Isnin, 17 Disember 2012

06 di bukit tinggi - Google Blog Search

06 di bukit tinggi - Google Blog Search


BLOG PAHANG: 06 <b>di bukit tinggi</b> - Google Blog Search

Posted: 16 Dec 2012 01:25 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Drive to <b>Bukit Tinggi</b> in the Volvo XC60

Posted: 15 Dec 2012 08:12 PM PST

By Rachel Law

Nope, I did not climb Mt. Everest. Heck I don't even want to conquer Broga Hill again. Instead, I took a drive up to Bukit Tinggi last weekend in a SUV, the Volvo XC60 (check out my review in the April issue!).

I risk sounding biased but there is MUCH to love about Volvos (their new range of automobiles have come far from its uncle-looking, boxy ancestors). :)

Sneak peek of the interior. Genuine wood – I love!

First stop at Colmar Tropicale, the French Village! It was actually hot up there, but slightly windy. I had to take off my knitted poncho. Survived well in my tank top, yay!

Always had this childhood dream of winning a gigantic plush toy from fun fairs, but never won any. Can I buy the giant pink seahorse instead? :P

I had to walk up a few flights of stairs to the Japanese Tea House, to my dismay. *unfit* (Once upon a time, the public may drive up to the tea house.)

Pretty hot and boring so we preceded to the last stop, Animal Park aka Bunny Farm! <3

Such a cutie pie, this one. There were plenty more fluffy bunnies and deers to pet all around!

Visiting zoos and animal farms in Malaysia has always made me cringe. I wish the habitats were better maintained.

Have a great week ahead, ladies. :)

TRICKS FOR NEW AGE POWER DRESSING >>

Bercuti ke Colmar Tropicale <b>di Bukit Tinggi</b> dan - Catatan Kehidupan <b>...</b>

Posted: 25 Nov 2012 09:35 AM PST

Assalamualaikum... tadi penat betul berjalan-jalan ke Berjaya Hills..kami bermalam di sana 2hari 1malam...kalau nak masuk kena tempah melalui online dulu tau.. kami tempah hotel Colmar Tropicale...harga bilik dalam lingkungan RM400 ke atas.. reka bentuk hotel tersebut berpandukan stail Perancis..hehe, ala2 france.. memang cantik tau.. rasa macam dah pergi ke Perancis la pulak.. tapi,tak perlu risau nak cakap Perancis ke BI..kebanyakan pelancong datang dari Malaysia..kalau korang nak cakap BI pun tak kisah.. nak praktik la katakan.. baiklah, saya akan tunjukkan pengalaman saya melalui gambar-gambar ni yea..kalau teringin sangat nak pergi memang tak rugi la..berbaloi..

Pintu masuk utama ke Colmar Tropicale











Yeargghhh..jom lompatttttt..






Rasa nak teroka je semua alam kat dalam hutan tu..



Sesuai untuk beristirehat dan menenangkan fikiran









 Ikut gaya orang Jepun lak..Arigato




Seterusnya,kami pergi menaiki shutter ke Animal Park




Akhirnya,kami pulang setelah habis pengembaraan ke semua tempat...alang2 dah sampai baik jalan-jalan walaupun ke ceruk..hehe..




Tiada ulasan:

Catat Komen

ads