Selasa, 14 Februari 2012

06 di jengka - Google Blog Search

06 di jengka - Google Blog Search


Bekalan air selalu terputus <b>di Jengka</b> | Aduan Rakyat Online

Posted: 14 Feb 2012 10:31 PM PST

Saya ingin membuat aduan berkenaan bekalan air paip yang kerap terputus bekalan sejak akhir2 ini. Bayangkan dlm minggu ini sahaja sudah 3 kali bekalan air paip terputus dan bekalan terputus sekali seminggu sudah menjadi kebiasaan di sini. Ini menyukarkan aktiviti seharian penduduk di sini khususnya dan membebankan rakyat amnya.

Alasan yang diberikan oleh pihak JBA atau nama barunya PAIP ialah bekalan elektrik yang senantiasa terputus di loji air Batu Sawar. Jika benar sebagaimana alasan yang diberikan, pihak berkenaan seharusnya peka dengan masalah tersebut dan segera memperbaiki segala kerosakan dengan kadar yang segera.

Memalukan!!! Itu yang dapat saya gambarkan keadaan di sini sedangkan kerajaan Negeri Pahang hendak menjual air ke Selangor walhal keadaan di negeri sendiri tidak terurus.

Memalukan!!! Nama bandar sempena PM ke 3 iaitu ayahanda Perdana Menteri sekarang Dato' Seri Najib Tun Abdul Razak seringkali terputus bekalan air paip sedangkan BTAR JENGKA adalah bandar kemegahan orang melayu di Malaysia.

Memalukan!!! Bilamana wakil rakyat yang dilantik serta pegawai di Jabatan Bekalan Air gagal menjalankan tugas memastikan perkara remeh temeh seperti ini sentiasa berulang sedangkan ini adalah keperluan asas bagi semua rakyat Malaysia. Bagaimana hendak memikul tanggungjawab lebih besar jika masalah bekalan air yang masih lagi berterusan sejak 25 tahun yang lalu?

Moga aduan saya yang mewakili seluruh warga Bandar Tun Abdul Razak Jengka, Pahang Darul Makmur mendapat perhatian pihak berkaitan terutama YAB Perdana Menteri Dato' Seri Najib Tun Razak kerana jgn kerana perkara remeh sebegini, sokongan rakyat pada PRU 13 akan datang kepada kerajaan BN jatuh merudum.

Sekian, wassalam.

By: achoy

Aduan yang berkaitan:

minggu terakhir <b>di jengka</b> | me..him..ours

Posted: 23 Jan 2012 07:55 AM PST

minggu terakhir sy di jengka adalah minggu yg sedih..student sy dh mula menunjukkan perasaan sedih..mereka dh start menangis dlm kelas..ya Allah!!jgn lah nangis anak didik ku..nnt lecturer korg pon akan nangis jugak...dan akhirnye, air mata sy mengalir juga..bkn sedikit tp byk..sy sedih sbb nk tggl kn student sy..tu lah jiwa seorg pensyarah..
tanggal 24 november, student part 6A menangis dlm kelas..sedih nye..ni lom lg jmpe yg lain..mlm tu lak, part 6b ajak keluar mkn..hati sy dh start sayu..n keesokan harinye sy msk kelas 6b, mereka bg ucapan tp mereka menangis..ya Allah..student lelaki pon nangis..
ptg tu, student part 5 a+b ade last quiz dgn sy..mse bersalaman dgn mereka, tangisan kedengaran.. sy makin sedih..
dlm pukul 3:30 ptg, fakulti buat jamuan..mse slide presentation, sy menangis sbb sy sedih nk tggl rakan2 OM..byk yg sy belajar semasa di OM dan jengka, wpon sy bukan ahli mutlak OM, tp sy tidak pernah disisihkan..

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads