Sabtu, 27 Ogos 2011

06 di chenor - Google Blog Search

06 di chenor - Google Blog Search


Pahang Daily Online: Warta Pahang: &#39;ADUN <b>Chenor</b>&#39; <b>Di</b> Gesa <b>...</b>

Posted: 26 Aug 2011 11:06 AM PDT

MARAN, 27 Ogos - Beberapa orang peneroka Felda Kenanga Jengka 7 dekat sini merayu Ahli Dewan Undangan Negeri Kawasan Chenor, Dato' Tan Mohd Aminuddin Ishak (foto) supaya mengambil perhatian serius terhadap masalah banjir lumpur yang sering melanda kawasan kediaman mereka. Mereka sering dirundung resah akibat kekerapan dilanda banjir lumpur setiap kali musim tengkujuh. Senario ini difahamkan berlaku akibat sistem perparian dan saliran yang tidak sempurna. Perkara ini telah dilaporkan kepada pihak media awal bulan lalu. Dipercayai masalah ini kerap berlaku akibat penempatan terbabit tidak mempunyai sistem perparitan menyebabkan air hujan akan mengalir ke kawasan renda. Segelintir peneroka mengambil inisiatif membuat perparitan sendiri tetapi tidak dapat menampung aliran air yang banyak terutama pada musim hujan lebat atau musim tengkujuh. Akibat ketiadaan sistem perparitan, perumahan peneroka di Blok E dan Blok B membabitkan lebih 30 keluarga sering mengalami banjir lumpur setiap kali hujan lebat. Keadaan ini menimbulkan kebimbangan 398 peneroka tanah rancangan Felda berkenaan. Mereka mengharapkan sistem perparitan dibina segera. Kejadian banjir lumpur sering berlaku menimbulkan kegusaran peneroka terutama pada musim hujan. Ini kerana setiap kali hujan lebat, air dari atas bukit mengalir ke kawasan perumahan sekali gus sebabkan banjir lumpur. [Adalah diharapkan agar pihak pengurusan Felda membina sistem perparitan di kawasan perumahan peneroka yang terdedah kepada banjir lumpur. Ini kerana apabila masalah itu berlaku, ramai peneroka berhadapan dengan masalah besar seperti kerosakan harta benda termasuk perabot, pakaian dan sebagainya. Masalah ini sudat berlarutan sejak sekian lama, namun hingga kini masih belum berjaya diatasi oleh pihak terbabit. Oleh itu, ADUN Chenur diminta melakukan tinjauan dan pemantaun terhadap permasalahan rakyat dikawasannya itu. Jangan biarkan rakyat terus menderita dengan masalah yang bertimpa-timpa ini. Semoga isu ini dapat diatasi dengan segera bagi memberi keselesaan kepada peneroka terbabit hendaknya. Rakyat seharusnya didahulukan !].

BLOG PAHANG: 06 <b>di chenor</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Aug 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di chenor</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Jul 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di chenor</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Jul 2011 07:08 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di chenor</b> - Google Blog Search

Posted: 17 Jun 2011 07:05 PM PDT

17 Jun 2011 :

Shift sebelah pagi dari pukul 8.30 pagi-12.00 tengahari di bilik Pesta Konvo bersama Wan.

Janganlah banyak sangat briefing nye. Keh tok gemor menulis report. Yang penting, selama aku duty, kofem nak curi keluar. Beb, dah masuk due date submit assignment. Aku tak print,burn,binding satu habuk lagi ni. Hari ni kedai semua cari pasal aku. Asal aku pergi je, tutup. Mudah-mudahan esok berjalan dengan lancar.

8.15 malam pulak, bengkel pengurusan komunikasi Pesta Konvo. HO HO HO, ada juga kursus komunikasi. Adoiilaahh. NAK PERGI TAK NAK PERGI NAK PERGI TAK NAK PERGI

18 Jun 2011 :

Watikah Perlantikan Seketariat Pesta Konvo di Canselori. Wajib kepada MT (Majlis Tertinggi.) Aminnnn. Selamat tak payah pergi. Lega !

20 Jun 2011 :

Peperiksaan Akhir : PMPI di DKTAMS pada jam 8.30 pagi-11.00pagi. Selepas di DKTAMS, tak sempat dah aku nak balik bilik rasanya. Jam 12.00 tengahari-5.00 petang shift sebelah petang di bilik Pesta Konvo bersama Ana. Memang sah, angkut semua buku-buku untuk study. Jangan kacau aku study walaupun tengah duty.

21 Jun 2011 :

Peperiksaan Akhir : KU di DKTAMS pada jam 8.30 pagi-11.00 pagi. Habis exam, berkejar balik KKM untuk kemas barang. HAA, petang-petang la check out dari KKM. Lagipun, kunci bilik di UO dah ada. Tak payah la nak berkejar dengan waktu pejabat.

Lunyai aku macam ni asyik nak berkejar. Kereta sewa pun tak cari dan booking lagi. Adooii

24 Jun – 26 Jun 2011 :

Kursus Pemantapan Pesta. Tempat masih menjadi tanda tanya. Aigooo, berkem la plak kalau dibuat luar daripada UKM. huhu.

2 Julai 2011 :

Undangan Majlis Perkahwinan Fiza dan pasangan di Taman Pelangi. Kalau Pesta tak tahan aku, aku akan cuba pulang. Masalahnya, nak ambil cuti, kena mohon 3 hari lebih awal. Kang, ada je aku cabut balik. HA HA HA. Muni ! Think your credit. Ok. Fine ==!

and, saya dipelawa oleh Kak Lida untuk menjadi fasilitator program motivasi di SM Teknik Pertanian di Chenor, Pahang. Interesting ! Nak ikut. Semua ditanggung, yang penting jadi fasi. TAPI, [sob sob sob], 3 hari 2 malam bermula pada 17 Jun sehingga 19 Jun 2011. Kalau join, tak study la jawabnya. Manakan sama study tempat sendiri dengan tempat orang. Tempat jatuh lagi ku kenang [Gara-gara jatuh hari itu]. :D

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads