ads

Ahad, 9 Mac 2014

06 di pekan - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

06 di pekan - Google Blog Search


Najib ziarah dua anggota UMNO yang terlantar sakit <b>di Pekan</b> <b>...</b>

Posted: 23 Feb 2014 01:40 PM PST

ZIARAH: Najib ketawa ketika bergurau dengan sahabat lamanya Mohamed Taib Ibrahim, 76, (berkerusi roda) yang diserang 'Strok Saraf' semasa melawat di Kampung Jambu selepas majlis penyampaian BR1M 3.0 Parlimen Pekan, di Pekan, semalam. — Gambar Bernama

PEKAN: Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak semalam menziarahi dua bekas anggota UMNO yang terlantar sakit di sini.

Najib yang diiringi Menteri Besar Pahang Datuk Seri Adnan Yaakob melawat bekas ketua Pemuda UMNO bahagian Pekan Termizi Tahir, 60, yang menghidap penyakit darah tinggi sejak dua bulan lalu di Jalan Rompin Lama dekat sini.

Beliau kemudian melawat bekas anggota jawatankuasa UMNO cawangan Kampung Jambu di sini, Mohamed Taib Ibrahim, 76, yang terlantar sakit selepas diserang angin ahmar selain menghidap sakit jantung, kencing manis dan darah tinggi.

Mohamed Taib tidak mampu bergerak sendiri sejak bulan lepas.

Pesara guru yang aktif dalam UMNO sejak 1956 itu berkata, beliau memang berhasrat untuk menemui pemimpin negara yang disanjunginya itu dan terharu di atas kunjungannya.

"Saya mengenali Perdana Menteri sejak beliau berusia 10 tahun dan amat rapat dengan bapanya Allahyarham Tun Abdul Razak (Hussein) ketika aktif dalam politik dahulu.

Saya mengucapkan terima kasih kepada Perdana Menteri yang berusaha meluangkan masa menziarahi saya walaupun beliau sangat sibuk dalam hal pentadbiran negara," katanya kepada pemberita selepas dikunjungi Najib.

Mohamed Taib berkata sikap Najib sama seperti Almarhum Tun Razak kerana sentiasa bersedia mendengar masalah rakyat.

"Perdana Menteri setanding bapanya dalam urusan mentadbir negara selain itu beliau juga dilihat sering mendekatkan diri dengan rakyat," katanya. — Bernama

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG PAHANG

Copyright 2010 All Rights Reserved