ads

Khamis, 6 Mac 2014

06 di temerloh - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

06 di temerloh - Google Blog Search


tuan punya restoran <b>di temerloh</b>, pahang memberi <b>...</b> - Omak Kau!!!!

Posted: 03 Mar 2014 06:34 PM PST

Kuantan: "Harga hidangan makan tengah hari sebanyak RM1,500 untuk lapan orang itu sudah dipersetujui pelanggan dan ia perkara biasa, bukan menghairankan kerana ikan kelah dan patin itu sukar diperoleh
.
  "Tidak timbul isu pelanggan tidak berpuas hati dengan harga berkenaan kerana ia sudah dipersetujui sebelum disediakan," kata pemilik kedai makan, Haris Bakri Ismail, 46, yang kedainya di Temerloh menjadi perbualan hangat di laman sosial berikutan harga makanan tengah hari itu dikatakan terlalu mahal.

Malah, ada antara pemilik akaun Facebook mengecop Temerloh yang dikenali sebagai bandar ikan patin sebagai lokasi harga makanan paling mahal di negara ini berikutan harga dikenakan pengusaha kedai makan di daerah itu dianggap melampau.

   Haris yang menjelaskan isu itu berkata, pelanggan terbabit mahukan ikan kelah dan patin buah, sambal hitam serta udang galah untuk hidangan dan harganya sudah dipersetujui.

Beliau yang sudah lebih 13 tahun berniaga berkata, dia tidak pernah menerima rungutan daripada pelanggannya sebelum ini walaupun pernah menyediakan hidangan dengan harga RM5,000.

   "Saya menyediakan hidangan mengikut tempahan pelanggan. Sebagai contoh jika mereka mahu ikan kelah, saya perlu menempuh perjalanan hampir lima jam untuk mengambilnya daripada pembekal di Ulu Tembeling, Jerantut.

SEORANG KENA CAJ LEBIH KURANG RM177.00 .... DAHSYAT ... SUDAH MELEBIHI TARAF RESTORAN 7 BINTANG.

LAIN KALI ADALAH LEBIH AFDAL DAN BAIK TANYA HARGA DULU .. BILA KEDUA-DUA BELAH PIHAK SETUJU MAKA TIDAK TIMBUL RASA TIDAK PUAS HATI.

DALAM MASA YANG SAMA TUAN PUNYA RESTORAN JANGAN PULA AMBIL KESEMPATAN UNTUK CAJ HARGA YANG TIDAK MASUK AKAL.

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG PAHANG

Copyright 2010 All Rights Reserved