Isnin, 3 Disember 2012

06 di Cameron Highlands - Google Blog Search

06 di Cameron Highlands - Google Blog Search


PERMATA HATIKU: Kenangan <b>di Cameron Highlands</b> Nov 2012

Posted: 15 Nov 2012 06:34 AM PST

Hari kedua  di  Cameron Highlands abah tidak berkesempatan membawa kami bersiar-siar.Abah ada meeting.Nak buat macam mana.Maka ummi terpaksalah turun bawa anak-anak ummi berjalan sekitar hotel je.Kurang best lah tak boleh pergi jauh.
Abah kata ada pameran buku di sebuah Dewan tak berapa jauh dari hotel.Bila anak-anak dengar ada pameran buku apa lagi tak sabar le mereka.Masing-masing sediakan duit ...dah berkira-kira nak beli buku apa.Lelah juga berjalan kaki...excercise anak beranak...sampai je kat dewan tu...tengok tengok...aikk!! buku-buku banyak...macam-macam ada...tapi yang sedihnya semua buku tu kami tak faham...huhu...buku bahasa Cina rupanya...tak de langsung buku bahasa Melayu...frust sungguh anak-anak ummi....sabar ye nak...pastu ada jualan baju....tak de baju yang sesuai langsung.Semuanya baju akhir zaman....Jom le pergi tempat lain....
Jalan...jalan punya jalan...nampak hotel Jasmin,Garden Lodge (antara tempat yang kami pernah menginap dulu) ingat lagi anak-anakku...mengimbau kenangan.
Dah penat...Hafizi pun kata;jom le naik bilik mi...kita rehat lagi best.
Ok le nak...tunggu Abah habis meeting le.Then pukul 12 kita check out.Sebelum balik kita singgah kedai yang banyak jual cenderahati tu (Uncle Sam farm Cameron Highlands)
Aisyah ni asyik nak bergambar je....
Tangan Aisyah ni mesti gayanya macam tu...happy  betul dia...
tukar cara posing le pulak....
Berhenti rehat sat....alas perut.
Aina beli egg tart&strawberry chocolate,tuna buns...yum...yummm
Aisyah beli lagi gula kapas...ngan abah dan kakak Aina.
Abah kena pakai baju korporat...baru je habis meeting...terus melayan kerenah kami.
Thank you Abah.We Love U...
Time ni masing-masing dah kepenatan.Hafizi ngan lolipopnye..
Aina muka boring je...ada le yang tak kena tu..
Aisyah jugak yang ceria...
1...2...3...Senyum....klik
Tengah tunggu Abah nak check out...sekejap je rasa...dah nak balik
Lepas ni belum ada kata putus lagi nak terus balik ke...nak pergi tempat lain.Abah ada suarakan hasratnya nak terus pergi Kelantan ikut Jalan Simpang Pulai.Ummi suka je...apalagi Aisyah dan Aina...Hakimi le pulak muncung.Nak balik katanya.Kelas tuition Cikgu Zalina start Khamis pagi.Nanti tak dapat pergi....Abah pun fikir dua kali balik...nak pergi ke tak nak pergi....Terpulang pada Abah.Kami ikut jer...
Apa pun percutian kami di Cameron Highlands berakhir jua dengan selamat Alhamdulillah...syukur ya Allah.KAU berikan lagi kesempatan untuk kami bersama-sama menikmati percutian ini.Moga di kesempatan lain kami masih berpeluang menjejakkan lagi kaki ke puncak ini.

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads