Isnin, 19 September 2011

06 di janda baik - Google Blog Search

06 di janda baik - Google Blog Search


I TELL STORIES.: Weekend <b>di Janda Baik</b>.

Posted: 25 Jul 2011 09:44 PM PDT

Assalamualaikum w.b.t!

Minggu lepas balik Kuala Lumpur lagi.
Yes,saya memang selalu sangat balik sejak semester lepas,mungkin sebab tiada cuti panjang? (hehe alasan)
Kali ini pulang untuk attend reunion di Janda Baik.

Tapi sebelum tu ke Felda Lurah Bilut,Pahang pada hari Jumaat malam untuk melawat keluarga Tok Ngah.
Tok Ngah meninggal dunia pada jam 3 petang,hari Jumaat setelah lebih kurang 10 hari terjatuh,dan koma.
After he was concious pun masih tak boleh bercakap.
Jumaat pagi tu pun masih sedar,cuma agak tenat.
Tok Ngah perempuan cerita,dia pergi dengan tenang.
Semoga rohnya dicucuri rahmat olehNya. Aminn. *AlFatihah*

Ok back to Batch Reunion.
Wah memang seminggu sebelum reunion pun dah teruja.
Haruslah, nak jumpa kawan-kawan yang dah lamaaaa sangat tak jumpa.
(ok tipu,ada jugak lah yang selalu jumpa hehe)
So since rumah saya di Puchong tak ada air (sebab SYABAS potong sebab ada orang yang tak bayar grr), kami stay di Crystal Crown,PJ sebab ayah ada meeting there.
Jadi pagi Sabtu,bersiap pakai t-shirt sahajoh sebab yelah,bukannya nak melaram pergi dinner or Pavilion pun kan? :P

Dalam kurang lebih pukul 11.30,sampai KL sentral,terus cari bayangan rakan sekolah.
Sesampainya kat McD,terus jerit "BEEEEEEEEEEEEEE! ATYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY!" (nama dua orang rakan batch)
HOYEAH dah jumpa Phoenix dua orang! :D
Lepas tu mulalah datang yang lain-lain.
Adiey said I look like a cartoon character when I'm excited. :|
Nevermind Adiey,I still love you. Haha.
Jadi dalam pukul 12.30,kami bertolak to Janda Baik.
Sampai lebih kurang pukul 2.30pm.

Kami menginap di D'Ark Resort and Training,tempatnya cantiks!
I was in the same room with Ayien, Dlow and Thara.
The other babygirls dok bilik sebelah.
Theirs was Tekukur,ours was Tempua.
Malam tu ada BBQ and Bola-wathcing and Karaoke session!
The room was completely closed,so everyone had to sing!
Even the twins pun menyanyi! :D
Ada jugak lah adegan atas pentas yang sangat funny *no need to mention here hehe*.
Malam tu rasanya rahang dah mula lenguh sebab asyik gelak dan bercakap dengan nada yang extra excited. Hihi.
Lepas habis Karaoke,semua balik bilik.
Settle down kejap,gosok gigi and everything,lepas tu gerak to bilik Farawa and the girls! >.<
We played Mafia and Orang Kampung!
Sangat sangat sangat kelakar,okay!
Kesian Zan Zahidah sebab we ditched her when she called us,sebab terlalu bising dan riuh main game masa tu.
Sorry sayangku :(
Main punya main punya main Mafia tu,sampailah pukul 2.30am.
Itupun sebenarnya tak ngantok lagi,tapi sebab macam dah lewat,so kami pun pakat balik bilik.
Pillow talk till 3am,then dozed off till Subuh. :)

Esok pagi kononnya ada morning walk,but we're too tired so adalah beberapa yang gigih bangun pagi pergi morning walk tu.
Bersiap-siap pack barang, makan breakfast, mandi and bersiap for photoshoot.
Mak aii diorang ni sorang-sorang fashionable tak beragak! Haha.
Macam-macam gaya posing nye,alahaii. -_-"
Lepas photoshoot,makan om nom nom,then pulang ke KL Sentral.

FUH!
Nampak macam tak banyak sangat aktiviti,but we had SO MUCH FUN!
It's super true that friends at TKC are the awesomest!
Many thanks to the organizers yang gigih cari tempat,transport and everything for us.
Jasamu sangat kami kenang. :")

Alhamdulillah,balik dari Janda baik dalam keadaan yang selamat dan puas hati.
Everything went well,everyone was happy.
One thing for sure,it was one of the sweetest memories of us.
Not to forget all the batch dramas, meetings, parties, wars (HAHA) we had back in high school.
I'm glad our paths crossed,and may Allah bless our friendship till the end of time.
Aminn.
:)

Sekian,wassalam.

MODE: Angaukan kawan-kawan sekolah menengah like sooo banyak-ly.

p/s: Sorry gambar censored. Takmau letak kat blog. Hehe. ;P

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads