Rabu, 29 Jun 2011

06 di janda baik - Google Blog Search

06 di janda baik - Google Blog Search


Mas ker Linda™: Gathering tahun ke3 <b>di Janda Baik</b>

Posted: 30 May 2011 07:03 PM PDT

Plan tahun ke3 ni semua di lakukan oleh Pn Jei. Dari mencadangkan, reiki (tak tahu eja), dan jugak menghubungi serta menempah lokasi terbabit. Semua Jei yang arrange. Lokasi Janda Baik ni dah lama Jei plan. Masa kami gath tahun lepas lagi. Biasanya kos chalet yang ada bilik air kat Janda Baik agak mahal. Tapi yang Jei dapat cari ni murah jek. RM100 weekdays & RM120 weekend. Chaletnya ada 6 buah jek. Tempatnya chalet Kobaik..

Dalam perjalanan.. sini dah masuk Janda Baik, kami tersekat sebab ada penggambaran. Drama atau filem tidak ler di ketahui. Tapi bak kata polis bantuan yang jaga lalulintas, tajuk shooting berkenan horey horey... Macam citer lawak jek.

Di kampung di Janda Baik ni, ada kedai runcit. Di sini kami membeli ais batu & arang. Tak jauh dari Kobaik.

Pintu masuk chalet kami... ada 3 buah yang berkembar dua. 3x2=6.

Cantikkan chaletnya... chalet batu.

Ini pulak bahagian verandah belakang chalet kami.. di sinilah tempat kami berBBQ, berborak dsb. Verandah belakang ni betul2 menghadap sungai.

Ini pulak bahagian dalam chalet. Walaupun chalet kecil tapi sangat selesa. Ada TV, mini bar, heater, almari. Kami tak kesah sangat dengan chalet yang kecil sebab kami masuk chalet hanya waktu nak mandi, tukar baju & tidur sahaja. Yang selebihnya melepak kat luar atau ke sungai.

Pintu bilik air.. 

Aksi Adam yang tak sabar untuk meng gogel.. Itu gogel anak2 Jei.

Sungai cetek di belakang chalet kami... Airnya sangat cetek.

Dekat batu ni ler bebudak melepak bila dah kesejukkan.

Pic ni amik kat fb Jei... Lokasi Kobaik betul2 bersebelahan D'Ark. Ikut aje signboard D'Ark.. No telefon untuk tempahan 017-923 8720..

Lain2 facilities... ada disediakan tong BBQ. Kena bawak arang sendiri. Dan bawak jaring sendiri. Yang ada mungkin dah kotor atau karat.

Kerusi meja jugak ada di sediakan di setiap bilik. Bilik jugak ada aircond yang sejuk tahap beku pada waktu malam... gegel punya.


Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads