ads

Rabu, 4 Jun 2014

06 di lanchang - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

06 di lanchang - Google Blog Search


Zulheimy Ma&#39;amor: Bukit Rengit, <b>Lanchang</b>, Pahang

Posted: 18 May 2014 10:10 AM PDT


LANCHANG, PAHANG
Lanchang ialah sebuah pekan kecil yang terletak di antara bandar Karak dan Mentakab di negeri Pahang. Tarikan utama yang terdapat di Lanchang ialah Pusat Pemeliharaan Gajah di Kuala Gandah dan 'Deer Land Park' di Bukit Rengit. 


BUKIT RENGIT, LANCHANG, PAHANG
Bukit Rengit yang terletak di Daerah Lanchang, Pahang, lebih kurang 1 jam 45 memandu dari Kuala Lumpur (49.9 km dari Temerloh, Pahang). 
Semasa Program Kesedaran Penyakit Jantung yang berlansung di Kg. Bolok Hulu, Lanchang, Pahang pada 3 Mei 2014, kami setaf Yayasan Jantung Malaysia telah menetap di Villa Rengit dalam kawasan Institut Biodiversiti di Bukit Rengit, Lanchang, Pahang. 


INSTITUT BIODIVERSITI, BUKIT RENGIT, LANCHANG, PAHANG
INSTITUT Biodiversiti, Jabatan Perlindungan Hidupan Liar dan Taman Negara (PERHILITAN), Bukit Rengit, Lanchang, Temerloh adalah institusi pendidikan dan penyelidikan mengenai kepentingan untuk memelihara dan mengekalkan alam sekitar di kawasan hutan simpanan kekal di seluruh negara.
Institut Biodiversiti yang ditubuhkan pada 1979 yang bertempat di Taman Negara ini telah menyediakan pelbagai program pendidikan dan mencintai alam sekitar.
salah satu program yang dijalankan ialah Program Pendidikan Biodiversiti (PPBD) Hutan Simpan Kekal Krau yang mula diperkenalkan pada 2002.Bagi mereka yang ingin menikmati suasana yang tenang dan damai... atau jika ada yang ingin mengadakan program motivasi untuk jabatan atau pejabat masing-masing, Institut Biodiversiti adalah tempat yang paling sesuai untuk dikunjungi.... saya telah pun berada di sini, dan in sya Allah suatu hari nanti saya akan bawa keluarga bersama untuk menikmati suasana kedamaian di tempat ini.....

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG PAHANG

Copyright 2010 All Rights Reserved