ads

Sabtu, 10 Mei 2014

06 di cherating - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

06 di cherating - Google Blog Search


Mega Santai PA&MA: Suria <b>Cherating</b> Resort | Pinky Momma

Posted: 06 May 2014 05:36 PM PDT


alhamdulillah dapat join event bersama Majalah Pa&Ma di Cherating baru baru ni
pagi dah gerak sebab nak sampai sebelum pukul 1 katanyer..teruja gittew la kan
bila bagitau ada kolam..ada pantai..ada games..wahhh boleh bayang anak i hacaner?
yer..tak larat mak hencik nak jawab soalan yang sama berulang ulang ye korang
ok aku review pasal tempat penginapan yang disediakan oleh team Pa&Ma dulu
seramai 66 orang keluarga ditempatkan di Suria Cherating resort..bilik besar..
alhamdulillah..untuk kami yang berenam ni masih lega lega lagi dalam bilik tu..
siap boleh bentang toto..kemain bawak toto..anak ramai katanyer bahahaha...
bilik air pun besar..bersih..aku bilik air memang kena bersih baru ada feel tu
kalau bilik air kena jalan jengkit jengkit kaki..tu yang ada susah hati sikit..
wi-fi tak laju sangat..walaupun setiap floor ada wi-fi..ke ramai guna wi-fi
eh aku lah tu hakhakhak..senang nak hapdet instagram..gittuuuu kekdahnyer..
swimming pools kena ada..haa baru aman hidup ahkak nak bercuti cuti nanti
eh tapi tak aman jugak lah bila pagi subuh pun anak nak mandi kolam..halamak..
kalau dekat rumah kemain payah..nantilah nak tengok bidaman lah..atomen lah
padahal air juga..air bertakung camtu juga yang korang giler kan..chaitt..klorin!
tapi tak pelah..sekali sekala berkongsi air di dalam air kolam yang sama kan..euww
alhamdulillah..memang kami satu family happy dapat join event family camni..
rasa macam tak puas pun ada..Pa&Ma kena buat lama sikit baru meletops rasanyer
at least 3 hari 2 malam..tak sempat sangat nak beramah mesra dengan team lain..
lepas breakfast..aktiviti amik angin pantai bersama abg long..apak? apak dalam bilik
kena jaga budak kembar tengah sedap menidokan diri..amboii penat sangat ke tu
so aku jalan jalan berdua jer dengan abg long..dia ni memang suka sangat pantai..
sebab dapat main pasir dengan air laut..haishh..dah pesan jangan basahkan baju tu
pelan pelan je abg long duduk dekat air..dia nak mandi laut tapi aku je tak bagi
kalau papa ada lain citer nak..ni kang apa apa hal susah mama..kita main tepi tepi je
ya Allah tenang sangat..rasa rindu nak balik terengganu membuak buak..sedihnyer
sebak pulak rasa..mana tau one sweet day dapat balik tengganu lagi kan..i wish!
malam tu sempat juga jumpa kakak ipar di bilik..rindunyerrrr..walau hujan lebat
thanx along sudi jengah kami di sini..owhhh tacing sangat..kalau encit papa ada cuti
memang dah plan nak singgah umah along di kemasik..tapi apakan daya..tak de cuti
tahun ni..kami dapat lagi anak buah..yayy my along pregnant lagii..happy for you..

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG PAHANG

Copyright 2010 All Rights Reserved