ads

Khamis, 8 Mei 2014

06 di pekan - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

06 di pekan - Google Blog Search


Super Young Lady: Trip Memancing : Boating <b>di Pekan</b> Pahang

Posted: 05 May 2014 12:33 PM PDT

Ahad, 4 Mei - amboi..macam tulis laporan masa sekolah dulu pulak..siap ada hari dan date kan...hihi.. kali ni saya nak story pasal trip terjah saya kat pekan pahang. Saya pergi berdua je ngan Achik saya.. nama pon trip terjah kannn..so tak sempat nak alert kawan-kawan lain join..
Sebelum tu saya nak share maklumat trip kali ni dulu..hope berguna untuk uolss..
Lokasi          : Pekan, Pahang  
Lokasi Jetty : Sungai Pahang, Jalan Sultan Ahmad, Pekan, Pahang (berhadapan dengan petronas)  
Saiz bot       : 30 kaki  
Tokei bot      : En. Din (facebook : Dean Na)  
Tekong bot   : angah  
Masa            : 8 pagi - 6 petang  
Harga           : RM900 sehari
Kami gerak ke pekan jam 2 petang.. berbekalkan maps gps kat tepon ni.. kami bawak kereta slow-slow.. pandu cermat jiwa selamat.. ahaha..giteww.. perjalanan dari Puchong ke Pekan dalam 3 jam 30 minit.. tambah tolak singgah r&r.. pastu tak jumpe jalan.. jam 6.30 petang kami baru sampai..
Kami disambut tokei bot, encik din, sebaik saja sampai.. orang nya baik hati dan peramah.. dia siap bantu kami carikan hotel lagi untuk menginap.. yelah sebab kami ni wanita so dia nak kami stay kat hotel yang selamat.  Di pekan ni nak cari hotel yang selamat dan sesuai untuk wanita bujang macam kami ni susah sikit.. tapi alhamdulillah.. at last kami jumpa hotel corridor.. budget hotel tapi ok la.. harga pon murah.. rm80 je.. ada water heater.. ada aircond.. ada tv.. dan bilik dia besar..if uols nak solat mmg muat sgt.. toilet je agak kecik..tapi bersih..
Malam tu kami tak buat apa pun.. pergi dinner.. makan ikan bakar... gi hotel.. mandi solat cas tepon.. terussssss.. kroohhhh..tido tak hengat.. 
Pagi ahad.. kami breakfast dulu jam 7 pagi.. pastu gi kedai beli bekalan makanan dan minuman.. jam 8 pagi naik bot dan tanpa panjang cerita..tekong memecut laju bot..huhu..
Antara keindahan ciptaan Allah yang saya suka masa tu bila bot melalui border antara air sungai (warna air coklat) dan air laut (warna air biru) seolah-olah ada pembahagi..cantik...
Nak cerita kat mana tekong bawa saya tak arif.. so tak boleh share.. saya follow je.. that day kami cuba beberapa teknik sesuka hati.. janji hati hepi..hihi.. kami main candat.. main appollo.. main bottom.. suasana panas terik tak terasa sangat sebab bot ada atap..hihi..pastu angin sentiasa ada..alhamdulillah...best..
Antara hasil kerja kami berdua...tadaaaa... jap saya list kan...
- Sotong 60 ekor
- Selar 15 ekor
- Kembong 13 ekor
- Kerapu 1 ekor
- Kacang 1 ekor
- Kerisi 10 ekor
- Lolo 3 ekor
- Gelama  10 ekor
- banyak lagi ikan saya tak tahu nama 
Teknik :
- bottom
- appollo
- candat
Jam 5 lebih kami dah gerak balik..sampai jam 6 petang kat jetty..huhu..
Seronok rupanya mancing kat pekan ni.. kompom saya nak repeat.  Hihihi.. sape nak try sila la contact encik din ni..

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG PAHANG

Copyright 2010 All Rights Reserved