Ahad, 9 September 2012

06 di bentong - Google Blog Search

06 di bentong - Google Blog Search


BEN ASHAARI: Singgah Masjid <b>di Bentong</b>..

Posted: 24 Aug 2012 11:43 PM PDT

Solat sebelum nak singgah Genting Sempah .. Kereta semakin banyak ... Yang tak sabar pon banyak .. Huhu ..

Sabar banggg... Jangan sambung raya kat spital ...

Published with Blogger-droid v2.0.6

Durian Musang King <b>di Bentong</b> Terbaik

Posted: 25 Aug 2012 04:40 AM PDT

Sebelum ni pernah rasa durian musang king kat Taman Melawati, memang sedap. Tapi bila cuba kat tepi highway, Raub-Bentong, ianya lagi sedap.
Di tepi jalan, banyak gerai yang jual durian musang king, lebih daripada 20 gerai.
So singgah le kat gerai yang bernombor 7855. Betul kot nombor gerai tu or just main letak nombor aja.
Anyway mula-mula dia cakap satu kilo RM18 so cakap le kat tokey tu, sebelum ni ada tempat jual RM17 aja. So dia bagi le RM16 per kg.
Isinya memang just nice dan sangat lemak. Makan satu ulas pun terasa keenakannya. Anyway yang kitaorang ambil tu 1.9 kilo, so RM30.
Bila makan seulas memang nak lagi dan lagi. Memang masih terasa kesedapannya.
Sukar digambarkan tapi yang nyata inilah durian yang paling sedap pernah saya rasa seumur hidup. Rasa nak pi lagi le ke Bentong cari durian ni. Rugi pula sebab beli sebiji aja. Anyway kitaorang makan kat situ hari tu.
Biji durian musang king ni memang kecil dan macam kecut tak sama dengan durian lain yang mana ianya besar. Anyway cari kat KL pun tak sama rasanya dan of course harganya memang lebih mahal. Maybe next time bila lalu Bentong bolehlah singgah cari durian musang king.

Durian Musang King <b>di Bentong</b> Terbaik | blogr.my

Posted: 25 Aug 2012 07:12 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]Durian Musang King di Bentong Terbaik. 2 minggu lepas oleh sharinginfoz di sharinginfoz.blogspot.com. Baca Selanjutnya. anda mungkin juga meminati: Chocolate Cake with Almonds. Cara Mengetahui Kedai Mamak Muslim Atau Tidak ...

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads