Rabu, 4 Julai 2012

06 di raub - Google Blog Search

06 di raub - Google Blog Search


Projek Pemasangan Sistem Fertigasi <b>di Raub</b>, Pahang

Posted: 28 Jun 2012 10:08 PM PDT

Projek pemasangan sistem fertigasi terbuka untuk 200 beg cili kulai 469 telah siap dijalankan di Taman Sentosa, Raub, Pahang atas permintaan Mr Ramesh. Hanya mengambil masa satu hari untuk disiapkan dan proses penanaman dijangka dijalankan dalam jangkamasa seminggu sahaja lagi berdasarkan kepada pertumbuhan anak pokok cili yang sedang ditanam di Ladang Nia agrotech, Sg Buloh. 
Ini merupakan satu projek yang pertama bagi tahun 2012 untuk syarikat yang melibatkan penanaman cili kulai 469 di Raub, Pahang dan diharapkan projek ini akan mampu berdaya saing dengan projek-projek yang lain dan mengeluarkan hasil seperti yang dijangkakan.
Untuk membantu para pengusaha, selain daripada mengadakan kursus-kursus tanaman secara fertigasi di ladang kami, pihak syarikat juga menyediakan SOP (Standard Operating Procedure) yang dibuat berdasarkan pengalaman yang dilalui sepanjang penglibatan syarikat dalam tanaman fertigasi sama ada cili atau pun rock melon. Diharapkan agar ini dapat dijadikan panduan untuk para pengusah berjaya dalam bidang pertanian moden ini.

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads