Ahad, 8 April 2012

06 di jengka - Google Blog Search

06 di jengka - Google Blog Search


Tranungkite Online v11 - Pahang: Masalah air <b>di Jengka</b> 10 sejak <b>...</b>

Posted: 04 Apr 2012 06:30 AM PDT

Oleh: amkns

"air 4 Apr 2012 - Saya hendak membuat aduan tentang masalah air di Jengka 10, Bandar Pusat Jengka, Pahang.

Masalah ini telah lama menghantui penduduk Jengka 10 sejak tahun 1990an lagi. Air selalu tiada kerana masalah tekanan rendah dan jauh dari sumbernya iaitu Loji Air Batu Sawar, Temerloh yang jauhnya hampir 50km.

Di rumah saya sendiri ada, 2 tangki air dan 6 kolah bagi menampung masalah ini bagi mengatasasi masalah air ini semasa adik beradik saya balik ke Jengka 10. 

Sebelum mereka balik ke Jengka 10, mereka akan telefon dahulu bagi mengatahui tentang air ada ke tidak. Jika tiada air, minggu depan lagi telefon lagi sebelum balik. 

Jika ada kenduri kendara lagi masalah ini bertambah teruk, pihak JBA Maran langsung tidak mengambil tindakan untuk menghantar bekalan air tambahan. 

Pihak JBA Jerantut telah memberi cadangan untuk memindahkan Loji air ke loji Air Jengka 8, namun JBA Maran menentang sekerasnya cadangan ini. 

Pihak JBA Maran juga tidak memeriksa banyak paip air pecah di Bandar Pusat Jengka iaitu di hadapan Maybank, Jengka, paip air pecah.

Namun kerja pembaca meter air, adalah membaca meter shj dan menutup mata membiarkan paip air pecah tersebut.  Jika paip air pecah hendaklah pegawai sendiri yang memeriksa nya. 

Wakil rakyat pun buat tidak tahu sahaja, bila semasa mengundi benjanji akan selesaikan dalam masa 1 minggu shj, namun sudah 8 tahun sama sahaja. 

By: AZMAN 

http://www.aduanrakyat.com.my/masalah-air-di-jengka-10#more-12291

"

(Travelog) Patin masak tempoyak <b>di Jengka</b>, Pahang by shahroll

Posted: 28 Mar 2012 03:15 AM PDT

As salam, hello readers...
Bertolak dari Shah Alam dalam jam 11 pagi dan sampainya aku di jajahan Pahang (Jengka) dalam jam 1.30 petang. Traffik agak lancar di laluan jalan berbayar. Total untuk semua lunch tadi sekitar Rm21++. Agak murah untuk 2 orang makan.
Abang driver tu siap cakap, hati-hati makan kat area sini. Aku ingat kenapa pulak nak hati-hati kan? rupanya ikan patin sungai dengan ikan patin bela dalam sangkar lain harga. Yang dalam sangkar tu murah sikit. Yang sungai punya mahal, boleh dikira sepotong ikan cecah gak la Rm30 ringgit. PERGH!
Aku makan yang sangkar je. RM6 hengget sepotong.
I love Pahang. BEST! Lagi pun, awek-awek kat sini manis2.. WEEE~

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads