Selasa, 4 Oktober 2011

06 di teluk cempedak - Google Blog Search

06 di teluk cempedak - Google Blog Search


Aku Menangis <b>Di Teluk Cempedak</b> ! | Sengal Zone

Posted: 02 Oct 2011 06:47 AM PDT

Assalamualaikum.. Entri ni adalah entri santai + sedih..... Haha.. Camni cite die.. Aku petang tadi gi la pantai.. Seperti yang dijanjikan pada adik aku Aie tu kan.. Hehe.. Lalu setibanya dipantai, aku pun park la kereta, macam biasa la, aku turun dari kereta, kunci la segala benda kan..
Lalu, adik adik aku nak gi beli layang layang.. Aku izinkan la.. Memang la motif aku kesitu untuk bermain layang layang memandangkan angin agak kuat.. Takkan la aku nak main masak masak pulak kat tengah tengah ramai orang kan.. 
Sedang sedang adik aku pi beli layang layang, aku tengok la keindahan pantai Teluk Chempedak tu.. Hehe.. Memang ramai gila orang woo.. Tetiba, ada la sorang budak kecik ni, lari lari tah macam mana tah gi peluk kaki aku.. Budak tu umur dalam 3 tahun camtu la ..  Dia peluk kaki aku adala dalam beberapa ketika.. Aku pulak time tu memang tak buat pape kan.. Aku melutut la.. Dan tanya budak tu..
Aku  :  Ni ame cape nih? 
Lepas tu aku dukung dia, aku main main ngan dia.. baling dia tinggi tinggi.. Ala .. macam main timang tinggi tu.. Hehe.. Budak tu pun macam suka aku gak. Siap panggil aku "baba" lagi.. Padahal aku bukan keturunan baba dan nyonya pun.. Haha.. 
Kendian dalam 3 minit camtu, aku didatangi dua orang.. Satu dari padanya berkerusi roda.. Depa ni la parents budak tu.. Yang ayahnya berkerusi roda.. Dan si ibu pulak, sangat ohsem okeh ! Serius cantik.. Bersih je muka dia.. Haha.. Jangan salah paham okeh.. Aku takde pape dengan ibu budak tu.. Hehe.. 
Kendian.. Aku pun beri lah Iman ni kat ayah dia.. Hehe.. Dan saat itu jugak la.. Ayahnya bertanyakan sesuatu pada aku..
Encik Ayah  :  Awak suka budak budak ye? 
Aku  :  Ye.. Maafkan saya bang angkat anak abang sesuka hati je tadi.. 
Encik Ayah  :  Hehe.. Takde pape la, kami dah perhatikan awak dari tadi lagi.. 
Aku fast forward sket eh.. Macam biasa, aku borak borak dengan abang tu.. Aku tanya dia, lama dah ke berkerusi roda ni.. Aku tanya gak camne dia boleh kenal akak ni.. Hehe.. Dan nak tau tak, dia jumpa jodoh dia melalui satu cara yang sangat suwitttt.. Haha.. Diorang jumpa dalam library universiti..
Dia lamar bini dia guna kerusi roda.. Dia hias kerusi roda tu dengan bunga bunga, dekat tempat pemegang tangan tu dia gantung lilin.. Kemudian dia suruh member dia hantar gi depan rumah bini dia.. Hehe.. Dan perkara yang paling sweet adalah, dia duduk kat atas lantai sambil pegang teddy bear dan kadbod bertulis 
" Saya taknak idup dengan kerusi roda seumur hidup, saya nak hidup dengan awak.. Boleh ?"
Sweet gila kan? Hehe. Dan bini dia menangis tak henti henti sambil mengangguk terima dan duduk atas kerusi roda berhias tu.. Aku saat tu memang rasa nak nangis dah.. Tapi aku tahan sebab malu la beb nangis depan budak kecik... Haha.. Dan abang tu sempat cakap kat aku lepas aku tersedu sedan tu.. 
" Sapa yang dapat adik ni bertuah.. Sebab adik tak macam orang lain.. Adik ada something yang orang lain takde.. "
Time tu, aku nak tergelak pun ada, sedih pun ada.. Tapi aku tahan sambil angguk angguk  dan tunduk tunduk.. Tapi Serius sedih wehhhhhhhhhhhhh... Aku time dia sebut tu sambil dia dukung anak comel dia dan bini dia duk angguk angguk .. Siap bagi aku duit raya lagi tu.. Hmm.. 
So.. Moral of the story is, cinta tu tak kenal sapa.. Bila Allah dah mendetikkan hati seseorang itu untuk bertemu satu sama lain sebagai jodoh, ia akan terjadi jugak.. Tak kira la anda tu macam mana sekali pun.. Yang penting jangan giveup.. Hehe.. Dan.. Aku takkan giveup jugak.. Aku still percaya pada cinta .. Hehe...
Koyok Ditempek  :  Persoalan aku selama ni, aku rasa aku dah dapat jawapan.. Terima kasih Ya Allah.. :')


Koyok Ditempek II  :  Ekceli, cerita ni lagi panjang, tapi aku pendekkan je.. senang korang baca.. Hehe. Sedih woo ! :)

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads