Ahad, 1 April 2012

06 di triang - Google Blog Search

06 di triang - Google Blog Search


BLOG PAHANG: 06 <b>di triang</b> - Google Blog Search

Posted: 08 Mar 2012 10:00 PM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di triang</b> - Google Blog Search

Posted: 08 Mar 2012 10:00 PM PST

URL Sumber Asal :-

Isu ketiadaan air <b>di</b> Felda Mayam, <b>Triang</b>, Pahang - Anak Muda <b>...</b>

Posted: 08 Mar 2012 10:00 PM PST

9 Mac 2012 - Saya merupakan penduduk di Felda Mayam, Triang, Pahang berasa amat terkilan dengan isu bekalan air yang berlaku di Felda Mayam sejak bertahun-tahun dahulu lagi sehingga kini tanpa perubahan.

Masalah ketiadaan air amat kerap berlaku di kawasan Felda Mayam menyebabkan banyak aktiviti seharian kami terganggu. Masalah ketiadaan air bukan berlaku sebulan sekali, atau seminggu sekali tetapi dua / sehari sekali!selang sehari masalah air pasti akan berlaku.hal ini amat menyusahkan dan menyukarkan kehidupan seharian kami.

Saya selaku penduduk Felda Mayam berasa amat bosan dan marah dengan keadaan ini kerana tanpa bekalan air, banyak aktiviti seperti memasak, membasuh dan mencuci termasuklah masalah untuk mengambil wuduk berlaku.

Pihak Jabatan Bekalan Air di sini masih belum dapat melaksanakan tanggungjawab kepada penduduk di Felda Mayam dengan sempurna. Pelbagai alasan yang tidak munasabah disampaikan kepada penduduk.

Terbaru, isu pekerja JBA yang tidak bertugas mengikut waktu menyebabkan masalah bekalan air di Felda Mayam sentiasa terputus. Hal ini adalah disebabkan pekerja tersebut tidak mengikut waktu untuk membuka dan menutup pili utama yang menyambungkan bekalan air ke kawasan Felda Mayam.

Adakah disebabkan seorang pekerja menyebabkan seluruh penduduk Felda Mayam menanggung akibat buruk kerana sifat tidak bertanggungjawab pekerja tersebut? Di mana pihak atasan yang sepatutnya memantau dan mengawasi tugasan pekeja itu?

Di harap pihak berwajib idapat mengambil tindakan yang sewajar-wajarnya kepada perkara ini. Terima kasih.

By: nurul hana ahmad danial

Sumber : http://www.aduanrakyat.com.my/isu-ketiadaan-air-di-felda-mayam-triang-pahang

Chef Arm Kendalikan Kelas Masakan <b>Di Triang</b>, Pahang Anjuran <b>...</b>

Posted: 29 Mar 2012 01:50 PM PDT

Alhamdulillah baru-baru ini telah berlangsungnya Kelas Masakan Bersama Selebriti Chef Arm bersama warga penduduk kampung Tok Langit, Bandar Bera, Pahang anjuran Pertubuhan Persatuan Institusi wanita, Cawangan Bandar Bera, Pahang.Kelas Masakan ini telah dihadiri oleh lebih daripada 30 orang wanita yang terdiri daripada usahawan dan suri rumah tangga.sewaktu program kelas masakan ini Chef Arm telah menunjukkan 3 jenis masakan iaitu Kubis Gulung Berinti, Soto Warisan Singapura dan Kek Sitrus.Semua peserta yang hadir juga telah mendapat buku-buku resipi hasil karya Chef Arm terbitan PTS Millennia secara percuma.

Kepala tren Harimau Malaya tergelincir <b>di Triang</b> | Berita Harian

Posted: 22 Feb 2012 10:19 AM PST

Kepala tren Harimau Malaya tergelincir di Triang

22/02/2012 5:17pm

BERA – Perkhidmatan kereta api dari Tumpat ke Johor Baharu tergendala 12 jam berikutan kepala tren penumpang "Harimau Malaya" tergelincir di landasan stesen Triang dekat di sini, pagi tadi.

Ketua Polis Daerah Bera, DSP Zahir Mohd. Noor berkata, kejadian berlaku pukul 1.55 pagi apabila kereta api tiga gerabak itu yang membawa 60 penumpang terkeluar landasan ketika memasuki laluan kedua di perhentian tersebut.

"Pada masa kejadian pekerja KTMB sedang menjalankan kerja menukar landasan di stesen berkenaan," katanya ketika dihubungi Bernama di sini.

Tiada kemalangan jiwa dilaporkan dalam kejadian itu dan kerja membaik pulih dan mengangkat kepala kereta api ke landasan selesai pukul 2 petang dan tren meneruskan perjalanannya ke Johor Bahru selepas itu. – BERNAMA

Read more from the original source:

Kepala tren Harimau Malaya tergelincir di Triang

Kata Kunci:

Artikel Berkaitan:

  1. Kepala tren Harimau Malaya tergelincir di Triang
  2. Kepala tren Harimau Malaya tergelincir di Triang
  3. Kepala tren Harimau Malaya tergelincir di Triang
  4. Kepala tren Harimau Malaya tergelincir di Triang
  5. Kepala tren Harimau Malaya tergelincir di Triang
  6. Kepala tren Harimau Malaya tergelincir di Triang
  7. Kepala tren Harimau Malaya tergelincir di Triang
  8. Ribuan penyokong Harimau Malaya serbu kaunter tiket
  9. 11 terbunuh, 89 cedera kereta api laju tergelincir di China
  10. Kelayakan Piala Dunia: PM yakin kemampuan Harimau Malaya
Posted by on Feb 23rd, 2012 and filed under Bharian. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response by filling following comment form or trackback to this entry from your site

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads