ads

Khamis, 13 Jun 2013

06 di jengka - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di jengka - Google Blog Search


Kempen <b>Di Jengka</b> Dicemari Pembakaran &#39;Kereta Kebal&#39; BN <b>...</b>

Posted: 30 Apr 2013 12:30 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Proses kempen Pilihan Raya di Bandar Tun Razak Jengka dicemari dengan kejutan kejadian pembakaran replika 'kereta kebal' Barisan Nasional (BN). KLIK DI SINI. Posted in: PRU13 · Newer Post Older Post Home ...

06 di janda baik - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di janda baik - Google Blog Search


…. sambungan <b>di Janda Baik</b> | Blog Maya Dot Com

Posted: 09 Jun 2013 11:00 PM PDT

dari bawah jambatan saya cakap kat depa jom lah pegi depan depan chalet tu.
cantik dan best sikit nak mandi.
tapi sini memang banyak batu lah.
setakat nak rendam rendam badan sokayy je.
saya pun sama masuk dalam air.
sebab kesian pulak kat depa.
encik z membuta dalam bilik.
dia tak turun mandi langsung.
pelik pulak.
tapi saya tidak lah mandi beria.
takat masuk rendam tara tara pinggang je.
sapa yang dapat chalet depan depan sungai tu untunglaaa.
DSCN1070
DSCN1072
: : nampak perut! : :
DSCN1074
: : anak anak gembira : :
DSCN1073
: : omak eh kenapa? termenung mengenang nasib diri kah? : :
air sungai ni laju tau. so korang jangan la terlepas selipar ke bola ke.
memang sekejapan je la hanyut.
dan budak budak memang kena pantau.
air laju. pastu batu batu pun licin. bahaya kalau biar.
DSCN1077
pukul 11 pagi ajak semua naik.
sebab kul 12 tengah hari nak check out dah.
kena la hormat timing resort kan.
lepas mandi sungai harus semua melapar.
so sambung makan kek red velvet semalam.
elok molek tak basi ke apa. mungkin sebab cuaca sejuk kot.
lagi pula kek ini memang setap! (Y)
DSCN1078
FSCN1080<
: : dah pandai haa dedua : :

: : ni kira belah belakang chalet la. sungai tu yang kitorang mandi tu : :
seluar yang saya pakai tu beli kat scarlet plus.
matiklaaa dah gemok gedempol kena pakai yang plus sudahnya.
saiz 18 kot tak silap. yang penting murah!
lepas diskaun tinggal RM18 je.
pakal la ada satu warna je. kalau banyak warna wajib saya sesah semua.
selesa sangat seluar ni. ngam ngam cover pinggul saya yang dah melebau ini.
DSCN1086
: : cici aka baqish aka qish qish aka adik. amboiii banyak nau nama awok? : :
DSCN1089
: : sayang semua!!!! muahsss : :
depan office ada kandang rabbit.
ah sementara mommy nak pulangkan duit, layan lah dulu rabbit ni.
eh caca mana?
DSCN1093
DSCN1091
: : caca pencinta kucing : :
DSCN1092
: : macam cover album hik hik hik. yang penting pakai baju i love labuan k : :
ok dah pulang kunci apa semua, jom gerakkkk.
barang penuh kat belakang, lalu yaya terpaksa la berkorban duduk kat tetengah.
sib baik bawak alza. kalau bawak saga? mau tercicir barang tetengah jalan.
tq abang long pinjamkan alza!
DSCN1103
dari janda baik tak terus balik KL.
singgah kat area goh tong. lunch kat restoran pelangi.
adil la ajak lunch sini.
adil still keje kat genting yer kawan-kawan.
hujung tahun kot baru ke projek kat terengganu sana.
makan nasi ayam. nasi ayam ia sedap gila ok!!! sedap yang eh sedap laahh.
so korang kalau nak pegi genting highlands, singgah la makan nasi ayam kat restoran pelangi ni.
restoran ni dedekat hotel seri malaysia.
order fresh orange. fresh orange ia pun sedapppp.
manis dan fresh.
gabungan nasi ayam dan fresh orange, memang kababom meletup.
DSCN1104
DSCN1105
dah kenyang perut, gerak ke rumah adil kat genting permai resort.
budak-budak request nak mandi kolam pulak dahh.
aah pegi lah. ayah tolong uruskan.
mommy ngantuk nak tidur ini.
DSCN1106
: : nampak tak depa? : :
masa depa semua kat bawah, saya sensorang je dalam rumah.
rasa seram sejuk plak bulu roma.
kesian pulak tengok adil duduk situ sorang-sorang.
kawan kawan dia yang lain semua dah ke terengganu sana.
area situ sunyi. tak ramai orang duduk pun.
kebanyakan cam jadikan homestay je.
tinggalkan mama, kaklong, caca & cici kat rumah adil.
saya, encik z & yaya gerak balik jasmine.
rupa rupa memang 'sesuatu' la rumah tu.
lagi la double kesian saya pada adil.
mama dengan kaklong cerita pengalaman 3 malam kena usik.
huhuhuhuwaaaaaaaaaa….

Mandi Manda <b>di Janda Baik</b> | Blog Maya Dot Com

Posted: 09 Jun 2013 08:00 PM PDT

ok sambungan dari lepas celebrate birthday encik z kat restoran rumah thai tu, kami terus zass ke janda baik.
saya book chalet kat D'River Resort.
dah itu je yang kosongnya. yang lain semua full house!
dari rumah saya ke janda baik ni idok ler jauh benar.
tak sampai sejam pun dah sampai.
tapi jalan cam sempit bengkang bengkong sikit la.
sampai sampai di tempat kejadian, terus ke office nya nak ambik kunci.
tetengok takde orang. suh call nombor hp yang terpapar pastu kena la tunggu jap.
bebudak dah tak menyabau terus terjun masuk sungai.
si caca tak pakai baju terus lah saya marah.
aah dan dan meraung. derrrr???
mommy tegur sebab sayang laaa caca oiii…
awok dah 6 tahun. malu laa tak berbaju!
2 gambar ni kat area bebetul depan chalet.
tapi bukan chalet yang saya sewa.
yang saya sewa tu ke belah tepi sikit.
aterrr semua pun penuh.
DSCN1019
DSCN1020
dah dapat kunci apa semua, baru kitorang gerak ke chalet.
letak barang semua.
budak budak sambung mandi.
tapi yang benarnya sungai depan chalet saya ni macam tak berapa molek nak mandi.
saya tengok ok je.
belasah je la.
bukannya nak renang kuak lentang kuak rama rama pun.
rendam rendam kaki je ponn.
patutnya kena bawak bunga 7 jenis.
pastu mandi bawah jambatan. #lawakhambar
DSCN1021
jb2
DSCN1026
DSCN1027
pukul 6 petang lebih saya hambat budak budak naik.
takut jugak kan dalam hutan ceni, tak mo la lewat lewat.
semua pun mendengar kata, naik mandi-mandi semua.
eh pasal resort ni later saya cerita kat entry lain k.
DSCN1035
: : ayah yang rajin melayan anak-anak : :
malam tu keluar cari kedai.
mau beli air mineral. kedai yang paling dekat sudah sold out air mineral nya.
nangisss.
so lajak ke depan sikit, sib baik ada. tu pun botol kecik kecik.
korang kalau ke janda baik, beli dan bawak ler sesiap air mineral, jajan, keropok ke hapa k.
saya ambil 2 chalet.
malam tu yaya & caca nak tidur chalet saya.
dedua pun ok nak tidur kat bawah.
so saya bentang toto. ah tidur lah korang 2 sepupu.
besok nya bangun pagi uiiiii sejukkkkk.
dedua berselimut.
saya cium cium kejut bangun pun takmo.
mengerekot tidur.
saya je la bangun awal.
rugi laaaa nak tidur lelama.
haruslah menikmati keindahan pagi di janda baik.
begitu kata hatiku.
DSCN1042
DSCN1044
: : ayah pun sama mengerekot tidur : :
tapi tak lama pun saya bagi chance encik z tidur.
kejut jugak jugak.
lalu ajak beliau berjalan berpegangan tangan menghirup udara segar di janda baik.
perlu ke nak mention berpegangan tangan tu?
ingat ko sorang je ada laki normaya?
pegi cari breakfast.
sementara menapau, saya dengan encik z breakfast terus kat sini.
DSCN1051
: : kedai breakfast : :
minum teh o. dan makan nasi lemak.
sedap. roti canai tu pun sedap.
nasi lemak tu dah last last kopek dah. sib baik sempat.
last 2. pastu dah habis.
pepagi dah berwhatsapp dengan kaktin & june.
bengong tau depa ni.
eh sebenarnya dari petang semalamnya lagi dok berwhatsapp.
memula dok gossip kisah june.
pastu pagi tu gossi kisah kaktin pulak.
lawok la depa ni.
DSCN1055
balik chalet tengok semua pun dah bangun.
pass kan nasi lemak dengan roti canai.
lalu breakfast lah di tepi sungai beramai ramai.
DSCN1058
: : saya dan encik z di balkoni chalet. balkoni lah sangat : :
DSCN1059
DSCN1060
DSCN1061
DSCN1062
DSCN1063
DSCN1064
DSCN1069
nama pun bebudak kan. bukan kisah sangat air tu cemana.
asalkan dapat berendam dah happy dah.
ok sambung nanti. dah panjang nau banyak gambar dah ni.

06 di mempaga - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di mempaga - Google Blog Search


Blog Felda: felda <b>mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Mar 2013 12:00 AM PST

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 19 Feb 2013 09:29 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 16 Feb 2013 09:08 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 15 Feb 2013 09:32 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Sep 2012 12:00 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Oct 2012 12:00 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Sep 2012 12:00 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Sep 2012 09:40 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 24 Sep 2012 09:46 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 19 Jun 2012 12:00 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info

URL Sumber Asal :-

my Story~: karnival <b>di mempaga</b>

Posted: 19 Jun 2012 11:10 PM PDT

Assalamualaikum..
bulan jun adalah bulan yg sgt sibuk! =(
tp okla dr xde keje kan. mggu lps aku outstation seminggu di mempaga. nk tlg team mempaga menjayakan karnival kolej dan alumni la katakan.

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Sep 2012 09:22 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info

URL Sumber Asal :-

SETIAP ANAK PERMATA NEGARA: LAWATAN KE ZOO NEGARA

Posted: 12 Sep 2012 12:02 AM PDT

Program bulan Julai ialah lawatan ke Zoo Negara Malaysia, Kuala Lumpur. Program diadakan pada 14 Julai 2012. Seramai 16 keluarga kanak-kanak PERMATA telah melibatkan diri dalam program ini. Seawal jam 7.00 pagi ibubapa dikehendaki berkumpul di stesen bas Feldajaya Mempaga. Ibubapa yang menaiki kenderaan sendiri juga turut sama berkumpul di sini. Sarapan bihun goreng telah diagih-agihkan dan semua peserta diminta untuk bersarapan dahulu sebelum menaiki bas.

Pada jam 8.00pagi, kami semua bertolak ke Zoo Negara. Kami tiba di Zoo Negara pada jam 10.00pagi. Setelah semua peserta rombongan berkumpul, tiket telah diagihkan. Semua peserta rombongan bebas melawat Zoo dan dikehendaki berkumpul semula di pintu masuk pada jam 1.00tengahari. Setelah semua peserta berkumpul, kami semua bertolak menuju ke Masjid yang terdekat untuk menunaikan solat zuhur. Kemudian, kami meneruskan perjalanan menuju ke Taman Tasik Titiwangsa untuk makan tengahari. Setelah semua peserta menjamu selera, kami dibawa membeli-belah di Giant Gombak. Pada jam 5.00petang kami bertolak pulang ke Mempaga.

Kami mohon maaf kerana gambar tidak dapat disertakan kerana ada sedikit masalah yang tidak dapat dielakkan. Ok berjumpa lagi di lain kali.

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 10 Nov 2012 09:06 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Nov 2012 09:15 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Nov 2012 09:52 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 16 Oct 2012 09:35 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Nov 2012 09:46 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Jul 2012 09:32 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info

URL Sumber Asal :-

1 MALAYSIA: CERAMAH PKR <b>DI</b> FELDA <b>MEMPAGA</b> TIADA <b>...</b>

Posted: 02 Jul 2012 09:13 AM PDT

Kesian ANWAR terpaksa jugak bercakap walaupun tiada orang yang datang...Kenapa bergitu sekali tiada orang sedangkan ANWAR akan bakal Perdana Menteri Malaysia pada akan datang ni..Sudah nampak rakyat di Felda Mempaga tidak layang dan meluat dengan muka kaki kelentong ini.ANWAR...sudah merasakan bahawa Warga Felda susah untuk dipujuk rayu untuk menyelebahi Pembangkang...susah mahu makan beb..Apa tidaknya kaki Pembohong paling besar dalam sejarah Malaysia.TAHIAH WARGA FELDA MEMPAGA MENYOKONG USAHA UMNO ....SYABASSS  

06 di chenor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di chenor - Google Blog Search


BLOG PAHANG: 06 <b>di chenor</b> - Google Blog Search

Posted: 11 Jun 2013 07:18 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di chenor</b> - Google Blog Search

Posted: 27 May 2013 07:08 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di chenor</b> - Google Blog Search

Posted: 10 Jan 2013 07:50 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di chenor</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Jan 2013 07:34 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di chenor</b> - Google Blog Search

Posted: 08 Jan 2013 07:38 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di chenor</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Nov 2012 07:17 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di chenor</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Jul 2012 12:00 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di chenor</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Jul 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di chenor</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Jul 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di chenor</b> - Google Blog Search

Posted: 27 Jun 2012 07:37 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di chenor</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Jun 2012 07:25 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di chenor</b> - Google Blog Search

Posted: 05 May 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di chenor</b> - Google Blog Search

Posted: 05 May 2012 07:24 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di chenor</b> - Google Blog Search

Posted: 02 May 2012 07:10 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di chenor</b> - Google Blog Search

Posted: 24 Apr 2012 07:33 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di chenor</b> - Google Blog Search

Posted: 14 Apr 2012 07:42 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di chenor</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Mar 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di chenor</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Mar 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di chenor</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Feb 2012 07:39 PM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di chenor</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Aug 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di chenor</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Jul 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di chenor</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Jul 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di chenor</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Jul 2011 12:00 AM PDT

17 Jun 2011 :

Shift sebelah pagi dari pukul 8.30 pagi-12.00 tengahari di bilik Pesta Konvo bersama Wan.

Janganlah banyak sangat briefing nye. Keh tok gemor menulis report. Yang penting, selama aku duty, kofem nak curi keluar. Beb, dah masuk due date submit assignment. Aku tak print,burn,binding satu habuk lagi ni. Hari ni kedai semua cari pasal aku. Asal aku pergi je, tutup. Mudah-mudahan esok berjalan dengan lancar.

8.15 malam pulak, bengkel pengurusan komunikasi Pesta Konvo. HO HO HO, ada juga kursus komunikasi. Adoiilaahh. NAK PERGI TAK NAK PERGI NAK PERGI TAK NAK PERGI

18 Jun 2011 :

Watikah Perlantikan Seketariat Pesta Konvo di Canselori. Wajib kepada MT (Majlis Tertinggi.) Aminnnn. Selamat tak payah pergi. Lega !

20 Jun 2011 :

Peperiksaan Akhir : PMPI di DKTAMS pada jam 8.30 pagi-11.00pagi. Selepas di DKTAMS, tak sempat dah aku nak balik bilik rasanya. Jam 12.00 tengahari-5.00 petang shift sebelah petang di bilik Pesta Konvo bersama Ana. Memang sah, angkut semua buku-buku untuk study. Jangan kacau aku study walaupun tengah duty.

21 Jun 2011 :

Peperiksaan Akhir : KU di DKTAMS pada jam 8.30 pagi-11.00 pagi. Habis exam, berkejar balik KKM untuk kemas barang. HAA, petang-petang la check out dari KKM. Lagipun, kunci bilik di UO dah ada. Tak payah la nak berkejar dengan waktu pejabat.

Lunyai aku macam ni asyik nak berkejar. Kereta sewa pun tak cari dan booking lagi. Adooii

24 Jun – 26 Jun 2011 :

Kursus Pemantapan Pesta. Tempat masih menjadi tanda tanya. Aigooo, berkem la plak kalau dibuat luar daripada UKM. huhu.

2 Julai 2011 :

Undangan Majlis Perkahwinan Fiza dan pasangan di Taman Pelangi. Kalau Pesta tak tahan aku, aku akan cuba pulang. Masalahnya, nak ambil cuti, kena mohon 3 hari lebih awal. Kang, ada je aku cabut balik. HA HA HA. Muni ! Think your credit. Ok. Fine ==!

and, saya dipelawa oleh Kak Lida untuk menjadi fasilitator program motivasi di SM Teknik Pertanian di Chenor, Pahang. Interesting ! Nak ikut. Semua ditanggung, yang penting jadi fasi. TAPI, [sob sob sob], 3 hari 2 malam bermula pada 17 Jun sehingga 19 Jun 2011. Kalau join, tak study la jawabnya. Manakan sama study tempat sendiri dengan tempat orang. Tempat jatuh lagi ku kenang [Gara-gara jatuh hari itu]. :D

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG PAHANG: 06 <b>di chenor</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Jul 2011 12:00 AM PDT

17 Jun 2011 :

Shift sebelah pagi dari pukul 8.30 pagi-12.00 tengahari di bilik Pesta Konvo bersama Wan.

Janganlah banyak sangat briefing nye. Keh tok gemor menulis report. Yang penting, selama aku duty, kofem nak curi keluar. Beb, dah masuk due date submit assignment. Aku tak print,burn,binding satu habuk lagi ni. Hari ni kedai semua cari pasal aku. Asal aku pergi je, tutup. Mudah-mudahan esok berjalan dengan lancar.

8.15 malam pulak, bengkel pengurusan komunikasi Pesta Konvo. HO HO HO, ada juga kursus komunikasi. Adoiilaahh. NAK PERGI TAK NAK PERGI NAK PERGI TAK NAK PERGI

18 Jun 2011 :

Watikah Perlantikan Seketariat Pesta Konvo di Canselori. Wajib kepada MT (Majlis Tertinggi.) Aminnnn. Selamat tak payah pergi. Lega !

20 Jun 2011 :

Peperiksaan Akhir : PMPI di DKTAMS pada jam 8.30 pagi-11.00pagi. Selepas di DKTAMS, tak sempat dah aku nak balik bilik rasanya. Jam 12.00 tengahari-5.00 petang shift sebelah petang di bilik Pesta Konvo bersama Ana. Memang sah, angkut semua buku-buku untuk study. Jangan kacau aku study walaupun tengah duty.

21 Jun 2011 :

Peperiksaan Akhir : KU di DKTAMS pada jam 8.30 pagi-11.00 pagi. Habis exam, berkejar balik KKM untuk kemas barang. HAA, petang-petang la check out dari KKM. Lagipun, kunci bilik di UO dah ada. Tak payah la nak berkejar dengan waktu pejabat.

Lunyai aku macam ni asyik nak berkejar. Kereta sewa pun tak cari dan booking lagi. Adooii

24 Jun – 26 Jun 2011 :

Kursus Pemantapan Pesta. Tempat masih menjadi tanda tanya. Aigooo, berkem la plak kalau dibuat luar daripada UKM. huhu.

2 Julai 2011 :

Undangan Majlis Perkahwinan Fiza dan pasangan di Taman Pelangi. Kalau Pesta tak tahan aku, aku akan cuba pulang. Masalahnya, nak ambil cuti, kena mohon 3 hari lebih awal. Kang, ada je aku cabut balik. HA HA HA. Muni ! Think your credit. Ok. Fine ==!

and, saya dipelawa oleh Kak Lida untuk menjadi fasilitator program motivasi di SM Teknik Pertanian di Chenor, Pahang. Interesting ! Nak ikut. Semua ditanggung, yang penting jadi fasi. TAPI, [sob sob sob], 3 hari 2 malam bermula pada 17 Jun sehingga 19 Jun 2011. Kalau join, tak study la jawabnya. Manakan sama study tempat sendiri dengan tempat orang. Tempat jatuh lagi ku kenang [Gara-gara jatuh hari itu]. :D

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.
Full content generated by Get Full RSS.

BLOG PAHANG: 06 <b>di chenor</b> - Google Blog Search

Posted: 04 May 2012 07:27 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]Aku ingatkan kat muar je ada sarapan satay pagi-pagi rupanya kat Chenor pun ada. Encik Haja driver vendor HIS yang tahu setiap pagi Khamis ada pekan sehari di Chenor. Rasanya dalam 15 minit jugalah perjalanan dari ...

SAJE SUKA-SUKA: Pekan Sehari <b>Chenor</b> dan Pasar malam Temerloh

Posted: 29 Apr 2012 07:19 PM PDT

 Minggu lepas tetiba kena outstationlah pulak ke Hospital Temerloh. Sebelum ni Charles yang pernah pergi tapi sebab opis buat validation kat Terengganu dan dia kena pergi manakala Cik Syuhada pulak kena pergi Melaka pasal SMRP webbase akhirnya boss noted nama aku bersama dengan Dr Nizam. Jadi pagi Selasa pergi dan balik serta sampai rumah petang Jumaat. 4 Hari berkampung kat Hospital Temerloh.

 Sepanjang di sana kami menginap di Hotel Jelai. Setiap hari pi hospital Temerloh semak reten dengan sistem HIS. Sekurang-kurangnya aku paham kenapa Datuk Bahari terus stop gunakan manual sebab selagi manual ada, user tak update gunakan sistem HIS jadi data banyak yang hilang.

 Oklah sebenarnya nak cerita pasal Pekan Sehari Chenor dimana pada pagi Khamis kami telah di bawa oleh Encik Farhan sarapan satay di pasar pagi Chenor. Aku ingatkan kat muar je ada sarapan satay pagi-pagi rupanya kat Chenor pun ada. Encik Haja driver vendor HIS yang tahu setiap pagi Khamis ada pekan sehari di Chenor. Rasanya dalam 15 minit jugalah perjalanan dari Temerloh menghala ke Chenor tapi best sebab masuk kampung. Ni kalau musim buah mesti lagi best sebab di sepanjang jalan mesti ada gerai menjual buah-buahan. Fresh dari kebun tu. Tapi tenguk pokok buah-buahan sedang berputik. Agaknya nak puasa nanti masak kut.


Fuh berasap-asap tu bakar satay
Tada ni lah satay ayam yang kami order dan makan berempat.
Sungguh menyelerakan kan. Rasanya pun sodap. hehehehehe Tapi aku larat sampai 4 ketul je sebab tak tahu pun kalau Encik Farhan orang BPM nak ajak kami makan satay. Kalau tahu tak payahle sarapan kat hotel . Boleh belasah banyak2 kat situ. hehehe Dr Nizam pulak terus je orde  nasi berlauk sebab sejak semalam perutnya asyik memulas sakit perut. Dia kata dah beberapa kali masuk tandas. Tu sebab pagi tu lambat turun sebab asyik pi masuk keluar tandas. Sian Dr.
Encik Farhan siap tapau bawa balik lagi untuk family dia. Sebab sedap sangat kut.
Gerai buah-buahan yang menjual buah salak yang lain sikit paternnya. Bujur pipih bentuknya.

Sayuran kampung. Tenguk Pekan sehari teringat pulak pasar Sabtu di Pekan Parit Sulong yang selalu aku pergi dulu kalau balik kampung. Best sebab makanannya murah, sayur-sayuran kampung yang pelbagai jenis dan macam-macam boleh didapati dengan murah. Kalau pergi emmmm emmang sarat tangan penuh dengan makanan. Hish lama sungguh tak pi Pekan Sabtu di Parit Sulung.
 Petangnya pulak sebelum Encik Farhan balik KL kami tumpang kenderaan untuk balik ke Hotel. Tapi sebelum tu cari makanan dulu buat balik hotel untuk makan malam. Dan kebetulan pula sampai Temerloh nampak lah pulak pasar malam yang berhampiran dengan sungai Temerloh. Wah macam-macam makanan sampai tak tahu nak makan apa.
Buah Asam Pelam yang datangnya dari India. Mahal ni sekilo RM 10. Geram juga dan rasa nak beli tapi fikir balik nak bawa balik nanti huh terus tak jadi beli. Berat tu wei. Alangkan Encik Farhan beli sekilo dia dapat 1 biji besar dan sebiji kecil nak cukupkan sekilo. hah nampak tu berat almaklum besar tau buahnya.
Pelbagai jenis Buah salak. Ada 3 jenis dari 3 tempat. Dia ada cakap datang dari mana tapi aku lupa. Tak dapat recall balik lokasinya. hehehe
Mee kari ado mee sup pun ado. Aku beli Meehoon sup je. Lepas tu terlupa takde sudu. Sampai hotel kita orang pinjam sudu nak buat makan malam.
Balik kerja orang ramai berdudyun-duyun sampai.
Itulah ekspedisi jalan-jalan cari makan di Temerloh.

Fokus Parlimen Maran: Perubahan bakal berlaku <b>di Chenor</b> « Nana <b>...</b>

Posted: 26 Jul 2012 12:08 PM PDT

CHENOR – Majlis Tindakan Dun (MTD) Chenor yakin penduduk kawasan Chenor akan membuat perubahan dengan menyokong calon Pas sekali gus memberi mandat kepada Pakatan Rakyat (PR) untuk memimpin kerajaan secara berkebajikan dan adil.

Penyelarasnya, Ramli Awang Abdul Rahman berkata, hasrat utama PR yang dianggotai Pas, PKR dan DAP adalah untuk membela nasib rakyat semua kaum yang ditindas kerajaan Barisan Nasional (BN) selama ini.

"Pakatan yang diajar oleh Islam dinamakan tahaluf (kerjasama politik). Dalam satu negara, kita berpakat menegakkan keadilan dan membanteras kezaliman.

"Kita perlu mengajar pengundi memahami dengan betul perbezaan antara Pas dan Umno serta perbezaan PR dengan BN.

"Pas tegakkan Islam sepertimana dalam al-Quran dan Umno anggap Islam hanyalah agama rasmi dalam Perlembagaan (Persekutuan) yang digubal British," katanya.

Ramli berkata, jentera pilihan raya Pas Kawasan Maran kini sudah bersiap sedia untuk menghadapi Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU13) akan datang dengan menyediakan pelbagai keperluan asas jentera di peringkat akar umbi bagi memudahkan pergerakan ahli.

Menurutnya, komitmen yang ditunjukkan ahli parti yang mendekati pengundi tanpa mengira latar belakang amat diperlukan kerana kekuatan jentera pilihan raya bergantung pada kerja di peringkat akar umbi.

"Kami kini bersedia untuk mengerakkan jentera pada bila-bila masa dan fokus sekarang adalah untuk terus memastikan jentera berjalan lancar.

"Rakyat sudah terbuka dan bijak menilai malah perkembangan kemudahan internet membuka ruang kepada mereka untuk mendapatkan maklumat daripada pelbagai sumber yang boleh dipercayai dan bukan hanya pada satu pihak sahaja," katanya.
/SN

BLOG PAHANG: 06 <b>di chenor</b> - Google Blog Search

Posted: 08 Nov 2012 07:16 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di chenor</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Nov 2012 08:02 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di chenor</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Nov 2012 07:33 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Laman Basikal: Kayuhan <b>Chenor</b> (ngayuh ke sungei) 1

Posted: 27 Oct 2012 09:05 PM PDT

Bersempena pesta air di Pekan Lama Chenor telah diadakan juga Kayuhan Chenor yang di namakan Moh Kayuh ke Sungai.
 01 Garisan permulaan adalah tapak pekan sehari lama Chenor di tebing sungai pahang. Terlihat seketika kelibat Musairi Musa.
 02 Bersemangat nak mulakan kayuhan Chenor.
 04Setelah sampai kembali ke Pekan Sehari Lama Chenor (tapak permulaan) peserta Kayuhan Chenor dapat makan mee hon.
 05 Abah bersama kumpulan Semantan MTB. Mereka sedang dalam perancangan mengadakan Jambori Temerloh/Patin.
 06 Peserta Semantan dengan peserta Giant.
 08 Nombor pendaftaran untuk setiap basikal yang menyertai Kayuhan Chenor. Nombor ini juga digunakan untuk cabutan bertuah. Hadiah utama adalah body basikal jenama Scott dan sebuah basikal fixie. Body dimenangi oleh kaum ibu manakala fixie dimenangi oleh kaum bapa.
 09 Berihat setelah sampai.

Hijaz,Nia and ZZ: Perjalanan ke UiTM Cawangan Pahang, Bandar <b>...</b>

Posted: 12 May 2013 08:03 PM PDT

9hb Mei 2013, Khamis 


Bandar Tun Razak Jengka
Latitude : 3.764034 North
Longitude : 102.546215 East


UiTM Cawangan Pahang, Bandar Tun Razak Jengka
Latitude : 3.756229 North
Longitude : 102.560710 East
- Bergerak dari Penang pada jam 8.30 pagi dan sampai di Hotel Issoria Bandar Tun Razak Jengka pada jam 3.30 petang

- Grid Perjalanan dari Pulau Pinang ke Bandar Tun Razak Jengka Pahang

  - PLUS - Tol Juru dan keluar di susur keluar Sg Buloh RM 41.70
  -melalui lalu MRR2 dan  terus ke Lebuhraya Karak Gombak RM 5.00
  - sampai Bentong bayar lagi RM 3.00
  - masuk Lebuhraya Pantai Timur- dari Karak dan keluar di susur keluar Chenor 
     RM  7.70
  - Keluar tol dan amik ke kanan dan terus ke Bandar Tun Razak Jengka. Kalau kiri nak pergi ke Temerloh, Kg. Awah, Chenor, Bera, Bahau, Gemas, Triang, Kemayan

Tol Juru ke Tol Sg Buloh = 312km
Tol Sg Buloh ke Tol Gombak melalui MRR2 = 18km
Tol Gombak ke Tol Chenor = 121km
Tol Chenor ke Bandar Tun Razak Jengka = 28km

- Anggaran jarak dari Penang ke Hotel Issoria, 

Bandar Tun Razak Jengka Pahang adalah lebih kurang 491km


- Anggaran jarak dari susur keluar dari Lebuhraya Pantai Timur ke Bandar Tun Razak Jengka adalah lebih kurang 28km. 


- Anggaran jarak dari Bandar Tun Razak Jengka ke Kuantan adalah lebih kurang 125km


- Menghadiri seminar di UiTM Jengka Pahang, 8.15 pagi hingga 5.30 petang 

- Jarak antara Hotel Issoria dengan UiTM lebih kurang 2.7km


- Malam menginap di Hotel Suhaznik
Hotel Issoria, Lorong Jed 1 , Bilik Keluarga = RM118.00 / semalam
- Menghadiri seminar di UiTM Jengka Pahang

- Bergerak ke Gugusan Palong, Jempol
- Melalui Jalan Bera , Felda Sebertak dan tembus di Melati

- Anggaran jarak dari Bandar Tun Abdul Razak Jengka ke Gugusan Palong ialah 164km ( ikut Bera), 167km jika ikut Serting



12hb Mei 2013, Ahad 

- Bertolak dari Gugusan Palong jam 2.30 petang dan sampi di Penang jam 10.00 malam


- Anggaran jarak dari Gugusan Palong ke Penang ialah 520km




Bandar Tun Razak atau dahulunya dikenali sebagai Bandar Pusat Jengka atau Bandar Jengka merupakan sebuah bandar utama di Pahang, Malaysia. Bandar Pusat Jengka menjadi pusat kepada Segitiga Jengka atau dikenali sebagai Felda Jengka. Segitiga Jengka ialah sebuah gugusan terbesar FELDA di Malaysia, satu daripada projek kerajaan Malaysia ke atas penduduk Malaysia.

Pada 7 Julai 2011 semasa Hari Peneroka 2011, Perdana Menteri Malaysia, Datuk Seri Mohd Najib bin Abdul Razak menamakan semula Bandar Jengka sebagai Bandar Tun Abdul Razak Jengka, sempena memperingati jasa ayahandanya Perdana Menteri kedua, Tun Abdul Razak yang merupakan pengasas FELDA


Sejarah Jengka


Jengka dibuka secara rasmi pada 1967. Dalam tempoh tiga dekad (1967-1997), Jengka ditadbir oleh Lembaga Kemajuan Wilayah Jengka (LKWJ). Setelah LKWJ dibubarkan pada 1997, pentadbiran Jengka telah diserahkan kepada Majlis Daerah Maran (MDM) hingga ke hari ini.


Jengka ditubuhkan melalaui satu projek iaitu Segitiga Jengka oleh Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan (FELDA). Nama Segitiga Jengka digunakan dengan mengambil kira lokasi Jengka yang terletak diantara tiga daerah iaitu Temerloh, Maran dan Jerantut.

Terdapat 25 Felda yang menggunakan nama jengka iaitu Felda Jengka 1 hingga 25.

Destinasi-destinasi Menarik


Gunung Senyum yang terletak di Felda Jengka 25 merupakan kawasan hutan simpan yang memiliki pelbagai gua seperti Gua Jebak Puyuh dan Gua Terang Bulan. Kawasan gunung ini kaya dengan pelbagai khazanah flora dan fauna selain menawarkan pemandangan yang cukup indah.

Pengunjung juga boleh mengunjungi Felda Residence Tekam yang terletak di Pusat Penyelidikan Pertanian Tun Razak (PPPTR). Destinasi pelancongan ini menawarkan pelbagai kemudahan seperti dusun buah-buahan, tempat penginapan, kolam renang dan padang golf.


Selain itu, Gua Gelanggi yang terletak berhampiran Jengka 8 juga sangat menarik untuk dikunjungi.


Tempat Penginapan

Mercu View Resort, Bandar Jengka.
Felda Residence Tekam.
Homestay Felda Jengka 25.
Homestay Rumpun Makmur.
Hotel Suhaznik.
Rumah Tamu Dona Long
Hotel Issoria


Safiah Ibrahim: ~ Kenduri kawin <b>di Chenor</b> ~

Posted: 22 Dec 2012 06:47 AM PST

Eh. Kenapa saya rasa tajuk tu sangat skema?

Perkahwinan Sharifah Fatimah dan Syed Ridhuan di Kampung Bunian, Chenor.

Moga ikatan suci mereka akan berkekalan sampai ke syurga. Bahagia mereka di sulami gembira.

 

BLOG PAHANG

Copyright 2010 All Rights Reserved