Ahad, 9 September 2012

06 di rompin - Google Blog Search

06 di rompin - Google Blog Search


Bahagian Atas Sebuah Pasar Raya <b>Di Rompin</b> Musnah Terbakar <b>...</b>

Posted: 14 Aug 2012 08:11 PM PDT

25 Ramadhan 1433H. [MOD] -

BAHAU: Tindakan pantas 15 anggota pasukan bomba sukarela Rompin dan Palong 6 berjaya mengawal kebakaran daripada merebak di sebuah pasar raya dua tingkat di Rompin dekat sini, awal pagi Rabu.

Ketua Balai Bomba dan Penyelamat Bahau Nuhazhim Mohd Shah berkata dalam kejadian 1.40 pagi itu, anggota pasukan bomba sukarela berkenaan yang sampai dulu di tempat kejadian bertindak pantas mengawal api daripada merebak ke bangunan 12 blok kedai.

"Dalam kejadian itu, hanya bahagian atas kedai dua tingkat yang dijadikan pasar raya itu musnah terbakar," katanya ketika dihubungi.

Katanya bomba menerima panggilan daripada orang ramai memaklumkan kebakaran itu pada 1.58 pagi.

Beliau berkata 18 anggota bomba dari balai Bahau, Gemas dan Sri Jempol bersama tiga jentera bergegas ke tempat kejadian dan berjaya mengawal api dalam masa kira-kira setengah jam dan api dipadam sepenuhnya sejam kemudian.

Punca kebakaran dan jumlah kerugian masih dalam siasatan, katanya.

Sementara itu, sebuah rumah di Kampung Datuk Mansur, Seremban musnah dalam satu kebakaran pada kira-kira 8.30 pagi ini.

Bagaimanapun, tiada kemalangan jiwa dilaporkan.

Tiga jentera termasuk 'water tanker' bersama 15 anggota dari balai bomba Seremban dan Seremban 2 bergegas ke tempat kejadian sebaik menerima panggilan kecemasan pada 8.46 pagi.

Punca kebakaran dan jumlah kerugian sedang disiasat. - BERNAMA


Shafie Nor: Bahagian atas sebuah pasar raya <b>di Rompin</b> terbakar

Posted: 15 Aug 2012 04:00 AM PDT

BAHAU, RABU, 15 Ogos, 2012: Tindakan pantas 15 anggota pasukan bomba sukarela Rompin dan Palong 6 berjaya mengawal kebakaran daripada merebak di sebuah pasar raya dua tingkat di Rompin dekat sini, awal pagi ini.

Ketua Balai Bomba dan Penyelamat Bahau Nuhazhim Mohd Shah berkata dalam kejadian jam 1.40 pagi itu, anggota pasukan bomba sukarela berkenaan yang sampai dulu di tempat kejadian bertindak pantas mengawal api daripada merebak ke bangunan 12 blok kedai.

"Dalam kejadian itu, hanya bahagian atas kedai dua tingkat yang dijadikan pasar raya itu musnah terbakar," katanya ketika dihubungi.

Katanya, bomba menerima panggilan daripada orang ramai memaklumkan kebakaran itu pada jam 1.58 pagi.

Beliau berkata, 18 anggota bomba dari balai Bahau, Gemas dan Sri Jempol bersama tiga jentera bergegas ke tempat kejadian dan berjaya mengawal api dalam masa kira-kira setengah jam dan api dipadam sepenuhnya sejam kemudian.

"Punca kebakaran dan jumlah kerugian masih dalam siasatan," katanya.

Sementara itu, sebuah rumah di Kampung Datuk Mansur, Seremban musnah dalam satu kebakaran pada kira-kira jam 8.30 pagi ini.
Bagaimanapun, tiada kemalangan jiwa dilaporkan.

Tiga jentera termasuk 'water tanker' bersama 15 anggota dari balai bomba Seremban dan Seremban 2 bergegas ke tempat kejadian sebaik menerima panggilan kecemasan pada jam 8.46 pagi.

Punca kebakaran dan jumlah kerugian sedang disiasat. - BERNAMA

Bahagian atas sebuah pasar raya <b>di Rompin</b> terbakar | Sharing ur Life

Posted: 14 Aug 2012 08:20 PM PDT

BAHAU: Tindakan pantas 15 anggota pasukan bomba sukarela Rompin dan Palong 6 berjaya mengawal kebakaran daripada merebak di sebuah pasar raya dua tingkat di Rompin dekat sini, awal pagi ini.

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads