ads

Ahad, 25 Mei 2014

06 di cherating - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

06 di cherating - Google Blog Search


Mega Santai Pa&Ma: Aktiviti sepanjang <b>di</b> Suria Resort <b>Cherating</b> <b>...</b>

Posted: 21 May 2014 10:36 PM PDT


kalau sebelum ni dah review pasal penginapan yang disediakan..kali ni tentang aktiviti
sampai sampai tu kami join satu talk tentang pemakanan baby..apa yang boleh dimakan
apa yang tak boleh..eh rupanyer telor putih tak boleh diberi pada baby bawah setahun
mak hencik dah 4 anak pun baru tahu hakhakhak..lepas talk tu ada cabutan bertuah
yayy nama suami keding naik..dapat bekas makanan untuk simpan puree kembar nanti
lepas tu kami diberikan kunci bilik dan t-shirt untuk sukaneka petang tu..tak sabar..
masuk bilik..mandi mandikan anak sebab dah berlengas sangat dah anak iols time tu
siap mandi..siap semuanyer..turun ke bawah ikut group masing masing..kami Giraffe

suami keding duduk jer jaga budak kembar..layan layan perasaan kena tiup angin
aku dengan abg long dan abg ngah jer yang amik bahagian..sesi berkenalan katanyer
belum apa apa abg long dah dapat kawan..tapi masih malu malu hahaha..aper daa
kami kena ke depan untuk jerit G..G..G Giraffe..bahahaha..cari lah mana kak fink

alar yang hover tu lah..belum cakap lagi ko dah gelak..adeh masalah betul lah
aku susah sikit nak serius bab bab ni..nasib laki jaga kembar..tak perasan bini dia
gelak dah la macam petir bahahaha..well kak fink memang ceria..lepas tu start games
best! abg ngah join game rebut gula gula..haha haruu..abg long masuk musical chair..
untuk mak mak main straw dan getah..untuk apak apak tarik tali paling best sekali
sakit tekak aku jerit..masa ni memang semua sporting habis..semua nak laki menang
kekdahnyer..sebab tu kemain mak mak menjerit bahaha..dasyat sangat...tangan di dada
menang juga team giraffe untuk acara tarik tali..tak sia sia bagi sokongan..
habis jer games..budak budak ni dah tak sabar nak terjun swimming pool..
ok jom jom puaskan hati diaorang sebelum dinner malam tu..abg long teruja berendam
abg ngah? hari tu mood tak baik..tak nak sentuh sikit pun air..nak naik bilik katanyer
aduh lah ngah..sabar yer..papa bawa juga double QD berendam celop celop badan



yang Qalish kemain suka..kaki gedik gedik jer dapat main air..tapi abang dia Qashif
tak berapa nak suka main air hukhuk..kami berendam tak lama pun..terus naik
siap siap kan anak untuk aktiviti malamnyer pulak..dinner dan ada persembahan
siap baju bertema safari lagi..aku ni yer yer la siapkan anak jadi anak lebah..

tapi bila tiba malam..anak aku jenis mata pukul 7 malam dah mengantuk..hadeh
sekejap jer diaorang pakai kepak lebah tu..pastu tak sempat makan pun dah kroh
ni kak eizan..selaku editor majalah Pa&Ma..thanx kak eizan untuk layanan yang baik
siap bagi kiteorang duduk depan dan krew Pa&Ma yang lain tolong angkat stroller


maklum stroller nyer besar..untuk kembar kan..nak lalu celah celah orang susah
lepas makan makan..tak sempat nak tunggu sampai habis sebab anak anak nak tido
bertabah je aku dan suami demi anak anak yang jenis tido awal ni..hujan mungkin
sejuk sejuk jer malam tu..terus masuk bilik settlekan anak..recharge tenaga untuk esok
pagi tu kiteorang pergi makan pun tak sama..encit papa pergi makan dulu..
aku pergi kendian..sebab budak kembar double QD sedap sangat dapat tido katanyer
ok tak pe..mama ada peluang untuk jalan jalan pantai bersama abg long..
abg ngah tak nak lepak pantai..nak tengok kartun kat tv..dia cakap luar panas la ma
amboiii dia tu..ngah tak yah nak feeling pelancong sangat ngah..melayu je hokay
sempat lah layan abg long main main pasir pantai..nak cari kulit kerang anak bujang
dah lama tak jejak pantai sejak sejak duduk KL balik ni..eh rindu pulak tengganu
kalau tak dulu setiap jemahat je memang dapat lepak pantai..tenang..berangin..syiok..
Instagram
lepas tu aku naik..encit papa pula turun..join senamrobik dengan krew Pa&Ma..
meriah la masa ni..aku dapat tengok dari tingkap jer sebab anak tak bangun lagi
yang kelakar tengok bila apak apak yang berjogetnyer..sporting kaum apak apak ni
tengah bayang laki aku joget camner..auw auw..sexy mu pa..nasib mama tak dapat rakam
lepas tu sesi penyampaian hadiah untuk semua group..oh yer semua dapat hadiah
kalah ke..menang ke...semua pun dapat hadiah..amacam bestkan mega santai Pa&Ma
stok makanan la yang paling banyak sekali..sawan anak anak iols tengok makanan
air kotak ada..keropok ada..bag ada..barang barang baby ada..puas hati hadiahnyer
majlis diakhiri dengan gambar berjemaah..ramaiiii ok..66 buah keluarga la katakan
alhamdulillah kami enjoy dapat join Mega Santai Pa&Ma 2014..hotel yang ok..
hadiah yang ok..krew krew yang terlibat semuanya super ok..semua baik hati..
cuma ada cadangan untuk team Pa&Ma..tahun datang sila buat lama sikit..3 hari ke
sebab kalau 2 hari macam tak puas..amboiii tamak sangat kak fink kan bahaha..
tak sempat nak berkenalan betul betul..so kalau lama sikit tu baru ada feel tu lagi
harap tahun tahun akan datang..dapat lah kami join lagi kalau panjang umur..
alhamdulillah..tahun ni banyak kenangan manis yang dapat dirakam untuk kenangan
Instagram
cer tengok abg long nak bagi ucapan..tertelan telan ailio..nerbes oitt hahaha
G..G..G..Giraffe...terima kasih Pa&Ma!

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG PAHANG

Copyright 2010 All Rights Reserved