ads

Selasa, 3 Jun 2014

06 di bukit tinggi - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

06 di bukit tinggi - Google Blog Search


hidup ini sementara: Bercuti <b>di Bukit Tinggi</b> dan Padang Sumatera <b>...</b>

Posted: 19 Apr 2014 02:55 AM PDT


Gambar kami tengah makan nasi Padang di Bukit Tinggi menjadi gambar utama tajuk kali ini....Aduh lama dah tak update blog..walaupun ada beberapa lg nota kembara yang masih belum sempat dikongsi..nota kembara ke bukit tinggi dan padang Indonesia. Peercutian di medan ,brastagi dan pulau samosir dan yang terbaru percutian di gunung bromo dan kota surabaya..masa dan kesibukan menghadkan aktiviti cm di blog..ok hari ni cm nk mengimbau kembara cm di Bukit Tinggi dan Padang Sumatera pada 13 September hingga 16 September 2013 yang lalu bersama kawan2 satu sekolah bawah anjuran Kelab Guru..kos pun agak murah dengan hanya berharga rm1000..ok lah kan..semua diuruskan hanya perlu bawa duit shopping..jom lah layan gambar..bukit tinggi ni cantik viewnya..dan seronok bershopping kain2 sulam yg superb dan gojes ..saya bershopping sakan disini dan amat berpuas hati dengan kualiti kain sulam di bukit tinggi ..berbanding dengan di Bandung saya rasa sulaman disini lebih cantik dan halus..nanti kita cerita tentang shopping kain yer hari ni kita layan view
Tasik Melinjau.. kalau tak silap lah dah lupa..viewnya bagai kita berada di atas awan Subhanallahh cantiknya..walaupun perjalanan lengkang bengkok tapi hasilnya Allahuakhbar cantiknya..tak hairan Pak Hamka mampu jadi orang yang kreatif dan puitis kerana tanah kelahirannya sgt indah..ralit menyaksikan keindahan ciptaan Allah
 Istana Pagar Ruyong yang tersergam indah menjadi kebanggan masyarakat Minang disini..yg kebanyakkanya memang orang Minang

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG PAHANG

Copyright 2010 All Rights Reserved