ads

Ahad, 25 Mei 2014

06 di janda baik - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

06 di janda baik - Google Blog Search


sudipVSsenduk: Centella Asiatica <b>Janda Baik</b>, Pahang (Part 2)

Posted: 19 May 2014 09:58 PM PDT


Kalau le bebudak conteng periuk sVs macam ni, lama dah ku titik tangan tu... tapi yang ni nampak 'Hhmmmm'... suka

Nampak tak mist dekat permukaan tasik tu? 
Walaupun resort ni tak terletak di puncak bukit, waterbody yang luas ni la antara penyebab suhu malamnya sangat sejuk. 
Jom kita sedut udara nyaman di Janda Baik. Tarik nafas dalam-dalam.... tahan sekejap... ok, esok baru hembus

Banglo 3 bilik dengan senibina rumah tradisional Kelantan yang sarat dengan motif ukiran awan larat.  
Cantik.
Tempat yang sangat sesuai untuk berangan...
Jom kita skodeng apa pokok yang ada di sekitar kawasan ni sementara tunggu breakfast siap.
 Yang dalam pasu tu la Centella Asiatica aka Pegaga.
Euphorbia milii - Crown Of Thorns
Hymenocallis littoralis - Spider lily
 
 Bougainvillea Mrs Eva,  glabra cultivar & glabra 'Magnifica' - Bunga Kertas

  Etlingera elatior red flower - Torch Ginger / Bunga Kantan
 Costus speciosus (Red Stem)
 Acalypha hispida - Ekor Kucing 
 Hibiscus rosa sinensis - Bunga Raya
Ixeris chinensis (agaknya la...)
Tempat yang banyak pokok-pokok macam ni la yang Atok Bak suka, 
bagus untuk terapi minda.  Tapi rasanya kalau pergi shopping lagi best la...
Eh, pokok buah-buahan pun ada...


 belakang sikit...  belakang sikit... lagi... lagi... lagi sikit..... GEDEBUSH!!
Yusrinaaa!! mana boleh petik!
Hoyea! Hoyea!  Breakfast dah siap!
Jom kita tengok apa yang dia orang masak....  kata Atuk Bak.  ada pulut inti

ada nasi lemak & mee goreng


 sambal tumis ikan bilis
roti bakar

 berlakon memang no1  Belah kiri tu daging bbq yang tak sempat nak bakar semalam.  Hiris nipis-nipis & goreng.  
Kesedapannya hingga menjilat sudip senduk serta kuali.


Lepas perut kenyang, ingat nak mandi sungai.. tapi ada family dari group lain pulak dekat situ. Segan. 
So kita orang semua pi main sampan & rakit dekat tasik. 
Tapi sebelum tu nak letak gambar telematch semalam yang tertinggal.

Seperti biasa, Abid akan jadi pemerhati..

Keadaan sebelum & selepas kejadian sampan terbalik.. tolong! tolong!
 
Berakit tanpa rakit.... anda mampu?
 rakit terbalik! Help! help!



Seronok sangat masa ni. Terima kasih Allah.


Mak Su yang banyak membantu dalam setiap percutian keluarga. TQVM :)
 Tema tahun ni adalah katak pisang iaitu HIJAU.


Sebelum balik kita tembak sedas dua buat kenang-kenangan.

 Lompat!

Siapa rasa tuan punya blog ni comel?  Angkat tangan cepat!
Saya! saya! saya!!!

Ooooo.. Atuk Bak tak nak angkat tangan ya...






Centella Asiatica Resort TERBAIK!

Terima kasih atas segala nikmat dan rahmatMu Ya Allah.

.

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG PAHANG

Copyright 2010 All Rights Reserved