Isnin, 6 Februari 2012

06 di Cameron Highlands - Google Blog Search

06 di Cameron Highlands - Google Blog Search


! ahsfantasy24`•.¸.•™: Seharian <b>Di Cameron Highlands</b> | Masih <b>...</b>

Posted: 14 Jan 2012 03:45 PM PST

! ahsfantasy24`♥•.¸.•™: Seharian Di Cameron Highlands | Masih Belum Selesai

Penempatan praktikum di Bentong dialihkan ke kawasan Cameron Highlands, lebih dekat katanya. Tak mahu dikatakan manja, kami bergerak ke sana untuk menguruskan rumah sewa. Kami cuba yang terbaik. Kawasan itu merupakan kawasan tumpuan pelancongan. Cabaran utamanya ialah kos. Kos sewa rumah dan kos makanan yang tinggi.
Penat pusing Tanah Rata dan Berinchang sampai ke petang, tempat sewa yang ada hanyalah dengan harga sekitar RM 900 - RM 1300 tidak termasuk utiliti. Itu antara yang termurah di sana. Ada yang lagi murah, RM 650 sebulan tetapi setiap hujung minggu kami perlu kosongkan rumah tersebut untuk sewaan pelancong. Rumit?

Pilihan terakhir, kami ambil bilik untuk disewa, RM 500 sebulan. Bilik, bukan rumah. Hujan mula menggila. Dalam perjalanan pulang lewat petang kami singgah di rumah keluarga angkat di Sungai Koyan, makan malam di sana. Mencecah 10.30 malam baru sampai semula ke kampus. Kepala naik pusing. Namun saya sangat terharu dengan usaha dan sokongan rakan-rakan yang ditempatkan di Cameron, sama-sama mencari solusi dan berusaha untuk kepentingan semua. Kita cuba yang terbaik.

P/s: Sampai tahap tanah tinggi itu dipandang bisu.
Full content generated by Get Full RSS.

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads