Khamis, 13 September 2012

06 di pekan - Google Blog Search

06 di pekan - Google Blog Search


Syawal #5 - Beraya <b>Di Pekan</b> Rabu - LiFe iS @ j0YRiDe..!

Posted: 06 Sep 2012 06:00 PM PDT

**auto publish post - acu berada nun jauh di Benua Eropah

Kenyang di rumah kenduri kami terus ke Pekan Rabu Alor Setar
tempat yang dah berpuluh tahun acu tak jejak
tak percaya???? percaya lah...acu nie nama je dok di Kedah
tapi Alor Setar pun dah bertahun-tahun tak jejak

Acu ke sana untuk mencari bekalan makanan sikit
terutama nya serunding untuk acu bawa ke Europe

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Penat shopping kami pekena laksa kat Pekan Rabu nie
laksa utara...sedap tapi kuah nye cair sikit

Photobucket

Bihun celup nie pun sedap

Photobucket

Perut kenyang terus balik ke rumah :)

Photobucket

Tragedi Hara Raya, 2 Maut <b>di Pekan</b> Pahang. - "tukanglawan"

Posted: 20 Aug 2012 09:52 PM PDT

Dua beranak maut selepas kereta yang mereka naiki bertembung sebuah kenderaan di Kilometer 20, Jalan Pekan–Nenasi tengah hari Ahad.
Mangsa, Khairul Azhar Hashim, 36, dari Ulu Batu 4, Temerloh mati di tempat kejadian manakala anak lelakinya, Muhammad Amiruddin, 3, meninggal dunia ketika menerima rawatan di Hospital Pekan.
Ketua Polis Daerah Pekan, Superintendan Yahaya Othman berkata, dalam kejadian 1.50 petang itu, mangsa yang menaiki kereta jenis Perodua Viva, dalam perjalanan dari arah Pekan menuju Rompin.
"Sampai di tempat kejadian, dipercayai pemandu Proton Perdana yang datang dari arah Rompin menghala ke Pekan, tiba-tiba hilang kawalan lalu terbabas masuk ke laluan bertentangan sebelum bertembung dengan kenderaan mangsa.
"Akibatnya, mangsa mengalami kecederaan parah dan meninggal dunia di tempat kejadian sementara anaknya yang dibawa ke Hospital Pekan disahkan meninggal dunia ketika menerima rawatan," katanya.
Bagaimanapun, beliau berkata, pemandu kereta Proton Perdana terbabit hanya cedera ringan dan kini dirawat di Hospital Pekan.
Katanya, kes disiasat mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987

Ehh korang, Jom join Forum AIC kat sini.. ada live chat, games, boleh lihat gambar aktiviti, kenal kawan-kawan baru, wah seronok tau. klik sini ok.... 
 

AWAS# Sebarang komen yang anda tulis dibawah memungkinkan penulis blog ini dipenjara kerana tidak menasihati anda supaya jangan mengeluarkan sebarang komen, walau bagaimana pun, mengikut konsep hak asasi manusia yang diguna pakai, manusia itu mempunyai hak dan kebebasan untuk bersuara dan menyatakan pendapat, sebarang komen dari anda dialu-alukan oleh penulis blog. Jom Follow Twitter "tukanglawan" dan dan like Facebook Page dibawah Untuk berita terkini, Jom Tonton Koleksi video ceramah disini, atau berhibur dengan TV Online disini


Membidik gambar dengan DSLR <b>di pekan</b> Kuala Kubu Bharu <b>...</b>

Posted: 04 Sep 2012 04:03 AM PDT

Rasanya perjalanan saya untuk melihat keindahan empangan sungai Selangor di Kuala Kubu Bharu tidak lengkap tanpa kesinambungan gambar pekan Kuala Kubu Bharu yang  saya berjaya rakam melalui lensa DSLR.

pekan kuala kubu bharu

Pekan Kuala Kubu Bharu

Bersarapan di pekan Kuala Kubu Bharu.

Selepas kekecewan hajat untuk membidik gambar empangan Selangor tidak seperti yang diharapkan kerana air didalam empangan surut. Bagi mengubat hati yang agak terguris saya ke tempat perkelahan di sungai Chiling.dengan perut kosong kononnya ketika didalam perjalanan akan ada gerai makan untuk bersarapan pagi tetapi sehingga sampai ke empangan sungai Selangor tak jumpa. :-)

Saya tidak lama berada di sungai Chiling setelah membidik beberapa gambar air terjun dan aliran sungai dengan jari-jari pantas mengubah setting pada kamera DSLR untuk mendapatkan hasil yang dimahukan. Saya melayan diri sendiri dan leka dengan bunyi air dan asyik hampir membuaikan saya.

Restoran mamak port untuk bersarapan.

Ke mana lagi hendak bersarapan apabila perut mula mengingatkan lagu Najwa Latif, 'Kosong'. Kereta tawaf beberapa kali di pekan Kuala Kubu Bharu mencari restoran untuk melabuhkan punggung menikmati sarapan pagi yang agak lewat. Akhirnya terjumpa restoran mamak tanpa berfikir panjang itulah port untuk bersarapan.

Ketika menikmati 2 keping roti canai dan air teh tarik gelas besar sambil mendengar lagu-lagu hit Hindi yang diputarkan. Saya menyaksikan baby Aslah disebelah saya mula mengoyang-goyang punggung dan kaki diatas kerusi bulat mengayakan tarian K-Pop Gangnam Style. Sebagai tanda penghargaan aksi menari yang mencuit hati di hadiahkan gula-gula Lollipop oleh mamak kepada baby Aslah.

Sebelum pulang saya sempat membidik gaya freestyle, tiada tema hanya membidik mengikut kata hati di sekitar pekan Kuala Kubu Bharu.

tangga batu

bangunan lama

bangunan lama

bangunan lama

tingkap

tingkap

bangunan lama

bangunan lama

bangunan lama

bangunan lama

bangunan lama

pokok orkid

Related posts:

  1. Sungai Chiling tempat membidik solo dengan kamera DSLR
  2. Tip blog cara kecil saiz gambar dengan Smush it
  3. Solo outing dengan kamera DSLR di Sg Ramal Dalam
  4. Membidik di Pesta Belon Udara Panas Putrajaya 2012
  5. Gambar statik yang senyum

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads