Jumaat, 22 Jun 2012

06 di bukit tinggi - Google Blog Search

06 di bukit tinggi - Google Blog Search


De&#39; Nurul: Picnic <b>di Bukit Tinggi</b>, Pahang

Posted: 06 Jun 2012 09:39 PM PDT

Sebenarnya plan asal nak pegi ni minggu lepas tapi ada kes mengejut kena balik kampung, jadi delay. Minggu depan ada kenduri pulak so memang tak dapek la. Asik nak delay sampai bila ye tak? Luckily aku pegi ikut ni, puas hati. Kalau tak patutnya ada family gath dekat Bukit Gambang Resort. Yang tu pun fun jugak sebab semua free. Dari tiket masuk membawak ke bilik hotel makan bagai. Tapi takpe, itu tiap tiap tahun boleh dapat tu.
Kitorang gerak pukul 12. Konon nye nak awal kaaaaannnn. Siap masak nasik lemak, sausage roll, egg tart bagai. Kata nak picnic kannnn. Beg picnic pun kemain lawa kaauuu. Dalam sejam je sampai la atas. Terpusing pusing gak kitorang cari best port nak lepak. Sekali pegi Animal Park...Voilaaa!!! Cantekkk! Bentang tikar lah kita kaaannnn.
Dah kenyang perut sukahati baru lah boleh bergambar bergumbira ye dak? Macam macam aksi heh. Adam punya imagination paling tak menahan. Panggil Dinasour konon konon macam dalam IceAge3 dia tu. Sabo je lah.
Lepas arnab, kuda (sebenarnya donkey) ride. Adam kata nak naik. So kami test letak dia atas donkey tu dia ok je. So abang gi bayar RM6/person. Pastu pakai helmet pun tak nanges. Terkejut gak kitorang. Biasa dia ni indah cakap dari buat je. "Cakap tak serupa bikin" Bila cakap ye ye neh. Bila time nak buat nanak nanak. Sekali, heh mak impress nak!
Adam first riding
Lepas tu masuk Colmar. Alhamdulillah cuaca panas. So kau feeling cantek lah kan nak berposing bergambar sakan. Aku kagum betul dengan patung kuda dia neh. Cantek cantek kau. Berbatek batek. Tradisional sangat! 
Colmar Tropicale
Lepas tu insaf tak tahan sakit kaki pakai heel. Ngenangkan nak pegi Japanese Garden plak pasneh yang aku tau jalan dia memang berbukit macam haram, baik la gi tukar selipar. Dah la terpusing pusing cari kereta, nak terkencing lagi, nak buat susu adam lagi. Abang & Kak Nelly tunggu kat Bustop untuk naik buggy ke Japanese Garden tu. Dah la last ride pukul 4. Naseb aku sempat. Kalau tak membawak la kereta naik ke atas nu ha.
Luckily sampai parking dia ada toilet dan toilet pun ok la tak kotor. Lepas hajat terus mendaki naik. Gila. Sumpah gila bukit dia tinggi. Kitorang jalan backward. Kalau aku pakai heels tu memang tanggal dah kaki ayam je macam ada mat saleh dua orang tu. Hahahah. Tapi nampak diorang tengah buat tangga so okay lah. Mesti dah ramai komplen kalau tak, nenek nenek for sure mampos tak lepas naik atas tu.
Kesimpulan nya, ceh. Ok sangat puas hati. Sebab :


- Picnic. Kenyang gila. 
- Lepak bawah pokok yang memang best ah. Semorang tengok je. 
- Jimat gila makan. Kalau kat dalam Animal Park tu, air tin je RM4 setin. Mampu? Mampus lah.
- Belum lagi dalam Colmar. Kebulur ah cite dia kan nak kenyang.
- Cuaca cantik alhamdulillah.
- Satu la, tak sempat pakai kimono


Next time pegi lagi. Nak buat outdoor wedding photoshoot memang sangat berbaloi. Tapi tak tahu lah kena bayar ke tidak. Rasanya tak kot.

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads