ads

Sabtu, 14 Disember 2013

06 di jengka - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di jengka - Google Blog Search


Saie Eyza.cOm: Semester 4 <b>di</b> UiTM <b>Jengka</b>

Posted: 27 Nov 2013 08:34 AM PST

ohhh , suda lame saie tidak update blog .
lame pun takde la lame sangat kan . 
busy sikit je , almaklumlah semester baru bermula :)
saye pelajar diploma in office managemant and technology in Uitm Jengka :)
Tinggal satu sem je lagi nak graduated !
Actually , sem 4 ni aku duduk luar , duduk rumah sewa 
dekat Taman desa jaya 2 
seronok sangat taw , 1 rumah ade 3 bilik , kami just duduk untuk 6 orang je . okay la tuh kan .
bayaran untuk sewa rumah pulak 750 sebulan , tu tak termasuk letrik , air .
dah la duit ptptn sikit . memang tak cukup la kan . 
bayangkan 1500 dalam mase 6 bulan
dengan bawak kereta nye ,
confirm kene isi minyak kereta kan ?
duit lagi , makan lagi kan .
nak masak memang tak sempat la kan ,
sem ni , kami ade 2 event kena conduct ,
kami memang anak orang kaya pun ,
sikit - sikit duit . gerak sikit je duit .
tapi saye bersyukur sangat sebab dapat kat jengka .
kalau kat shah alam , taktau la .

biase la , bandar kannn :)
okay la geng , mengantok suda ni .
nasib memang baik , hari selasa je kelas pukul 8 
jumpe lagi , mate tak boleh bukak dah ni :)

Rumah Untuk Disewa <b>di</b> Bandar <b>Jengka</b> - DUNIAKU - Rashidah <b>...</b>

Posted: 28 Nov 2013 12:49 AM PST


Bilik/tempat tinggal untuk disewa

Kepada pelajar atau sesiapa yang inginkan tempat tinggal untukdisewa, sila hubungi
nombor ini 013-3310221.

Lokasi: Nadi Kota
            Di deretan kedai, berdepan Stesen Bas Sentral
            Lot kedai tingkat atas: atas kedai kasut T & G.
            Kadar Sewa bulanan: RM130 dan RM120 untuk seorang.

06 di janda baik - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di janda baik - Google Blog Search


Menghadiri Kenduri Kahwin <b>di Janda Baik</b> | Qistina Safiah

Posted: 04 Nov 2013 09:42 AM PST

Assalammualaikum.

Semoga Tuan/Puan yang singgah di blog saya sihat sejahtera, sebagaimana kami sekeluarga. Amin.

Hari ini saya mahu bercerita tentang cuti aktiviti hujung minggu saya pada hari Ahad yang lalu. Pada hari Ahad yang lalu, saya dan Ayah menemani Mama menghadiri majlis kenduri kahwin rakan sepejabatnya.

Yes! Saya memang suka majlis perkahwinan..

Jika saya terdengar-dengar 'soksek-soksek' perbualan Mama dan Ayah berkaitan majlis perkahwinan, sayalah orang pertama yang menawar diri mahu turut serta ke majlis tersebut..Saya suka melihat pengantin, mereka cantik dan pada saya mereka seolah-olah putera dan puteri raja.. :')

Mama yang pada mulanya agak gusar dengan keadaan cuaca yang hujan di sepanjang perjalanan, menarik nafas lega apabila di Janda Baik cerah.

Saya tahu, pasti Mama risau saya terkena hujan, hihi..

2T7R1396

Setibanya di sana, kami bertembung dengan beberapa orang lagi kawan Mama yang juga mahu ke rumah pengantin. Kata Mama, pergi beramai-ramai lebih meriah..

Rasanya betullah..saya pun jadi seronok.

Lihat, saya sudah di hadapan. Perkara pertama yang saya mahu tinjau dahulu ialah warna tema pilihan pengantin :P

Mujur sahaja pengantin tidak memilih warna pink..sebab warna pink sudah saya reserved sejak dulu lagi sebagai warna tema saya kelak, hihihi..

2T7R1436

Mari kita lihat antara gambar kawan Mama yang saya berjaya ambil. Nama aunty ini Diana dan aunty Gee. Ya, saya tahu..manis-manis belaka, bukan? Mereka juga masih single.. ;)

2T7R1444

..ada lagi, ini pula Cik Roha. Cik Roha pun sama, sibuk dengan pose dia yang paling comel..

Saya sangat seronok apabila melihat mereka sangat teruja apabila saya halakan lens kamera ke arah mereka. Masing-masing sibuk dengan gaya mereka. Hihi.

2T7R1477

Seperti biasalah, sebelum pulang Ayah akan ambil gambar dalam kumpulan. Bukti kami makan semeja lah kononnya.. ;)

2T7R1480 2T7R1482

Selesai meraikan pengantin, kami kemudiannya ke rumah Atuk Professor dan Nenek tidak jauh dari rumah pengantin.

Setibanya kami di rumah, Atuk Professor beritahu yang Atuk dan Nenek demam..

Kasihan Atuk Professor dan Nenek.

2T7R1490 2T7R1493

Walaupun Atuk Professor demam, Atuk masih masih gigih dukung dan bawa saya meninjau-ninjau buah markisa yang sedang lebat berbuah. Terima kasih Atuk :)

2T7R1509 2T7R1500

..kemudiannya kami duduk berbual-bual di bawah teduhan pokok markisa.

2T7R1520 2T7R1529

Di sebelah petang, hujan turun lebat. Punah harapan saya mahu berbasikal di halaman rumah Atuk Professor :P

2T7R1531

Tidak mengapalah, nanti saya ajak Ayah balik Janda Baik lagi dan jika cuaca baik dapatlah saya berbasikal sepuasnya :)

Saya doakan semoga Atuk Professor dan juga Nenek segera sembuh. Amin… :)

06 di beserah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di beserah - Google Blog Search


BLOG PAHANG: 06 <b>di beserah</b> - Google Blog Search

Posted: 13 Dec 2013 09:10 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di beserah</b> - Google Blog Search

Posted: 11 Dec 2013 09:09 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di beserah</b> - Google Blog Search

Posted: 10 Dec 2013 10:56 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

. r . t . n . y .: Musibah hadapi banjir <b>di Beserah</b> Kuantan

Posted: 06 Dec 2013 01:12 AM PST

Sementara aku masih ingat rentetannya, ku tuliskannya di sini. Untuk ingatan dan muhasabah diri sendiri.
Hujan lebat tak berhenti. sangat lebat. Rumah pengasuh di Taman Pelindung dah dinaiki air tahap paha. Tapi InsyaAllah fikirku, kawasan rumahku tak pernah banjir. Jadi, tak perlu persedian banjir sangat.
Hujan masih lebat. Masa nak ke tempat kerja pagi tu, air parit dan longkang memang dah hampir penuh. Agak risau juga masa ni..tapi jiran bagitau air dah berkurang hari ni. Semalam lagi banyak airnya.. ok, lega jap rasanya.
Tapi, around pukul 10, jiran call.. air longkang dah melimpah ke jalan. 5 minit lepas tu jiran sorang lagi call.. Tini, baliklah cepat, air dah nak masuk garaj rumah ni. Tapi kereta dah tak boleh masuk taman. Kena parking jauh dan redah air dekat jalan nak menuju ke taman. Ooo.. ok masa ni, mula rasa panik jap. Hubby kat kemaman masa ni sibuk meeting, boleh calling-calling kejap ye. So.. bertenang, kekawan pesan ambik barangan penting jer dan pakaian anak2.. Ohhh masa ni pesanan mereka amat berguna. Aku dah mula blur masa ni.. huuu tapi masih tabah dan bertabah sangat.. kemonnn artini!!
Sampai kat area taman, jiran-jiran dah tunggu nak teman aku balik rumah. Kami sama-sama redah air tahap peha menuju ke rumah dalam hujan lebat teramat. Pakai pajung pun baju memang dah basah kuyup masa ni. Dann... masa tengah redah air tu lah.. tetiba... bff ku pun nak berenang main air sama. Dupppp dia terjun , hanyut,, meraba-raba kami beramai-ramai cari .. dapat diselamatkan tapi dah hancus.. huuu ohh my lenovo.. berkubur sudah.. sangat sedih, tapi tetap bertahan masa ni.. kental gitu konon-konon huu
Sampai rumah dengan basah kuyup, air belum masuk garaj tapi dah penuh di jalan. Aku kemas pakaian budak-budak dan aku suami isteri 2 beg. Bawa yang penting je. oh, bawa dokumen penting dan barang-barang peribadi (duit tabung n jewelerry) . Masa ni tak dapat call hubby sebab lenovo dah terjun main air tadi. So, tak tau nak buat apa lagi. Jiran offfer nak tolong apa yang patut tapi aku tak tau nak minta diorang buat apa..ye lah semua perempuan, takkan nak minta angkat mesin basuh n peti ais lak. So, aku hanya tinggalkan kunci rumah jer untuk emergency.
Oh.. dah nak balik la.. nanti aku sambung lagi kalau berkesempatan. Tapi kesimpulannya memang haru biru sangat.. sedih, letih dan macam-macam.. Walaupun air naik dalam 5 cm aka setengah kaki dalam rumah, tapi sangat memberi impak besar bagi kami.. huhu.. selut tak usah katalaa.. penuh satu rumah..
tengok gambar dulula ye.. kesan banjir.. Ni gambar dalam henset aku..tak banyak. Banyak dalam henset hubby. Aku tak sanggup nak ambik gambar ..sedih wasenya.. huhuuu (dennerrr sangat mu ni artini... erkk)
 Lantai kayu bilik solat.. dah rosak. Jadi gelembung dan maybe penuh selut bawah kayu tu.. (ohhh kelihatan langsir baruku.. hehee untuk hiburkan hati..)
Sebahagian selut di kawasan dapur setelah dibersihkan separuh

Setelah dibersihkan.. gambar sebelum? Aku tak ambik gambar.. 

Gonyohh jangan tak gonyohh

Makanan mangsa banjir. Nasi dan lauk kari disponsor jiran baik hati.. yang lain aku buat (air oren n paprik je)

Okeh.. dah nak balik.. cite bersambung ye.. doakan yang baik-baik untuk kami semua di kuantan. Masih ramai yang lagi teruk dari kami hakikatnya..

BLOG PAHANG: 06 <b>di beserah</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Dec 2013 09:06 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di beserah</b> - Google Blog Search

Posted: 16 Nov 2013 09:24 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di beserah</b> - Google Blog Search

Posted: 14 Nov 2013 09:19 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di beserah</b> - Google Blog Search

Posted: 12 Nov 2013 09:06 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di beserah</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Nov 2013 09:03 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di beserah</b> - Google Blog Search

Posted: 24 Oct 2013 09:11 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di beserah</b> - Google Blog Search

Posted: 18 Oct 2013 09:16 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di beserah</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Oct 2013 09:10 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di beserah</b> - Google Blog Search

Posted: 28 Sep 2013 09:07 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di beserah</b> - Google Blog Search

Posted: 13 Sep 2013 09:21 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di beserah</b> - Google Blog Search

Posted: 10 Sep 2013 09:24 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Tentang DIA: Persinggahan <b>Di Beserah</b> Kuantan

Posted: 22 Aug 2013 05:55 PM PDT

Akhirnya kami sampai juga ke destinasi yang dituju iaitu De Rhu Beach Resort Kuantan . Pada mulanya, kami merancang untuk transit di Hotel Seri Malaysia Kuantan je. Entah macam mana HB boleh terjumpa tempat ini & cadangkan agar kita orang transit sini jer. Bagi iera ok jer asalkan ada kolam besar dan sesuai  untuk anak-anak. 
Macam biasalah, tiap kali masuk bilik dia orang mesti check lampu dulu...
Taman permainan yang besar

 Memang besar giler kolam kat sini. Cakap jer nak terjun kolam berapa kaki, semuanya ada. Boleh dikatakan semua peringkat umur boleh mandi kat sini. Kat sini, bukan penginap resort juga boleh mandi, orang luar juga boleh tapi kena bayarlah. Pantai kat sini pun  ok tapi kami tak delah mandi kat pantai sekadar bermain pantai jer. Mereka lebih seronok main kolam dari main pantai..

Sebelum bertolak ke kuala lumpur, kami singgah sekejap di Tanjung Lumpur. Sebenarnya malam tadi memang kami merancang untuk ke sini untuk makan ikan bakar tapi semuanya sudah kepenatan selepas mandi kolam. Macam biasalah bila ke sini, mestilah mencari keropok lekor & satar. Kami singgah di buah gerai yang bersebelahan balai polis tapi tak perasan pulak apa nama balai polis tu. Kita orang singgah sini sebab tengok banyak kereta singgah sini so kami pun singgah jugalah. Kat gerai ni, macam2 ada sama ada nasi, kuih muih & goreng2 (ikan, udang, sotong) keropok lekor, otak2  dan yang pentingnya satar. Satar kat sini memang sedap jika dibandingkan yang kami beli semalam kat kemaman. Memang tak menyesallah singgah sini. Setelah kekenyangan di sini, kami pun berangkat pulang ke kuala lumpur.

che long banker pas di kuala besut, <b>di beserah</b> siapa <b>...</b> - Semut Hitam

Posted: 11 Jul 2013 11:15 PM PDT

Berikut satu petikan yang SH pinjam dari seorang sahabat yang buat status di wall Facebook dia malam semalam mengenai calon PRK Kuala Besut:

Haji Enduk @ Azlan Jusoh diakui bukan USTAZ atau 'ALIM' untuk mengambil hati pengundi, sebaliknya beliau dicanang sebagai 'kaya raya'. 

Beliau seorang kontraktor Kelas A yang juga merupakan Bendahari Pas Besut. Harakahdaily ada menyiarkan artikel mengenai beliau yang merujuknya sebagai 'BANK' Pas. Berikut adalah petikan dari artikel tersebut:

"Seorang kontraktor pembinaan yang terkenal dengan sifat dermawannya. Tidak keterlaluan kalau diistilahkan bahawa beliau salah seorang 'bank' Pas Kawasan Besut." – Harakahdaily

Jelas, jolokan 'BANK' ini diberi bukan kerana tugasnya sebagai Bendahari Pas tetapi kerana perniagaannya yang berjaya dan mampu menderma kepada parti. Beberapa laman web dan blog pro-Pas juga memainkan faktor kekayaan Azlan sebagai modal utama kempen mereka.

Terang - terang PAS dalam Haprak Daily mengakui bahawa calon mereka itu dianggap sebagai 'Banker' bagi kawasan dia memandangkan dia seorang yang kaya raya.

Sekarang kita nak tanya sikit, siapa pulak 'Banker' PAS di kawasan Beserah? Dengar kata, PAS Beserah ni pun ada jugak 'Banker' mereka sendiri.

Banker PAS Beserah ni katanya bukan dari kalangan kontraktor atau pun ahli perniagaan. Tapi dari golongan mereka yang Profesional. Siapa agaknya ye?

Dari maklumat yang SH terima, Banker PAS Berserah ni jugak pernah menaja ceramah yang disampaikan oleh Ostad Mcdee diperkarangan tempat dia beroperasi.

Dan apa yang memeranjatkan kita, Banker PAS Beserah ni jugak mempunyai kontrak istimewa dengan kilang Lynas yang terletak didalam kawasan Beserah tu jugak.

Agak - agak, PAS melalui akhbar lidah rasmi dia berani tak nak buat pendedahan dan nyatakan siapa Banker berkenaan kepada rakyat?

SH bukan apa. Kalau kita dedahkan, nanti diorang kata ini semua fitnah. Ini semua cerita rekaan dan sebagainya. Jadi, ada lebih baik mereka sendiri yang buat pendedahan. Itu lebih baik daripada diorang sibuk menjadikan isu Lynas tu sebagai modal untuk berpolitik!!!

BLOG PAHANG: 06 <b>di beserah</b> - Google Blog Search

Posted: 27 Aug 2013 09:37 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Tentang DIA: Persinggahan <b>Di Beserah</b> Kuantan

Posted: 22 Aug 2013 05:55 PM PDT

Akhirnya kami sampai juga ke destinasi yang dituju iaitu De Rhu Beach Resort Kuantan . Pada mulanya, kami merancang untuk transit di Hotel Seri Malaysia Kuantan je. Entah macam mana HB boleh terjumpa tempat ini & cadangkan agar kita orang transit sini jer. Bagi iera ok jer asalkan ada kolam besar dan sesuai  untuk anak-anak. 
Macam biasalah, tiap kali masuk bilik dia orang mesti check lampu dulu...
Taman permainan yang besar

 Memang besar giler kolam kat sini. Cakap jer nak terjun kolam berapa kaki, semuanya ada. Boleh dikatakan semua peringkat umur boleh mandi kat sini. Kat sini, bukan penginap resort juga boleh mandi, orang luar juga boleh tapi kena bayarlah. Pantai kat sini pun  ok tapi kami tak delah mandi kat pantai sekadar bermain pantai jer. Mereka lebih seronok main kolam dari main pantai..

Sebelum bertolak ke kuala lumpur, kami singgah sekejap di Tanjung Lumpur. Sebenarnya malam tadi memang kami merancang untuk ke sini untuk makan ikan bakar tapi semuanya sudah kepenatan selepas mandi kolam. Macam biasalah bila ke sini, mestilah mencari keropok lekor & satar. Kami singgah di buah gerai yang bersebelahan balai polis tapi tak perasan pulak apa nama balai polis tu. Kita orang singgah sini sebab tengok banyak kereta singgah sini so kami pun singgah jugalah. Kat gerai ni, macam2 ada sama ada nasi, kuih muih & goreng2 (ikan, udang, sotong) keropok lekor, otak2  dan yang pentingnya satar. Satar kat sini memang sedap jika dibandingkan yang kami beli semalam kat kemaman. Memang tak menyesallah singgah sini. Setelah kekenyangan di sini, kami pun berangkat pulang ke kuala lumpur.

BLOG PAHANG: 06 <b>di beserah</b> - Google Blog Search

Posted: 13 Aug 2013 09:29 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di beserah</b> - Google Blog Search

Posted: 11 Aug 2013 09:07 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di beserah</b> - Google Blog Search

Posted: 10 Aug 2013 09:32 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di beserah</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Aug 2013 09:08 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di beserah</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Aug 2013 09:04 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di beserah</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Aug 2013 09:10 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di beserah</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Aug 2013 09:04 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Che long banker di kuala besut <b>di beserah</b> siapa pula? |Media <b>...</b>

Posted: 12 Jul 2013 01:55 AM PDT

Berikut satu petikan yang SH pinjam dari seorang sahabat yang buat status di wall Facebook dia malam semalam mengenai calon PRK Kuala Besut:
Haji Enduk @ Azlan Jusoh diakui bukan USTAZ atau 'ALIM' untuk mengambil hati pengundi, sebaliknya beliau dicanang sebagai 'kaya raya'. 
Beliau seorang kontraktor Kelas A yang juga merupakan Bendahari Pas Besut. Harakahdaily ada menyiarkan artikel mengenai beliau yang merujuknya sebagai 'BANK' Pas. Berikut adalah petikan dari artikel tersebut:
"Seorang kontraktor pembinaan yang terkenal dengan sifat dermawannya. Tidak keterlaluan kalau diistilahkan bahawa beliau salah seorang 'bank' Pas Kawasan Besut." – Harakahdaily
Jelas, jolokan 'BANK' ini diberi bukan kerana tugasnya sebagai Bendahari Pas tetapi kerana perniagaannya yang berjaya dan mampu menderma kepada parti. Beberapa laman web dan blog pro-Pas juga memainkan faktor kekayaan Azlan sebagai modal utama kempen mereka.
Terang - terang PAS dalam Haprak Daily mengakui bahawa calon mereka itu dianggap sebagai 'Banker' bagi kawasan dia memandangkan dia seorang yang kaya raya.
Sekarang kita nak tanya sikit, siapa pulak 'Banker' PAS di kawasan Beserah? Dengar kata, PAS Beserah ni pun ada jugak 'Banker' mereka sendiri.
Banker PAS Beserah ni katanya bukan dari kalangan kontraktor atau pun ahli perniagaan. Tapi dari golongan mereka yang Profesional. Siapa agaknya ye?
Dari maklumat yang SH terima, Banker PAS Berserah ni jugak pernah menaja ceramah yang disampaikan oleh Ostad Mcdee diperkarangan tempat dia beroperasi.
Dan apa yang memeranjatkan kita, Banker PAS Beserah ni jugak mempunyai kontrak istimewa dengan kilang Lynas yang terletak didalam kawasan Beserah tu jugak.
Agak - agak, PAS melalui akhbar lidah rasmi dia berani tak nak buat pendedahan dan nyatakan siapa Banker berkenaan kepada rakyat?
SH bukan apa. Kalau kita dedahkan, nanti diorang kata ini semua fitnah. Ini semua cerita rekaan dan sebagainya. Jadi, ada lebih baik mereka sendiri yang buat pendedahan. Itu lebih baik daripada diorang sibuk menjadikan isu Lynas tu sebagai modal untuk berpolitik!!!

Che long banker di kuala besut <b>di beserah</b> siapa pula? |Blog MyFuhh

Posted: 11 Jul 2013 11:11 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]Jelas, jolokan 'BANK' ini diberi bukan kerana tugasnya sebagai Bendahari Pas tetapi kerana perniagaannya yang berjaya dan mampu menderma kepada parti. Beberapa laman web dan blog pro-Pas juga memainkan faktor kekayaan Azlan ...

06 di Cameron Highlands - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di Cameron Highlands - Google Blog Search


Gambar sekitar banjir lumpur terburuk <b>di Cameron Highlands</b> (19 <b>...</b>

Posted: 23 Oct 2013 06:47 AM PDT

Gambar sekitar banjir lumpur terburuk di Cameron Highlands - Kawasan sekitar tebing Sungai Bertam dekat Ringlet, Cameron Highlands mengalami kerosakan teruk selepas dilanda banjir lumpur pada pukul 1.00 pagi tadi.

Difahamkan, dua pekebun warga asing maut manakala seorang lagi hilang akibat dihanyutkan banjir lumpur. Kedua-dua mangsa warga asing itu yang dikenali sebagai Jahangir, 30 dan wanita warga Indonesia, Kesmat, 46 ditemui tertimbus dalam lumpur berhampiran rumah masing-masing pada pukul 8 pagi dan 8.15 pagi.

Menurut jurucakap Ibu Pejabat Ppolis Daerah Cameron Highlands, kejadian itu berpunca daripada pelepasan air empangan air berdekatan sebanyak dua kali berikutan tidak dapat menampung kuantiti air yang berlebihan akibat hujan lebat.

Berikut ialah beberapa keping gambar sekitar kejadian banjir lumpur awal pagi tadi. Jika dilihat secara mata kasar, jumlah kerosakan harta benda mungkin mencecah jutaan ringgit. Cukup sedih dan menyayat hati admin.

















 

BLOG PAHANG

Copyright 2010 All Rights Reserved