilik air yg bersih. Ada sebuah dapur yg sangat lengkap...rasa mcm umah sendiri sebab sgt komplit. Ada mesin basuh manual....Filter air suling aje takde, hihi...
(Tuan homestay ni mmg dok umah ni ke?? kot ler kan...masa org sewa homestay ni...dorang gi tido kat umah lain, hehe)

Kemudian, kitorang menghala ke bandar Bentong utk menikmati dinner yg terawal, hehe. Kul 6 lebih punya dinner ala2 hostel, okeh!!
Ayah dan mak tunggu kat sini....leh makan sama2, yeargh!!!
Ayah ngan mak pun join bermalam kat homestay tu. Seronok berborak2...tp malam tu tengah berborak malam2...tetiba pintu homestay telah diketuk dengan kuat. Aku kat dalam bilik tengah lap kepala dan muka abg ngan tuala basah dan urut abg yg tengah demam...demam panas dan kepala tengah pening2. Terus mak panggil aku dengan tergesa2...ingat tuan umah atau pun org jahat yg ketuk mcm tu, ish..ish..aku pun keberah!! Dh ler abg tengah tak sihat, adoii..
Kelakar citer ni kalo diingat2.
Rupa2nya si Fadel yg datang, cis...bedebah tul ler adek aku tu. Dia dtg ngan Dayah...tak bgtau pun nk datang situ, hmm...kuat mengusik betul ler!!!
Sampai skang aku ingat lagi mcm mana kelam kabutnya dan kalutnya bila ada ketukan kat pintu yg kuat cenggitu, huh!!!

02hb Jun 2011
Jumaat...

Pagi2 tu semua dh siap sedia, kemas2 barang...dh nak bertolak balik ikut jalan Cameron Highlands, huhu..

Kemudian, kitorang gi sarapan pagi kat medan selera kg. Baru tu....
Pastu, kitorang pun menghala ke Raub, Sg. Koyan dan terus ke Cameron Highlands..
Mak, ayah, Fadel & Dayah pun ikut sampai ke Cameron Highlands, hehe...

Selesai entry di homestay Felda Mempaga....sambung entry last...ye last...di Cameron Highlands. Mujur ler gambar2 kat sana sket aje, kihkih....

Sekian..

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 05 May 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 05 May 2012 12:00 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Peneroka-peneroka Felda Mempaga 1, 2 dan 3 di Bentong berikrar untuk memfailkan saman terhadap Felda berhubung dengan lebihan pendapatan mereka yang tidak dikembalikan oleh Felda. Pengiraan yang terperinci ...

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Jul 2012 09:32 PM PDT

URL Sumber Asal :-

1 MALAYSIA: CERAMAH PKR <b>DI</b> FELDA <b>MEMPAGA</b> TIADA <b>...</b>

Posted: 02 Jul 2012 09:13 AM PDT

Kesian ANWAR terpaksa jugak bercakap walaupun tiada orang yang datang...Kenapa bergitu sekali tiada orang sedangkan ANWAR akan bakal Perdana Menteri Malaysia pada akan datang ni..Sudah nampak rakyat di Felda Mempaga tidak layang dan meluat dengan muka kaki kelentong ini.ANWAR...sudah merasakan bahawa Warga Felda susah untuk dipujuk rayu untuk menyelebahi Pembangkang...susah mahu makan beb..Apa tidaknya kaki Pembohong paling besar dalam sejarah Malaysia.TAHIAH WARGA FELDA MEMPAGA MENYOKONG USAHA UMNO ....SYABASSS  

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Jul 2012 09:32 PM PDT

URL Sumber Asal :-

1 MALAYSIA: CERAMAH PKR <b>DI</b> FELDA <b>MEMPAGA</b> TIADA <b>...</b>

Posted: 02 Jul 2012 09:13 AM PDT

Kesian ANWAR terpaksa jugak bercakap walaupun tiada orang yang datang...Kenapa bergitu sekali tiada orang sedangkan ANWAR akan bakal Perdana Menteri Malaysia pada akan datang ni..Sudah nampak rakyat di Felda Mempaga tidak layang dan meluat dengan muka kaki kelentong ini.ANWAR...sudah merasakan bahawa Warga Felda susah untuk dipujuk rayu untuk menyelebahi Pembangkang...susah mahu makan beb..Apa tidaknya kaki Pembohong paling besar dalam sejarah Malaysia.TAHIAH WARGA FELDA MEMPAGA MENYOKONG USAHA UMNO ....SYABASSS  

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 18 Jun 2012 09:28 PM PDT

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 06 May 2012 12:00 AM PDT

06 di kuala rompin - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di kuala rompin - Google Blog Search


BLOG PAHANG: 06 <b>di kuala rompin</b> - Google Blog Search

Posted: 22 Apr 2013 07:46 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di kuala rompin</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Apr 2013 07:29 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di kuala rompin</b> - Google Blog Search

Posted: 20 Apr 2013 07:29 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di kuala rompin</b> - Google Blog Search

Posted: 19 Apr 2013 07:50 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di kuala rompin</b> - Google Blog Search

Posted: 18 Apr 2013 07:13 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di kuala rompin</b> - Google Blog Search

Posted: 17 Apr 2013 07:30 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Meredah Banjir <b>di Kuala Rompin</b> - Search - Multiply Philippines <b>...</b>

Posted: 27 Dec 2007 12:52 AM PST

4 Days Malaysia Kuala Lumpur Tour with Genting Package Valid from March 1 to December 31, 2013 DAILY DEPARTURE MIN - 02 PAX price in Philippine Peso displayed above is only an estimate (based on 1USD = P41 conversion rate),price above is the lowest possible rate of this tour.Kindly refer to the USD rate&nbsp; for the actual price.Please read the conditions or consult with us on how to avail the best price. Package 1: 1 Night Kuala Lumpur and 2 Nights Genting ITINERARY : Day 1 : KUALA LUMPUR Upon arrival at KLIA , pick up and transfer to KUL hotel for check in, free time at your own leisure Day 2 : KUALA LUMPUR (B) + HALF DAY SIC TOUR - GENTING After breakfast 0845 hours pick up for half day SIC tour Visit King Palace, Independent Square, National Mosque, National Monument, Twin Tower for photo stop, and Cocoa house After tour, transfer to Genting. Check in hotel at Genting. Day 3 : KUALA LUMPUR (B) - GENTING Free at leisure at Genting Day 4 : GENTING (B) - KLIA Breakfast at hotel. Check out before 12 noon, pick up 4 hours before ETD to airport for departure Tour includes: 2 night accommodation in Genting hotel with daily breakfast 1 nights accommodation in Kuala Lumpur with daily breakfast Roundtrip Airport Transfer from KLIA-KUL-GENTING-KLIA on SIC Half day city tour on SIC basis Rates in USD/person for 1 Night KL, 2 Nights Genting - Kuala Lumpur Genting Malaysia: HOTEL Room Per Person (Adult) Extension Night (KUL) Type Single Twin Sgl/Twin Ext. Bed 3 STAR HOTEL (***) GENTING STAY AT FIRST WORLD HOTEL (DELUXE) MY HOTEL SUPERIOR 252 175 53 28 DELUXE 266 181 67 28 CITIN MASJID JAMEK SUPERIOR 251 174 52 25 DELUXE 252 175 53 25 CITITEL EXPRESS STE (Non-window) 251 174 52 N/A STD(with window) 252 175 53 N/A SUPERIOR 254 175 55 30 ALPHA GENESIS SUPERIOR 257 177 58 N/A DELUXE 266 181 67 Upon request ANCASA EXPRESS STANDARD 249 173 50 N/A SUPERIOR 252 175 53 N/A CITRUS SUPERIOR 261 179 62 33 DELUXE 262 180 63 33 NOVA SUPERIOR 257 177 58 N/A DELUXE 261 179 62 32 PUTERI PARK ROH 255 176 56 28 RADIUS DELUXE 262 179 63 37 CITITEL MID VALLEY SUPERIOR 292 195 93 N/A DELUXE 326 211 127 40 4 STAR HOTEL (****) GENTING STAY AT FIRST WORLD HOTEL (SUPERIOR DELUXE) GRAND SEASON SUPERIOR 327 212 80 43 MAYTOWER STANDARD 314 205 67 N/A DELUXE 334 215 87 N/A HOTEL ROYAL (CORONADE) DELUXE 330 214 83 45 DORSETT REGENCY DELUXE 350 224 103 50 BOULEVARD SUPERIOR 356 227 109 N/A DELUXE 369 233 122 40 FEDERAL SUPERIOR 344 220 97 N/A DELUXE 359 228 112 47 ROYALE BINTANG SUPERIOR 349 223 102 47 DELUXE 352 224 105 47 NOVOTEL KLCC SUPERIOR 359 228 112 48 MELIA GUESTROOM 340 219 93 42 CORUS DELUXE 362 229 115 43 5 STAR HOTEL (*****) GENTING STAY AT FIRST WORLD HOTEL (SUPERIOR DELUXE) BERJAYA TIMES SQUARE STUDIO SUITE 380 214 133 N/A SUPERIOR SUITE 390 219 143 52 MAYA STUDIO 374 210 127 40 GRAND MILLENNIUM DELUXE 384 215 137 57 JW MARRIOT DELUXE 434 240 187 70 ISTANA DELUXE 392 219 145 47 MANDARIN ORIENTAL DELUXE CITY VIEW 480 264 233 76 PRINCE &amp; RESIDENCE DELUXE 392 219 145 53 RENAISSANCE (EAST WING) SUPERIOR 374 210 127 47 TRADERS DELUXE CITY VIEW 437 242 190 50 SHANGRI - LA DELUXE 444 245 197 47 EXECUTIVE 444 245 197 47 Surcharge per room per night (First World Genting) Room Type Surcharge Rate * First World (Deluxe Room) &nbsp; Peak Season USD34 * First World (Deluxe Room) &nbsp; Super Peak Season USD58 * First World (Superior Deluxe) &nbsp; Peak Season USD41 * First World (Superior Deluxe) &nbsp; Super Peak Season USD72 Extention Night at Genting: * First World Deluxe USD75 Per room per night * First World Superior Deluxe USD101 Per room per night CHILD POLICY : Child with bed subject to additional 80% from twn sharing rate Child no bed subject to additional 60% from twin No extra bed allowed for all Genting propertise REMARKS: Midnight transfer surcharge (between 2300-0700 hours), additional RM 15 / USD 10 per person per way. Refer hotel surcharge file for Kuala Lumpur hotel surcharge Rate are subject to change with or without prior notice Genting Theme Park Ticket - All Theme Park USD28 per adult USD21 per child - Outdoor Theme Park USD23 per adult USD18 per child - Indoor Theme Park USD16 per adult USD15 per child Seasonal Chart for Genting PEAK SEASON : 05,12,19 &amp;26 January, 02,09,14,15,16&amp;23 February, 02,09,16,23,24 &amp;30 March, 06,13,20 &amp; 27 April, 04,11,18,24,25,26 &amp;31 May, 02-08, 15,22&amp;29 June, 06,13,20&amp;27 July, 03,17,24 &amp; 30 August, 07,14,15,21 &amp; 28 September, 05, 12,19 &amp;25 October,02-04, 09,16,17,22-24,29 &amp;30 November, 01-23, 25-30 December '2013 SUPER PEAK SEASON : 05 - 13 February, 01 June, 8-10 August, 24 &amp; 31 December '2013, Package 2: 2 Nights Kuala Lumpur + 1 Night Genting &nbsp; ITINERARY : Day 1 : KUALA LUMPUR Arrive KLIA/LCCT,pickup and transfer to Kuala Lumpur Hotel for Check in, free time at your own leisure Day 2 : KUALA LUMPUR (B) After breakfast 0845 hours pick up for half day SIC tour (3 hours tour) Visit King Palace, Independent Square, National Mosque, National Monument, Twin Tower for photo stop, and Cocoa house Day 3 : KUALA LUMPUR (B) - GENTING Breakfast at hotel. 1000 hrs check out and transfer to Genting till hill top (one hour journey) Check in and free at own leisure Day 4 : GENTING (B) - KLIA Breakfast at hotel. Check out before 12 noon, pick up 4 hours before ETD to airport for departure Tour includes: 2 night accommodation in Kuala Lumpur hotel with daily breakfast 1 night accommodation in Genting with daily breakfast Roundtrip Airport Transfer from KLIA-KUL-GENTING-KLIA on SIC basis Half day city tour on SIC basis Rates in USD/person for 2 Nights Kuala Lumpur + 1 Night Genting - Kuala Lumpur Genting Malaysia: HOTEL Room Per Person (Adult) Extension Night (KUL) Type Single Twin Sgl/Twin Ext. Bed 3 STAR HOTEL (***) GENTING STAY AT FIRST WORLD HOTEL (DELUXE) MY HOTEL STANDARD 236 162 53 27 DELUXE 263 176 67 31 CITIN MASJID JAMEK SUPERIOR 233 161 52 26 DELUXE 236 162 53 27 CITITEL EXPRESS STE (Non-window) 233 161 52 N/A STD(with window) 236 162 53 N/A SUPERIOR 240 164 55 27 ALPHA GENESIS SUPERIOR 246 167 58 N/A DELUXE 263 176 67 Upon Request ANCASA EXPRESS STANDARD 230 159 50 N/A SUPERIOR 236 162 53 N/A CITRUS SUPERIOR 253 171 62 29 DELUXE 256 172 63 30 PUTERI PARK ROH 246 167 58 28 RADIUS DELUXE 253 171 62 29 NOVA SUPERIOR 242 165 56 N/A DELUXE 255 172 63 30 CITITEL MID VALLEY SUPERIOR 316 202 93 N/A DELUXE 383 236 127 51 4 STAR HOTEL (****) GENTING STAY AT FIRST WORLD HOTEL (SUPERIOR DELUXE) GRAND SEASON SUPERIOR 316 202 80 36 MAYTOWER STANDARD 289 189 67 N/A DELUXE 329 209 87 38 HOTEL ROYAL (CORONADE) DELUXE 322 205 83 37 DORSETT REGENCY DELUXE 362 225 103 43 BOULEVARD SUPERIOR 374 231 109 N/A DELUXE 399 244 122 49 FEDERAL SUPERIOR 349 219 97 N/A DELUXE 379 234 112 47 ROYALE BINTANG SUPERIOR 359 224 102 43 DELUXE 366 227 105 44 MELIA GUESTROOM 342 215 93 40 NOVOTEL KLCC SUPERIOR 379 234 112 46 CORUS DELUXE 386 237 115 47 5 STAR HOTEL (*****) GENTING STAY AT FIRST WORLD HOTEL (SUPERIOR DELUXE) BERJAYA TIMES SQUARE STUDIO SUITE 422 255 133 N/A SUPERIOR SUITE 442 265 143 57 MAYA STUDIO 409 249 127 51 GRAND MILLENNIUM DELUXE 429 259 137 54 JW MARRIOT DELUXE 529 309 187 71 ISTANA DELUXE 446 267 145 57 MANDARIN ORIENTAL Deluxe City View 622 355 233 87 PRINCE &amp; RESIDENCE DELUXE 446 267 145 57 RENAISSANCE (EAST WING) SUPERIOR 409 249 127 51 SHANGRI - LA DELUXE 536 312 190 N/A EXECUTIVE 549 319 197 74 Surcharge per room per night (First World Genting) Room Type Surcharge Rate * First World (Deluxe Room) &nbsp; Peak Season USD34 * First World (Deluxe Room) &nbsp; Super Peak Season USD58 * First World (Superior Deluxe) &nbsp; Peak Season USD41 * First World (Superior Deluxe) &nbsp; Super Peak Season USD72 Extention Night at Genting: * First World Deluxe USD75 Per room per night * First World Superior Deluxe USD101 Per room per night CHILD POLICY : Child with bed subject to additional 80% from twn sharing rate Child no bed subject to additional 60% from twin No extra bed allowed for all Genting propertise REMARKS: Midnight transfer surcharge (between 2300-0700 hours), additional RM 15 / USD 10 per person per way. Refer hotel surcharge file for Kuala Lumpur hotel surcharge Rate are subject to change with or without prior notice Genting Theme Park Ticket - All Theme Park USD28 per adult USD21 per child - Outdoor Theme Park USD23 per adult USD18 per child - Indoor Theme Park USD16 per adult USD15 per child &nbsp; Seasonal Chart for Genting PEAK SEASON : 05,12,19 &amp;26 January, 02,09,14,15,16&amp;23 February, 02,09,16,23,24 &amp;30 March, 06,13,20 &amp; 27 April, 04,11,18,24,25,26 &amp;31 May, 02-08, 15,22&amp;29 June, 06,13,20&amp;27 July, 03,17,24 &amp; 30 August, 07,14,15,21 &amp; 28 September, 05, 12,19 &amp;25 October,02-04, 09,16,17,22-24,29 &amp;30 November, 01-23, 25-30 December '2013 SUPER PEAK SEASON : 05 - 13 February, 01 June, 8-10 August, 24 &amp; 31 December '2013, &nbsp; &nbsp; Contact us for free Quote &nbsp; &nbsp; &nbsp;ASIALIGHT TRAVEL AND TOURS INC. is a full service travel company, based in Mandaue City, Cebu, Philippines. AsiaLight is a registered corporate business under Philippine Security and Exchange Commission with SEC registration number CS2009262862. We are accredited by Department of Tourism DOT-TOP-R07-005651-10-01 and a member of Naitas. Since our founding in 2008, we have striven to make travel fun, memorable, simple and worry-free. We pledge our full assistance and resources to the successful completion in every trip we help plan, regardless of its distance or duration. As globetrotters and adventurers, we believe we can deliver a superb service to fellow travelers. WE DONT JUST TALK ABOUT TRAVEL. WE LIVE AND BREATHE WITH IT Whether you are a seasoned traveler or new to the travel world, our team of friendly and professional Travel Consultants will surely be able to suggest a package that matches your needs and personalities. Call us today and let us take the worry out of your travel plans. other tour packages available at www.tours.asialighttravel.com &nbsp;www.facebook.com/asialight.travel www.twitter.com/globetrotter_me http://asialighttravel.multiply.com/ Payment Options Bank Deposits Online Payments &nbsp; &nbsp; Buyer Protection Program Online Transactions are eligible to Multiply Buyer Protection Program &nbsp; For inquiries, bookings and group discount rates, please contact: &nbsp; AsiaLight Travel and Tours Inc Unit B, FJO Bldg, M.C. Briones St, Mandaue City. Tel. No.: (032)345-4070; (032)422-7232, (032) 512-3161 Fax No.: (032)422-7692 Globe mobile: 0917 634 8196 Sun mobile: 0933 198 8822 Email address: inquiry@asialighttravel.com; asialighttravel@gmail.com &nbsp; &nbsp;

 

BLOG PAHANG

Copyright 2010 All Rights Reserved