Jumaat, 24 Februari 2012

06 di pekan - Google Blog Search

06 di pekan - Google Blog Search


Najwa Latif & Syamkamarul <b>di Pekan</b> Frinjan | Sensasi Selebriti

Posted: 22 Feb 2012 04:38 AM PST

Pekan Frinjan adalah acara bulanan yang mempersatukan muzik, puisi, teater, fesyen, aktivisme, buku dan macam-macam. Edisi yang ke 27 akan berlangsung di Kompleks Belia & Kebudayaan Selangor pada hari jumaat, 24 Februari.

Tempat: Kompleks Belia & Kebudayaan Selangor di Seksyen 7 Shah Alam (depan UNISEL dan bersebelahan Taman Tasik Seksyen 7)
Tarikh: 24 Februari 2012, Jumaat
Masa: 8 malam (bazar bermula jam 5 petang)

Barisan pengkarya:

- Najwa Latif
- Malaysia Ukulele Group (MUG)
- Zip Zieller
- Skinbasher
- Syamkamarul
- Iamneeta

Poster A4 Pekan Frinjan 27

- Promo Malaysia Ukulele Day 17 Mac 2012

Juga turut berlangsung bermula jam 3 petang adalah Bengkel Frinjan 1.0: Ada Apa Dengan Perkauman, dikendalikan oleh saudara Fahmi Reza, sila ke http://on.fb.me/wiTlN3 untuk maklumat lanjut

Baucar buku RM200 boleh digunakan di booth Distro Buku, Selut Press, Gerakbudaya & Lejen Press!

Pelbagai buku-buku baru dari penerbit kecil dan besar boleh diperolehi di sini. Tidak lupa untuk untuk yang suka berfesyen dan membeli belah apa saja, puluhan gerai menanti :)

Tentang Pekan Frinjan

Pekan Frinjan adalah salah satu inisiatif kelompok Frinjan bertujuan untuk membudayakan masyarakat. Ini dilakukan dengan membawa pelbagai aktiviti seni dan kebudayaan terus kepada masyarakat umum, khususnya di laman massa dan jalanan.

Dengan mempersembahkan seni dan budaya dalam bentuk "pop", diharapkan masyarakat akan terus mahu mendekati bahan berteraskan intelektualisme. Ini penting dalam membentuk sebuah negara dan persekitaran bertamadun yang tidak hanya mementingkan pembangunan ekonomi semata-mata.

Tentang Frinjan

Frinjan adalah sebuah kolektif longgar pengkarya dan penikmat seni budaya, dan kata 'Frinjan' diambil dari perkataan Bahasa Inggeris, 'fringe'. Resondeternya ialah untuk menganjurkan aktiviti seni budaya bersifat semi-komersil dengan suntikan literari, pembudayaan masyarakat dan pengembangan sosial.

Frinjan berpendirian untuk memanfaatkan seni sebagai medium untuk menarik perhatian masyarakat terhadap isu-isu sosial politik yang berlaku. Isu-isu sosial politik yang dimaksudkan itu adalah politik nilai yang bersifat sejagat dan melangkaui politik kepartian iaitu tentang hak asasi manusia, menolak perkauman, kebebasan berekspresi dan sebagainya.

Frinjan juga sering bekerjasama dengan badan bukan kerajaan, komuniti seni dan institusi pendidikan. Frinjan turut berhasrat untuk memanfaatkan seni sebagai medium pemerkasaan anak-anak muda untuk mendepani pemasalahan yang berlaku di mana-mana.

Facebook: http://www.fb.com/frinjan
Twitter: http://www.twitter.com/frinjan
Blog: http://frinjan.blogspot.com/

Pekan Frinjan 27 ini dianjurkan oleh Komuniti Frinjan dengan sokongan dari GEN-S, Tourism Selangor dan turut dibantu oleh MBSA

Tags:

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

 • Gambar Najwa Latif di Anugerah Industri Muzik 18
 • Najwa Latif Promote Rakan Youtube di Jelajah Sahabat
 • Adira Hafiz Najwa Latif dalam Klip Klip 2012
 • Najwa Latif Terima Anugerah Bakat Muda Selangor 2011
 • Najwa Latif Artis Youtube Paling Muda di Malaysia
 • Muzik Muzik 26 Peringkat Separuh Akhir
 • Festival Anak Muda 2011 ROCK THE YOUTH
 • Gambar Fauziah Latif Dengan Anak Lelaki
 • Early Bird Promotion For Sunburst KL Pineapple Concerts
 • Rahsia Kuruskan Badan & Buka Perniagaan
 • Tiada ulasan:

  Catat Komen

  ads