ads

Jumaat, 4 April 2014

06 di bukit tinggi - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

06 di bukit tinggi - Google Blog Search


Macam Macam <b>di Bukit Tinggi</b> | Blog Maya Dot Com

Posted: 30 Mar 2014 06:00 PM PDT

pukul 3 petang camtu kitorang dah balik ke bukit tinggi untuk acara bebas.
saya dengan encik z plan nak naik kuda.
balik bilik solat rehat kejap pastu terus keluar.
eh sebelum tu saya keluar dengan kakwan & lina dulu sebab depa nak cari kain, saya ikut lah sekali sebab kang dengan encik z berdua terus blur tak tau nak pilih kain.
sementara saya keluar tu, encik z pi terjun swimming pool. sempat!

20140224_163331 : : pegi FOS depan hotel. baju budak  memurah. saya sebat baju untuk maamar & nur aisya : :

20140224_191910 : : FOS ni besar. ada 2 tingkat : :

20140224_191953 : : baju  budak dilonggok longgok ceni je tapi memang murah : :

20140224_165852 : : kakwan nak cari cd tapi tak ingat nama penyanyi dengan tajuk. acaner uolls? : :

masuk dalam pasar atas.
saya beli 4 pasang kain. 2 jenis sama, warna je lain.
pastu pukul 5 petang berpisah dengan depa.
tunggu encik z kat depan jam gadang.
kitorang mau naik kuda!
RP50,000 untuk pusingan 30 minit.

encik z duduk sebelah pemandu. eh panggil pemandu ke?
ke penunggang? hee apa apa je lah.
saya duduk belah belakang.
tergoyang goyang terhuyung hayang dibuatnya.

_MG_7302

_MG_7303

_MG_7304

_MG_7306

tetiba ada kereta kuda lain kat belakang kitorang.
laju plak tu ia lari.
saya dah macam ketakutan sebab makin lama makin rapat.
bila dah dekat, kuda belakang tu terus overtake kau.
amboiii main potong potong eh, signal tak bagi pun? hikss..
comel je laju dia potong.

P2240824

20140224_180740 : : mintak tolong abang kuda snapkan gambar tapi tak masuklah pulak gambar kudanya tsk : :

_MG_7312 : : apa ke nama kudanya tah, lupa plak. saya nak pose dia dok terteleng teleng tengok saya. malu tau kakak ostajah awak usha usha gitu : :

_MG_7299 : : lagi pose di jam gadang : :

_MG_7300 : : belakang tu la pasar atas. datang bukit tinggi wajib pi pasar atas k : :

_MG_7317 : : sejuk tau masa ni. belakang tu jerebu : :

ajak encik z menapak ke belah belakang sebab masa sampai hari tu saya tengok ada orang jual durian, aiskrim durian, satay minang bagai.
tapi kecewa bila yang tinggal cuma gula gula kapas sajork.
huhu kempunan tak dapat makan durian dengan satay minang.

_MG_7315

balik bilik sesiap semua, pastu pukul 7 malam tunggu pak zul datang.
kakwan & lina punya galak shopping sampai tak sempat balik bilik. terus je pi dinner.
tapi singgah lagi sekali kat FOS sebab kakwan nak beli winter coat untuk anaknya.

20140224_191821 : : haaa belakang kanan tu lah the hills. nampak ke tidok? : :

20140224_200647 : : dinner kat restoran sederhana : :

20140224_192954 : : again masakan padang kui kui kui : :

20140224_200457 : : selfie di cermin : :

20140224_200536 : : zoom sikit : :

lepas dinner pi ummi aufa.
mau beli kerepek keropok.
saya beli rasanya ada la 2,3 jenis kot.

20140224_203248

20140224_203335

berakhir malam ke 2 di bukit tinggi.
;-)

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG PAHANG

Copyright 2010 All Rights Reserved