ads

Ahad, 27 April 2014

06 di kuala lipis - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

06 di kuala lipis - Google Blog Search


~LuV !S !N d a!r~: Pengedar Shaklee <b>di Kuala Lipis</b>

Posted: 20 Apr 2014 05:08 AM PDT

As salam
Salam sejahtera

Saya Roziah binti Muhammad Nor merupakan pengedar bebas Shaklee Kuala Lipis. Saya berdaftar sebagai ahli pada 21 Oktober 2012 dengan nombor keahlian 890962. Saya mula menggunakan Shaklee Oktober 2012 ketika berpantang selepas melahirkan anak yg pertama sy sehingga kini. Produk Shaklee amat serasi dengan saya. ^_^

Skema tak ayat i. Hihi. Saja je nak memperkenalkan diri lagi sekali. Join ahli bulan Oktober 2012 tapi mulakan sharing tentang Shaklee bulan Disember 2012 kalau tak silap sebab masa tuh dapat 1st customer.

Asalnya join Shaklee memang bukan untuk bisnes. Cuma untuk makan sendiri. Sebab fikir senang nak beli. Ingatkan Shaklee sama macam Cosway, LENO, Avon. Rupanya tak sama pun. Dan yg paling jakun i tak pernah tau pun tentang produk Shaklee nih. Haha.

Ingat lagi masa tuh cuma beli set pantang. Vita-lea, b-complex, vit c, zinc. Tuh pun distributor yg suggest. Lepas dah join ahli baru beli ESP. Bila dah dapat memberkit tuh tak usik pun sebab fikir Shaklee nih kena cari orang kalau nak bisnes. I memang malas.

Pastu lama2 selalu tengok post mak Shaklee sy MASTER FAZLIANA dia banyak sharing tentang financial freedom. Rasa macam tertarik pulak. Terus geledah apa item yg ada dalam memberkit bag tuh. Baca2 pun tak berapa paham. So start Disember 2012 baru mula dapat customer yg pertama. Alhamdulillah.

Masa tuh ilmu tentang produk memang 0. Terkial2 kalau ada orang tanya. Tapi skang alhamdulillah boleh dah jawab kalau orang nak tanya.

Skang dah jumpa bisnes yg lain dari yg lain. Kalau dulu kadang2 sembahyang pun rongak sana sini. Skang alhamdulillah banyak dah perubahan. Kalau dulu nak zikir pun payah. Tapi skang dah mula bezikir. Kalau dulu solat dhuha pun tak tau apa tapi skang alhamdulillah buat jugak walaupun jarang2. Bisnes Shaklee nih banyak membimbing sy dari segi kerohanian. Amalan sunat, amalan wajib. Amalan menjemput rezeki.

Syukur sangat dapat bantu lebih ramai orang sihat dengan Shaklee. Dapat bantu orang tambah income. Bukan dapat bantu orang je malahan dapat bantu diri sendiri lagi. Bukan kaya yg dicari tapi cukuplah dapat ringankan beban suami.

Zaman skang nih semua benda mahal. Semua benda berbayar. Even masuk tandas skang pun dah mahal tau. Takde apa yg murah. Kalau kita harapkan gaji semata2 memang takuk tuh jela kita duduk. At least kita ada harta untuk kita tinggalkan buat generasi kita. Setinggi mana pangkat kita dalam pekerjaan kita tak boleh wasiatkan untuk generasi kita tapi perniagaan yg kita buat boleh diwarisi.

Banyak impian sy nak bina dengan Shaklee nih. Sy nak jadi working at home mom. Sy nak jadi businesswoman. Sy nak bantu keluarga. Sy nak bantu orang yg susah. Semoga niat sy takkan terpesong.

Orang2 Kuala Lipis, Padang Tengku, Sungai Koyan, Merapoh dan kawasan sekitar anda boleh dapatkan produk Shaklee dari sy atau pengedar Shaklee dibawah jaringan sy sila klik -> PENGEDAR SHAKLEE

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG PAHANG

Copyright 2010 All Rights Reserved