ads

Rabu, 12 Mac 2014

06 di temerloh - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

06 di temerloh - Google Blog Search


Cerita Kami...: Sehari <b>di Temerloh</b>

Posted: 05 Mar 2014 07:34 PM PST

Sabtu lepas kami ke Temerloh..... pergi balik hari ajer...... pergi bersebab, kalau tidak, tak tempoh der Temerloh tu........ sepupu en. suami belah FIL kahwin kan anaknya, kahwin dengan orang Temerloh so dapatlah jejakkan kaki ke Temerloh........
Pergi ikut Karak Highway dan waktu balik kami ikut Jalan Temerloh Bahau melalui Kemayan, Triang dan beberapa pekan kecil lagilah.........
banyak juga kenderaan pagi tu......... 
ada juga accident kat highway karak menghala ke Kuala Lumpur, lori tangki terbabas dan melintang jalan...........
MPT (majlis perbandaran Temerloh)
duk mencari replika ikan patin kat bandar Temerloh, tak jumpa pula......... 
panas oiiiiii, malas nak round-round bandar Temerloh..........
rumah pengantin perempuan jalan menghala ke Jerantut, sebelum tol Temerloh......
kami dah sesat sampai Bandar Temerloh........
tunggu orang ambil kat BP dekat dengan signboard nilah.........
kami tak berkonvoi, pergi sendiri-sendiri dan berkumpul di rumah pengantin perempuan.........
pengantin lelaki tu lah anak buah en. suami.........
panas berdenting masa ni.........
nampak kereta hitam tu??? bukan main kotor lagi...... penuh debu....... hehehehhhhh
malas nak cuci, sebab kat area office aku ada kerja korek tanah/ratakan bukit, cuci...... kotor balik......
so biarkan gitu ajer...... tapi hari tu ada sorang staff duk tegur aku "dah berapa lama keta hang tak cuci???" 
 suka hati aku lah nak cuci ke tidak.............
hantaran dari kedua-dua belah pihak.........
us with pengantin........
ingatkan menu utama kat rumah pengantin gulai patin tapi hampa, nan ado, 
so ajak en. suami cari gulai patin tempoyak kat bandar Temerloh..... 
pernah gi kenduri kahwin kat Jengka, officemate en. suami yang kahwin dan menu utamanya gulai patin, apa lagi memang meratahlah kerjanya.........
Misi mencari Gulai Patin Tempoyak bermula, tapi sebelum tu singgah kat tepi sungai Temerloh dulu snap2 gambar bagi membuktikan yang kami dah sampai bandar Temerloh ni.......
Jambatan Gantung Kuala Semantan........
en. suami dan anak-anak ajer yang lalu jambatan gantung ni..........
 panas oiiiiiiiii...........
 dari seberang sana......
masing-masing dah tukar baju selepas solat zuhor kat masjid berdepan dengan tempat ni........
 lagi gambar dari seberang sana..........
 asal usul Kuala Semantan.......
 bot menyeberangi sungai Pahang........
 dan misi mencari gulai patin tempoyak diteruskan sehingga jumpalah kedai depan sungai ni..............
tapiiiiiiiii sebelum ambil patin tu haruslah ringan-ringankan mulut tanpa segan silu duk tanya berapa harganya dulu........
kang kena ratus-ratusan tak mampu der...........
 oleh kerana aku ngan gegirl ajer yang duk makan patin, so kita orang ambil bahagian kepala.........
huuuhhhh la mak sodap sehingga menjilat jari.......
memang puas betul........
tak ada rasa hanyir or lumpur pun macam kat area belah sini.........
lepas habis menikmati gulai patin, perjalanan balik diteruskan dan berhenti sekejap kat Bera......
nak ke Tasik Bera jauh sangat, another 40 KM lagi.........
 lagi pemandangan sungai Pahang kat Bera.......
 pit stop terakhir ..... 
tapi sebelum tu singgah pekan Kuala Pilah untuk menikmati cendol Pilah, 
tapi sayang dah tutup pula kedai cendul tu...... cepat betul habis cendol nya...... baru pukul 6 petang masa kami sampai tu........

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG PAHANG

Copyright 2010 All Rights Reserved