Isnin, 20 Jun 2011

06 di janda baik - Google Blog Search

06 di janda baik - Google Blog Search


Meraikan Hari Ibu – Picnic <b>di Janda Baik</b> ( Part One) « Fotomamu

Posted: 08 May 2011 04:08 AM PDT

Salam kawan kawan,

Memula saya nak wish to all yang drop by baca blog saya ni – to the mothers out there – my friends – Selamat menyambut Hari Ibu ! ;)

Ibu saya currently staying at my house di Rawang – dan memandangkan sambutan Hari Ibu yang menjelang pada hujung minggu lepas, saya dan wife saya telahpun merancang sejak dari awal minggu untuk membawa kedua dua Ibu tersayang kami untuk picnic ;) Memula tu rancang nak ke Sepang Gold Coast – tapi memandangkan chuaca sekararang yang panas kaw kaw ketika tengah hari – maka kami mengubah tema picnic kami kepada tema yang lebeh cool iaitu picnic di tepi sungai. Sejuk dan nyaman target kami.

Setelah membuat beberapa panggilan kepada kawan kawan saya yang selalu berkelah / adventurous couple ( Shidi & Gee) – dan menimbang tara semua faktor faktor lain – saya membawa keluarga ke Janda Baik di Pahang – tempat yang saya pernah pergi sewaktu follow kursus KKD tahun lepas.

Sampai di sana – kami ada berhenti sebentar di Riverside – seperti yang dicadangkan oleh kawan saya – namun niat untuk lepak picnik di situ tak kesampaian sebab semua area situ habes dibooking oleh beberapa kumpulan pelancong. Oleh itu, saya pun bawak keluarga pergi berhampiran dengan D'Ark Resort ( tempat saya pi kursus dulu).

Best. Sebab we have the whole place for ourselves. Takde crowd di situ – occasionally ada 2-3 family datang singgah sebentar dan balik lepas tu – dan setelah membayar rm5 per head untuk guna kawasan tu to berkelah – kami set up our own area ;)

So hereby – Saya kongsi hanya segelintir dari gambar gambar yang diambil pada hari tu ;)

 combo1 Semangat mak ! Malam tu jugak start masak kek !

DSC_0305

DSC_0344 DSC_0351 Set up area jumpa mama di Petronas sebelum gerak ke Janda Baik – dah lama mak and mama tak jumpa ;) Sembang panjang depa

DSC_0352 Penuh boot kereta !

DSC_0354 Sebelum letak barang kat port picnic – sempat membeli aiskrim roti!

combo2 combo3 DSC_0370 combo4 Yes – my wife dah mula belajar tentang DSLR – we're inspired by stories of succesful husband-wife photographers team yang berkongsi idea,impian tentang tentang fotografi ;) Nanti kita share hasil hasilnye hehe.

combo5 DSC_0673Just one word : REFRESHING !

DSC_0915 combo6combo7 Kaedah paling cepat untuk kasi sejuk Milo Kotak ! Letak saja dalam air – cuma korang kena pasti kan jangan hanyut haha

DSC_0598 combo8combo9

DSC_0445

Sungguh sporting pepatung tu – dia terbang sebentar – pastu posing balik – 2-3 kali ! Saya plak guna 50mm je – jenuh meniarap dalam air sejuk tu huhu

  Panas jugak sepanjang hari tu – sampai sun burn jugak la saya. Alhamdulillah – we have fun – rileks – tidur sebentar di bawah matahari sambil mendengar bunyi air mengalir – memang sangat menenangkan. Sangat tenang.

InsyaAllah – saya akan upload pula gambar gambar lain pada Part 2. Stay tunes ;)

See u later !

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads