Rabu, 7 November 2012

06 di maran - Google Blog Search

06 di maran - Google Blog Search


Debat Pun Najib Tak Berani, Inikan Pulak Bertanding <b>Di Maran</b> <b>...</b>

Posted: 06 Nov 2012 06:30 PM PST

Datuk Seri Anwar Ibrahim mencabar najib razak untuk bertanding di kawasan Parlimen Marang di Terengganu dalam pilihan raya umum akan datang, ini susulan Presiden PAS Haji Hadi sebelum ini bersetuju bertanding di mana sahaja termasuk Pekan Pahang, tempat yang dikatakan kubu kuat najib.

Najib dalam respon Haji Hadi Kata, dia tak fikir Presien PAS akan bertanding di Perlimen Pekan, Najib hanya bercakap untuk sedapkan hati je. sedapkan hati sendiri yang sedang gundah gulana sekarang.

Sepatutnya jika betul najib itu "wira" seperti yang dicanang oleh pencacai umno, najib kene lawan balik, sepatutnya dia tawarkan diri bertanding di Maran, baru nampak najib melawan balik.
  
Tapi kita semua tahu, najib menteri wanita itu takkan berani, apa tidaknya, dia nak berdebat pun tak berani, inikan pulak nak bertanding di maran, kalau najib hebat sahutlah cabaran tu, dia kata dia popular, ramai yang sokong dia.

Tapi sebelum najib sahut dulu cabaran tu, terima lah dulu cabaran debat tu, rakyat dah lama tunggu, sebagai Perdana menteri , najib kene sahut, tapi sebab najib juga menteri wanita, kita fahamlah kenapa dia takut sangat. kah..kah..kah


Ehh korang, Jom join Forum AIC kat sini.. ada live chat, games, boleh lihat gambar aktiviti, kenal kawan-kawan baru, wah seronok tau. klik sini ok.... 
 

AWAS# Sebarang komen yang anda tulis dibawah memungkinkan penulis blog ini dipenjara kerana tidak menasihati anda supaya jangan mengeluarkan sebarang komen, walau bagaimana pun, mengikut konsep hak asasi manusia yang diguna pakai, manusia itu mempunyai hak dan kebebasan untuk bersuara dan menyatakan pendapat, sebarang komen dari anda dialu-alukan oleh penulis blog. Jom Follow Twitter "tukanglawan" dan dan like Facebook Page dibawah Untuk berita terkini, Jom Tonton Koleksi video ceramah disini, atau berhibur dengan TV Online disini


Anwar: PR belum bincang Hadi ke Pekan, cabar Najib bertanding <b>di</b> <b>...</b>

Posted: 06 Nov 2012 09:08 PM PST

Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim, menjelaskan kepimpinan Pakatan Rakyat PR belum memutuskan untuk meletakkan Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang untuk bertanding di Parlimen Pekan.

Anwar yang ditemui pemberita di lobi Parlimen semalam, bagaimanapun mencabar Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak mengikuti langkah Abdul Hadi untuk menyatakan kesediaan bertanding di Parlimen Marang yang kini milik Abdul Hadi.

"Kami belum membincangkan perkara itu Hadi kata beliau akan tunduk kepada keputusan PAS jadi tunggu keputusan parti.

"Tapi kita ada kekuatan di sana Pekan pada tahun 1999 Najib pernah hampir tewas jika benar beliau yakin beliau perlu nytakan kesediaan untuk bertanding di Parlimen Marang " katanya.

Abdul Hadi sebelum ini menyatakan kesediaan untuk bertanding di kerusi turun temurun keluarga Najib dalam pilihan raya umum ke-13 akan datang.

Hasratnya itu turut disokong oleh Mursyidul Am PAS Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat.

Pemimpin Umno bagaimanapun melihat tindakan Abdul Hadi umpama "membunuh karier politiknya" kerana mereka menjangkakan sekiranya perkara itu berlaku, Abdul Hadi akan mengalami kekalahan yang memalukan.

Najib yang bertanding di Pekan pertama kalinya ketika berusia 24 tahun menang tanpa bertanding selepas kemangkatan bapanya bekas Perdana Menteri Tun Abdul Razak pada 1976.

Beliau sebelum ini pernah menerima kemenangan dengan majoriti kecil di Pekan sewaktu Pilihan Raya Umum ke-10 pada 1999.

- THE MALAYSIAN INSIDER

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads