Selasa, 12 Jun 2012

di negeri pahang - Google Blog Search

di negeri pahang - Google Blog Search


Pentadbiran seimbang dilaksanakan <b>di Negeri</b> Sembilan | N9 Kini <b>...</b>

Posted: 12 Jun 2012 11:09 AM PDT

PAROI, 12 Jun- Anjuran bersama JKKK Kampung Baru Paroi Dan Parti Gerakan Rakyat Malaysia (PGRM) Bahagian Rembau telah mengadakan majlis makan malam bersama rakyat 1 Malaysia berlangsung di Dewan Wawasan SJK (C) Kampung Baru Paroi, malam tadi.

Majlis ini telah disempurnakan oleh Menteri Besar Negeri Sembilan, YAB. Dato' Seri Utama Haji Mohamad Bin Haji Hassan.

Hadir sama, Ahli Parlimen Rembau, Tuan Haji Khairy Jamaluddin Bin Abu Bakar.

Dalam ucapan Menteri Besar, beliau amat berbangga dapat menghadiri majlis seperti ini kerana ia dapat  memupuk  generasi Malaysia.

Malahan, pentadbiran seimbang yang dilaksanakan di Negeri Sembilan sama sekali tidak menganaktirikan kawasan-kawasan yang ditakluk oleh pihak pembangkang.

Beliu turut menyeru agar semua ketua parti komponen Barisan Nasional berganding bahu dan bekerjasama untuk menyelesaikan masalah rakyat.

"Mari kita sama-sama pastikan bahawa negara dibawah kepimpinan Perdana Menteri, Dato' Seri Mohd Najib Tun Abdul Razak ini akan terus ditadbir oleh kerajaan Barisan Nasional," kata beliau.

Dalam majlis tersebut, beliau telah menyampaikan sumbangan sebanyak RM40,000 kepada JKKK Kampung Baru Paroi.

Selain itu, beliau turut menyampaikan sumbangan kepada Orang Kurang Upaya (OKU).

Oleh : Siti / Foto : Ainaa

PASPB: MAKIN BERMASALAH!!!UMNO bercakar <b>di Negeri</b> Sembilan

Posted: 12 Jun 2012 02:04 PM PDT

Negeri Sembilan dalam bahaya jika BN masih mengekalkan Datuk Seri Mohamad Hasan bertanding dalam pilihan raya umum 13."Rakyat Negeri Sembilan mengatakan mereka tidak mahu Menteri Besar sekarang bertanding sekali lagi. "Mereka kata,jika Mohamad bertanding, mereka tdak akan undi BN," kata bekas ADUN BN Chembong, Datuk Mohamd Rais Zainuddin. 
Menurutnya, sekumpulan ahli veteran Umno Negeri Sembilan telah mengetengahkan perkara ini ke pengetahuan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.  Katanya, rakyat tidak gembira dengan Mohamad dan meminta beliau tidak bertanding mana-mana kerusi DUN di Negeri Sembilan.

"Mereka kata, mereka tidak gembira dengan keluarga Mohamad. Ini pandangan rakyat, saya cuma memberitahu. "Jika Najib mengutamakan rakyat, beliau harus melihat dan mempertimbangkan perkara ini dengan serius, " kata Mohamad Rais yang juga bekas AJK Umno Rembau.

Katanya, rakyat yang sayangkan BN dan Umno bimbang Negeri Sembilan akan jatuh ke tangan pembangkang jika Mohamad terus bertanding dalam PRU 13.  Sementara itu, seorang AJK Umno Rembau memberitahu, penyokong bekas Menteri Besar Tan Sri Isa Samad yang tidak gembira dengan Mohamad.

"Mereka tidak mahu Menteri Besar sekarang bertanding lagi di DUN Rantau," kata Mohd Fauzi Othman.

'Orang Isa tidak suka Mohamad'


Mohamad bekas tokoh korporat menjadi Menteri Besar Negeri Sembilan selepas PRU 12. Beliau juga merupakan Ketua Umno Rembau. Kata Mohd Fauzi, orang Isa masih belum puas dengan Pengerusi Felda itu yang telah menjadi Menteri Besar Negeri Sembilan selama 21 tahun itu.

"Orang Isa tidak suka kepada Mohamad, mungkin mereka sudah tidak dapat apa yang mereka dapat semasa Isa menjadi Menteri Besar. "Tapi apa yang Isa buat selama menjadi Menteri Besar? Sepatutnya Negeri Sembilan sudah jadi seperti Melaka jika ditadbir secara korporat.

"Ini yang mahu dibuat oleh Mohamad iaitu membangunkan Negeri Sembilan secara korporat. "Cara ini (korporat) mungkin menyebabkan orang tidak suka kepada Mohamad tetapi ia sesuai untuk pembangunan Negeri Sembilan," katanya lagi.

Menurut Mohd Fauzi, bagaimanapun beliau tidak mendengar bahawa Mohamad akan bertanding di Parlimen atau DUN lain dalam PRU 13. Katanya, Mohamad akan kekal di DUN Rantau dan pengundi serta boleh menerima pemerintahannya secara korporat yang sesuai dengan perkembangan semasa Negeri Sembilan yang berkembang pesat.

"Tanya rakyat Negeri Sembilan, apa beza Menteri Besar Negeri Sembilan sekarang dengan Menteri Besar sebelum-sebelum ini?" katanya lagi. Mohd Fauzi yakin Mohamad akan kekal bertanding di DUN Rantau kerana beliau merupakan anak jadi kawasan tersebut.

Mohamad disebut-sebut akan bertanding di DUN Paroi yang kini diwakili Pesuruhjaya PAS negeri, Mohamad Taufek Abdul Ghani dalam PRU 13.
Addin

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads