Isnin, 1 Oktober 2012

06 di bukit tinggi - Google Blog Search

06 di bukit tinggi - Google Blog Search


LaLoLaGreenGable: Sepetang di Colmar Tropicale, <b>Bukit Tinggi</b> (i)

Posted: 16 Sep 2012 06:54 AM PDT

Last week aku tak dapat balik Jengka (kenduri kawen sepupu) coz ada hal yang tak dapat dielakkan.
Sekali tu, hari Ahad en 'Boss' kena turun ke Bentong plak deliver lappy pada customer. So kami pon mengikut la reramai.
Settled keje tu, kami singgah ke Bukit Tinggi, bese naik Genting jer tp kali ni nak try ke Bukit Tinggi plak.
Kalo ikut GPS dia ckp dekat jer dr highway, tp harammmm jauh lg benor nyer!!! 
Isyyhhkkkk.... 
Sempat gak aku berpinor kepala dua tiga kali he3
Masa kami sampai tu org belum ramai baru 11.30pg, so peaceful jer la. Tapi kat sini memang tak rasa macam duk tanah tinggi pon, coz panas mcm duk bawah jer.
baru masuk area french village
saje2 jer kami ke front dest tu nak tanye rege semalam berapa (bkn nak stay pon just gatai mulut he3)
dalam 300++ jugak la....
ni tmpt main tikam-tikam 
(game kalo dpt capai target dpt la hadiah pe2, mcm kat fun fair tu)

 bdk berdua dipaksa posing tengah panas, ade aku kesah!!!!

 sempat gak main bubble ngan ank pak arab yg vogue tuh

memang panas time ni, tak rasa pon duk Tanah Tinggi, macam tanah rendah jer

Rereen dan Eddin sibuk duk ajak tengok swan yg ade kat area bawah tempat ni.

Lepas abis seround kat kawasan tu (x best sgt coz pendek jer jln dalam tu) kedai makan dan tempat indoor game jer banyak dalam tu.

So kami bertiga gerak ke tepat swan, en 'Boss' dah surrender, dia just tunggu kat satu kedai tu.

white swan ni mmg suka kat Reren, aku syak mesti jantan nih...
sibuk bebudak U tepi kami tu panggil2 dia, tp tak mau nyer
asyik hala ke Rereen jer... gatai!!!

si budak penakut Eddin sibuk nak usha yg black swan tu, tp dia mmg tak suke org arr...... suke duk jauh2, tgk la tuh




Dah puas ngan swan tu kami posing lak kat tepi batu blok yg klasik tuh, smpi luka siku aku ambik shot untuk budak berdua tu.

Dah luka parah pon aku still round area tempat tu, ntah bile lagi nak sampai sini kan... 

So pe lagik he3...




p/s : part ii akan mengusul esok ok



I M A G E S of N A T U R E: Birds of <b>Bukit Tinggi</b> - 2012

Posted: 25 Sep 2012 09:04 PM PDT

                                          Streaked Bul Bul  
                                          Crimson-winged Woodpecker
                                          Buff-rumped Woodpecker
                                         Black-crested Hornbill
                                         Blue-winged Leafbird
                                         Little Spiderhunter
                                          Little Cuckoo Dove
                                          Black-crested Bul Bul
                                          Large Wood Shrike

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads