Rabu, 31 Oktober 2012

06 di paloh hinai - Google Blog Search

06 di paloh hinai - Google Blog Search


BLOG PAHANG: 06 <b>di paloh hinai</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Jul 2012 12:00 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di paloh hinai</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Jul 2012 03:35 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di paloh hinai</b> - Google Blog Search

Posted: 22 Jun 2012 03:59 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di paloh hinai</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Oct 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di paloh hinai</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Oct 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di paloh hinai</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Oct 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di paloh hinai</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Jul 2011 03:19 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di paloh hinai</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Jul 2011 03:18 AM PDT

Assalamualaikum,

Fuhh, penat. Penat? hehe, itu semalam punya ceritalah. 1-3 Julai hari tuh, group briged siswa aku pula pergi kem di Paloh Hinai. Lebih kurang 30 minit perjalanan dari UMP. Mulamula, aku sangatsangat lah tak nak pergi sebab aku memang jenis yang tak tahu macam mana nak handle myself to the environment yang memerlukan aku masuk hutan.

Hari pertama, kitorang gerak dari UMP lebih kurang pukul pukul 6.45 pm. Sampai saja kat kem Paloh Hinai, kitorang solat dan rest kan diri. Lepas Isyak, program pun bermula. Macam biasalah, mesti ada cakapcakap dari pihak penganjur. Bla Bla Bla. Then malam, lebih kurang pukul 1.00 am. Bermula pegalaman Night Walk. Ye, jalan sengsorang kat dalam hutan. Tapi waktu turn aku, aku dapat jalan berdua. hehe. So, tak adalah takut sangat. Memang gelap gila sampaikan tak ada bezanya antara kau buka mata atau tutup. Sebab tuh aku tutup mata. Haha. Takut nak buka mata sebenarnya :D Okelah, seronok. Lebih kurang pukul 4.00 am baru program tuh habis. Mengantuk kot.

Keesokkan harinya, kitorang bangun awal. Solat Subuh, then ada senam aerobik. Tak adalah senam sangat, buat stretching jer. Habis saja sarapan, semua bersiap pakai pakaian sukan untuk Jungle Trekking. This is the part yang aku paling benci dan tak suka. Aku tak suka PACAT! == Arghh, sebabkan aku takut. Aku BERTUAH sangat digigit pacat. Ya Allah, aku menjerit bagai nak gila. Bukannya aku takut. Tapinya aku GELI. OMG!

Thanks to Beta Shakira. Sebab dia pegang tangan aku sampai habis jungle trekking. Sebab aku takut kena gigit pacat. Dia pun tak adalah berani sangat. Tapi dia buatbuat berani sebab tak nak aku rasa takut. Thank you so much kawan! :) Well, give a big applause to pihak UMP yang buat ke nieh sebab most of the student tak kenal pun antara satu sama lain. Tapi melalui aktiviti macam nieh, semua orang jadi sangat rapat sebab masingmasing bergantung antara satu sama lain dalam kebanyakkan aktiviti yang dijalankan.

Bila balik jer dari jungle trekking, semua kepenatan gila. Ye lah jalan berapa jam entah dalam hutan tuh. Balik jer, semua penat. Apalagi, tidurlah. hehe. Petang lepas Asar, aktiviti Self Confidence. Main terapung atas air. Bagi aku best lah. Sebab NO PACAT :p

Em, masuk selut. Mujur kasut aku tak tercabut. Dah lah satusatu nya kasut yang aku bawak ke UMP. Memang menangislah aku nanti. Hehe. 

Part malam lagi best main War Balloon. Kitorang semua di tempatkan dalam kebun pisang, all the girls are in one group yang diketuai orang our Penghulu iaitu Amasyah. Yang lelaki lain ada dalam group masingmasing. Group lelaki nieh ialah attacker. Misi diorang untuk mendapatkan paper yang diserahkan kepada group defender iaitu group perempuan. Dalam setiap group ada 20 orang yang pegang belon. Aku one of the pemegang belon. Bila dengar jer suara lelaki kitorang balik belon tuh. Dah lah gelap, memang main baling jer lah kan.

Tapinya lampu terpasang awal sebab all the mahasiswa bergelak tawa dalam gelap. Mana ada orang berperang sambil buat bising. So our guider pun malas nak teruskan. Sampai pukul 3.00 am jer game tuh. Terus semua tidur.

Hari yang terakhir pulak, ada buat rewang. Ada sembelih ayam, semua tolong memasak. Itulah aktiviti terakhir. And I enjoy every moment dekat kem tuh.

This is the beginning of EVERYTHING :)

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

SK <b>Paloh Hinai</b>: New Born

Posted: 29 May 2011 07:14 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]New Born. 30/05/2011, blog sk paloh hinai di lahirkan.. Sekarang bermula lah era blog SK PAloh Hinai... Posted by skph at 19:14 · Email This BlogThis! Share to Twitter Share to Facebook Share to Google Buzz ...

BLOG PAHANG: 06 <b>di paloh hinai</b> - Google Blog Search

Posted: 02 May 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di paloh hinai</b> - Google Blog Search

Posted: 02 May 2012 03:12 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di paloh hinai</b> - Google Blog Search

Posted: 25 Apr 2012 03:39 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di paloh hinai</b> - Google Blog Search

Posted: 10 Apr 2012 03:21 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di paloh hinai</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Apr 2012 03:38 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di paloh hinai</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Mar 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di paloh hinai</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Mar 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di paloh hinai</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Mar 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di paloh hinai</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Mar 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

Dua Orang Asli maut kereta langgar pokok | Berita Harian

Posted: 21 Mar 2012 02:07 AM PDT

Dua Orang Asli maut kereta langgar pokok

21/03/2012 1:40pm

BERA — Dua orang terbunuh dan lima cedera apabila kereta yang dinaiki tujuh sekeluarga Orang Asli itu terbabas dan melanggar sebatang pokok di Km 34 Jalan Temerloh–Bahau pagi tadi.

Ketua Polis Daerah Bera, DSP Mohd. Zahid Mohd. Noor berkata, kejadian pada pukul 5 pagi itu berlaku ketika keluarga berkenaan dalam perjalanan dari Bahau ke Paloh Hinai di Pekan.

Menurutnya mangsa yang maut dikenali sebagai Saadan Pendek, 36, yang merupakan penumpang hadapan dan Subia Lidin, 12, penumpang belakang, kedua-duanya berasal dari Kampung Orang Asli Runchang, Pekan.

Pemandu kereta, Kassim Law, 20, cedera parah di bahagian kaki, muka dan badan kini dirawat di Hospital Sultan Haji Ahmad Shah Temerloh.

Mereka yang cedera adalah Rosnani Lidin, 15, Adila Adi, 16, Rosnita Lidin, 13, dan Kitie Mail, juga 13. Mereka turut dirawat di hospital yang sama.

Mohd. Zahid berkata kereta yang dinaiki keluarga itu dipercayai dipandu laju sehingga terbabas ke kanan jalan lalu melanggar sebatang pokok.

"Dua penumpang berkenaan mati di tempat kejadian akibat cedera parah di bahagian kepala dan badan," katanya. — BERNAMA

Read more:

Dua Orang Asli maut kereta langgar pokok

Artikel Berkaitan:

  1. Dua Orang Asli maut kereta langgar pokok
  2. Dua Orang Asli maut kereta langgar pokok
  3. Dua Orang Asli maut kereta langgar pokok
  4. Dua Orang Asli maut kereta langgar pokok
  5. Dua Orang Asli maut kereta langgar pokok
  6. Dua Orang Asli maut kereta langgar pokok
  7. Dua Orang Asli maut kereta langgar pokok
  8. Dua Orang Asli maut kereta langgar pokok
  9. Maut kereta langgar pokok
  10. Lelaki rentung selepas kereta langgar pokok
Posted by on Mar 21st, 2012 and filed under Kosmo. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response by filling following comment form or trackback to this entry from your site

BLOG PAHANG: 06 <b>di paloh hinai</b> - Google Blog Search

Posted: 24 Apr 2012 03:25 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di paloh hinai</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Apr 2012 03:38 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di paloh hinai</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Mar 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di paloh hinai</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Mar 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di paloh hinai</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Mar 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di paloh hinai</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Mar 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

Dua Orang Asli maut kereta langgar pokok | Berita Harian

Posted: 21 Mar 2012 02:07 AM PDT

Dua Orang Asli maut kereta langgar pokok

21/03/2012 1:40pm

BERA — Dua orang terbunuh dan lima cedera apabila kereta yang dinaiki tujuh sekeluarga Orang Asli itu terbabas dan melanggar sebatang pokok di Km 34 Jalan Temerloh–Bahau pagi tadi.

Ketua Polis Daerah Bera, DSP Mohd. Zahid Mohd. Noor berkata, kejadian pada pukul 5 pagi itu berlaku ketika keluarga berkenaan dalam perjalanan dari Bahau ke Paloh Hinai di Pekan.

Menurutnya mangsa yang maut dikenali sebagai Saadan Pendek, 36, yang merupakan penumpang hadapan dan Subia Lidin, 12, penumpang belakang, kedua-duanya berasal dari Kampung Orang Asli Runchang, Pekan.

Pemandu kereta, Kassim Law, 20, cedera parah di bahagian kaki, muka dan badan kini dirawat di Hospital Sultan Haji Ahmad Shah Temerloh.

Mereka yang cedera adalah Rosnani Lidin, 15, Adila Adi, 16, Rosnita Lidin, 13, dan Kitie Mail, juga 13. Mereka turut dirawat di hospital yang sama.

Mohd. Zahid berkata kereta yang dinaiki keluarga itu dipercayai dipandu laju sehingga terbabas ke kanan jalan lalu melanggar sebatang pokok.

"Dua penumpang berkenaan mati di tempat kejadian akibat cedera parah di bahagian kepala dan badan," katanya. — BERNAMA

Read more:

Dua Orang Asli maut kereta langgar pokok

Artikel Berkaitan:

  1. Dua Orang Asli maut kereta langgar pokok
  2. Dua Orang Asli maut kereta langgar pokok
  3. Dua Orang Asli maut kereta langgar pokok
  4. Dua Orang Asli maut kereta langgar pokok
  5. Dua Orang Asli maut kereta langgar pokok
  6. Dua Orang Asli maut kereta langgar pokok
  7. Dua Orang Asli maut kereta langgar pokok
  8. Dua Orang Asli maut kereta langgar pokok
  9. Maut kereta langgar pokok
  10. Lelaki rentung selepas kereta langgar pokok
Posted by on Mar 21st, 2012 and filed under Kosmo. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response by filling following comment form or trackback to this entry from your site

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads