ads

Sabtu, 17 Mei 2014

06 di teluk cempedak - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

06 di teluk cempedak - Google Blog Search


BLOG PAHANG: 06 <b>di teluk cempedak</b> - Google Blog Search

Posted: 15 May 2014 03:02 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di teluk cempedak</b> - Google Blog Search

Posted: 14 May 2014 03:53 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di teluk cempedak</b> - Google Blog Search

Posted: 13 May 2014 03:43 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Pantai <b>Teluk Chempedak</b> Terpilih Dijadikan Buskers Corner <b>...</b>

Posted: 08 May 2014 11:24 AM PDT

KUANTAN - Kementerian Kesejahteraan Bandar, Perumahan dan Kerajaan Tempatan memilih pusat peranginan terkenal, Teluk Chempedak di sini untuk dijadikan Buskers Corner atau mengadakan persembahan di tempat awam yang merupakan lokasi ketiga selepas Pantai Batu 4, Port Dickson, Negeri Sembilan dan Dataran Sungai Melaka, Melaka.
Ketua Setiausaha kementerian berkenaan, Datuk Seri Arpah Abdul Razak berkata, pemilihan lokasi berkenaan berikutan Teluk Chempedak merupakan destinasi percutian pantai terkemuka, kemudahan mencukupi dan infrastruktur bandar yang baik.
"Pihak kementerian percaya kedudukan Kuantan sebagai destinasi percutian hujung minggu pastinya akan menarik lebih ramai pelancong dengan wujudnya Buskers Corner ini.
"Melalui perbincangan dengan Majlis Perbandaran Kuantan (MPK) telah bersetuju mewujudkan satu lokasi Buskers Corner di Teluk Chempedak atau mana-mana lokasi di bandar ini bagi meningkatkan kedudukan Kuantan sebagai sebuah bandar sejahtera dan terus menjadi pilihan percutian pantai serta tumpuan pelancong," katanya berucap merasmikan Majlis Pelancaran Malaysia Buskers Corner, baru-baru ini.
Menurut Arpah, aktiviti jalanan seperti bermain muzik, menyanyi, bersajak dan menari tanpa sebarang tempahan, kontrak atau bayaran yang dipanggil popular semakin menjadi tempat di kalangan masyarakat.
"Persembahan yang dilakukan itu sebaliknya mendapat sokongan daripada orang ramai dengan rata-ratanya menerima sumbangan berbentuk wang sebagai saguhati.
"Ketika ini, saya difahamkan terdapat kira-kira 10,000 orang terlibat dalam aktiviti tersebut dan seramai 4,000 buskers telah berdaftar sebagai ahli kelab," jelasnya.
Tambahnya, kementerian merumuskan bahawa aktiviti busking boleh memberi nafas baharu dalam kehidupan bandar melalui pengliba­tan semua peringkat warga bandar, penyediaan ruang interaksi dan menginterpretasikan bakat-bakat yang dimiliki.
"Kewujudan Buskers Corner sekali gus menjadi platform kepada warga tempatan khususnya golongan belia untuk mengembangkan bakat seni yang dimiliki secara langsung kepada umum," ujarnya. #sumber

BLOG PAHANG: 06 <b>di teluk cempedak</b> - Google Blog Search

Posted: 16 May 2014 03:06 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

My life, my Story: Ber&#39;Henna <b>di Teluk Cempedak</b>

Posted: 28 Feb 2014 04:00 PM PST

Salam...

Last weekend, fa dengan hubby decide nak lepak  and having our lunch kejap kat teluk cempedak sebelum bergegas ke Giant cari barang dapur... lepas je makan.. masa tengah jalan-jalan kat TC, ada ternampak satu gerai yang buat Henna... lama fa tenung and lastly hubby "cakap nak ke?? Jom tanya harga" kitaorang bajet mesti mahal nie... mau RM 30- 40 nie... sekali tanya just RM 10 perhand.. senyum lebar je fa.. heeee hubby siap tolong pilihkan lagi coraknya... ^_^

pilih punya pilih..naaaa ini la hasilnya ^_^

tak berkelip mata fa tengok cara adik nie lukis corak Henna... free style ok... xda tekap-tekap ke apa... sangat berbakat.... cantik pun cantik... Henna nie tahan seminggu juga la.. seminggu tue kir dia dah start pudar... berbaloi la jugak... hehehe sebenarnya balas dendam Henna masa kawin aritue tak cantik... heeee
nie kira tebus balik la nie....

p/s:: Teluk cempedak memang tempat yang best untuk release tension and lepak-lepak sambil ditiup sejuk sejuk angin pantai ^_^

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG PAHANG

Copyright 2010 All Rights Reserved