Sabtu, 4 Februari 2012

06 di jerantut - Google Blog Search

06 di jerantut - Google Blog Search


AL-QURAN DIBUANG DALAM GUNI <b>DI JERANTUT</b> |

Posted: 29 Jan 2012 05:11 PM PST

Number of View: 186

AL-QURAN DIBUANG DALAM GUNI DI JERANTUT
Al-Quran dibuang dalam guni

JERANTUT – Tidak bertanggungjawab dan tidak sensitif. Itu yang berlaku apabila penduduk di sekitar Kawasan Perindustrian Ringan Jerantut di sini dikejutkan dengan penemuan naskhah al-Quran, muqaddam dan kitab agama dibuang bersama dengan sampah.

AL-QURAN DIBUANG

Keadaan itu mengundang rasa tidak puas hati mereka apatah lagi kitab suci berkenaan ditemui terbiar dalam guni besar di celah longgokan sampah di hadapan sebuah premis di kawasan tersebut petang kelmarin.

Selain 15 naskhah al-Quran, turut ditemui bersama longgokan sampah berkenaan ialah surah Yasin, serta kitab ilmu Tauhid dan Fiqah yang mengandungi ayat suci al-Quran.

Kesemua kitab suci itu ditemui bersama dengan buku rampaian sekolah, kertas dan fail yang dibuang di kawasan berkenaan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , ,

This entry was posted on Monday, January 30th, 2012 at 09:11 and is filed under Berita. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Full content generated by Get Full RSS.

<b>JERANTUT</b> post: KEBODOHAN UMNO MEYAKINKAN PR MENANG <b>...</b>

Posted: 31 Jan 2012 10:23 PM PST

Melihat pergolakan yang terjadi di antara pemimpin-pemimpin umno di Jerantut Jpost tersenyum melihat akan kebodohan yang menimpa umno di Jerantut ini.
Jpost sekali lagi ingin memberi jawapan yang sangat mudah kepada rakyat di Jerantut.
Siapa yang perlu dipilih sebagai pemimpin kita?

secara ringkas mudah dan tepat:
cukup 3 kriteria setakat ini sahaja yang sudah dapat kita simpulkan bahawa tiada seorang pun dikalangan mereka yang mempunyai sifat yang telah Jpost nyatakan di atas.
3 Kriteria pemimpin yang perlu ditolak oleh rakyat Jerantut.
1) Mengaut kentungan berjuta-juta ringgit keatas hasil bumi rakyat untuk kepentingan sendiri. Dalam erti kata lain "Tidak Amanah".
2) Menjaga kepentingan golongan tertentu sahaja dengan menafikan hak rakyat. Dalam bahasa muda "Tidak Adil"
3) Terlibat dengan skandal rasuah dan penyalahgunaan kuasa atau maksud lain "Pemimpin Yang Tidak Bersih"
Hujahnya: Kenapa Jpost hanya senaraikan 3 kateria sahaja? sah-sah kalau nak senaraikan 10 Kriteria Pemimpin yang baik, satu pun tidak lekat kepada pemimpin umno Jerantut.
Persoalannya mengapa? Jawapan mudah ini boleh didapati di kedai-kedai kopi, di mesyuarat-mesyuarat kampung2 dan di pasar-pasar malam pun ada. Pergilah tanya sendiri dengan rakyat.
Cukuplah rakyat diperbodohkan selama ini oleh pemimpin yang korupsi ini. Janganlah kita sekali lagi diperdaya oleh kerakusan mereka yang hanya pandai mengukir kata manis namun sebaliknya pahit untuk kita telannya.
Mereka hanya pandai berbicara dipentas-pentas majlis dengan melemparkan janji-janji kosong yang menghayalkan anak-anak semut dan kalkatu-kalkatu yang berterbangan.
Kepada puak2 umno tunggu jpost akan mendedahkan secara lebih terperinci lagi di post yang berikutnya..
-perangai buruk pemimpin umno & Barisan Nasional
-penipuan dan janji kosong
- Ota @ belit yang berleluasa
-Kroninisme yang semakin parah
Allahu Akbar!!! Full content generated by Get Full RSS.

Dimana Kedudukan Wanita dan Puteri UMNO <b>Jerantut</b> PRU 13 <b>...</b>

Posted: 04 Feb 2012 02:34 AM PST

Pn Norhelan Mahamud Ketua Wanita UMNO Jerantut dan Pn Siti Hajar Mubin Naib Ketua Wanita UMNO Jerantut aktif mengadakan program Wanita UMNO di Jerantut.
Cik Hartini Abdul Rahman Ketua Puteri UMNO Jerantut merenung masa depan politiknya. Bolehkah beliau diberi peluang dicalonkan dimana-mana DUN di Jerantut atau jawatan Senator itu adalah pertimbangan dari pucuk pimpinan.
Posting WZWH mengenai calon parlimen Jerantut PRU 13 telah menerima respon baik terutama pembaca blog dari Jerantut.
Blog WZWH sebenarnya blog suara politik orang Jerantut. WZWH lah tempat orang politik Jerantut melepaskan perasaan, tension, rasa tak puas hati. WZWH adalah channel untuk itu tidak kira penyokong BN dan PR.
Blog WZWH bertujuan menghibur orang politik Jerantut. Hanya blog WZWH tempat orang politik Jerantut bermanja. Segala apa yang ingin disuarakan, segala apa peruntukan yang mahu baik ribu atau berjuta WZWH lah tempat mengadu untuk dipanjangkan kepada pemimpin atasan.
Kalau WZWH tidak berkarya posting barangkali orang politik Jerantut sakit mental kerana hari-hari mahu dengar cerita politik WZWH!
OK WZWH dapat komen-komen dari ahli-ahli Wanita UMNO dan Puteri UMNO Jerantut bahawa WZWH asyik tulis calon-calon lelaki orang UMNO Jerantut aje.
Dimana kedudukan Wanita dan Puteri UMNO Jerantut PRU 13? Kami pun mahu tempat juga...!
Itulah cantiknya UMNO ini memberi peluang dan ruang bukan sahaja kepada UMNO Bahagian bahkan juga kepada Wanita dan Puteri serta juga Pemuda tempat menjadi calon sebagai pemimpin parti dan masyarakat.
Kalau boleh UMNO ni nak bagi semua jadi calon tapi tempat terhad.
Wanita UMNO Jerantut mengharapkan kuota Wanita diberi kepada Jerantut kali ini. Itu keputusan pucuk pimpinan.
Memang dulu Arwah Cikgu Kamariah (1982-1990) kemudian Dato' Rahimah Kawi (1990-1999) pernah masing-masing menjadi ADUN selama 2 penggal.
Nostalgia itu kembali menusuk kalbu Wanita UMNO Jerantut.
WZWH amat faham hasrat dan keinginan Wanita Jerantut. WZWH akui Wanita Jerantut kuat kerja parti, komited, bersatu hati, bulat hati bersemangat memenangkan parti.
Memang WZWH akui Wanita Jerantut bersikap nostalgia kepada kegemilangan lalu.
Memang peranan dan sumbangan Wanita UMNO Jerantut sangat penting dalam memenangkan UMNO dan BN sejak dari PRU 1 hinggalah PRU 12 dan PRU 13 menagih kesetiaan Wanita UMNO Jerantut.
Wanita UMNO Jerantut memang bila berlaku PRU atau PRK WZWH lihat sejak kecil sangat rajin bekerja, setia, tidak kira mendapat upah yang tidak seberapa, gigih dan bekerja dalam satu pasukan. Pengorbanan Wanita UMNO Jerantut sangat WZWH kagumi. Sanggup meninggalkan urusan keluarga demi UMNO yang berjuang untuk agama, bangsa dan tanahair.
Jika peluang itu pucuk pimpinan diberi kepada Wanita UMNO Jerantut maka ini ramalan WZWH:
Puan Norhelan Mahamud Ketua Wanita UMNO Jerantut layak bertanding di DUN Pulau Tawar yang bakal dikosongkan untuk memberi peluang kepada muka-muka baru kerana penyandang yang ada sudah tiga penggal berkhidmat pada adatnya elok berundur.
UMNO sangat mengharap sokongan dan undi kaum wanita. Maka WZWH merasakan wanita perlu diberi penghormatan untuk bertanding di DUN Pulau Tawar. Puan Norhelan seorang yang amanah dan aktif mengadakan program Wanita di Jerantut.
Sebelum ini pun Puan Siti Hajar Mubin, Naib Ketua Wanita UMNO Jerantut namanya telah disokong oleh Ketua Wanita UMNO Pahang diberi kepada Ketua Wanita UMNO Malaysia untuk dipanjangkan bertanding di DUN Tahan. Memang Siti Hajar sekarang aktif menghadiri banyak program di DUN Tahan.
Kalau tak lepas juga option yang adalah dengan harapan jawatan Senator perlu diberi kepada Wanita UMNO Jerantut kerana dalam sejarah politik Jerantut belum pernah jawatan Senator disandang oleh mana-mana Wanita UMNO Jerantut.
Begitu juga dengan Cik Hartini Abdul Rahman-Ketua Puteri UMNO Bahagian Jerantut layak dipertimbangkan. Beliau sudah 3 penggal memegang jawatan Ketua Puteri UMNO Jerantut.
WZWH pasti Wanita dan Puteri berkerja dengan lebih gigih lagi di cawangan-cawangan di setiap DUN dan Parlimen merentasi semua komuniti 55,000 pengundi parlimen Jerantut.
Full content generated by Get Full RSS.

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads